Математически турнири - 19

• 84 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Нещо тази сутрин не ми излиза националното класиране за 2012 г. на Салабашев, може пък да го корегират  #Crazy

# 526
Нещо тази сутрин не ми излиза националното класиране за 2012 г. на Салабашев, може пък да го корегират  #Crazy
Да, вече е оправено, поне нещата, които аз гледам (8-11 клас).

52-те точки в 5-ти клас все още си ги има.

# 527
Да, ама 52 точки в пети клас е четвърто място, което за този турнир е много добро класиране и около 10 други деца с 51 точки, където сме и ние оставаме на пето място. Опитвам се да бъда над тези неща, но не мога , защото всички много добре знаем колко труд коства  на децата ни , целият този математически маратон.

Гледай по-философски на нещата. Я виж какво е положението в 9 клас - най-изявените математици на випуска са "откъснати" с огромна разлика от момиче, което иначе не ми е известно.
В девети клас нещата вече не са така...

# 528
  • София
Нещо тази сутрин не ми излиза националното класиране за 2012 г. на Салабашев, може пък да го корегират  #Crazy
Да, вече е оправено, поне нещата, които аз гледам (8-11 клас).

52-те точки в 5-ти клас все още си ги има.

И бургаските деца от 9 клас все още са при осмокласниците  Rolling Eyes

# 529
Здравейте,
може ли да Ви помоля за помощ за един вид задачи
примерно една ябълка и 4 банана струват 3лв
               а две ябълки и три банана струват примерно 3,10лв
това са примерни числа, да ми кажете начина на решаване..
благодаря предварително...Весели празници...

# 530
  • у дома
Здравейте,
може ли да Ви помоля за помощ за един вид задачи
примерно една ябълка и 4 банана струват 3лв
               а две ябълки и три банана струват примерно 3,10лв
това са примерни числа, да ми кажете начина на решаване..
благодаря предварително...Весели празници...
Първият ред умножаваш по 2 и получаваш ,че 2 ябълки и 8 банана  струват 6 лв. после от това изваждаш втория ред  и получаваш,че  5 банана струват 2лв и 90 ст, и от тук натам е лесно...
От Монтана ли сте  newsm78 - предположих това по имейла и кой клас е детенце-може и на  лични...

# 531
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!

Национална олимпиада по математика
Общински кръг
  15.12.2012 г.
резултати и класирани ученици - 125-то СОУ , 4 клас

http://dox.bg/files/dw?a=e48e166ef2

# 532
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
на всички много успехи - и не само в математиката.

дали някой може да ми каже, кога и къде ще излязат списъци с класираните деца от София за областния кръг на олимпиадата по математика. Нашето училище е тотален непукист (директорката по-точно) и абсолютно не се интересува от извънучилищните занимания на децата. И мейл писах и се обаждах не мога да разбера резултатите.
Та дали ще излязат на сайта на РИО?

# 533
Има вече списък с наградените деца на турнира "Иван Салабашев"

# 534
Има вече списък с наградените деца на турнира "Иван Салабашев"

Много гадно се е получило с 6 клас. Награждават само тези с 60 т. и 57 т.

# 535
Може би защото са много деца с 60 точки. Аз пак си повтарям  думите ,че труда е е голям  и децата заслужават повече адмирации!!! Да си сбъркал задача за три точки и да нямаш медал е повече от гадно.

# 536
Разбира се, че има обяснение защо така са решили, но все пак в другите класове се стига и до 48 т., а тук - до 57 т. и то за грамота. А отделно в 6 клас дори няма и трето място.

# 537
Влизам специално да си изкажа възмущението. Не е хубаво Новата година да се започва с негативни емоции , но що за безобразие от страна на организаторите на математически състезания ?

Аз лично съм засегната от Коледното, но се въздържах досега.
Но сега като чета и за награждаването на Салабашев - мисля, че трябва да споделя възмущението си с тайната надежда ,че организаторите на тези математически състезания четат бг мама, пък ако не - крайно време е да започнат.
И преди да ми скочи някой каква амбициозна майка съм - да, такава съм, не отричам. И като родител, и като учител не мога да възприема факта, че се опитваме да мотивираме децата да ходят по състезания - те да дават всичко от себе си, и накрая " ми, то няма медалче, щото видиш ли много златни медали трябва да раздадем и да се охарчим"
   #Cussing out

Колко може да струва едно медалче, или една грамота ? Милиони ?
Толкова много, че не може децата, които са заслужили да получат едно признание за труда си ?
Или може би те са виновни, че в 6ти клас са се получили толкова много първенци?
И как второто място няма да е второ, и третото - трето?
Защо в 4клас има златен медал за 60 и 57 точки едновременно, за в 6ти за 54 няма бронзов медал, дори грамота няма - колко струва една грамота да се отпечата? За какво става въпрос?

Това ми е коментарът за Салабашев, сега да видим Коледното математическо състезание с "нормал" и "ненормал" . Кой я измисли тая глупост - къде е регламента и как се спазва?
След като мойто  дете е ненормално и учи в МГ откъде накъде няма да си получи грамотата за 1во място с максимален брой точки ? Или да не го допускат до участие , или като си е решило задачите безгрешка - искаме си грамотата! / май наградата от 10 лв им се е досвидяла с 30 първенци от математическите;  да не си говорим, че това е очакван резултат за столицата и няма нищо странно/  Защо в Пловдив, Русе , Варна, Ловеч класирането не е разделено и участниците от математическите гимназии са участвали наравно с другите и са обрали първите места в среден курс / и предполагам, че не са решавали различни задачи при това общо участие, но дори да е така - откъде накъде участниците в София ще са  дискриминирани ???  Twisted Evil

Спомням си преди години на награждаване в Шумен как говорихме с една колежка, че е много несправедливо да дават медалчета от 5 клас нагоре, а за дребосъчковците, които най-много се вълнуваха и преживяваха им остана само да завиждат на батковците. А колко му е да зарадваш едно дете със символична награда точно във възрастта, която е най-подходящо да се мотивира ? Успехите определено мотивират, всеки човек би се радвал, когато получи оценка за труда си, нашите деца също.

Дайте да съберем по левче, че да спонсорираме организаторите за техните недомислици.
Как да обясниш на едно дете, че няма да си получи отличието , защото ....?
За мен това е повече от обидно.

# 538
Shumi, много добре си изложила позицията си!

Нямах представа, че така се е получило за КМС. Мисля, че предишни години съм виждала дипломи на деца от МГ с грамоти от това състезание. Съдя по "Успелите деца на България". Не съм на 100% сигурна, но професионално винаги забелязвам детайли и запомням.

Преди малко и аз преглеждах за "Салабашев". Както и да си го обясняваме, решението си е странно за 6 клас. При другите класове стигат до доста ниски резултати. Тук-там обединяват точки и правят едно място, а в 6 клас си е резачка - няма 2 и 3 място. Все пак "Салабашев" си е уважавано състезание и децата нямат вина, че са се справили добре. По принцип смятам, че и този випуск е много силен.

# 539
Един медал не струва много - левче, две или три. Грамотата струва още по-малко. Но ако се дадат седемдесет медала това наистина сваля стойността на медалите като символ на успех. Не може да има седемдесет медала. И съвсем не е прецедент комисиите да решават до кое място да има награди, затова не ги виня.

Виновни обаче наистина има и това са съставителите на задачите. Никой няма полза от твърде лесни задачи и това се вижда и тук. Тази основна грешка води до все по-усложнени последствия - девалвация на отличията, разочаровани деца и майки и прочее. Не в следствията трябва да се гледа, а в първопричината.

Общи условия

Активация на акаунт