Математически турнири - 19

• 84 926
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Има ли критерии за оценяване за София ?  newsm78
интересува ме 4 клас
Да, има. Файлът е качен на страницата на РИО - София, но е защитен с парола.  Simple Smile

# 406
Има ли критерии за оценяване за София ?  newsm78
интересува ме 4 клас
Да, има. Файлът е качен на страницата на РИО - София, но е защитен с парола.  Simple Smile
и аз го видях ама питам без парола дали го има някой

# 407
и аз го видях ама питам без парола дали го има някой

Отговорът, относно питането за заветната парола:

Ако не ги разсекретят или някой, който е имал достъп до задачите не ги пусне, има да си чакаме. Със същата парола ще се отварят и критериите за оценяване, които ще бъдат качени в понеделник.

# 408
Всъщност разсекретени или не, софийските задачи по математика не са никаква тайна. Във форума могат да се намерят задачите за 4, 5, 6, 7 и 8 клас. Вероятно не е проблем да се намерят и за  останалите класове. Критериите бяха качени още вчера, въпреки съобщението на сайта на РИО, че това ще стане в понеделник. Напълно е възможно утре да направят обществено достояние и задачите, и критериите.

# 409
  • my own world....
A за 9 клас София ги няма и няма  Sad

# 410
A за 9 клас София ги няма и няма  Sad

Аз ги имам, но са вкъщи... Ще проверя дали някое е дете си е вкъщи, за да ги снима и да ми ги прати...

# 411
Здравейте!
Ходих днес до 125СОУ за проверка на писмената работа на сина ми. Станала е грешка от тяхна страна в пресмятането на точките, като резултата му бе променен от 43 на 53точки, за което благодаря на mst и арт мама, че ме подкрепиха.

Относно решението на първото подусловие на 10зад. от КМС 2012год. за 3ти клас:
ЗАД.10 Парите на Ива са колкото парите на Илия. Парите на Радо са колкото парите на Руми и с 10 лв.повече от парите на Ива. Петя има толкова пари колкото са общо парите на Руми и Илия. Всички деца заедно имат общо 90 лв.
А) По колко лева има всяко дете?

Моя син е отговорил така:
АКО:
Ива=10лв.
Илия=10лв.
Радо=с 10лв. повече от Илия=20лв.
Руми=Радо=20лв.
Петя=Руми+Илия=10лв.+20лв.=30лв.

Отговорът му е отчетен с 1т., защото не е отговорил как е стигнал до това решение.
Как да подхождаме в решаването на този вид задачи?

# 412
Здравейте!
Ходих днес до 125СОУ за проверка на писмената работа на сина ми. Станала е грешка от тяхна страна в пресмятането на точките, като резултата му бе променен от 43 на 53точки, за което благодаря на mst и арт мама, че ме подкрепиха.

При разминавания в очакванията се опитвам при възможност винаги да проверя. Всички правим грешки. Радвам се за вас.

# 413
  • София
ЗАД.10 Парите на Ива са колкото парите на Илия. Парите на Радо са колкото парите на Руми и с 10 лв.повече от парите на Ива. Петя има толкова пари колкото са общо парите на Руми и Илия. Всички деца заедно имат общо 90 лв.

Отговорът му е отчетен с 1т., защото не е отговорил как е стигнал до това решение.

В математическа читанка за 3 клас има много добро описание на този тип задачи
за по-малките - с отсечки.
Парите на Ива са една отсечка, която се равнява на х лв. (над отсечката се записва х).
Илия - същата отсечка = х лв.
Радо - същата отсечка + парче от отсечка, което е още 10 лв. = х + 10 лв.
Руми - като Радо = х + 10 лв.
Петя - отсечката на Илия + отсечката на Руми = 2 . х + 10

Общо са шест отсечки и още три парчета по 10 лв., т.е.
6 . х + 30 = 90
х = 10 лв.

Аз бях скептична към тези отсечки, но синът ми ги възприе много добре и
в трети и четвърти клас с лекота решаваше задачите по този начин.

# 414
И моята третокласничка много се забавлява с този похват, наречен в читанката "Отсечката отрязва главата на Х"

# 415
  • София
Здравейте!

А) По колко лева има всяко дете?

Моя син е отговорил така:
АКО:
Ива=10лв.
Илия=10лв.
Радо=с 10лв. повече от Илия=20лв.
Руми=Радо=20лв.
Петя=Руми+Илия=10лв.+20лв.=30лв.

Абсолютно същото е отговорил и моят. Също има една точка. Аз му казах, че е трябвало да въведе Х например за парите на Ива и Илия.
После е ясно.
Ако беше описал правилно, щеше да има 57 /с единствена грешка на зад. 3 с броението/
И моята третокласничка много се забавлява с този похват, наречен в читанката "Отсечката отрязва главата на Х"
Замисли ме. Моят явно още не е минал този тип описване на курса. Явно не карат в една и съща последователност. Язък.  Laughing

# 416
Не е съвсем по темата "Математически турнири", за което предварително се извинявам, но тъй като често математиците са и информатици .... а имам спомен от миналата година точно в тази тема за подобен казус няколко майки разказваха....

По същество - олимпиадата по информатика я насрочиха за 6 януари, а математическата школа в Сандански от "Черноризец Храбър" е от 2ри до 7 януари, т.е. съвпада с датата на олимпиадата.
Искам да попитам първо дали има и други деца от лагер-школата, които биха искали да се явят на Олимпиадата по информатика , и второ - ако може някои майки , вече минали по този път на явяване в други градове да споделят инфо за процедурата - как биха могли децата да се явят в Сандански примерно.
Да се организираме една групичка и да ходим да се молим на РИО  Thinking

# 417
Не е съвсем по темата "Математически турнири", за което предварително се извинявам, но тъй като често математиците са и информатици .... а имам спомен от миналата година точно в тази тема за подобен казус няколко майки разказваха....

По същество - олимпиадата по информатика я насрочиха за 6 януари, а математическата школа в Сандански от "Черноризец Храбър" е от 2ри до 7 януари, т.е. съвпада с датата на олимпиадата.
Искам да попитам първо дали има и други деца от лагер-школата, които биха искали да се явят на Олимпиадата по информатика , и второ - ако може някои майки , вече минали по този път на явяване в други градове да споделят инфо за процедурата - как биха могли децата да се явят в Сандански примерно. Да се организираме една групичка и да ходим да се молим на РИО  Thinking

+ още поне 3-ма

Пуснах запитване и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=639496.90

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 15:24 от Danybon

# 418
  bouquet  за Carmela Biscuit . Имаме читанката, но и ние все още не сме стигнали до тези задачи. Щеше ми се да прегледам пак в къщи черновата, може пък и да я е описал в нея.

Цитат на: *Ирина*
Абсолютно същото е отговорил и моят. Също има една точка.
Ако беше описал правилно, щеше да има 57 /с единствена грешка на зад. 3 с броенето./
Simple SmileИ ние сме така! Все пак едно голямо браво на децата!

# 419
  • София
Цитат на: *Ирина*
Абсолютно същото е отговорил и моят. Също има една точка.
Ако беше описал правилно, щеше да има 57 /с единствена грешка на зад. 3 с броенето./
Simple SmileИ ние сме така!
Досетих се.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт