Вальо, почивай в мир. Сметката е закрита.

• 272 265
  • 1 671
  •   1
Отговори
# 225
  • Талант на 2012,2013 г.

Един от преводите беше от чужбина, Щатите и парите бяха преведени от момичето в долари чрез Money Gram

Другият е от Италия, но момичетата направиха така, че да бъдат внесени парите тук.

Не зная дали има и друг начин... Rolling Eyes

# 226
Мари следя темата от както е започнала .Не се включих просто защото нямам възможност да помогна:( но ужасно много се радвам че успяхте да съберете сумата.Пожелавам ти занапред да се радваш на любовта и  щастието със съпруга си ТИ СИ ОГрОМЕН ГЕРОЙ АДМИРАЦИИ smile3501 smile3501 Hug Hug Hug

# 227
  • Milano
svetlane, по принцип се ползват Уестърн Юнион и Мъни Грам. Но незнам каква им е тарифата, провери ако има някъде офис до вас. При нас напр. има и в моята банка.

МарИ, извинявам се за глупавия въпрос, но би ли ми казала тази тема в кой подфорум е (прим,. Дом и семейство и т.н.), защото аз не мога да я открия и все се връщам назад в линка от нашата тема, за да я отворя?

# 228
  • In the light side of the Moon!
svetlane, по принцип се ползват Уестърн Юнион и Мъни Грам. Но незнам каква им е тарифата, провери ако има някъде офис до вас. При нас напр. има и в моята банка.

МарИ, извинявам се за глупавия въпрос, но би ли ми казала тази тема в кой подфорум е (прим,. Дом и семейство и т.н.), защото аз не мога да я открия и все се връщам назад в линка от нашата тема, за да я отворя?

би трябвало да е в "свободно време и интереси - клюкарник"

BG-Mamma :: Свободно време и интереси>> Клюкарник>> Тема: Съпругът на нашата съфорумка Мари има нужда от помощ

Мъни Грам би трябвало да има във вси4ки държави, става много бързо и таксите не са високи. 10 мин след превода, полу4ателя може да си ги вземе

# 229
  • София
Сумата вече е по-голяма Simple Smile

Вярвам в силите ви да се справите!  Hug

# 230

Много ви благодаря за отговора, ще проверя за тарифите на Мъни Грам.  Мари , а дали няма да стане да ти ги пратя във плик по пощата, като препоръчано писмо  Thinking

# 231
  • Талант на 2012,2013 г.
Според мен в плик и по пощите е много рисковано... Rolling Eyes

Иначе, темата да в Клюкарник е намира. Hug

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 09:05 от Марѝ

# 232
  • София
Тежки нощи и дни се нижат,момичета... с много болка... Боли го денонощно. Не зная как да му помогна за да го облекча.От онкологията изписаха Трамал...не помага, пие Аулин, успокоява само за часове... Моля някоя от вас ако знае нещо обезболяващо, което да му помогне да ми пише.
Трамала и трамадола са подсходящи в подобни случаи, има такива с отложено освобождаве, които обезболяват за по- продължителен период. Другите алтернативи са за терминален стадии, лидол и особено морфин, за последното е най- добре да се отложи и избягва, защото има едни моменти, в които може да потрябва и няма да действа, а по- силно няма.
Аулин и прочее не е хубаво да се дънят често, защото рискувате чернодробно натравяне и чернодробна недостатъчност, проблеми с бъбреците. По същата причина е най- добре онколозите да ви посъветват как да се обезболява, а не приятели и познати. Ако е нужно те ще следят и чернодробните показатели при по- силни лекарства.

Преживяла съм същото няколко пъти, последния в продължение на пет години с много млад мой обичен човек. Разбирам ви и ви съчувствам, с цялото си сърце ви пожелавам успешно лечение и много сили.

Надявам се да не се приеме зле, но в такава тема е коректно в началото на темата да се приложат епикризи и да се даде информация точно за какво се събират пари, къде ще се проведе операцията, защо се налага да е в частна болница, какво точно покриват тези пари и тн. Сигурна съм, че в такъв момент просто не сте се сетили да удостоверявате подобни неща тук, но така е редно, според мен. Не, заради вашият случай, а заради принципа, има ужасно много измами и не е редно да се създава прецедент на събиране на пари за лечение. Знам, че мога да ви нараня повдигайки този въпрос, не това е целта ми, надявам се, че ще го разберете.

Кураж!

# 233
  • Талант на 2012,2013 г.
В онзи момент не сме съобразили да сложим епикриза... Днес и утре аз няма да мога да справя с това. Просто, защото не съм толкова компетентна в областа на техниката. Синът ни с гнойна ангина е на работа с 39 градуса температура. В първият удобен момент, въпреки, че темата върви към край ще опитаме да качим една от многото епикризи... И скенер.
Операцията ще бъде в частна болница Токуда, защото в държавна болница го клаха три пъти в разстояние на година...
Ако това на някого се вижда нормално... за нас не е...

