Счетоводител в нужда се познава 3

• 47 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Този лекар нали до сега е имал счетоводител - виж какви декларации са подавани. Нали от предходния колега ще получиш всичко необходимо, едва ли до сега е бил без сч-тел.

# 616
Те лекарите, може и да не е знаел,че му трябва счет.-и такива съм виждала-душици Wink
Може би е назрял моментът за договор с НЗОК-и вече е станало наложително наличието на счет. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 18:32 от Sause baus!

# 617
Ще поискам декларациите от м.г за да се ориентирам, Благодаря ви!

# 618
има ли колега тук запознат с  пчеларство? интересува ме как се оформя себестойността на продукцията  Grinning

# 619
а на мен винаги ми е било интересно как правите инвентаризация Laughing Laughing Laughing

# 620
Ако е за продукция-отиваме в склада и броим.

# 621
да и това щях да питам- как да определя колко са се нароили към края на годината?

# 622
броиш и маркираш, ушни марки взехте ли си от службата по земеделие?

# 623
Моля,да попитам тези пчели ,чий са-в смисъл на юридическо лице ли са?

# 624
ами да - ЕООД  Grinning

# 625
себестойността ще е по-трудна само, ако се занимавате и с продаване на мед, и на прашец, и пчелно млечице, отрова, прополис, восък, майки, отводки. Инак, ако предимно разчитате на меда, не виждам проблеми да я определите.

Броят на пчелите се определя на запълнени междурамия в кошера - 1 плътно запълнено междурамие 250гр пчели - 2500бр.
Количеството мед - според запълнената пита. Една пълна пита има около 3,5кг. мед.

Но все си мисля, че броя пчели не би трябвало да ви касае, а по-скоро да ги разглеждате като семейства (кошер). Те да са ви единицата.
В селското стопанство как се определя себестойност на млякото от крава? Би трябвало да е по същия начин.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 09:48 от Бо_

# 626
Момичета,имам нужда от малко инфо.Преди няколко дена работодателят ми,ми каза,че ще има съкращения.В тази фирма съм от 7 години и за 2013 не съм ползвала отпуска.Въпросът ми е,ако ме съкрати от 01.04 ще ми бъде ли изплатена тази отпуска до март.?И ако започна работа на ново място ,запазва ли се нещо от оставащата отпуска?Дължи ли ми някакви обезщетения за съкращение освен изработените заплати  newsm78

# 627
себестойността ще е по-трудна само, ако се занимавате и с продаване на и на мед, и на прашец, и пчелно млечице, отрова, прополис, восък, майки, отводки. Инак, ако предимно разчитате на меда, не виждам проблеми да я определите.

Броят на пчелите се определя на запълнени междурамия в кошера - 1 плътно запълнено междурамие 250гр пчели - 2500бр.
Количеството мед - според запълнената пита. Една пълна пита има около 3,5кг. мед.

Но все си мисля, че броя пчели не би трябвало да ви касае, а по-скоро да ги разглеждате като семейства (кошер). Те да са ви единицата.
В селското стопанство как се определя себестойност на млякото от крава? Би трябвало да е по същия начин.

много полезна информация! благодаря!

# 628
  • София
Момичета,имам нужда от малко инфо.Преди няколко дена работодателят ми,ми каза,че ще има съкращения.В тази фирма съм от 7 години и за 2013 не съм ползвала отпуска.Въпросът ми е,ако ме съкрати от 01.04 ще ми бъде ли изплатена тази отпуска до март.?И ако започна работа на ново място ,запазва ли се нещо от оставащата отпуска?Дължи ли ми някакви обезщетения за съкращение освен изработените заплати  newsm78

1. Да - ще ти се изплати обезщетение за неизползван отпуск по чл. 224 от КТ в размер на 5 дни според мойте сметки.
2. На новото място ще имаш право на платен годишен отпуск пропорционално на времето - т.е. ако започнеш работа от 1 Април ще имаш право на 15 дни платен годишен отпуск до края на годината.
3. Ако те съкратят на основание чл. 328 ал. 1 т. 1,2,3,4,7,8 от КТ, имаш право на обезщетение по чл. 222 от КТ за времето през което си била без работа, но не повече от една месечна заплата, ако не си започнала работа един месец след съкращението и декларираш това пред бившия работодател.

Не знам дали го обясних много добре, надявам се ме разбра, ако не питай ще поясняваме Simple Smile
Това се сещам на прима виста

# 629

3. Ако те съкратят на основание чл. 328 ал. 1 т. 1,2,3,4,7,8 от КТ, имаш право на обезщетение по чл. 222 от КТ за времето през което си била без работа, но не повече от една месечна заплата, ако не си започнала работа един месец след съкращението и декларираш това пред бившия работодател.

Или,  ако си започнала работа, но заплата ти е по - малка от получавана при предходния работодател, получаваш разликата за този един месец.

Общи условия

Активация на акаунт