Щастливи заедно с проектите на Махсун К., Берен С. и колеги в турския ефир

• 72 315
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Привет, щастливки! Hug
Стана едно още по-сърдечно в темата, като пред Коледа. Даже и Миленка прописа в рими:
Който както да се определя,
ей ви поздрав за неделя.

По една виртуална прегръдка и от мен за всяка от вас, в очакване на неделната трапеза. И понеже Муци забави пържолките, да не би и в темата да са пости?

# 136
Милена, поздравът ти е и един хубав подарък за нас Hug. Благодаря!
Текстът на песента е тъжна изповед. "...играя със самотата..., играя с щастието..., в този свят аз съм гост..., приятелите... са фалшиви..." и понеже вчера гадаехме за личното му щастие, силно се надявам този текст да е само поетично отклонение, а и от 2004 г. до сега минаха доста години.
Таня, ти си силна в художественото слово, можеш да напишеш нещо по-хубаво за текста на песента.

# 137
Здравейте и от мен. ПОкрай коледни тържества, празненства с ученици и групи не съм сядала да ви видя и изчета. И останах доволна пак. Нашия калпазанин е разчекнат на хиляда страни. Simple Smile Аз лично, знаете че го харесвам МК още от моите ученически години, а тази година като го видях в Щастливи заедно и музикалните му проекти до 2006 го преоткрих. Това е най-мачовския му период. ХУбавец е! Всички го харесахме, най вече заради излъчването и топлите очи. Сега не е баш красавец, но лови окото още, особено асоцииран с Робърт де Ниро. Та ето едно едно клипче, от времето когато е снимал онези екзотични клипове! Поздрави и  Hug от мен.

# 138
Здравей, Ди! Разчекваме го нашия калпазанин, нали сме тук главно заради него Simple Smile. Силен магнит е той за женските очи и сърца! Все пак някои от нас късно го открихме след "мачовския" му период и сега ровим оттук- оттам да запълним пропуснатото. Е, как ти, след като го знаеш от ученичка, му изпусна следите?!

# 139
  • София
Много се чудих, но нали сме си дружки, реших да споделя.

Скрит текст:
Тая песен, е една с едно такова заглавие - за главната роля. Като се заслушах онзи ден в текста и ... нямаше как да не го направя достъпен и за вас. Ала, всъщност, докато превеждах изслушах песента сигурно 50-60 пъти и ... много се чудих колко буквално и колко преисказно да направя текста. Когато става дума за тюркю песни, там ми е ясен - много са емоционални и изпълнението е емоционално. Но този албум е издаден след 4-годишно прекъсване, много е различен, изобщо в студийните записи от албума има един много обработен глас, и ... емоцията някак не се усеща. Гледах обаче концерта, който обсъждахме през седмицата. После, взех текста, ами той си е доста ... Ето, тук буквалният превод на някои от строфите, през това преминах докато накрая реших, че ще го направя с по-просто звучениe и значение.

Буквален превод - "Аз съм в главната роля":
На всяка сцена съм в главната роля.
Приятелите, които бяха до мен, къде са?
В този свят наречен Земя
Излизам на сцената/Танцувам със самотата.
На всяка сцена съм в главната роля.
Никой приятел не липсва, всички са фалшиви.
В този свят наречен Земя
Играя си със самотата.

Имам една майка, едно дете,
Вървя към неизвестното.
В този спектакъл наречен Живот
Танцувам със самотата.
Имам една майка, едно дете,
Вървя към неизвестното.
В този спектакъл наречен Живот
Играя си с щастието.

Колко стонове са скрити в мълчанието ми.
Борих се, треперих - на пазара на душите.
Колко стонове са скрити в мълчанието ми.
Борих се, треперих - на пазара на душите.
Остана ми да си отида от този свят, този дълг към Бога!
В този свят под наем, аз съм гост. Ах!
Остана ми само едно задължение, в името на Бога!
В този свят под наем, аз съм гост.