Писала съм и по-напред, че този човек за нас е всичко. В Токуда уролозите се наемат да направят тази операция.

Не всеки хирург е готов  на подобно решение.

Предстои махане на

пикочен мехур
простата
лимфи
изчистване на коремна стена

И още каквото друго открият при отварянето...

Много ми е мъчно, че трябваше да стигна до тук. Не по свое желание моля за тези пари... Престоят е около 3000 лева. Само престоят...

В този момент искам да изкажа благодарноста си към всички хора, които до тук ми помогнаха... Hug    bouquet

Краят на месеца кампанията по събиране на парите привършва.

Весели празници, Бояна...

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 12:56 от Марѝ

# 234
  • София
Стискам палци, Мари, още веднъж се извинявам, че повдигнах въпроса, благодаря, че разбираш защо.

В Токуда Давидов е много добър специалист, наистина, в добри ръце сте. Защо ви взимат толкова за престой? Обикновено там е само избор на екип, който е според случая, но в съвсем други граници. Вероятно е някакво доплащане на операцията. Само в хосписа ВИП стаите престоя е около 100 лв на ден. Питам, защото съм чест клиент на болницата, включително и по такива въпроси и ако знам какво точно ви искат бих могла да помисля как да се намали сумата.

Ако се налага химио в Исул са много свестни всички, работят с препарати и по стандарти като в по- напредналите страни, имам пряка база за сравнение с Франция по един и същи случай и ги препоръчвам горещо. Работят по каса, не искат подкупи, допълнително заплащане и тн.

# 235
  • Талант на 2012,2013 г.
За момента не мога да дам повече никаква информация, защото не зная.Това са казали на мъжът ми, това и пиша.След празниците, около  4-5 януари ще влезе за цистоскопия.
След тази интервенция ще знаем повече... Дали веднага ще остане и ще се назначи операцията или ще го изпишат и ще назначат дата за голямата операция...

Ако трябва да съм честна, Бояна мъчно ми стана, че се усъмни...Никога не бих предприела подобна кампания ако нямах нуждата...

# 236
  • София

Ако трябва да съм честна, Бояна мъчно ми стана, че се усъмни...Никога не бих предприела подобна кампания ако нямах нуждата...

Извиних се предварително, че повдигам въпроса и съжалявам, че си се натъжила, не това е идеята. Аз не съм се усъмнила в теб, не те познавам дори, просто изказах мнение, познавайки други теми с призив за помощ. Просто утре някой като теб няма да получи нужната помощ, защото други, непочтени хора,  ще са се възползвали от прецедента да се пускат такива теми без обичайния набор от информация. Това се е случвало неведнъж, за съжаление.

Съчувствам ти е те разбирам, преживявам го това с години, пожелавам ви успешно лечение и кураж.

# 237
  • Най-сетне у дома
Мари, не се натъжавай от постовете на Бояна. Те всъщност много могат да помогнат на теб и на каузата ти. Признавам, че ако имаше епикризи, някаква яснота около това за какво са нужни парите и какъв точно е казусът, отдавна щях да съм се включила с помощ. И знам за доста съфорумки, които също са били отказани от същите причини. Хората, които са се отзовали в темата, те познават, но можеше да се включат и много, които не те познават. А всеки от нас поне по веднъж е бил въвлечен в ужасната драма на раковите заболявания и още много хора можеха да бъдат ангажирани към каузата ти, просто е нужно нещата да се правят по прозрачен начин и следвайки изискванията за теми - зов за помощ.

Тук много хора очевидно те познават и обичат, съпричастни са с мъката ти, но това, че темата не е пусната според изискванията на форума (за подкрепа на зова за помощ с документи), създава опасен прецедент. Ти очевидно си честен човек в беда, но кой знае кой може да се позове на нарушението на форумния протокол и да пусне тема, а парите да идат не по предназначение. да помислим и за хората, на които неизменно ще се наложи да пускат теми с молба за помощ по-късно!

От сърце ти желая мъжът ти да се възстанови и всичко да се случи по най-добрия начин!  За миг се поставям на твое място и изтръпвам... Веднага, щом темата влезе в стандарта на форумните изисквания, ще пратя каквото мога по банков път. А добрите ми мисли са с вас и сега.  Hug

# 238
  • Талант на 2012,2013 г.
Веднага щом имаме тази възможност/ще се забавим по независещи от нас обстоятелства/ще качим съответните документи.И ще закрием кампанията.

Държа да подчертая, че нито един от хората изпратили ми пари не познавам лично. Благодарна съм им за големите сърца, които имат и за това, че ми дадоха глътка въздух преди голямото изпитание. Hug

За всички тях:

# 239
  • Другата България
Аз вече веднъж ти казах, че "лично" е относително понятие.
"Познаваме се", затова и изпратихме. Поне аз.
Късмет! Hug

Общи условия

Активация на акаунт