Подсъзнанието може всичко 54 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 76 523
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Luna, не ми астава нищо друго, освен да ти се възхищавам. Аз все още не мога да се науча да спра да обичам и да страдам за някого, за да ми е добре. Дори и той да е бил най-грешния ми избор, въпреки, че според мен такова нещо като грешен изобор няма.
Срещнала съм човека и съм го избрала и съм извървяла с него пътя, точно защото е трябвало да мина през болката от "предателството". Знам, че аз съм си най-важна, но точно това ми е проблема.
Когато тръгна да прощавам на някого, аз някак започвам да му съчувствам. Защото той е постъпил, както е постъпил, защото също от нещо го е заболяло. Защото двамата заедно сме си причинили неща, които не са били лесни и за двама ни. И от този момент нататък вече не мога да му се сърдя.
Обаче от това, той не спира да ми липсва. И не спира да ме боли от това, че го няма до мен.
И не, нищо не съм пропуснала. Аз обикновено абсолютно на 100% участвам във всички ситуации в живота си. И съм там, където съм, докато вярвам, че там ми е мястото. С други думи, няма да тръгна след него или да остана с него, ако не ми е добре, но и няма да спра да го обичам просто защото вече не задоволява по някакви причини личните ми интереси. Може би там ми е грешката.
Някак не съм се научила да обичам защото получавам нещо и съответно просто да спирам да обичам, ако не го получавам.

# 631
Лично за мен прошката се състои в това да можеш да разбереш и да обичаш ( да използвам думата обичаш същия този човек)по чисто човешки онзи, който ти е създал житейска ситуация, от която си получил възможност да израснеш.

...Какво се случва с прошката, когато при среща, която не можеш да избегнеш, срещаш насмешлив и подигравателен поглед, вирнат нос и надменно отношение? Търпиш, не обръщаш внимание, правиш се на разсеян и така докога?  Rolling Eyes

Щом си наранен от тези "подигравателен поглед, вирнат нос и надменно отношение", то тогава не си простил.

За мен най-прекият път да простя, е да благодаря. Peace

# 632
Таня, не ми се възхищавай напразно! Просто прочети какво съм написала, не интерпретирай по своему, а виж моите думи!  Grinning Ако там провиждаш нелюбов, значи това искаш да видиш. Peace

П.П.  "Грешките" за мен не са нещо, което трябва да бъде унищожено, но не намирам по-точна дума за момента, за да бъда разбрана.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 20:15 от luna

# 633
  • София
Лично за мен прошката се състои в това да можеш да разбереш и да обичаш ( да използвам думата обичаш същия този човек)по чисто човешки онзи, който ти е създал житейска ситуация, от която си получил възможност да израснеш.

...Какво се случва с прошката, когато при среща, която не можеш да избегнеш, срещаш насмешлив и подигравателен поглед, вирнат нос и надменно отношение? Търпиш, не обръщаш внимание, правиш се на разсеян и така докога?  Rolling Eyes

Щом си наранен от тези "подигравателен поглед, вирнат нос и надменно отношение", то тогава не си простил.

За мен най-прекият път да простя, е да благодаря. Peace
Не, вече не ме наранява (не е мъж), изобщо и не страдам, но въпросът беше за прошката. Дали винаги можеш да простиш и да прегърнеш. Някакси не ми се отдава да обичам човек, който непрекъснато ме е мразел и наранявал, само защото не съм от провинцията.  Sick

# 634
july1993, не визирах отношения между мъж и жена, а между хора.
Отнема  време, за да се прости и да се разбере пътят на прошката, но истината е, че чрез нея се живее прекрасно. Peace

# 635
Всичко, което пишете ми хареса и намерих много истина за себе си. Но аз мисля, че най-трудната прошка е тази към себе си. Аз мисля, че хората са такива каквито са и "вината" е, че ние сме ги допуснали до себе си или сме допуснали такова отношение. Затова трябва да приемем не само другия/те, такива каквито са, но и да приемем себе си. Да простим на себе си. Hug

# 636
Всеки път, когато гледам ето това, винаги настръхвам...
Поздравявам ви с него и лека нощ!

http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

# 637
Таня, не ми се възхищавай напразно! Просто прочети какво съм написала, не интерпретирай по своему, а виж моите думи!  Grinning Ако там провиждаш нелюбов, значи това искаш да видиш. Peace

П.П.  "Грешките" за мен не са нещо, което трябва да бъде унищожено, но не намирам по-точна дума за момента, за да бъда разбрана.

Да, знаеш ли, и аз си мислех, че говорим на различни езици. Имам една приятелка, с която често ми се случва същото. Обикновено като я слушам, чувам само поредица от думи, които за мен, обаче, звучат абсолютно празно.

Та и в този случай е така. Четох още няколко пъти нещата, които си написала и единственото, което усещам е тотално разминаване в пространството.

Но това е абсолютно ОК. Различни хора, различни думи. Разрушаването на Вавилонската кула е едно от най-добрите постижения на "тъмните сили", както нарича тази полярност част от човечеството.

