Математически турнири - 19

• 84 745
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря, това ми трябваше

# 346
Извинете,че така нахлувам в темата с питане,но нямам време да се връщам назад!Спешно ми трябват резултатите от КМС за Ямбол 5 6 и 7 клас  bouquet Embarassed

# 347
"Въпросното   Азиатско математическо състезание се провежда пробно тази година като инициатори за него са СМГ и 125-то СОУ. По решение на колегите от тези училища състезанието е затворено само за ученици на посочените учебни заведения и  не фигурира в календара на математическите състезания за учебната 2012/2013година. Поради тази причина състезанието не е оповестено в публичното пространство официално и  на родителите и учениците от ЧНУ "Питагор" и ПЧМГ."

Що се отнасе до резултатите, в класовете 7+ от СМГ има деца с резултат над 95%. Това означава, че задачите поне на този кръг са били решими.

Евала!!! А, можеш ли да дадеш малко повече подробности (разбира се, без имена), но напр., клас, точки, колко са децата с над 90 и пр.

П.С. Аз така и не разбрах защо не трябва да се споменават имена във форума, особено при публично обявени резултати, но няколко пъти прочетох, че "така не се прави" и понеже се смятам за възпитан "не правя така".

# 348
  • София
Здравейте,
Кога да очакваме резултатите от провеждащия се в момента Общински кръг на Олимпиадата по математика и къде ще бъдат публикувани?
Благодаря предварително!

# 349
Здравейте,
Кога да очакваме резултатите от провеждащия се в момента Общински кръг на Олимпиадата по математика и къде ще бъдат публикувани?
Благодаря предварително!

Днес в училището ми казаха - след ваканцията.

# 350
На сайта на РИО - София има следната информация:
На 27.12.2012г. от 09.00 до 16.00 часа в РИО - София-град, стая № 416 на ст. експерта  по математика се предават:

- протокол на явилите се ученици и техните резултати;
- протокол на класираните за областния кръг ученици, съдържащ трите имена, класа и броя точки, заверен с подпис и печат от директора на училището;
- писмените работи на класираните за областния кръг ученици.

Това означава, че до тази дата със сигурност всички резултати по училища ще са готови. На същия сайт обикновено качват протокол само с класираните на областен кръг, а резултата си всяко дете би трябвало да научи в училището си или в училището, в което се е явило. Друг въпрос е, че учебните занятия приключват на 21 декември.

# 351
Доколкото схващам това е нещо като Австралийско кенгуру. Т.е. оценката и класирането ще се определят в Китай, като се изпратят работите на децата. Така ли е впрочем? И ако не бъркам и е така то информацията за резултати е само неофициално изтичане от проверяващи и изпращащи учители.

Да, това писах и аз няколко страници по-назад. Когато на детето дойде сетификата не разбрах как е изчислен % (сега видях че за долните дивизии на AMC е бил топ 15%, а само за Senior е топ 25%). Пробвах по метода на Дидева (по дивизия- в нашия случай 3ти и 4 клас бяха заедно -Middle Primary). Обаче не излезна и така. В крайна сметка установих, че е било само за съответния випуск (15% от брой общо явили се за страната). Объркването ми е дошло от факта, че има деца с равен резултат, който се класират и % затова не е излизал съвсем точно.

Мерси за полезната дискусия.

# 352
  • София
Мерси Мимии, Дидева, и аз погледнах в сайта на РИО, стана ми ясно каква е процедурата, но за резултатите - явно както при всички състезания - някои училища са бързи, публикуват в сайтовете си резултати, други не... ще чакаме от училище информация, явно догодина...

# 353
Дъщерята вече се върна от олимпиадата, задачите били елементарни. Най-много ме е страх от "елементарни" задачи. Ще видим като излязат резултатите.
Взели са им черновите, това практика ли е на олимпиадата?

# 354
Дъщеря ми се обади, че в тяхното училище са им прибрали не само беловите и черновите, но също и условията на задачите.

Ако някой разполага с условията или линк към условията на темата за 4 клас, ще съм благодарен, ако ги качи.

# 355
  • Варна
Моля, ако някой разполага с условията на задачите за 7 клас, да ги качи! Ще съм мнооого благодарна!   bouquet

# 356
Възмутена съм от КМС.Объркаха задача точно на 1 клас , а освен това в Пловдив отнехе на дъщеря ми 3 точки ,затова че е видяла всичките 8 правоъгълникана жерафчето ,като са поправени на 5, защото нямало как да се реши иначе израза.

# 357
  • Sofia
4 клас   София

1. зад. Намерете числата А, В и С и ги сравнете, ако:
А = (304-91:7).3;
B = 7000-(4212+132.8 ),
а числото С е неизвестното число от квадратчето 43034 - ( ) = 41022.

2. зад. Обиколката на триъгълник е 9101 см. Едната му страна е 2568 см, а другата е с 475 см по-дълга от нея. Намерете:
а) дължината на третата страна на триъгълника.
б) дължината на страната на равностранен триъгълник, чиято обиколка е с 11 дм по-голяма от третата страна на първия триъгълник.

3 зад. В една книжарница в понеделник продали 7 значки, 3 плаката и 11 картички със снимки на героите от филма "Чудната петорка" на обща стойност 86 лв. Във вторник продали 35 значки, 15 плаката и 58 картички на обща стойност 442 лв. Ще стигнат ли 15 лв. за закупуване на 1 значка, 1 плакат и 1 картичка, ако 1 картичка е с 3 лв. по-евтина от един плакат?

# 358
  • София
И аз да помоля за задачите от олимпиадата за 5 клас. Praynig

# 359
Много моля, ако някой има задачи от 6 клас (независимо от кой град) да ги качи или да ми ги прати на ЛС Praynig

Общи условия

Активация на акаунт