ВМ НВХ - част 54

• 43 690
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, благодаря ви много за подкрепата и за всички съвети. Мисля че са важни не само за мен, защото всеки човек понякога е на кръстопът и не хваща правилният път.
Шоки, защо реших да спра месото. Ами как да ти кажа, дълга отпуска и нямане какво да правя, грип като бонус на цялото семейство, подтиснатост че съм далеч от родителите и приятелите и тежеста на това че пустите кила не падат. тогава се присетих на времето как живеех само на плодове, как нямах проблем с килата и как по цял ден търчах напред назад и по цяла нощ. Започнах да се чудя дали съм на прав път, дали месото не е проблема, защото тук не е много хубаво, макар че взимам от някакви кланици вкуса не е като в Бг. и дали не си правя лоша услуга. След това филмите, книгите. Даже реших пак да направя гладуване на плодове, но се оказа че така съм свикнала с закуската че ми е невъзможно да гладувам. Не помислих въобще, че може би всичките ми проблеми бяха дошли от гладувания от липса на месо и протеин, бях забравила как идваше линейка в къщи защото баща ми помисли че на 24 получавам инфаркт, а се оказа че кръвната ми захар е паднала толкова ниско, че всичко ме болеше и не можех да дишам. Че изкарах една седмица по болници и лекарите се чудеха как съм жива с много нисък пулс и захар, караха ми се колко съм глупава, как ще се убия и така нататък, но това някак си се беше размътило. Седеше ми образа само че тогава в този период бях красива и слаба Sad И така. Винаги съм била податлива на внушения за храната. Не мога да разбера защо. С толкова сериозни проблеми се справям и в живота и в работата, а едно проклето хранене ми ръководи всичко ... Та това е . Сега ще се върна в правия път и се надявам този път да е завинаги.

# 616
Джоя, миличка, много съжалявам, че ти е толкова трудно и че си преминала през толкова тежък период! Cry И е нормално да си задаваш въпроси и да търсиш начин най-после да видиш резултати... Не знам какво да те посъветвам, само те моля да не спираш животинските храни, те са доста важни за организма и дори и качеството да не е оптимално (а то и тук в магазините е под съмнение, не само при вас), все пак имаме нужда от полезните вещества в тези храни, а не вярвам да са лишени напълно от всякаква полезност дори по-нискокачествените меса със съмнителен произход. А ето, че казваш, че купуваш от кланици, това е все пак по-добре от супермаркет, предполагам.

Ако преди тази криза си се хранила много стриктно по ВМ-НВХ с минимално количество въглехидрати, пробвай сега обратното - увеличи зеленчуците, хапвай по някой плод. Може така да размърдаш нещата.

Друг вариант е да наблегнеш на месо, риба, яйца и зеленчуци, масло, но да спреш млечните. Макар че ти май каза, че си го правила вече и не е имало промяна Thinking

А дали лекарството за щитовидната ти е правилната доза? Embarassed Там как са нещата?

# 617
joya, за гастрита - мъжа ми беше цял живот с това чудо и реши веднъж да отиде тук на лекар защото постоянно го стягаше. Лекрят му каза, че това се дължи на някакъв вирус в стомаха. Предписа му еднократен антибиотик за 10 дни и край! От 3 години е като нов - няма и помен от гастрита. Може да се пробваш  Peace

Хишимото изобщо не съм чувала за това заболяване  Embarassed Надявам се, че не е толкова страшно и неизлечимо.

И една "фатка" от мен  Simple Smile - като решиш да се депресираш и да кривнеш, пиши тук, със сигурност ще те вкараме в правия път преди да си се впуснала в нови авантюри. За това форумите вършат супер работа! Затова и аз се мотая в тази тема, да не пропадне мотивацията покрай забързания живот. Освежавам си знанията, споделям проблеми и поддържам мисленето в тази посока, която съм избрала трайно.

Аз явно съм облагодетелствана от това, че станах месоядна в Канада  Laughing Нямам и идея какъв е вкусът на месото в България. Все пак знам, че имам избор от къде да го купувам и правя разлика в качеството му. Малко ми е гадно, като знам, че магазинското го мият с белина, ама преглъщам като се наложи  Sick
Затова магазина на поляците ми е първи в списъка като пазарувам - те имат собствени ферми, кланници и начин на разфасовка. Не мият месото с белината  #Crazy Евреите и мюсюлманите също третират месото по техните си обичаи - тъй че вкусът е различен, химикалите - също  Laughing Кашер не е толкова зле, като знаеш, че не е третиран по "канадски". После винаги има био магазини и ферми лятото, които могат да ти носят продукти и през зимата ако поръчаш. Струват горе-долу 2 пъти по-скъпо, ама аз още не съм се прежалила. Със сигурност купувам през лятото фермерски кокошки - вкусът е съвсем различен, пък не е толкова скъпо 10 долара на килограм.

Рибата също е избор - аз ям минимум 3 пъти седмично, с много масло и песто.

В ТАU - за биологични храни има супер млека, сметани, масла, меса, сирена. А и по прицип внасят страшно много сирена от Франция, които са на приемливи цени.

# 618
Шоки, последните грубо 2 години ям предимно НВД, да не свалях но се чувствах добре и нямах болки, изследванията преди нова година бяха идеални, само тиа депресивни глупости които свързвам с промяната на местоживеенето. Но ще си продължа, сега лекичко, с малко млечни, аз ям предимно сирене и малко кефир, рядко нещо друго.
greendream, това с белината ме разби, гледах разни линкове за ферми, сега ще потърся и този полски магазин, може и в нашия район да има. В тау ще ходя скоро с една приятелка и ще се запася. Кайма си мелим, пастърма си правим, всички сме месоядни не знам защо така залитнах. Ама повече и няма да се чудя Simple Smile Риба взимам само пушена сьомга от както сме тук и скариди редовно.
Сега изгледах и dietDoctor клипчето, след аи сайта им от както Уасп го пусна преди време. Много ми харесва, има излъчване този човек : )

# 619
Поляците имат много магазини в Мтл, северния и южния бряг - не е едно магазинче. Аз лично купувам само прясна риба, пушената не знам как са я "пушили" - може да е канцерогена с добавен вкус от опушване  ooooh!

Ето един лист с адреси на поляци, да се запази за ползване  Sunglasses

Charcuterie Déli Polonia: 256 6e Av , Lachine,Qc (514)768-9888

Charcuterie Monk, 6454 Boul Monk, Montréal ,Qc (514)762-4747

Saucisses polonaises inc. 2657 rue de Rouen, Montréal ,Qc (514)526-0991

Félix Mish (Les Aliments) 1903 rue Jolicoeur, Montréal,Qc (514) 766-2094

Charcuterie Syrena 1463 rue du Collège, Saint-Laurent (514)748-9464

Charcuterie Cracovie 3291 Grande Allée. Saint-Hubert (450)443-8492

Charcuterie Varsovie. 3126, rue Masson - (514)728.5034

Euro-deli Batory: 115,St-Viateur O -(514)948-2161

Wawel patisserie: 2543-A, rue Ontario Est (514)524-3348

Wawel:4301 rue Wellington,(514)767-7716

Patisserie Rosemont: 2894 Rosemont (514)728-7711

Patisserie Goplana, spécialités polonaises :2188 rue Centre (514)227-3766

Warta,16043 Blv Pierrefond (514)624-6228

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 18:30 от greendream

# 620
Джоя, имай вяра и търпение - всичко ще се оправи! И аз съм имала тежки периоди. И сега вкъщи сме в много тежък период, но това хранене ме пази да не откача.

Менюто ми от тези дни: масло, жълтъци, яйца, сирене Бри, кашкавал, свинска кайма, маслини, крема сирене. Всичко е много вкусно, а нежното ми стомахче го понася много добре! По принцип тялото ми е много чувствително към стреса и ме удря право в стомаха. Сега обаче всичко е супер, а коремът ми започна да се прибира като спрях глутена. Придобива все по-плосък вид малко по малко. Дано станат нещата с този мазен пост! Смятам да продължа повече дни. Не знам колко, може би докато ми писне, но определено няма да е само 3. Може да опитам кюфтетата на Скалдеман.  Laughing

Грийн, не знаех, че има поляците продават такива работи! Много любопитно! Sunglasses

# 621
Браво, Аги! Не знам колко време можеш да продължиш, но по начало има хора, които карат почти без никакви въглехидрати с години, но те не ограничават количества. Ако сега си ядеш до засищане, но от тези храни, мисля, че можеш да изкараш и повече от 3 дни, но точно колко - не знам, наблюдавай се как се чувстваш Hug Скалдеманското факирстване на мен също ми допада, може пък да направиш няколко дена мазното постене и после факирстването. Или по-добре след известен период, не веднага. Важното е да се чувстваш добре Simple Smile Не търси прекалено бързо отслабване, че може да стане опасно.

Джоя, успех и на теб! Hug

# 622
А аз вчера много се възмутих от една статия - пак на Ан Фернхолм, която написа "По-сладка кръв", а преди 2 години направи документален филм за добрите резултати на ВМ-НВХ при диабетици. Статията е озаглавена "Когато хладното високомерие пречи на развитието" и в нея тя разказва, че когато е представила пред експерти резултатите от интервютата с диабетици, минали на ВМ-НВХ, експертите са били тотални незаинтересовани. Известно е, че някои са отявлени противници на нисковъглехидратното хранене и го обявяват за опасно. Но това, което ме удиви, е, че още през 2010 г. комисия в Швеция, сезирана от документалния филм на Ан Фернхолм, разглежда научните основания (извършени проучвания и резултати) за препоръчваната официално диета при диабет - 55-60% от дневните калории да идват от бавни въглехидрати, да се ограничат белтъчините, особено да се ограничат наситените мазнини и да се заменят с полиненаситени. Комисията излиза с официално становище, че нискомазнинната диета, препоръчвана за диабетици, се отразява отрицателно върху състоянието им. Т.е. няма никакви научни основания да се препоръчва нискомазнинно хранене при диабет, защото няма данни да се отразява положително, а точно обратното - има данни, че влияе негативно. За ВМ-НВХ пък нямало данни от дългосрочни проучвания, т.е. не се знае как ще повлияе за по-дълъг период от време. И въпреки това продължават, вкл. у нас, да препоръчват точно нискомазнинно високовъглехидратно хранене на диабетици и на хора в преддиабетно състояние #2gunfire

# 623
Cioccolata, ти пък сега, що се възмущаваш, все едно не знаеш защо е така - всичко е бизнес и лобизъм. Няма току-така да се дадат фармацевтичната и хранителна мафия, за добруването на някакви си плебеи! Колкото Щатите ще премахнат от Конституцията си свещенното право на всеки американец да носи оръжие, толкова и ние ще направим здраво-хранителна революция  Peace

# 624
joya ходя на йога и там е зрава попагана на вегетарианство, а отскоро и на веганство
пускат ни филмчета и е много убедително всичко и те разбирамкак си се подхлъзнала

и спри да четеш целия диетичен форум, влизай само в тази тема
защото и оттам ще мислиш повече за ядене
 и ще се мяташ от 90дневната до плодовата, през Системата и Дюкан

от месото и аз не свалям, ще преувелича леко, ако кажа че ми става лошо,
ама хич не мога да го храносмеля пълноценно, не е моята храна
хапвай рибка и мазно
дори си направи седмично меню, ако ще ти помогне

аз така направих след една много хранително объркана командировка,
когато ядох и това, което не обичам (кроасан и мед  Mr. Green)
и сега си ям моите 20 неща и даже не поглеждам в чинийката на другарчето по обед

другите ми изпитани методи са монодиетата и неяденето вечер,
но пък те не са социално и семейно приемливи

пожелавам ти успех и ти стискам палци  Hug

# 625
joya ходя на йога и там е зрава попагана на вегетарианство, а отскоро и на веганство
пускат ни филмчета и е много убедително всичко
и те разбирамкак си се подхлъзнала

и спри да четеш целия диетичен форум, влизай само в тази тема
защото и оттам ще мислиш повече за ядене
 и ще се мяташ от 90дневната до плодовата, през Системата и Дюкан

от месото и аз не свалям, ще преувелича леко, ако кажа че ми става лошо,
ама хич не мога да го храносмеля пълноценно, не е моята храна
хапвай рибка и мазно
дори си направи седмично меню, ако ще ти помогне

аз така направих след една много хранително объркана командировка,
когато ядох и това, което не обичам (кроасан и мед  Mr. Green)
и сега си ям моите 20 неща и даже не поглеждам в чинийката на другарчето по обед

другите ми изпитани методи са монодиетата и неяденето вечер,
но пък те не са социално и семейно приемливи

пожелавам ти успех и ти стискам палци  Hug

Не ги е срам! Как лъжат не е истина! Между другото не съм забелязала като цяло вегетата и ходещите на йога да имат някакво невероятно телосложение и изключителна сила, дори и гъвкави не са, защото е въпрос на ген. За разлика от трениращите с тежести - особено тези при Милко изглеждат уникално! Хора с перфектни тела! А йогистите ми изглеждат със слаби крайници и подути кореми, доста са странни. Ако човек не води правилно хранене ,съветите, които дават в йога центровете едва ли биха довели до някакви резултати. Освен да се разтовариш от напрежението, но това се постига и като се разходиш в парка или планината, или просто послущаш  музиката, която обичаш. Аз се разтоварвам като рисувам и като се гримирам.  Embarassed

# 626
  • Варна
Привет Simple Smile ...хубаво си говорите за ползите от ВМ, и така ще си бъде ...мнозинството хора се пързалят по "образователните" филмчета за вредата от яйцата и мазнините , и колко са здрави и дълголетни,тез дето ядат корени и тръстика ...

И покрай мен има една такава заклета анти-мазнинна приятелка, но ако я питаш защо е такава, нищо не може да ти каже-или не, ще ти каже,защото д-р Емилова така казва-плодове, които се разграждат бързо и бързо напускат тялото ....

И после дишаш въздух, дишаш, щото от глад друго не ти остава ...докато привикнеш да гладуваш и се превърнеш в поредната невротичка, която за лъжица пълномаслено мляко би умряла, но не и да го изяде ...

Но виж киноа, чиа и ала-бала зрънца е готова да кълве доживотно ...

Хора ...всякакви ...

Да се отчета и аз ...абе нещо не ми стигат тия калории, и някак си много естествено,без да се усетя как става , ама все приключвам над 1600 ...
Вчера -закуската ми -овес, КМ, сусам, орехи ...- обаче ще махам орехите, много въгледихдрати имат, ще сменя с други ядки

Обяд -яйца-2бр, сметана-тук се поолях, щото 200гр си ги ометох, че не ми и стигна...
С вилица си намачках синьо сирене , и то милото-едно соленичко, ама със сметаната как хубаво си вървят на нещо като дип ...  Heart Eyes

Та мазах варените яйца с това "кремче" , ама то ...цяла кора с яйца да изядеш, толкова разяждащ

На вечеря -телешки суджук-домашен, кашкавал и малко зеле ..

Общо се докарах до 1889/ 77% М, 14% Б, 9% В
Ми ...това е, днес и утре ще съм пак ВМ, обаче ми предстои пътуване и по самолети и автобуси няма да мога да си подбирам храната...да видим каква ще я свърша ...

# 627
Госпожице Димитрова, по-добре не брой отначало калориите, а си дай време да превключиш Wink Сега още гладът ти е по-силен, защото организмът не е имал време да се адаптира и да започне да гори пълноценно мазнини. Изчакай известно време с броенето.

# 628
  • В Балкана
Да ви кажа, че аз и с по 2000к. си усещах сутрин глад, нищо че бях високо мазна.  Laughing
Това е защото калориите, не са това, за което ги смятаха.  Laughing

Г-ца Димитрова, какъв е този овес. Овесени ядки, трици..  Rolling Eyes Аз мисля, че него трябва да махнеш, а не орехите. Освен ако не ти е любим.

Купешки бекон не взимам, защото на етикета на всеки пакетиран пиша, че е подслаждан със захароза, декстроза, стевия  hahaha или нещо друго.

Аз мисля, дали не може всяко ценно инфо, което споделяте тук, да се събира в един файл или да се копира и да се сложи на първа страница!?  Rolling Eyes
И също на първа страница да се събере достатъчно инфо за постенето и фастенето, според този и онзи, и примерни менюта или храни..
Мисля си..

Да направя и аз един Скалдеман, ама първо да намеря телешко на промоция.  Laughing

И да си кажа и аз мнението за Румяна Илиева.. Тя не яде месо, но яде яйца, риба и млечни. Това си е нейн личен избор и не го налага на никой.. Прави диетите си според личните предпочитания на клиентите. На който иска да яде пасти и шоколад, слага му по-малко и от тях.  Laughing На сайта си има и безплатни диети. Тортите, които са в сайта й, са правени за някакъв повод. Не е от тези, които джуркат нон стоп сладко, слагат етикет "здравословно", а вътре - трици, степчета, обезмаслени и сухи млека, подсладител. Готви без глутен и всъщност е по-добре да се приготвят нейните рецепти, отколкото човек да се храни, както се е хранил до сега.
А някои от рецептите й могат да се пригодят и за нашия режим.  Peace А може и всички.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 09:45 от Rain*

# 629
Гладът сутрин престава по-късно, трябва да минат повече месеци, поне при мен беше така Embarassed А и не всеки човек не е гладен сутрин, някои са си гладни, така им работи организмът. За мен учудващото е, че преди винаги бях гладна сутрин, после постепенно спрях да се събуждам гладна и сега минават часове след ставане, докато усетя някакъв слаб глад.

А калориите определено не са алфа и омега Sunglasses От една страна всеки ден положението е различно и нуждата е различна. От друга, ако приемем 1800, това не значи, че всички те ще бъдат на разположение и трябва или да ги изгорим, или ще ги складираме Rolling Eyes Калории отиват още за разграждането на храна, като най-много отиват за белтъчините. Калории се губят и в полза на бактериите в червата, когато храната е с повече фибри.

И няма как да знаем със сигурност точната калорийна стойност на всичко, което изяждаме.

Освен това никой не може по калкулатор в нета да изчисли със сигурност нуждите си нито по принцип, нито за конкретния ден, защото варират - това от една страна, от друга е необходима специална апаратура, за да се определи точно базалният метаболизъм. Така че всякакви калкулатори дават приблизителни стойности, които изобщо не се знае дали отговарят на истината.

А и ако не се изпълни условието да се намали инсулинът, никакво броене на калории няма да овладее захарта, инсулина и глада или пък складирането на мазнини Laughing Някакво намаление на теглото ще има, но не много, освен ако човек не се съсипе от глад, а и ще спре, няма да продължи дълго. И няма да е трайно, освен ако калориите не се намаляват все повече и повече, докато не започнем да караме на 0 като магарето на Настрадин Ходжа, което уж се научило да не яде, ама взело, че умряло. Laughing

Единствената полза от броене на калории е при много нарушен метаболизъм, което обикновено е след много години на диетстване и издевателства над организма, а често и след прием на силни лекарства и има намесени и ендокринни фактори. Тогава броенето на калории може да бъде начин да се овладее приемът на храна, да се вкара в някакви рамки, докато заработят отново механизмите за сигнализация на ситост.

Общи условия

Активация на акаунт