ВМ НВХ - част 54

• 43 659
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
направо не е за вярване
снощи не си доядох пържолата Shocked,защото се бях нахранила
е,такова нещо ми се случва за пръв път в живота
винаги съм си изяждала всичко в чинийката Embarassed
и като капак,тази сутрин ми беше достатъчно само едно яйце с масло Laughing
 Thinkingне съм болна
живота  е хубав,без да се мисли постоянно за ядене Grinning

# 631
Аз, като се замисля, никога не съм имала обриви и пъпки в детството и юношеството си. Кожата ми дори е малко суха. Започнаха да ми се появяват през последните години, след консумация на месо. Преди съм се хранела основно с месо, яйца, сирене, защото много спортувах. Преди години, известната сега точкова диета, (която си е чист Аткинс), беше популярна основно сред спортисти, за влизане в норма. Никога не съм изчислявала точки, защото е много изнервящо и обсебващо. Мисля, че и тук месото и вътрешностите се обработват с разтвор на белина, защото съм усещала вкус и мирис на хлор. А може и да е от водата, в която ги варя. Освен това, без да слагам сол при варенето, месото ми е винаги солено. Нищо чудно да го инжектират със солени разтвори. Говоря ви за месо, което купувам охладено, а не за тумблирани месни заготовки. Преди няколко дни влизам в една от веригите и на щанда за охладено месо гледам свински врат без кост-охладен, поглеждам табелката- произход Холандия или нещо подобно чужбинско. Как е стигнало така прясно до БГ. Направих кръгом и си излязох. Въобще не съм сигурна каква храна консумираме, колко е истинска или обработена. Това, че и е лепнат етикет 'био' или 'еко', само повишава цената. В днешно време няма как на замърсена почва (и въздух) да се отглеждат абсолютно чисти продукти. Защото тези животни и зеленчуци не живеят в изолирана и стерилна среда. Но не трябва и да се вманиачаваме. Просто това, което не ни се отразява добре, не го консумираме или го ограничаваме.
 Hug

# 632
... защо реших да спра месото. Ами как да ти кажа, дълга отпуска и нямане какво да правя, грип като бонус на цялото семейство, подтиснатост че съм далеч от родителите и приятелите...

нормално е тази смяна да избие по някакъв начин
както и грийн е написала, форумското общуване доста помага
аз бях в дупка при първото ни заминаване - с малко дете, съвсем сама, няма с кого 2 думи да си кажеш
детето също го преживя тежко това изолиране първите 3 месеца, докато тръгне на градина
пристигнахме средата на декември и навън нямаше никакви деца, с които да се запознае
кошмар отвсякъде
та ... лекувах се с разни сладкишчета и в един момент се оказах силно зависима от тях  Embarassed

при второто заминаваме именно отчетната тема в чужбинския форум ми помогна да не превъртя през  първите 2 месеца нищоправене
но предполагам, че и климатът си имаше значение - много сняг и слънце, въпреки много краткия ден (пак се приземихме средата на декември) срещу мъгла и дъжд първия път
но нужда от сладко нямах, за да се чувствам нормално

г-це, не смятам за правилно в такъв момент да броиш калории
яж си колкото  можеш по-режимно, щом си решила, но не се оставяй да гладуваш
аз, както  и в началото на режима ми, категорично не смятам КМ за Закуска
още повече с птича храна като овес, лен и подобни
знам, че това е З тук още от началото на темата
но за мен това е междинно хранене
З според мен е най-добре да съдържа яйца, масло, сирена и подобни, т.е. на теб обядът ти е бил именно З
иначе аз така и не разбрах защо ни напусна преди 2год, заради бременността или ти омръзнахме?  Mr. Green

joya ходя на йога и там е зрава попагана на вегетарианство, а отскоро и на веганство
пускат ни филмчета и е много убедително всичко и те разбирамкак си се подхлъзнала
...

мдааа, значи и в БГ  е вървежна тази политика
а тук до нас има една ферма с крави, подобни на тибетски як
самата ферма е до резерват с блата и много птици
обожаваме да ходим там лятото
http://www.naturskog.se/text1_29.html
http://www.naturskog.se/text1_6.html

# 633
Третата статия на Пол Йобек за инсулиновата резистентност - как да подобрим инсулиновата чувствителност: http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post_12.html Обяснява защо ВМ-НВХ работи по-добре от нискокалориен режим Wink

Между другото, казва и нещо друго, което съм забелязала: че при инсулинова резистентност или изобщо проблеми от спектъра на метаболитния синдром, придружени със затлъстяване, се отслабва повече с ВМ-НВХ, отколкото ако е налице свръхтегло, но без метаболитни нарушения. Това може да обясни защо някои отслабват по-бързо и лесно с ВМ-НВХ от други.

# 634
Здравейте, благодаря за всичко момичета, страхотни сте Hug
Гриин, да си жива и здрава, вчера ходих в един полски магазин взех месо и божествен бекон и сланинка Simple Smile Шунки и разни други неща. Децата милите, защото те винаги изстрадват от моите хранителни залитания, ядоха като разпрани беконче, след една седмица на картофи и булгур Sad
Бавно се оцефервам. Уасп много си права, до сега крепих цялото семейство, в един момент те се отпуснаха и взе да им харесва тук, да имат среда, а аз се сринах. Ама ще се вдигна. Просто много дини ми станаха под една мишница, работа, учене, без помощ за децата и за къщата. Това никога не е било при мен. Имах две баби и двама дядовци на разположение преди.
Но вчера хапнах мазно и ми просветна направо. Сякаш и депресиите са свързани с яденето, което си е така де.
Днес както е казала Herzen ще си направя меню и ще си го следвам.

# 635
А калориите определено не са алфа и омега Sunglasses От една страна всеки ден положението е различно и нуждата е различна. От друга, ако приемем 1800, това не значи, че всички те ще бъдат на разположение и трябва или да ги изгорим, или ще ги складираме Rolling Eyes Калории отиват още за разграждането на храна, като най-много отиват за белтъчините. Калории се губят и в полза на бактериите в червата, когато храната е с повече фибри.

И няма как да знаем със сигурност точната калорийна стойност на всичко, което изяждаме.

Освен това никой не може по калкулатор в нета да изчисли със сигурност нуждите си нито по принцип, нито за конкретния ден, защото варират - това от една страна, от друга е необходима специална апаратура, за да се определи точно базалният метаболизъм. Така че всякакви калкулатори дават приблизителни стойности, които изобщо не се знае дали отговарят на истината.

По отношение на калориите, ми направи силно впечатление една реплика от филма "Глад за промяна" - буквално, че в свременната храна има повече калории и по-малко хранителни вещества за тялото, отколкото преди 50 години. Аз го разбрах така: видоизменението на храните (начина на отглеждане на животните, антибиотици, подобрителите в храните, ГМХ) са направили 1-ница храна по-калорична и с по-малко вещества, които хранят тялото.

И още едно съображение свързано с мислите на шоки: организмът би трябвало да изгаря повече калории за изгарянето на 1-ница мазнина (9 ккал), отколкото за 1-ница белтък (4 ккал). Точно поради тази причина се смята, че не трябва да се приемат заедно мазнини и въглехидрати в отсъствието на белтък - простите въглехидрати се разграждат почти веднага, а мазнините дават бавна енергия, започвайки разграждането много по-късно. И това разграждане на въглехидратите преди мазнините повдига нивото на инсулина в кръвта, което пречи на мазнините да започнат разграждане.

# 636
божествен бекон и сланинка Simple Smile

божествен е  Heart Eyes току-що закусих с него - ям го суров  Sunglasses

Бавно се оцефервам. Уасп много си права, до сега крепих цялото семейство, в един момент те се отпуснаха и взе да им харесва тук, да имат среда, а аз се сринах.
Всички сме в кюпа, не се смандахерцвай  Crazy И пак ще минаваме през такива тежки моменти, но можем поне да държим тялото си здраво, доколкото позволяват условията  Hug

# 637
  • Варна
Ами киселото мляко ...не е закуска-да, ама наистина е въпрос на навик, и най-вече ,че ми е вкусно ...
Вкусни са ми и разни други неща ...въглехидратни, но за човек,който не знае мярка-Аз, по-добре да не се връщам към тях ...

Не мога да ги ям яйцата на закуска ....твърде тежко ми е, сега ще кажете-ми изяж само едно, като ти е тежко ....ми...пак не ми е вкусно

Овеса е ...абсолютно за пълнеж, щото пък голо мляко нямам мераци да ям, сусама -за калций, орехите -за мазнини, ама са повече въглени ....

После ...аз също не съм върл месар, месото ми е приятно за ядене до едно време, и ако всеки ден е на масата ми със сигурност ще го игнорирам не за ден и два ....

Общо взето аз вярвам на ВМ НВХ, убедена съм ,че работи, не просто за сваляне на килограми, а и за лечение на множество разстройства в тялото, причинени от други хранителни извращения....

Истината е,че всеки си има любими храни, моите са млечните продукти ...но макар и те омръзват ...скоро вероятно ще сменя закуската, чакам го това време....

За калориите ...ами ...то и да ги надмина 2000 няма да си орежа менюто, но виждам как тялото ми дава сигнали,че иска да яде мазнини ....

Аз вече ви споменах, че такава драстична промяна-от днес за утре спрях сладки и теста , и го няма онова обикаляне и чупене на ръце, че ми се яде нещо ...незнайно какво, съм много доволна, но усещам ,че като ям свинския шницел ,или сметаната вчера имах желание да я изям цялата ...т.е. всичките 400гр ..

Това сега какво е-разширен стомах, наваксване на калории-макар че не смятам,че малко съм хапвала, или просто минаването на друг тип храна и тялото ми иска да прави запаси от нея ...

За първа страница на темата-ми време е да се промени, има мои текстове от преди ....ехеее,сигурно 5-6 години назад, не че не са верни, но прясното инфо е по-добре от тези архаични споделени приказки

А защо напуснах ли ...ми от срам  Embarassed
 И двете ми бремености качвах по 15кг, а после  -докато кърмех се хранех необуздано , и качвах пак по толкова ....Време за спорт-никакво

И най-вече никаква воля....Сега тежа толкова, колкото никога до сега ...и осъзнах ,че дошло времето за промяна ...все още съм със слабата воля, но виждам,че сега нещата не стават по задължение...и мисля,че затова толкова време ми отне да се върна към режима ...

Сега тръгнаха леко, без много мислене, и не толкова заради килограмите, а заради самата мен ...заради безценното ми-здравето, защото като си родител искаш и ти да си здрав, и децата ти, а с това безобразие от 2009 насам  мисля,че бях тръгнала в грешната посока

# 638
Г-ца Димитрова ,
този глад за мазнина ( да ти се иска цялата сметана ...или още масълце...или още бекон...) аз преживях след много различни рестриктивни режими...каквито си помислиш . Естествено задължително нискомазнинни Simple Smile
Тялото ми поемаше мазнина като сюнгер .
Просто след всякакви издевателства най - сетне получи истинска храна .
Изобщо не ми е минавало през ум че кашкавал с масълце отгоре може да е толкова вкусен...
Което не значи че не съм спретвала и въглехидратни оргии...и така , докато накрая мисля е време да се осъзная...
joya , спокойно , мила....Ще се подкрепяме.

# 639
Грийн, това, което съм чела, е, че мазнините забавят разграждането и на въглехидратите и оттам понижават гликемичния лоуд на ястието. А ако става въпрос за плодове, повечето все пак не са толкова високовъглехидратни колкото са картофите, хлябът, оризът, че и старият фасул и лещата, така че абсолютно не мисля, че има вреда от съчетаване на плод със сметана. Но явно четем на различни места.

# 640
Грийн, мисля, че това е заради фибрите в плодовете и зеленчуците. Те също забавят усвояването на глюкоза/фруктоза. В комбинаци с мазнини е още по-изявен този процес. Иначе, ако комбинираш картофи, хляб или ориз с мазно, действа катастрофално на метаболизма и фигурата.

Днес съм на кюфтета с микроскопично кол-во зеленчук и много мазнина. Страшно е вкусно! И цял ден не ме свърта, но днес заваля сняг, а и имам доста работа за вършене, та не можах да тренирам. Ще вдия утре как ще се образува денят и дали ще успея да тренирам. Доста се заситих от деншното хранене с месо, направо бях "зажадняла" за нещо месно. И вече ми се отщя, нахраних се. Утре ще видя в колко часа ще огладнея за закуска - може да отиде и до ранния следобед.

Отворих сайта на Пол Йобек и там намерих страхотна статия за преяждането/прехранването и как то не е абсолютният фактор за напълняване: http://ramblingsofacarnivore.blogspot.com/2012/03/overfeeding-ca … html#comment-form

Често, преяждането води  до 30% качена мускулна маса и само 70% качени мазнини от "излишното" тегло, индуцирано от преяждането. Освен това описва множество експерименти, които доказват, че умишленото ежедневно преяждане (+1000ккал и отгоре) води до временно напълняване, и след кратък период от време при връщане към нормално хранене, респондентите връщат изцяло предишното си тегло. Някои от тях с дори с повече мускулна маса. Оказва се, че преяждането не означава напълняване и не то е причината за епидемията от затлъстяване, а друг тип метаболитни процеси. Ако в организма попадне допълнителна енергия, той винаги ще намери начин да я използва и в краен случай складира. И няма да търси повече енергия, докато не използва получената. 

