Математически турнири - 19

• 84 840
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
http://news.plovdiv24.bg/406020.html
Някой знае ли откога влиза в сила новия закон със имената на училищата, защото това с прием според резултати от олимпиади мисля че няма да е валидно от тази година.

# 556
Всяко дете постигнало място, трябва да бъде възнаградено за успеха си. Така и децата от 6 клас с 57 и 54 трябва да получат медали като важен стимул да продължават напред и да се борят за нови успехи. От 999 участника има едва 72 постигнали трите най-добри резултата. Като процентно съотношение това са 7,2%, което е в нормалните граници за състезание, участници и наградени. /Съставителите на темите също не са "виновни". Изключително сложно е да се състави тема, която да и трудна, и решима./

И това е само едно от парчетата в общата картинка:
  • Не се изпълнява правилно разпределението на медали
  • Има деца с резултат невъзможен за постигане по критериите на състезанието /36, 52, 20/
  • Има смесени класации, деца от различни класове в едно класиране /8 и 9 клас/
  • Има първенци, участвали незнайно къде /Евростар/
  • както и много други технически грешки

Какво става с това състезание?

# 557
Аз също съм на мнение,че не е справедливо да се прилагат двойни стандарти спрямо класираните на второ и трето място в турнира "Ив.Салабашев" (6клас). Щом децата са положили усилия и старание и са постигнали 57 и 54 точки следва да получат сребърни и бронзови медали. Никой няма право да краде техния труд заради някакви си дребни сметчици....ала Коледно МС! Тези деца са заплатили такса за участие, която съм сигурен че покрива разходите за една награда.
Миналата година награждаването беше една лоша импровизация, проведена на 2рия етаж в коридора на ИМИ. Родители и деца стояха по стълбите като наказани...Имаше деца пътували от Варна и Бургас  в тежки зимни условия, за да получат признанието за положения труд... Организаторите можеха поне да ангажират нормална зала (каквато има в комплекса на БАН), но уви ...пак тънки сметки. Който брои листата на баницата не яде баница! #2gunfire
Има ли правила-трябва да се спазват, а не  да се променят в движение. Който мисли така може да пише до Емил Колев (председател и автор на темата за 6. клас),  e-mail: emil@math.bas.bg
В крайна сметка не всичко е пари в този живот Money г-н КОЛЕВ

# 558
  • София
Който мисли така може да пише до Емил Колев (председател и автор на темата за 6. клас),  e-mail: emil@math.bas.bg

Не съм сигурна дали има полза. Още преди Нова година му писах за децата от 9-ти клас,
които са в класацията на осмокласниците - останаха си там, даже са сред наградените като
осмокласници. Не е толкова важно, но на фона на валящите отвсякъде гафове на ниско и
високо ниво е дразнещо  Crossing Arms

# 559
Аз писах още тази сутрин след като изложих и тук, и в сайта си, и в социалните медии моята позиция относно випуска на 6-класниците. Реших, че е редно да запозная и организаторите. Надявам се да си преразгледат решението. Това е много силен випуск и продължавам да не разбирам защо точно те са така орязани, а децата с една грешна задача (57 и 54 т.) са си направо наказани.
Вместо да им кажем браво, че са се справили чудесно, че са учили и са положили усилия, че са мотивирани и амбициозни.

Наистина се надявам организаторите да преразгледат решението си за 6 клас, а така също да добавят и децата с 54 т. сред победителите.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 17:17 от Danybon

# 560
Има очебийна несправедливост и все още има малко време, за да бъде поправена. Не знам дали г-н Е.Колев си чете мейлите или подминава нежеланите ....
http://www.math.bas.bg/new/site/?call=REUSE~;&id=115
ст.н.с. Емил Колев

emil@moi.math.bas.bg,
979 28 93 #Cussing out

# 561
Няма логика да не бъдат наградени децата, изкарали 3-ти по сила резултат, та дори и да има 100 1-ви и 100 2-ри места. Какво значение има дали има 100 или 2 златни медала? Нали спрямо тях третите са си пак трети?! ... Поредната недомислица...  #2gunfire

# 562
Дано да се корегират. Успех!

# 563
Организаторите на турнира "Иван Салабашев" 2012 имат интерес да се поправи тази несправедливост и безпринципност! Това е един от най-авторитетните турнири наред с Роман Хайнацки, НОМ и Черноризец храбър. Поне до сега беше!
PS.Благодаря Danybon за бележката. Мисля, че имате право! Peace

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 20:05 от Good morning

# 564
Малко ще бъда откровена, но съм с две специалности в тази сфера. Определено не следя този тип предавания, за които говорите. Но и всякакви крачки в посока традиционни медии ми се струват доста крайни. Това е решение на комисията и както говорихме в началото, може да се намери логика. Ние им предлагаме нашата позиция и смятам, че има достатъчно аргументи, за да се промени списъка за 6 клас.
Не разбирам защо в ерата на социалните медии, форумите, блоговете, все още се разчита на телевизионни предавания и то с коренно различна аудитория. Например, аз си следя Гугъл аналитикс и съм наясно кой ме чете. Всички са наясно и кой чете тази тема в бгмама и това, че пишем тук, не е просто ей-така, защото днес се чудим какво да правим.
Това, че доста хора изразиха публично позициите си, би трябвало да е знак към организаторите, че има някакво недоразумение в случая с 6 клас.
Моля, да ме извините, че съм така директна, но последното ви изречение ме притесни и като човек с познания в тази област реших да се намеся.

# 565
  • София
Не разбирам за какво е цялото това драматизиране. Децата в шести клас са достатъчно големи и ще преживеят някакси липсата на медал или грамота. Още повече когато такива биха получили още 50 или 60 деца, което автоматично намалява стойността на наградата. Струва ми се, че трупането на медали и грамоти се превръща в самоцел.

# 566
Не разбирам за какво е цялото това драматизиране. Децата в шести клас са достатъчно големи и ще преживеят някакси липсата на медал или грамота. Още повече когато такива биха получили още 50 или 60 деца, което автоматично намалява стойността на наградата. Струва ми се, че трупането на медали и грамоти се превръща в самоцел.

smile3501

# 567

Въпросът е принципен. Колкото и да са големи, колкото и медали и грамоти да имат в колекциите си, те все още са деца и всяко, ама наистина всяко по-добро представяне за тях е повод за усмивка и гордост. А защо да нямат бронзовия медал. който са си заслужили?! Това в техните очи си е несправедливост. Драмата изобщо не е за поредния медал, а за усещането, че са излъгани. И наистина няма значение, че още 50-60 деца също ще имат такива грамоти и медали, защото трети резултат си е трети, а това и в спорта и в науката е равно на бронз. Peace

# 568
За да има излъгани трябва да има нещо обещано или договорено. Аз потърсих регламента на турнира, но намерих само, че награди получават най-добрите. И толкоз.

И няма спортно състезание, където да се дават няколко златни, няколко сребърни и няколко бронзови медала.

# 569
За да има излъгани трябва да има нещо обещано или договорено. Аз потърсих регламента на турнира, но намерих само, че награди получават най-добрите. И толкоз.

И няма спортно състезание, където да се дават няколко златни, няколко сребърни и няколко бронзови медала.
1. Това не е спортно състезание а математическо (в спортната стрелба има случаи на равни точки и няколко медала #2gunfire);
2. Математиката е точна наука т.е.  60т.-първо място, 57т.-второ място , 54т.-трето място;
3. Кои според вас са най-добрите? Това не е състезание за 2-3 ма от випуск.

Общи условия

Активация на акаунт