ВМ НВХ - част 54

• 43 625
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Даликастро, ще се подобри положението Hug

Поствам тук една графика, която ми се струва много интересна (от блога http://www.primalscienista.com/ - адресът на статията е: https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png):

Показва местата, на които мъжете и жените натрупват мазнини и защо. За да се ориентирате - hög(t) означава "висок", а låg(t) - нисък. Аз ще чета след малко, засега графиката ми хвана вниманието. По-късно може да коментирам и статията.

(triceps - трицепс, bröst - гърди, rygg - гръб, höfter - таз, magen - корем, rumpa - дупе, utsida lår - външна страна на бедрата, lår - бедра, benen - крака)

# 661
До кога ли ще продължи това мое наваксване  newsm78 Не само, че аз качвам, ами че и цялото семейство.

пусни меню за няколко дни
ако си суперрежимна и не си под 50кг, поне ще задържаш

# 662
Даликастро, ще се подобри положението Hug

Поствам тук една графика, която ми се струва много интересна (от блога http://www.primalscienista.com/ - адресът на статията е: https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png):

Показва местата, на които мъжете и жените натрупват мазнини и защо. За да се ориентирате - hög(t) означава "висок", а låg(t) - нисък. Аз ще чета след малко, засега графиката ми хвана вниманието. По-късно може да коментирам и статията.

(triceps - трицепс, bröst - гърди, rygg - гръб, höfter - таз, magen - корем, rumpa - дупе, utsida lår - външна страна на бедрата, lår - бедра, benen - крака)

Страхотен линк! Значи не само кортизола и инсулина са свързани с пълнеенето. Не знаех, че ниският прогестерон е фактор за напълняване по бедрата.  Shocked

# 663
може да не е проблем и прогестерона, а във високия естроген, което е по-разпространения случай от тези пластмасови опаковки и храни  ooooh! Това се нарича хормонален дисбаланс и ендокринолозите дерат кожи под формата на лекарства ... вместо просто да кажат истината, ама това е още по-трудно и ще трябва да си сменят професията  Sick

# 664
greendream , AGLIKKA , Daliqastro ,
мисля че стана дума вече във форума за това . Естрогенния тип жена е именно с широки пълни бедра , тънка талия и пищен бюст . Тези жени не случайно са били харесвани в миналото....лесно зачеват.  Естрогенното напълняване не е само в резултат на ниски гестагени  . Преобладаващо естрогенно отделяне е най - честата причина . Лечението на състоянието е ....ми има варианти . За един безобиден вариант бях писала - масло от нощна иглика . Друг вариант е локално прилагане на гестаген....подходяш за жени приключили с размножаването ( моя милост. Локалната гестагенна терапия поддържа нормална функция на маточната лигавица и намалява страничните ефекти на естрогените ) .
Когато яйчниковата функция започне да отслабва...т.е намалява гестагенна и естрогенна секреция....започва да се усеща превалирането на третата група хормони , синтезирани от яйчника . Тестостерона . И тогава се появява изневиделица мъжки тип трупане на мастна тъкан . Както никога не си имала мазнинка около талията...хоп! изненада Simple Smile
В последните дни чета кое с кое се комбинира и мое с кое не бива...
При положение че всички тук сме единни относно въглените...защо трябва да ги комбинираме с нещо ?
Макар че телата ни са най - съвършените компютри създадени в природата и  биха се справили с комбинирана храна в  известен смисъл подкрепям тезата на разделно хранещите се.
Според тях различната храна включва различни смилателни сокове...и съответно при противоположни сигнали  смилането става по - трудно .Палео хората едва ли са яли месо , зарзават и зърно едновременно .
Разделното хранене позволява комбинация на мазнини и с белтък , и с въглехидрат поотделно . Не е добре комбинацията на белтък с белтък...например мляко и месо (Кашер , а ?) ...както на белтък и въглехидрат .
Лошото е че вкусът към сладкото е коварен - не се забравя и човек си го търси...
greendream ,
наистина е доказано че пластмасовите опаковки...бутилки за вода....при престой отделят естрогено - подобни вещества.И нерядко именно това е причина и за гинекомастия  и какви ли не проблеми .
Трудно се живее в 21 век.

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 09:21 от tonyduve

# 665
Привет от мен и тази сутрин и успешна ви седмица!

Вчера прочетох 3 статии от една блогърка, която често пише полезни неща, но стилът й е доста специфичен, вкл. е много емоционална, та затова съм се въздържала да поствам нейни линкове. Но от друга страна е медицинска сестра по образование, явно е и доста начетена, а и има опит самата тя с поликистоза и затлъстяване от дете. Сега от години се храни нисковъглехидратно, дори кетогенно напоследък, и описва собствения си опит. Та в тези 3 статии дава своята гледна точка за често срещаните "странични ефекти", които се коментират във връзка с нисковъглехидратните и кетогенни диети и са особено често срещани при жени: понижаване работата на щитовидната жлеза и оттам непрекъснато усещане за студ, запек, глад, напълняване или просто застой в отслабването, липса на енергия, спиране на цикъла. Това е причината много автори да не гледат с добро око на нисковъглехидратното хранене и да препоръчват редовна консумация поне на картофи и ориз и умереновъглехидратно хранене. Такива жени започват да консумират повече въглехидрати и се оправят и затова решават, че проблемът е бил в недостатъчната консумация на въглехидрати. Но тази блогърка пък, наред с други автори, твърди, че проблемът не са малкото въглехидрати, а малкото количество приемана храна и вкарването на организма в състояние на глад след значително и бързо отслабване. Така че решенията на проблема, които тя предлага на базата на собствения си опит, са следните:

1. Прием на повече храна, т.е. повече калории - минимум 1800 на ден.
2. Изчакване достатъчно време
3. Избягване на прекалено често пропускане на хранения (циклично хранене)
4. Коригиране на евентуален недостиг на витамини и минерали - с консумация на плодове или чрез прием на хран. добавки, напр. вит. С
5. Избягване на бързо отслабване за продължително време, т.е. да не се отслабва прекалено бързо и да се продължава така дълго време.
6. Да нямаме нереалистични очаквания за теглото.
7. Да сме подготвени, че цял живот трябва да се борим, за да поддържаме новото тегло, а не да отслабнем и да си мислим, че после ще забравим за всякакви ограничения.
8. Прием на достатъчно белтъчини и мазнини.
9. Тук коригирам: не трябва да се пие прекалено много вода насила, защото се губят минерали.
10. Трябва да се уверим, че кръвната ни захар наистина е под контрол.

Това е накратко. В статиите по-долу можете да прочетете повече (първата част е предистория, втората и третата съдържат съветите):
http://itsthewooo.blogspot.com/2013/01/when-you-feel-like-crap-on-your.html
http://itsthewooo.blogspot.com/2013/01/common-things-to-feel-better-on.html
http://itsthewooo.blogspot.com/2013/01/more-ways-to-feel-better-on-ketogenic.html

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 09:31 от Cioccolata

# 666
Cioccolata ,
благодарности...ей сегинка ще го прочета....и да споделя опит на дебеланка - ветеранка в диети всякакви  Embarassed
Първият режим на хранене при който нямях чувство за студ , умора и апатия...( иначе казано не услях да се докарам до силно редуциран метаболизъм ала хипотиреоидизъм) е ВМ НВД .
Говоря за успешният ми период...и аз съм се оплескала до уши и в момента е редно да съм по - ниска от тревата .
Шоки , може ли една лична молба...вероятно споделяна от много като мен , дето имат нужда от окуражаване .
Моля ти се , преведи някоя много оптимистична статия за успешно справил се с килограмите и заболявания човек...Аз си чета всико , което пишеш. И майкини четат...абе хората които обичам четат   bouquet

# 667
Тони, ще потърся нещо подходящо Hug Много такива истории са, вкл. на тази жена, от която дадох сега линковете. Но ще помисля и за други.

# 668
  • В Балкана
По мои сметки 100 гр. от суровите бургери на Скалдеман (една част телешко, две части свинско) са П 32 %, М 67%, В 0%. Увеличението на мазнините трябва да дойде от мазнината, в която се пържат или пекат.. Аз си мисля дали не може да се сложи и едно-две яйца в сместта?