И последно от мене: ей сега по телевизията случайно видях репортаж от някъде си за годишни награди на БФ по хандбал - показаха за секунда една наградена хандбалистка. Беше уникално красива с невероятно тяло и коса до кръста. Падна ми ченето. После, спортистките били грозни и приличали на мъже... Нищо подобно! Ако искате красива фигура, спортувайте! (За удоволствие, разбира се Simple Smile Пък нека кифлите си правят вафлички в косите и си оскубват веждите...  Joy hahaha

Сега се сетих за една моя близка, която е уникално красива, но НИКОГА през живота си не тръгна да спортува за здраве. Никога! И сега бере "плодовете" на безотговорното си поведение... Опитвам се да й помогна, но дали ще ме разбере - не знам....   newsm78

# 641
Грийн, това, което съм чела, е, че мазнините забавят разграждането и на въглехидратите и оттам понижават гликемичния лоуд на ястието. А ако става въпрос за плодове, повечето все пак не са толкова високовъглехидратни колкото са картофите, хлябът, оризът, че и старият фасул и лещата, така че абсолютно не мисля, че има вреда от съчетаване на плод със сметана. Но явно четем на различни места.

шоки, ти винаги ни даваш линковете, от където четеш, пусни някой по въпроса моля  Peace

Аз разсъждавам логично - не може мазнините да забавят разграждането на бързи въглехидрати (от плодове!), тъй като самите те започват да се разграждат след 4 часа. Как по-точно става тази фатка ? Фибрите пък изобщо са вън от всякакви сметки, те са само талаш по червата, които не се усвоява от тялото. Бавните въглехидрати като ориз и т.н. в съчетание с мазнини се разграждат заедно и тогава става доста неприятно за тялото - задържане на вода и неразграждане на полезните вещества за функционирането на организма.

Още в същия смисъл: въглехидратите започват да се разграждат още в устната кухина, в момента в който се съединят със слюнката. Това, което е абсолютно невъзможно за мазнините и белтъчините.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 21:46 от greendream

# 642
  • SA
Не ми остава много време за форума напоследьк, но гледам да намирам по малко време за нашата темичка. Винаги откривам интересна информация! Шоки, голямо благодаря!
AGLIKKA , разсмя ме с тази твоя близка. По мои наблюдения, много са малко хората, които имат перфектна физика и се замислят за диети, спортуване, в случай че са доволни от това как изглеждат, особено докато са млади. Абе трябва явно да имаш проблем, за да се замислиш. Май и повечето автори на известни диети сьщо са имали проблем с теглото. Иначе си казваш - здрав сьм, нищо не ми се лепи, имам добри гени  Laughing , за какво да си давам зор? И така докато надхвьрлиш 40-те. После какво става няма да казвам, но не е кьм добро за едно 80% от познатите ми.
Аз май сьм изпуснала началната част на този спор за мазнините, но:
Мазнините всьщност забавят резорбцията на вьглехидратите в червата и по този начин сьответно забавят и разграждането им. Нещо подобно се случва и с алкохола. Всеки е чувал, че за да не се напиеш е добре да ядеш мазни храни, докато приемаш алкохол. Това е причината - мазнините забавят резорбцията на алкохола в храносмилателния тракт. Оттам нататьк и вьглехидрати, и алкохол- ведньж постьпили в крьвния ток и оттам кьм черния дроб - мазнините няма как да повлияят метаболизма им. 
В слюнката се сьдьржа амилаза, която повлиява т. нар. полизахариди, а не простите вьглехидрати като глюкоза и фруктоза. Защо наричат варените картофи и ориз "бавни вьглехидрати" не ми е сьвсем ясно, те имат гликемичен индекс почти колкото и кристалната захар.

# 643
Момичета, дайте ми идея каква закуска мога да си направя с Маскарпоне  Rolling Eyes

# 644
  • Варна
Едно време най-хубавата закуска, особено за награда беше -заквасена сметана, с две лъжици горчиво натурално какао и 1 л мед ...В хладилника и после ....ядеш и летиш  Laughing

Светлана, не знам ...и аз съм в търсене на варианти да сменя закуската, ама пък за маскарпоне не съм си помисляла още  Simple Smile

Добро утро ... Simple Smile

Отчета е -закуската -същата, обяда -свински кюфтета с доматен сос(доматите са в буркани, от градината на свекърва ми)...
После -мандарина с крема сирене, бадемчета малко, за вечеря-една вратна пържола без нищо, щото нямах зарзават, пък и ми стигна

1776/ 64%М, 22% Б, 14% В ...

Днес -вместо КМ обърках закуската със сметана, сусам и орехи ....Много ми харесва, ама много прекалявам, просто сметаната ми е като шоколада, не мога да се спра с нея ...

Днес пътувам, така че поне седмица ще отсъствам, като се върна ще споделя колко фураж съм изяла по пътя и в хотела ...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт