Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 908
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 615
Не Crazy понятна ми е тази настървеност.....никой не ми пречи!!!
И определено се погазват на пушачите правата!!!!

# 3 616
  • София
Всичко е навик, само дето българинът е инат и трудно се примирява са правила, каквито и да са.
А това е така, защото неспазването на правилата не влече след себе си финансови наказания. Когато българинът започне да носи финансова отговорност за действията си, тогава ще станем цивилизована държава, засега сме си откровена анархия.

# 3 617

Кои права точно им се погазват?     Thinking

Човек не се ражда с правото да пуши....
Нито има закон, даващ му правото да пуши където си иска...

Та, кои точно права са им нарушени?

# 3 618
Човек не се ражда с правото да пуши....

Напротив, ражда се с правото да пуши, да пие и да прави, каквото всичко, освен нещата, за които има съд и присъда.
И не виждам какво толкова лошо има хората с пороци да си правят клубове по интереси. То и аз не съм фен на размяната на партньори, например, но нямам нищо против да си се пердашат в тях, за всеки влак си има пътници.

...А цигарите, които единият спря да пуши за около месец, ми сподели, че точно тази една цигара го е подлъгала да започне отново. Зависимостта при пушенето на тютюн е също толкова силна...

И щом един човек ти го е казал, значи автоматично е валидно за всички?
Ти дори никога не си пушила, нито си ги отказвала, за да можеш да си направиш някакъв извод, още повече толкова категоричен. Да не говорим, че дори да важи за един, не значи, че е валиден за друг, хората не са правени с калъп.

Личен опит:
Скрит текст:
Мъжът ми ги отказа преди 14 г. (снощи ги смятахме, аз мислех, че от 12, но се изненадах колко бързо минава времето...). Този спор го е водил няколко пъти с познати и съвсем нарочно е палил пред тях, за да докаже, че няма да пропуши. Повече от 3 дръпвания не издържаше, става му лошо. Аз не му вярвах, до снощи. След 52 дни без цигари, чак снощи наистина ми се допуши и запалих. Мога да кажа, че това е най-доброто ми решение, наравно с онова да ги спра  Wink в спомените ми ги свързвах с удоволствие, но това, което стана изтри всичките 18 г. кеф от пушенето. Не успях да я изпуша цялата, стана ми лошо, 30 мин. повръщах, сега 12 часа по-късно още ми се гади. Представата ми да запаля и да дръпна вече въобще не е свързана с приятни усещания и се съмнявам, че някога ще ми се допуши.
Тази сутрин за първи път се събудих с усещането, че съм непушач.
Толкова за прословутата една цигара...

# 3 619
Браво човече   Peace

# 3 620
  • На земята, която е всъщност звезда.

Правото на секс в заведение и правото да се разхождаш гол на обществено място също са грубо погазени.

# 3 621
... правото да се разхождаш гол на обществено място също са грубо погазени.

Нудистките плажове за голите са като пушилни за пушачите  Laughing
Пак са обществени места, но голотата е разрешена на тях. Не са забранили да си гол на закрито, а навън да се вееш без гащи, както е за пушенето  Laughing

bouquet

# 3 622

Правото на секс в заведение и правото да се разхождаш гол на обществено място също са грубо погазени.
ПреЕкспониране на нещата Whistling Whistling

и КЪДЕ Е проблема,ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи Mr. Green....
Определено заведението,в което се пуши ще е по оборотно....и още общественото място се измерва с необходимостта и профила си...

# 3 623
Не зная защо се заговори за световния мир, като тук иде реч за личното мнение на всеки все пак.
Ако аз си ходя в пушилнята - няма да преча на никого, защото там ще е пълно с такива като мен, факт. Проблем няма, има само злобарство в темата - което блика просто от непушачите. Обиждахте тези, които пушат - как ли не - дупки, смръдливи, жалки чак...

# 3 624

и КЪДЕ Е проблема,ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи Mr. Green....
Определено заведението,в което се пуши ще е по оборотно....и още общественото място се измерва с необходимостта и профила си...

Проблема е,че вече пушачите няма да имат проблем.
А колко е по-сладко да им е гадно на другите ,а  Wink

Вилико,толкоз си могат Mr. Green

# 3 625
"Аз не му вярвах, до снощи. След 52 дни без цигари, чак снощи наистина ми се допуши и запалих. Мога да кажа, че това е най-доброто ми решение, наравно с онова да ги спра   в спомените ми ги свързвах с удоволствие, но това, което стана изтри всичките 18 г. кеф от пушенето. Не успях да я изпуша цялата, стана ми лошо, 30 мин. повръщах, сега 12 часа по-късно още ми се гади. Представата ми да запаля и да дръпна вече въобще не е свързана с приятни усещания и се съмнявам, че някога ще ми се допуши.
Тази сутрин за първи път се събудих с усещането, че съм непушач.
Толкова за прословутата една цигара..."
Радвам се за теб, ако това което пишеш е така. Именно този "спомен " за който говориш връща повечето пушачи отново в лапите на зависимостта. И това не са единични случаи. Случва се с над 90 % от пушачите. Първата цигара ти е неприятна, обаче заради спомена от удоволствието палиш втора, трета и така... нещата се връщат в стария си вид.  Ако при теб е обратното-чудесно, дано продължиш да се чувстваш, като непушач, но продължиш ли да се тестваш по този начин малко вероятно това да се случи. Когато обаче един уж вече бивш пушач понякога пали цигара, това със сигурност означава, че не е преодолял никотиновата зависимост и вариантите ще бъдат два- или в един момент ще започне да пуши редовно както преди, или винаги ще живее с усещането за някакво лишение.
 Естествено няма да се учудя, ако се включат много съфорумци да го оспорят-тук всички сме свикнали да налагаме правотата си.

# 3 626

А защо мислиш, че ще е по-оборотно? Заради пушачите, или за непушачите, които ще3 правят компромис заради първите.

# 3 627
 Що за компромис ще направиш ти - ако не дойдеш в моята пушилня?  newsm78

# 3 628
  • София
Не се сърди, човече браво за отказа! Добре дошла в клуба, но моя личен опит показва, че и след 700 дни непушене и прилошаване само от миризмата може да се случи да запалиш и да не припаднеш и това да е цигарата, която те е върнала обратно към порока.

Колкото до правата, в крайна сметка не ти се забранява да пушиш, просто да не го правиш, когато пречиш на другите.

# 3 629

Толкова се дъвка това ,не разбрали какъв е проблема на непушачките в темата по този въпрос .Просто приятелите им ще предпочетат да не излязат с тях отколкото да го направят в заведение за непушачи.
Предпочитат да има закон ,който да защитава приятелствата им.

Общи условия

Активация на акаунт