Благодаря за мненията, обаче! Всяко нещо, написано с мисъл и изживяване е уникално и ужасно ценно, независимо, че не е "моето".

# 638
Разбирам.  Peace Моите изводи са трудно смилаеми за наложено възпитание, минаващо първо през удобството на другия. За мен всичко стои по-простичко. За да обичаш другия качествено, трябва да си се научила да обичаш себе си първо, и то качествено, затова и мисленето трябва да минава първо през точка 1 - Аз, после всички други точки. Същото важи и по отношение на прошката, тя е част от процеса на обич.
Усмихнат ден ви желая! Grinning

# 639
Разбирам.  Peace Моите изводи са трудно смилаеми за наложено възпитание, минаващо първо през удобството на другия. За мен всичко стои по-простичко. За да обичаш другия качествено, трябва да си се научила да обичаш себе си първо, и то качествено, затова и мисленето трябва да минава първо през точка 1 - Аз, после всички други точки. Същото важи и по отношение на прошката, тя е част от процеса на обич.
Усмихнат ден ви желая! Grinning

Много си сладка!  Grinning   bouquet

И на теб приятен ден!

# 640
Да простиш не означава да забравиш или да одобриш това, което те е засегнало или наранило в постъпките на друг човек, означава да се обърнеш към себе си и да се простиш със собствените си чувства на негодувание, болка, разочарование, тъга, обида, гняв ... Както Дон Мигел Руис казва "Ако искаш да простиш, въпросът, който е нужно да си зададеш, не е : "Той/Тя заслужава ли да му простя?", а "Аз заслужавам ли да бъда тази, която е простила?". С други думи , става въпрос ние да се освободим от негативните емоции, които носим в себе си във връзка със стореното от някой друг...Да простим означава да освободим себе си от страданието...означава да кажеш "Не съм съгласна с това, което направи, но отказвам да страдам заради него". .. Прошката е свързана с нас самите, не с другите.
Д-р Менис Юсри казва: "Да говорим за прощаване на другите е арогантно. Да мислиш, че можеш да прощаваш на някого, или да не му прощаваш, означава, че се поставяш над него и имаш право да съдиш неговите действия. Все едно ти знаеш по-добре от него..."
Ето тук се намесва егото. Действията на другите са си тяхна работа - ние можем да решим само какво да правим със себе си и със собствените си чувства, породени от тези действия.

Реших направо да цитирам оцветения текст от една книга, която прочетох неотдавна, защото не бих могла да го формулирам по-точно, а напълно съвпада с моите разбирания и схващания на тема "прошка".
Хубав и щедър на усмивки ден, момичетата!   bouquet

# 641
  • София
Преди време в тази тема съм чела поне няколко случая, в които след прошка и отърсване от негативните чувства към дадена ситуация замесеният друг човек съвсем неочаквано сменя поведението си. Това по повод съмненията в смисъла, след като той/тя ще продължи да "ме мрази, не му пука" пр.  Peace

И за добро утро ще притопля нещо, за да не забравяме откъде тръгва всичко  Flutter  Hug

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:
- Защо искаш да се въплътиш?
- Искам да се науча да прощавам.
- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.
Натъжила се Душата, но повторила:
- Аз така искам да се науча да прощавам!
Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:
- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.
Приближила се друга Душа и казала:
- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.
Още една Душа се приближила и казала:
- Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.
Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.
Но се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

# 642
Последните постове са много хубави, и много важни за мен.
Благодаря ви! Hug
Трябва да простя на себе си, това е ясно, за да се "освободя" от другия човек, който се отнесе така зле, обиди ме и ме изхвърли от живота си като "мръсно коте". Confused
Много си бяхме близки, споделяхме си всичко и т.н. ..
Изминали са едва 10 дни, и на моменти в мен все още има болка, горчивина, а понякога и гняв.
Трябва да се преборя, и признавам, че ми е много трудно.

# 643
Снощи реших да пробвам тва със сънуването и ангелите, зададох няколко пъти въпрос и... заспивам.

Тази "техника" съм я изпуснала. Би ли сподели, може и на лични?   bouquet Точно в момента имам нужда от това.

# 644
  • София
Момичетата, които са чели Дорийн Върчу, могат да ти разкажат повече, аз до нея още не съм стигнала. Имам повърхностни впечатления от теми в нета и тук. И понеже четох, че комуникацията може да бъде и по-свободна, така и направих. А какво направих - ми представих си светлина, че ангелите са наоколо и просто попитах и помолих да ми дадат знаци в съня ми. Толкоз  Rolling Eyes
Всъщност снощи пак питах, този път друго. Нямаше такива чак стряскащи моменти, но много интересно сутринта след два часа опити за тълкуване на това, което сънувах, се сетих да мисля в посока на зададения въпрос. Та като вкарах символиката в рамката на въпроса, нещата значително се изясниха.
Не знам дали са ангели или игри на подсъзнанието, но започва да ми харесва. Аз доста сънувам, така че правех отдавна опити да проумея това, което помня на сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт