Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 562
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък ползвам предимно кратката програма от 30 минути и измива идеално чинии и чаши, събрани в рамките на един ден. А през уикенда си се пълни...За тави и тенджери обикновено програма 50 или 65 градуса. Тази на най-високата темепература съм я ползвала само един път - няма разлика с другите на 50 и 65 градуса или не съм загоряла тава много яко, че да я оценя...

# 616
Коментирате кратки програми.Моята кратка е 30 градуса.Колкото и да искам да я ползвам,ми се струва,че дори чинии от основно ядене не би измила добре.

# 617
  • На брега на реката
Момичета, двоумя се дали да ползвам кратката програма и като стигне до последното изплакване да натисна пауза и да включа на програма на която има сушене. В упътването пише, че има такава възможност да я превключиш и тя продължава по новозададената програма от там до където е стигнала предната,  т.е. само да ми изсуши съдовете. Само се притеснявам да не му стане нещо на програматора. Ако мога да я ползвам по този начин тази 30 минутна програмка, би била чудесна за чаши. Някой пробвал ли е такъв вариант? newsm78

# 618
Моята няма такава опция.
Но да ти кажа, 30мин, въпреки че няма сушене, не ги вади течащи от вода. С леко подсушаване на дъната на чашите става супер. Чиниите ми са сухи.

# 619
Моята е измила снощи ,но гледам на дъното имаше остатък от хапчето за миене.Защо така не се е разтворило добре това хапче.На Сомат са ми....има ли значение марката Thinking.Иначе какъв си е кеф друг да мие  Simple Smile

# 620
Моята е измила снощи ,но гледам на дъното имаше остатък от хапчето за миене.Защо така не се е разтворило добре това хапче.На Сомат са ми....има ли значение марката Thinking.Иначе какъв си е кеф друг да мие  Simple Smile

На колко дълга програма и на какви градуси я пусна да мие? Табл. не се разтварят добре при ниски градуси и кратки програми.

Аз сега мия с табл. на Финиш Класик, пише да се слагат на дъното на миялата, а не в отделението, когато се мие на кратка програма.

# 621
Ами на кратка програма 60 градуса мисля или 65 точно 30 мин.Права си значи заради кратката програма е сигурно

# 622
  • София
незнам момичета...
и аз отначалото реших да ползвач кратката за 1ч но "старите кучета" тук ме светнаха ,че машинката си е  така и така икономична ,да ползвам ЕКО програмата
Тя ми е 2ч и 40мин,като я пусна с отложен старт на сутринта всичко ми е ОК
 и няма препарат по съдовете,няма Горчивина от гланца-всичко е ок
И ползва същото количество вода и ток като кратката...
така че ...съм на нея вече

Но всеки си решава

# 623
  • с/у ОколоМръсТното
Кратките 30-сет мин. програми обикновено са за чаши. Но не и за основно измиване на посудата.

# 624
  • София
Кратките 30-сет мин. програми обикновено са за чаши. Но не и за основно измиване на посудата.
и на моето упътване така пише- и затова тази още не съм я пробвала...
другата за която споменах 60мин- е за нормално замърсени съдове- добре измиваше ,но оставаша гланц и това ме притесняваше-значи изплакванията са малко...

# 625
и на моето упътване така пише- и затова тази още не съм я пробвала...
другата за която споменах 60мин- е за нормално замърсени съдове- добре измиваше ,но оставаша гланц и това ме притесняваше-значи изплакванията са малко...

Гланцът няма отношение към броя изплаквания. Машината си взима гланц при последното изплакване (както пералнята си взима омекотител при последното плакнене). Затова редовно обсъждаме, че е добре този гланц да е биоразградим, все пак остава по съдовете.
За броя изплаквания - на моята миялна точно еко програмата, за която говориш преди няколко поста, има по-малко изплаквания. В книжката ти трябва да е написано коя програма колко пъти плакне.

не пускам бързата, все ми се струва, че ще има нещо спестено. Или изплакване или температура, или нещо друго. Но и никога не накисвам предварително или да търкам с телче или четки и гъби. Абсурд!
Това все едно аз съм го писала. Напълно споделям!

# 626
Момичета, да ви споделя вчера какво мих в машинката - решетката на фурната Party .
Тъй като не беше мита почти 3м Blush не излезе чиста Crossing Arms , но след това само с препарат за чинии и малко търкане светна!
Сега съм решила да мия на всеки 2-3 седмици заедно с филтрите на абсорбатора.

Някоя от вас да сподели опит?

# 627
  • Русе
И аз слагах моята в машината и пак така - останаха си няколко по-упорити пръски по скарата, но с леко търкане с грубата страна на гъбата, всичко падна.   newsm10

А контейнерите на хлебопекарна някой слагал ли е да мие в съдомиялната?

# 628
hailie, когато са по-замърсени накисваме с Meglio - пръскаш и оставяш 10-15 мин., после изплакваш и слагаш в миялната.
Може и с препарат за чинии, но уточнявам - изплакваш! Защото веднъж сложих една тава, кисната с Фрош за чинии и като започна да бълва пяна машинката, голямо мазане беше  Mr. Green

# 629
Човече, Вики, много благодаря.
За накисване и през ум не ми е минало, малко импулсивно го реших.
Но определено не е търкането, което пада като решиш ръчно да я миеш Tired .

И понеже й дойде ред на първото почистване на машинката. Филтрите се мият преди почистването само с вода, нали?

Общи условия

Активация на акаунт