Коледа 2012 - 5 част

• 91 988
  • 704
  •   1
Отговори
# 90
  • София
alpha_beta , според мен ги изпечи, не съм правила със сурови. Но пак да обърна внимание, първо изтеглих и тогава ги смлях.  Peace Не знам обратното дали ще е същото (имам предвид например нещо като пресято и непресято брашно; захар на кристали и пудра захар-една чаша при двете тежи различен грамаж).

Благодаря за съветите!
Теглото не се променя, обема е различен!
Иначе да, и аз първо претеглям и после смилам!

# 91

Капризче, трябва си покачествен. И аз все на такива "желета" попадам.

То в нашия магазин един мармалад има  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Аз за това реших да питам, за някоя изпитана марка и от къде да го купя. Домашен за съжаление нямам, но догодина ще поставя бойна задача на баба да направи, че не мога си слепя линцерите  Joy

Аз лепя линцерите с вишнев, купувам някакви вносни - немски и френски. Има и в Лидл, ако не се бъркам, беше хубав.

Сега се чудя, имам домашен малинов, дали ще се съчетае хубаво вкуса?
Охо нова темичка.От толкова печене съм я изпуснала.
Отивам да ви чета и само набързо да отговоря ,чудесно става с малинов мармалад,аз правих миналата година и много ми хареса.Тази година за съжаление имам само сливов домашен мармалад.
Видях прекрасни неща от един бърз преглед  Laughing

1. АКК през колко дни го поливам с ром?
2. Рохличките излязоха много малко на брой и като че ли се пекоха твърде дълго. Аз ли обърках нещо или са
1.Аз го полива когато се сетя,май по скоро през седмица .Всеки петък
2.Направила си ги много голями,затова са се пекли и много дълго.Аз правих по рецептата на Наталина и пекох в тавичка за рохлички от двойна доза станаха 4 тави по 42 рохлички средно ги премерих от любопитство по 6 гр .Общо 164 бр.Оставих ги малко повече да изстинат за да не се разпаднат,но половинката направи всичко възможно да се разпаднат няколко (важното е че ми помогна във пудренето Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 11:51 от Мил@

# 92
Една рецепта от вчера от Бон Апети. Днес мисля да я направя
http://bonapeti.bg/recipes_of_the_day/?receipt=7360

# 93
То имало нова тема... ooooh!
Татитт, благодаря за което.  bouquet
Така, половината от рохличките и меденките заминаха, бях обещала да дам на нашите. И забравените сладки почти свършиха, милото ги хапва, а и от тях дадох на нашите. Laughing Ама ми е кеф, като гледам как им се радват. Grinning Ще правя и линцери, сега трябва да направя още рохлички и забравени сладки. Според вас дали ще вървят и мини-панетонетата? Имам много хубава и лесна рецепта за тях. Peace
И един съвет от мен, ако разрешите. Рохличките тая година ги направих кръгли, нямам нито една счупена. Laughing Peace

# 94
Да кажа и аз за мармалада - Купувам от женския пазар мармалад на килограм.  Laughing
Какво има в него не ми е известно, но децата го харесват и е много гъст - режат с ножа, колкото искаш.

# 95
  • Пловдив
Здравейте имам малко питане .Ако днес направя меденки кога трябва да ги украся за да станат готови за Коледа? Също така ме интересуват и препоръчани рецепти на сладки които са подходящи за украсяваме с роял айсинг,но да не са много сложни като приготвяне.

# 96
  • DE
Много приятна тема. Дори да не сготвя нищо ще ми е приятно да ви чета и гледам снимките на направените от вас неща   bouquet

# 97
Дане, абсурд е да не направиш нищо! И аз така просто четях и .... вече имам 3 вида готови сладки.

# 98
Момичета, с какво тесто според вас мога да направя такива топчета: http://pinterest.com/pin/186899453255630109/

С маршмелоу  Wink

# 99
Да не изтърва хубавата тема   bouquet

# 100
Да кажа и аз за мармалада - Купувам от женския пазар мармалад на килограм.  Laughing
Какво има в него не ми е известно, но децата го харесват и е много гъст - режат с ножа, колкото искаш.
Айде сега кажи къде на женски пазар. Mr. Green Пробвали ли си да правиш кифлички? Защото ако има желатин не става , мармалада излиза.

# 101
Айде сега кажи къде на женски пазар. Mr. Green Пробвали ли си да правиш кифлички? Защото ако има желатин не става , мармалада излиза.

По средата горе-долу. Има чешмичка и малко след нея в посока Е.Йосиф отдясно. И на други места има.
Не съм пробвала да правя кифлички.  Sad

# 102
Аууу с каква скорост пишете! Не мога да смогна дори да изчета всичко....

Аз се включвам с някои дребни неща.

Щолен

Бисквити звездички по тази рецепта

Гирлянди от джинджърмени пак по същата рецепта и календар от кибритени кутийкиSimple Smile

# 103
Лулу! Страхотен блог!   bouquet

# 104
  • Варна
Ах,тук само красоти  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт