ВМ НВХ - част 54

• 43 654
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Относно традицията спазваме си я. Правим 9 манджи и ги слагаме на малката маса. На голямата ядем прасето. Blush Аз тази година ще карам на пост и молитва. Реших! 24 часа глад. Късам синджира и от Коледа минавам пак само на сланина.

# 226
искаш да кажеш да направя 9 постни разядки и гарнитури (за спазване на традицията) и нормална храна за хора Wink
така става,приема се
украсата от плодове брои ли се  Thinking

# 227
  • В Балкана
Добро утро! Добър ден!   bouquet

Пресните чушки повече от 4 лв. килото. Категорично отказах да купувам и да ги пълня с каквото и да било. За тези пари спокойно ще купя 3 вратни пържоли или кило свински дроб, или пилешки, или просто достатъчно количество от някакво месо.

Не ми се занимава и с традиционна Бъдни вечер, с постни ястия и подобни. Днес ще запазим маса, ако все още има свободни в една механа и ще излезем "семейно" със съквартирантката.  Laughing
Единственото, което ще правя са едни вървежни кремчета от КМ. Но мисля да направя от сместта за опяланки "блат", ще добавя какао и още нещо, а отгоре кремчетата и ще стане нещо като торта. Може би ще добавя и малко сушени смлени фурми или сини сливи в блата и крема, за да е една идея сладко. Не, че това е постно.  Laughing Ама се брои за готвене.

Тук се ядат едни омлети от 2 цели яйца и 4 белтъка. Та в резултат на това, почети всеки ден имам по 4-ри жълтъка.  Laughing Набивам яко жълтъци - варени, печени, бъркани с разни неща. В случай, че ми се занимава, мисля някой ден, да направя едни десертчета от сварените намачкани жълтъци, какао или разтопен шоколад и краве масло. Мисля, че трябва да се получи.  Laughing

Танче по мое мнение и виното на масата се брои.   Party И ракията, и плодовете, и туршийката, и салатката.

Тати ми е сварил свински крачета. Метнал ги е във фризера, чакат ме да си отида и да ги взема. Замразил ми е и бульона.  Laughing
Мама пък ми е купила домашна сланинка - няколко кила.  Laughing Мислят ме хората с добро.
Догодина планирам една хубава и много режимна година.  Crazy

# 228
Добро утро! Добър ден!   bouquet

Пресните чушки повече от 4 лв. килото. Категорично отказах да купувам и да ги пълня с каквото и да било. За тези пари спокойно ще купя 3 вратни пържоли или кило свински дроб, или пилешки, или просто достатъчно количество от някакво месо.

Не ми се занимава и с традиционна Бъдни вечер, с постни ястия и подобни. Днес ще запазим маса, ако все още има свободни в една механа и ще излезем "семейно" със съквартирантката.  Laughing
Единственото, което ще правя са едни вървежни кремчета от КМ. Но мисля да направя от сместта за опяланки "блат", ще добавя какао и още нещо, а отгоре кремчетата и ще стане нещо като торта. Може би ще добавя и малко сушени смлени фурми или сини сливи в блата и крема, за да е една идея сладко. Не, че това е постно.  Laughing Ама се брои за готвене.

Тук се ядат едни омлети от 2 цели яйца и 4 белтъка. Та в резултат на това, почети всеки ден имам по 4-ри жълтъка.  Laughing Набивам яко жълтъци - варени, печени, бъркани с разни неща. В случай, че ми се занимава, мисля някой ден, да направя едни десертчета от сварените намачкани жълтъци, какао или разтопен шоколад и краве масло. Мисля, че трябва да се получи.  Laughing

Танче по мое мнение и виното на масата се брои.   Party И ракията, и плодовете, и туршийката, и салатката.

Тати ми е сварил свински крачета. Метнал ги е във фризера, чакат ме да си отида и да ги взема. Замразил ми е и бульона.  Laughing
Мама пък ми е купила домашна сланинка - няколко кила.  Laughing Мислят ме хората с добро.
Догодина планирам една хубава и много режимна година.  Crazy

Браво на вашите! Знаят си момичето!  Laughing Sunglasses И аз също ненавиждам постното ядене на Бъдни вечер. Как може католиците да си ядат месо и всичко останало, а ние не. Още от малка мразех това лицемерие, както и липсата на месо, защото винаги оставах гладна.  Embarassed Confused

# 229
Не само католиците, а и скандинавците, напр. шведите наблягат на шунка, колбаси и риби на Бъдни вечер. Да, имат и нещо като нашето мляко с ориз, и други такива по-въглехидратни храни, но основното са месата.

