Математически турнири - 19

• 84 756
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
4 клас   София

1. зад. Намерете числата А, В и С и ги сравнете, ако:
А = (304-91:7).3;
B = 7000-(4212+132.8 ),
а числото С е неизвестното число от квадратчето 43034 - ( ) = 41022.

2. зад. Обиколката на триъгълник е 9101 см. Едната му страна е 2568 см, а другата е с 475 см по-дълга от нея. Намерете:
а) дължината на третата страна на триъгълника.
б) дължината на страната на равностранен триъгълник, чиято обиколка е с 11 дм по-голяма от третата страна на първия триъгълник.

3 зад. В една книжарница в понеделник продали 7 значки, 3 плаката и 11 картички със снимки на героите от филма "Чудната петорка" на обща стойност 86 лв. Във вторник продали 35 значки, 15 плаката и 58 картички на обща стойност 442 лв. Ще стигнат ли 15 лв. за закупуване на 1 значка, 1 плакат и 1 картичка, ако 1 картичка е с 3 лв. по-евтина от един плакат?

Благодаря!

# 361
И аз да помоля за задачите от олимпиадата за 5 клас. Praynig
http://www56.zippyshare.com/v/86118981/file.html

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 13:58 от online

# 362
  • Пловдив

това не мога да го отворя  newsm78 какъв формат е?

# 363

Windows BMP
Опитайте с Paint, ако не - ще го кача пак с правилно разширение.  -->> Готово
Не съм догледала как го е ъплоуднало, съжалявам Sad

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 13:59 от online

# 364
  • София

Хиляди благодарности!  bouquet

# 365
  • Пловдив

Windows BMP
Опитайте с Paint, ако не - ще го кача пак с правилно разширение. Не съм догледала как го е ъплоуднало, съжалявам Sad

не става ... изобщо не го разпознава като формат

# 366

Ами смени му разширението бре...
Добави .bmp след името, не знам защо авторката не го е направила

Ето ти го направо в нормален формат (84 KB Simple Smile), че това 15-мегабайтово bmp...

http://alekdimitrov.com/images/olimpiada5klas.jpg

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 14:08 от kodbg

# 367
  • София

Windows BMP
Опитайте с Paint, ако не - ще го кача пак с правилно разширение. Не съм догледала как го е ъплоуднало, съжалявам Sad

Аз успях да го сваля. Ето линк: https://docs.google.com/open?id=0B3dCzbhz_rjmYlVWV3ZyOVhXcjA

# 368
  • Пловдив
мерси, отворих го  Grinning
наистина не са много трудни, но ... ако някой има и задачите от Пловдив, ще ми е много полезен
за 5 клас /да допълня/

# 369
някой има ли опит как се оценяват задачите от олимпиадата. дали се дават точки само ако стриктно се спазват начина по който най-лесно се решава задачата или детето може да е стигнало до крайния отговор по по-различен начин. и всъщност публикуват ли се някъде критериите

щерка ми 4 кл. вместо да умножи първия израз на 3 задача с 5 е разделила втория с 5 и от остатъка на 58:5 и 442:5 е разбрала колко ще струват картичките и после вече е лесно. В крайна сметка верно е получила крайните резултати

# 370
На страницата на РИО-София
са качени:

LХII Национална олимпиада по математика - общински кръг
София, 15 декември 2012 година

http://www.rio-sofia-grad.com/index.html

Обаче файла е password protected?? Някои има ли представа за паролата, не знаех че има и такава практика.

# 371
Или това е било само за училищата да си ги свалят?

# 372
някой има ли опит как се оценяват задачите от олимпиадата. дали се дават точки само ако стриктно се спазват начина по който най-лесно се решава задачата или детето може да е стигнало до крайния отговор по по-различен начин. и всъщност публикуват ли се някъде критериите

По принцип няма значение как е решена задачата, стига да е коректно, обосновано и описано. Понякога проверяващите от мързел или умора недоглеждат различните решения, но тогава може да се подава контестация.

# 373
  • у дома
Или това е било само за училищата да си ги свалят?
Да,по принцип е само за училищата,по-късно ще ги качат за всички-по напред в темата има качени за 4 клас за София  Peace

# 374
Обаче файла е password protected?? Някои има ли представа за паролата, не знаех че има и такава практика.
Ако не ги разсекретят или някой, който е имал достъп до задачите не ги пусне, има да си чакаме. Със същата парола ще се отварят и критериите за оценяване, които ще бъдат качени в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт