Математически турнири - 19

• 84 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Момичета кога може да очакваме резултати от Олимпиадата по математика ?

Още вчера са ги казали в класа на детето, тоест би следвало да са проверени през уикенда.
След като СМГ е успяло да ги провери, значи и всички други би следвало да са го направили, защото имат много по-малко за проверка.
Иначе общи официални... би било изненадващо ако ги публикуват тази година

# 436
  • софия
Тогава не са ли вече почивни дни  newsm78?

# 437
Изх. № 9137 – 833/ 17.12.2012 г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА    УЧИЛИЩАТА  В
СОФИЯ-ГРАД

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с оценяването на писмените работи на учениците от осми клас, от проведения Общински  кръг на LXII национална олимпиада по математика на 15.12.2012 г. в София-град, Ви уведомяваме, че на електронните пощи на училищата е изпратено допълнително указание.   

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО СОФИЯ-ГРАД

# 438
Някой има ли ключ за оценяване на последната задача от КМС '2012, 3-ти клас?
Също така, някой отваря ли сайта с общото класиране - на СМБ-Изток?

# 439
  • у дома

ЗАД10  А) Руми - 20лв., Ива - 10лв.,  Радо- 20лв., Петя - 30лв., Илия - 10лв. (5 точки)
             Б) Руми ще има 40  лв.  (5 точки)
             В) 2 книги (5 точки)

Резултати http://iztok-smb.hit.bg/rez.pdf

# 440

ЗАД10  А) Руми - 20лв., Ива - 10лв.,  Радо- 20лв., Петя - 30лв., Илия - 10лв. (5 точки)
             Б) Руми ще има 40  лв.  (5 точки)
             В) 2 книги (5 точки)

Много благодаря! Мислех, че има някъде точкуването стъпка по стъпка. Отрязали са ни последните 5 т., но... вече е късно да се прави каквото и да било, освен едно "Браво!" на състезателката, че си е решила тази задача.
Върви ни на нас в Пловдив. Миналата година поправиха резултата на сина ми, тази година на дъщеря ми (но поправката не е включила последното правилно решено подусловие), и то все на ВМС и КМС.

# 441

Aми, мисля, че не. Академията е в Пловдив, но лагерите са национални.

# 442
Здравейте, може ли някой да постне задачите за 4-ти клас на математическата олимпиада в Габрово?

# 443
Ще пусна един цитат от съседна тема, за успокоение на осмокласниците и техните родители.
Цитат
...чак днес се получи инфо от РИО, да токчкуваме на всички деца 1 зад. с максимален брой точки. В нашето училище, след корекцията (навременна), няма дете, което да не я е решило. Така, че всички имат по 7т. и то заслужено:)

# 444
Някой има ли критериите за оценяване на МО за 4 кл София. Взели са 1 точка на детето заради това, че на 2 зад не е обърнало в ДМ резултата, при положение че условието на задачата е в см и не е изрично казано че трябва да е в дм отговора на т. б

# 445
  • най-шареното място
Те под критерии за олимпиада водят примерно решение с описани точки на съответните стъпки.
Ако са намалили за това, вероятно такова е било примерното решение. Не че това е нормално.
Но би трябвало да го има в училището.

# 446
Някой да има класирането от КМС в Ботевград? Имам запитване при мен за този град.
Открих само новинарски сайтове с имената на първенците.

Защо са така апокрифни тези класирания в по-малките градове? Confused Не мога да разбера.

Браво на Дидева за инициативата да издирва тези резултати и да ги публикува!

Не съм очаквала досега, че има такъв проблем с информацията на някои места.

# 447
Направи ми впечатление, че резултатите от КМС за деца от втори клас са значително по- ниски от тези на първокласниците.Може ли да видя някъде задачите за втори клас, искам да преценя натоварването как нараства за една учебна година.

# 448
Направи ми впечатление, че резултатите от КМС за деца от втори клас са значително по- ниски от тези на първокласниците.Може ли да видя някъде задачите за втори клас, искам да преценя натоварването как нараства за една учебна година.

И на мен ми направи впечатление. Освен това забелязах, че деца от 2ри клас, които са се справили отлично на значително по-трудните състезания като ЧХ и СМТ, на коледното са с ниски резултати. По-трудни ли са били задачите тази година от предходните?

# 449
Напротив задачите бяха много лесни. От всички, които е решавало детето ми до този момент от КМС, давани през минали години, тези му се видяха направо фасулски. НО не се учудвайте на разликите в резултати за първи и втори клас на КМС, а следете как падат тези на 1-ви клас на ВМС.  Wink

Светкавица, де що има качени задачи и провеждани състезания, може да намериш тук: Математика за всеки

Общи условия

Активация на акаунт