Вальо, почивай в мир. Сметката е закрита.

• 272 210
  • 1 671
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Весела Коледа на Марѝ и семейството и! От цялото си сърце пожелавам здраве, сили и кураж! Hug

Скрит текст:
В нито ред дори не съм намеквала, че Мари или друг в тази тема лъже или каквото и да било подобно, обяснихме многократно защо е полезно в такива теми да има повече информация и то е заради самите нуждаещи се не само в този случай, а по принцип.  Не виждам нито един потребител изразил подозрения, дори такъв намекнал за нещо подобно, освен загрижените приятели на Мари, които не спирате да мелите едно и също. Не е приятелското това към вашата приятелка, не към мен. Ако искате нещо да ме наплюете, да ми коментирате имам ЛС, отворете друга тема, спрете се вече.
Още повече с това, което правите създавате опасен прецедент. В тези теми трябва и да се коментира, не веднъж се е случвало самите нуждаещи се да бъдат измамени от лекари, клиники и тн. Спомнете си случая с Кирчо и самозвания лечител в Мексико. Милион причини има да се изложи информация в такава тема и нито една срещу нуждаещите се, напротив. В темата основно писах за болкоуспокояващите, защото и много добре знам какво са болките на онкоболен, познавам и обезболяващите, върнете се и вижте)

# 286
  • Талант на 2012,2013 г.
Честита Коледа на всички...

Не, нямаме други обезболяващи.

Ще опитвам доколкото мога да ви държа в течение след спирането на набиране на средства.

Към Лейди: СПАМА е едно от моите спасения в трудните ми дни... И аз им се прекланям. Те ме измъкнаха от тиня и ми помогнаха толкова много по човешки, колкото не можеш и да си представиш. ТЕ са ми като семейство. Бъди щастлива и весела Коледа...

# 287
  • София

Не, нямаме други обезболяващи.
Трамала с отложено действие ли е? Понякога другия, както и Трамадола, обезболява само за час- два. Поговорете с онколозите за някаква комбинация или промяна в дозата, това с Аулина не си е работа. Както и с други обезболяващи от типа на аналгин. Всичко това ужасно трови черния дроб, който и без това си страда от химиото и другите лекарства. В Токуда със сигурност имат дифузер за морфин- той дава малки дози постоянно и намалява нужната денонощна доза. Това ако след операцията, недай Боже има временно по- силни болки, но имайте предвид, че са усложнили ужасно режима за изписване на морфин. Много лекари имат право да изписват, но от онколозите в Исул, например, само един- двама имат рецепти, защото се заявяват предварително за месеца. В другите болници е същото, ако по тази линия се нуждаете от нещо пиши на ЛС и ще организираме спешно нещо.
Не знам как сте с храната, но ако не се храни добре обезболяващите не действат почти, защото липсват хранителните вещества нужни да транспортират лекарството.

Трамала са ви го отпуснали по каса, нали? Имате право да ви го поеме касата. Ако в Токуда ви искат онези 20 лв на ден за придружител дай да напишем писмо до управата да не ви ги калкулират, защото сте там с пари от дарения, да се включи и болницата с нещо. Така или иначе леглото за придружителя няма да ги натовари с нищо, а фактически то се плаща, не самото присъствие на придружителя.
Като ви кажат какво точно калкулират в тези пари, които ви искат пиши, ако имаш възможност, да видим как може да се намали сумата. Вероятно са избор на екип и консумативи някакви, да видим какви са. Може някой да разполага с тях. Ние последно оставихме в болничната аптека на Токуда лекарства и консумативи, които отидоха за такива нужди в такива случаи като вашия точно. И други хора го правят.

# 288
  • Талант на 2012,2013 г.
Бояна, хапчетата са Трамалгин. Не му помага изобщо. Изписаха ги от онкологията в Младост и от там ни ги дадоха. В момента до постъпването за цистоскопията в Токуда мъжът ми няма лекуващ лекар. Т.е. единият приключи дейноста си с химиотерапията, другият още не е започнал. Личната изобщо не зная дали би могла да помогне с нещо.
За средствата, които ще трябва да се платят и за кое колко ще знам след като постъпи в болницата.
Сега през деня пие аналгини, откакто ти ни писа, а вечер започна да взема само по 1 Аулин... Това обаче е съвсем недостатъчно и тегли страшни болки...
Храни се, но не така както когато беше здрав.