И, за да не е съвсем без новост днес, ето една новинка за "Животът продължава":
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/televizyon/22169039.asp
Изненадващо име
16 декември 2012 г.
Тугче Казаз се включи към екипа на сериала „Животът продължава”
Скрит текст:
Казаз ще се превъплъти в героинята Селма от сериала, който е по история написана от Махсун Кърмъзъгюл, продуциран от Мурад Токат и под режисурата на Джемал Шан.
Селма, която пристига заедно с майка си от Германия в Истанбул, ще живее в къщата на семейство Бакърджъ.
Казаз,която заради получаването на роля в „Животът продължава” е много щастлива, сподели: „Радвам се от цялата си душа, че съм тук. Екипът е много хармоничен. Надявам се, че всичко ще се получи така добре, както го желаем.”

Иве, благодаря, ама, ... аз съм си заплес, и не си чета собствените преводи, т.е. бързо-бързо забравям каква информация се съдържа в тях. Питането ми е безсмислено, изтрих си го.

Тания, благодаря за похвалката, ама, аз не мога, бе, каква ти рима, толкоз ми е трудна поезията, добре че тук става дума за народни и песни и ... балади - все са стандартни някак тези текстове, та се справям. А иначе, прочетох постовете ти в темата за "облака" - много ми хареса мнението ти за Нарин (аз съм почитателка на Мелиса Сьозен, така да знаете). А сега започнах да харесвам и Фулия Зенгинер, но ще видим дали ще ме спечели за почитател.

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 19:13 от milena d

# 140
Милена, ти потвърди това, което знаех, че поезия се превежда трудно. Даже го показа технологично в процеса на работа. Трябва и ти да превеждаш поетично, налага ти се, в случая заради нас. В кръга на шегата, Таня сутринта откри, че пишеш в рими Simple Smile. Мисля, че ако превежда поет, преводът ще е много по-неточен. Ще бъдат запазени главно смисълът и чувствата/настроенията.
По твойто питане нищо не знам.
Намерих едно клипче от събитие, от което имахме снимки:
http://www.youtube.com/watch?v=assMOHiwsU0

# 141
За "Аз съм в главната роля" - благодаря на Милена за последния "простичък" превод. Колкото по-просто, толкова по-добре - текстът е достатъчно силен. Зад това обобщено "Аз" според мен не стои само МК. Приемам песента като нещо повече от лична изповед - не защото е в съавторство. А за "главната роля" ... Който е преживял или може да усети изпятото състояние, знае, че тази роля всъщност ... е единствена.

Сега тоя пост излезе съвсем безсмислен, за което се извинявам, но Миленка си изтри питането и аз съответно - половината пост.  Simple Smile

Миленче, на Мелиса Сьозен гласецът все такъв ли е във всички роли или в Облака тембърът й специално "изтънен" за ролята на Нарин? А за Фулия Зенгинер аз все още се надявам да ни изненада приятно. Ще ми се поне нея МК да е избрал единствено с проникновеното око на професионалист, но не знам ... нещо много й бави звездния час.  newsm78

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 20:57 от Tania M.

# 142
Добър вечер, щастливки! newsm51

Изпуснах Вили, но нали ще летим и тогава непременно ще я вземем. Laughing
Миленче, благодаря за резюмето и за всички останали преводи! Hug
Миналата неделя имах неблагоразумието да вдигна нещо тежко и оттогава седенето пред компютъра ми е болезнено и почти невъзможно. Sad
Днес се присетих и за този красавец
я как се е замечтало момчето.