Едно време, в ранните ми гимназиални години (7-9 клас), беше модерно част от съучениците ми преди да отидат на купон, да изядат лъжица - две маргарин.  Laughing Така пиели повече и не се напивали лесно.  Laughing

От години пия вода в пластмасово шише. Лесно се пълни, лесно се носи, трудно се разлива. Честно казано, не се бях замисляла за пластамасата.. Сега умувам, в какво да пия. Confused Май трябва да си потърся стъклено шише с капачка.

# 669
Rain* ,
материалът от който се правят стандартните бутилки за минерална вода е относително устойчив . Но не са за многократна употреба . Самата минерална вода също най - често е с кисело pH...( Изключение прави Девин , тя е алкална ) . Бях чела много сериозна статия за видовете пластмаса , за индексите , които са длъжни да поставят...Не е чак толкова страшно  , но стъклото си е най - индиферентно и беопасно .

Ето една статия за т.нар. ксеноестрогени .

http://www.gynecomastia-bg.com/2010/03/plastics-gynecomastia-xenoestrogens.html

# 670
  • София
Въпросът с водата все още ми е неясен.
Чела съм мнения и статии в различни посоки - че в момента, в който почувастваш жажда е твърде късно, защото вече си дехидратиран. Както и, че трябва пиеш точно толкова, колкото ти се пие.
Кое е истина?
(Ако пия вода, само когато съм жадна, ми се събират между половин и един литър дневно. Знам, че е малко, но в момента не спортувам активно и съответно, не чувствам нужда.)

п. с. Четвърти ден съм само на месо и мазнини, без ограничения. Малко взе да ми писва, липсват ми плодовете и зеленчуците, но съм решила да издържа поне седмица, за по-достоверени резултати, след което ще се отчета.

# 671
Не знам каква е истината за пиенето на вода... Предполагам, че трябва всеки да си види кое е най-добре за него. Аз пия малко вода и винаги съм била така. Досега, слава богу, не съм имала проблеми по тази причина, дано и в бъдеще да нямам Embarassed Трудно ми е да се насилвам да пия повече, само през лятото успявам да поувелича.

# 672
Ксеноестрогените са навсякъде около нас,за съжаление-пластмаси,храни,синтетични аромати.Животните масово се хранят с фуражи,бъкани с хормони,за да достигнат по-бързо голяма маса,на рибите в развъдниците се дава соев фураж с ЧХГТ,затова на мъжете им растат гърди,а жените имат репродуктивни проблеми .
Иначе аз предпочитам фигурата тип"пясъчен часовник"-с изразена талия-най-женствената ми е ,фитнес моделките са ми прекалено маскулинизирани с техните 10%подкожни мазнини.

# 673
Ксеноестрогените са навсякъде около нас,за съжаление-пластмаси,храни,синтетични аромати.Животните масово се хранят с фуражи,бъкани с хормони,за да достигнат по-бързо голяма маса,на рибите в развъдниците се дава соев фураж с ЧХГТ,затова на мъжете им растат гърди,а жените имат репродуктивни проблеми .
Иначе аз предпочитам фигурата тип"пясъчен часовник"-с изразена талия-най-женствената ми е ,фитнес моделките са ми прекалено маскулинизирани с техните 10%подкожни мазнини.

Абсолютно съм съгласна! Най-много ми харесва женска фигура с изразени контури, но не и твърде мускулеста. Но фитнес моделите, дори тези на ВМХ, са постигнали резултатите си с много труд и специално за целта хранене. Повечето от нас не биха постигнали такива резултати с храненето и силови, защото спортуваме за здраве, а не за състезание.

# 674
Темата за водата ми е сложна и на мен. И аз знам, че жажда изпитваме само след като вече има дехидратиране и аз определено при себе си усещам, че е така. Ако съм хапнала по-солено или пък съм препила предната вечер. Отделно не мога и да се наливам, но се старая поне литър-литър и нещо да докарвам. През седмицата е лесно - пия си постоянно на бюрото. Уикенда вкъщи забравям. Ако зависи от мен, вероятно ще ми се събират литър седмично.

Общи условия

Активация на акаунт