# 289
  • София
Бояна, хапчетата са Трамалгин. Не му помага изобщо. Изписаха ги от онкологията в Младост и от там ни ги дадоха. В момента до постъпването за цистоскопията в Токуда мъжът ми няма лекуващ лекар. Т.е. единият приключи дейноста си с химиотерапията, другият още не е започнал. Личната изобщо не зная дали би могла да помогне с нещо.
За средствата, които ще трябва да се платят и за кое колко ще знам след като постъпи в болницата.
Сега през деня пие аналгини, откакто ти ни писа, а вечер започна да взема само по 1 Аулин... Това обаче е съвсем недостатъчно и тегли страшни болки...
Храни се, но не така както когато беше здрав.
Личната може да изписва евентуално Трамал, Трамадол или Трамалгин, за друго не знам какво може да помогне, без да е онколог. На моя братовчед онколозите му от Франция изписаха Трамадол, т.е. същото, нямало по- добро, достатъчно силно и едновременно подходящо, казаха и те, същото казаха и лекарите в Исул, които водеха тук последната химиотерапия. И той теглеше болки, но поне през повечето време Трамадола го обезболяваше. Съжалявам, че при вас изобщо не действа, адски гадна работа...
В Токуда имат онколози, щом поемат съпруга ти за изследвания и за операция би трябвало могат да дадат съвет за обезболяването. Ако е зле работата да дадат нещо друго, не може така да го оставят да се мъчи. Обадете се в работен ден и ги попитайте, в почивните в отделенията също има лекар и и сестри, а на сайта им са телефоните. Отговарят обикновено и следва да помогнат поне със съвет. (То е най- логично последният му лекар да даде насоки, но като знам в онкологията повечето какви са, не знам дали ако ги потърсите ще се отзоват. Все пак, ако имате телефон на лекаря не пречи да се опита. Без лекар няма как да се реши този въпрос).
Толкова гадно е организирано лечението у нас, не може болен от рак човек един лекуващ лекар да няма...

Много е хубаво, че се храни съпругът ти, това е изключително важно, трябва да има сили. Стискам палци за операцията, но сега най- вече за обезболяването. Ако и предишния онколог, и тези в Токуда откажат да дадат препоръка пиши да мислим други онколози, които биха се наели да преценят какво е нужно и да дадат рецепта. Кураж и сили на цялото семейство! Hug

# 290
  • Талант на 2012,2013 г.
 Hug

# 291
  • Талант на 2012,2013 г.
Ето и обещаните документи, с известна помощ от сина ни...

http://www.prikachi.com/images/375/5661375b.jpg
http://www.prikachi.com/images/377/5661377V.jpg
http://www.prikachi.com/images/378/5661378m.jpg
http://www.prikachi.com/images/382/5661382n.jpg

Мили хора, всички вие от близо и далеч, всички вие, които подминавайки правила и принципи ни се доверихте в тежкия момент на безисходица... Бъдете благословени!
Благодарение на вас ние имаме сумата от 4387 лева.
В този миг прекратяваме набирането на средства.
След операцията и дните на възстановяване, в денят в който изпишат мъжът ми и той се прибере у дома, онова което е останало от вашите средства ще дарим на друг нуждаещ се човек...

Страници наред аз ви благодарих. Струва ми се много изтъркано отново да кажа, да напиша същото...
Прекланям се пред добротата и човечноста ви, много от вас почувствах близки по душа, по съдба. Понякога думите са малко, а друг път само една е достатъчна...
Бъдете здрави, обичайте се, обичайте близките си, живейте сплотено и не забравяйте, че понякога един непознат може да ви стопли повече от десет, които сте познавали с години...

ПОКЛОН!

По молба на някои от вас темата остава само информационна. Ще се опитвам да ви преведа през онова, което ни очаква. Не винаги ще имам възможноста да пиша, но когато мога ще го правя. Hug

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 15:11 от Марѝ

# 292
Много късмет Марѝ  Hug
Очакваме те с хубави вести !

# 293
  • у дома
Много сили и късмет Мари- Hug
Бог да е с Вас  Praynig

# 294
  • Кърджали
Искам да пожелая на цялото ти семейство само хубави дни да имате от тук нататък!
Бог да е с Вас!

# 295
  • In the light side of the Moon!
Господи, колко е хубаво!
Да си жив! Да си здрав! Да се смееш!
И небето безоблачно - влюбено
птичи глас да ти дава да пееш!

... С тихи стъпки на утро събудено
да прегърнеш гора или цвете.
И да нямаш пътеки прокудени
от Големия път на сърцето.

С много истини всичко да правиш.
С много вяра в света да се вглеждаш.
Господи, не от кал си ни правил,
а от много частици надежда!

Автор - wonder

МарИ,   Hug
кураж на цялото семейство и ще ви 4акаме с хубави новини  Hug

# 296
Бог да е с вас ,Мари!  Hug

# 297
  • София
Мари, Бог да е с вас.  Hug

# 298
Мари, приеми и моите пожелания всичко да завърши успешно! Аз не съм прочела, че прекратяваш набирането на средства, и днес следобяд преведох от мое и от името на две други съфорумки, тъй като по технически причини не успях по-рано да го направя. Надявам се да не е проблем.

# 299
  • Талант на 2012,2013 г.
Не, не е проблем. Парите ще пристигнат. Сметката не е закрита. Просто ние прекратяваме набирането на средства от морална гледна точка... Hug

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 19:56 от Марѝ

Общи условия

Активация на акаунт