Таня, Милена, Вили,Иве, Ди поздрав от мустакатия щастливец: Heart Eyes

# 143
Ей, Тара, какъв естетически издържан клип, с уникална хореография на танцуващите девойки. хахах Забавен. От този мустакатия период не го помня това е 90-те, но по-късно към 1999 и  2000 година имаше много интересни клипове по Show TV. Тогава не си учех уроците, а гледах едно сутрешно предаване с Ece Erken и имаше много хубаво танци, песни и клипове. Тя канеше все актуалните изпълнители и имаше много хубави жени от шоубизнеса, от тях се научих да се гримирвам добре. После обаче отмина еуфорията и прехласването ми по техните изпълнители и ги позабравих. С ерата на турските сериали в България преоткрих някои познати физиономии и си припомних онези мигове. Навремето не беше достъпно всичко в интернет и затова му бях изгубила дирите на калпазанина. НО видях че е станал още по-голям хубавец и се радвам че благодарение на вас и темите за него наваксах пропуснатото време. Пък и той нали е имал затишие 4 или 5 години без албуми.

# 144
Добро утро щастливки

Честит имен ден на всички които празнуват

Тара ти си гледай здравето,щом ти е трудно да седиш не се измъчвай.Ние сме тук и ти прегръщаме силно  Hug

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 10:26 от вили-72

# 145
  • София
Здравейте! Днес ме е обхванало весело настроение, не че нямам 1001 задачи, не че не съм изостанала с много от тях, но... Та, ето цял куп клюки:

Първо - пак за щастието, и по повод съботно-неделните ни обсъждания, а и след вчерашния епизод на „Животът продължава”, ето какво пита Шенай Дюдек – журналистка, писателка и телевизионен репортер и какво й отговаря авторът на историята:
ШД – Драги М. Кърмъзъгюл, в нашето семейство повечето гледат „Животът продължава”. Включително и аз. Но толкова БОЛКА, от началото до края. Съсипахме се. Ей, и малко щастие, а  Sad
МК – Истинското лице на живота винаги е горчиво. Докато някои живеят в тази реалност, други пък игнорират тези факти.

Освен двете имена от вчерашната статия – Тугче Казаз (Tuğçe Kazaz) – която е …. Мис Турция (!!!) и Ътър Есен (Itır Esen) – модел от по-старички времена, позната в Бълграия от „Забраненияt плод” (а на нас и от "Видях слънцето") към екипът на „Животът продължава” се присъдинява и Гьозде Коджаоглу (Gözde Kocaoğlu), която е позната от „Каква е вината на Фатмагюл?”. А, рейтингът от снощи, въпреки подтискащата серия е … 8-мо място… Така че, в нашата тема все миски са артистки (и в двата ни текущи сериала) и все – зеленооки. И затова клипът от Тара – „Синеока” (Mavi Göz – буквално синьо око) си е много на място, то и без друго мустакатият изпълнител пее, че няма значение синеока, зеленоока, тъмноока, русокоса, чернокоса, червенокоса, за него било важно да е човек.

За Мелиса Сьозен – ами, не знам за гласа й, не ми прави впечатление, хм, … когато гледам, за да превеждам, тогава повечко обръщам внимание само на гласа, но Мелиса си я харесвам като актриса и си гледам за удоволствие, цялото изпълнение, не ме е подразнил гласът й.

Напоследък не съм черпила, но ето сега за сведение, една класация на турските вина, да си ги знаете като марки, производители, видове - http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=63842& … &hid=22171713

А-у, голям гювеч стана този пост, ама ще ми простите. Хайде, хубава седмица!

8-мо място от 100 - то, че е в десятката ясно, но е направо супер позиция. Миналата седмица беше 24-то за ЖП.

Танче, и аз без контекст - просто се зачудих, дали пък наистина не й е писклив гласа, но нямах време да ходя да проверявам из други изпълнения.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 11:57 от milena d

# 146
ШД – Драги М. Кърмъзъгюл, в нашето семейство повечето гледат „Животът продължава”. Включително и аз. Но толкова БОЛКА, от началото до края. Съсипахме се. Ей, и малко щастие, а  Sad
МК – Истинското лице на живота винаги е горчиво. Докато някои живеят в тази реалност, други пък игнорират тези факти.
А истинското лице на нашия хубавец са очите му - малко по-малко щастливи от самия него. Simple Smile Може би защото тези очи са обърнати и към горчивото лице на света, освен към мишената "рейтинг". /Не че "рейтинг" и "грандиозна мелодрама" си противоречат, де./