# 230
оооооо,жълтъци Grinning
крем брюле,ммммммм
на  1 жълтък отговаря 100 мл течна сметана
нали можеш да смяташ Joy
номера е да се пече на слаба фурна (110-120 градуса по Ц) около 1 час в ниски форми/чинийки (да не е по-дебело от един пръст,да не завира),остава бял отгоре
ако сложиш шоколад на дъното....нямам думи
аааа,да
охлажда се,стои в хладилник
преди да го ядеш за минута във фурната,позиция грил
шоколада можеш тогава да сложиш,разтапя се леко,крема е топъл отгоре и студен вътре Grinning

# 231
Танче, кажи малко повече за крем брюле с шоколад, на мен ми трябват обяснения като за напълно начинаещи Embarassed Не искам захар, стевия или подобни, само шоколад, жълтък и сметана. Така ще стане ли? Изливам разтопения шоколад на дъното, отгоре сместа от жълтък и сметана, после във фурната, такава ли е последователността на действията? Embarassed

# 232
ето и друга рецепта,само махаш захарта
http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/238970-creme-brulee-au-chocolat
първият,моя вариант е и по-красив Laughingв стъклени форми
точно така е,както си разбрала,но чакаш малко шоколада на дъното да се втвърди,
сипваш разбитите жълтъци със сметаната и във фурната(слаба фурна)
остава "треперещ" в средата,но се стяга в хладилника
прави се предварително (това е прекрасно) и само леко под грила преди сервиране
оригиналната рецепта е да се поръси със захар и тя се карамелизира под грила
аз не слагам захар
добавям:внимавайте да не заври и във фурната и под грила

# 233
Благодаря!  bouquet

# 234
Daliqastro, със закъснение по " болния " въпрос .
Имам проблеми с дефекацията откак се помня...Все нещо съм пиела...
Като започнах ВМ НВХ реших да спра с чайове и хапчета....само в краен случай . ( Още повече голяма част от слабителните чайчета - например инхуа работят и като спират резорбцията на мазнини от чревната лигавица ). Тогава Kameloth ми даде идея - тахан с малко сметана сутрин , може и след топлата вода . Лека полека нещата взеха да се пооправят .
И аз , като повечето тъдява , никога не съм обичала Коледните постни и газообразуващи яденета . Но традицията у дома си се спазва , ще сме при мама и там е започнала една подготовка....Танчето добри идеи е дала , може да използвам някоя
 от тях Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 12:07 от tonyduve

# 235
  • GYM
Аз смятам да направя разядки от рода на кьопоолу, печени гъби, задушени зеленчуци от рода на карфиол и броколи, печени чушки и тиквичси на грил, мариновани със зехтин и балсамико. Традиционните сърми, чушки с боб и т.н ще купя готови в хомеопатични дози за домашните любимци и това е. Все ще се изкара някак тая вечеря. Особено както смятам да се наям преди нея с каквото аз си знам Mr. Green

# 236
Все ще се изкара някак тая вечеря. Особено както смятам да се наям преди нея с каквото аз си знам Mr. Green
Laughing newsm10
Това мислех и аз да ви го предложа.

# 237
tonyduve пробвах да закусвам със смес от масло и суров сусамов тахан и това даде резултат. Надявам се само да  не е единичен случай. Опитах се да си направ домашна сланина, но не ми харесва на вкус като купешката...Къде ли бъркам  Thinking Някой да си е правил ?

# 238
Привет бамбини Simple Smile

Благодаря Ви за мненията за адаптацията, ми не ме боли глава, все още не ми се дояжда сладко, дано и да не ми се де Wink
На Бъдни Вечер идея си нямам какво ще слагаме на масата, ама всичко да е постно....не вярвам Simple Smile
Хубави идеи прочетох тук, може да взаимствам.
Този крем и мен много ме изкушава мммм......ще се прави Simple Smile

Най-вероятно ще прегреша по тези празници, ще стискам до последно, но може и да прегреша....особено както от скоро съм на ВМ-НВД, дано не са големи греховете с храната Wink

# 239
Веси, не го мисли, спокойно. А и тази дума "грехове" не я използвай, няма нужда от такива самообвинения Hug

Общи условия

Активация на акаунт