Ха сега добър ден в тази предпразнична седмица!
Миленче, какъв ти гювеч! Направо серия от изискани коктейли, с които ни глезиш от петък насам. То новинки, старинки, първи филм, афоризми, партита преди и след края на света ...
Особено в пост 110 си ни зарибила с толкова много клипчета, които рядко сме пускали - не само този със "Синеоката", който е избрала Тара. А например още един от мустакатия период, с който ви пожелавам хубава седмица! Поздрав за всички, които харесват Махсун всякак, включително мустакат и загладен:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=-1y5vJnMGNM&NR=1

А за временното осмо място на "Животът продължава" - доколкото си спомням, и "Щастливи заедно" е бил на осмо място по време на излъчването му. Което на нас хич не ни попречи.  Simple Smile
За Мелиса Сьозен въпросът ми беше без всякакъв подтекст,
Скрит текст:
а в прав текст (понеже не съм я гледала много). Иначе и за мен тембърът й беше съвсем в тон с образа на Нарин.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 11:51 от Tania M.

# 147
Привет щастливки  Hug

Вили благодаря за кафето толкова приятно ме заредиха тези макове  Hug Лек и безавариен път и дано за празниците да си в къщи и при нас  Heart Eyes

Тара как така бе миличка се контузи кой ще е пилота на хеликоптера и как ще идем на партито на МК   newsm78   сега сериозно скоро да се възстановиш от тази болезнена травма  Hug  Heart Eyes

Силве ако ни четеш обичам те и ти стискам палци и те прегръщам силно  Hug  Hug  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=q4gCRzl5pmQ

Лека и успешна седмица на всички !!!!

# 148
Добрутро, щастливки! Hug
ЧИД на празнуващите!
Вили, благодаря за кафето Hug.
Тара, лекувай се, че на 21. 12. 12. знаеш за къде ще летим Laughing. Без тебе не може!
И затова, което е превела Милена. Милена Peace
Само, че МК пропуска, че животът е шарен и отвреме- навреме трябва да слага и щипка щастие. Освен това, когато в живота истинското лице е горчиво, то хората поне в сериалите нека да видят  нещо по-топлещо душата. Той го дава бетер италианските неореалисти от миналия век, когато всички плачеха в киносалоните. И това 8-мо място за ЖП не е ли последно?
Изгледах първия филм на МК, където играе главната роля. Главният герой се казва Махсун. В него, в рамките на час и половина се случи следното: Баща му се разболя и умря. Сестра му беше брутално изнасилена и после тя наръга изнасилвача си с нож и го уби. След което се обеси. Брат му бутна човек в инвалидна количка, който може би умря, а брат му, за да запази инвалида катасрофира и влезе в болница. Нашето момче го пребиха 2-3 пъти от бой и запалиха буса, с който работеше. Накрая искаха да го застрелят, но приятелката на брат му изтича да го предпази и раниха нея. Той й спаси живота, като бързо я занесе в болницата. Филмът завърши с това, как слага цветя на гробовете на баща си и сестра си и останал сам си заминава, предполагам обратно за село.
Имам чувството, че идеята за филма е на МК, макар че тогава е на 17-18 г.

Таня много хубаво е клипчето и вече го харесвам и такъв Laughing. То аз в началото харесвах и слушах само няколко негови песни, а сега слушам всичките, макар и не всичките да ги харесвам /но нали гласът му е лечебен Laughing/

И относно горчивото лице на света, към което гледа МК- това явно тръгва от детството.

Милена, вече имаме много нови клипчета,благодарение на теб!
http://www.youtube.com/watch?v=ef28LM4JYyA

Диди wavey

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 12:26 от Iva49

# 149
Ива , Танче  wavey

Общи условия

Активация на акаунт