Коледа 2012 - 5 част

  • 92 000
  • 704
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 872
Да кажа и аз за мармалада - Купувам от женския пазар мармалад на килограм.  Laughing
Какво има в него не ми е известно, но децата го харесват и е много гъст - режат с ножа, колкото искаш.

Оооо, това е любимият ми мармалад "от едно време" и дано да има и същия вкус. Не съм го виждала никъде, а не съм и от София да скокна до Женския пазар.

# 106
  • Мнения: 3 453
Hope-че, обожавам снимките ти! Уникална си! И къщата и всички други участници в кадрите!
Страхотно много ти се кефя!  Hug
Танче, не колкото твоите красоти, но те са висш пилотаж за мен. Много ти благодаря! Hug Прекрасно е, да прочетеш такъв коментар от майстор, като теб.  Heart Eyes

Много ви благодаря, момичета!   bouquet  Най-трудното при къщата, е сглобяването. Първо украсих частите и, когато изсъхнаха, тогава я слепих. Забодох я с доста клечки за зъби, докато изсъхне. Накрая малко финални допълнения с РА тук там, и готово.   Peace

# 107
  • Sofia
  • Мнения: 559
Мислех да замеся тестото за рохличките, но се оказа че имам само 50гр вместо 70гр както е по рецепта нишесте. Ще стане ли или да не започвам изобщо?   Crazy

# 108
# 109
  • Мнения: 148
Тази година за пръв път правя Щолен,но нещо май не се получава,струвами се,че е доста твърд.Има ли шанс да омекне или да се захващам отново?само да вметна,че е от миналата седмица.

# 110
  • София
  • Мнения: 889
mds, според мен 20 гр. няма да се отразят толкова фатално, само увеличи малко брашното за сметка на нишестето. Все пак има рецепти за рохлички и без нишесте само с брашно  Peace
Аз не съм най-активна в сладкоправенето, но ви чета редовно и се радвам на красотите ви. Изключително се възхищавам и на всички снимки направени с вкус  - голямо изящество. Няма да споменавам по отделно, защото за ден прочетох над 15 страници от старата тема и новата и със сигурност ще пропусна някого  Hug
Направих първия си АКК, но предвидливо в няколко кутии - 1-2 малки за директна консумация и 1 за отлежаване, но така и не съм снимала.
Рохличките на Наталина - играх си да ги правя супер дребни и фини - около 115 бр. от една доза, ама по тая причина малко ми се чупеха при овалването, но същата вечер ги оставих на домашните да ги пробват, ми то кутията беше почти преполовена... толкова играчка за нула време замина и по тая причина кутията беше скрита от полезрението им, но все още никой не я е скрил от моето и малко по малко си намаляват  Embarassed
Лешниковите линцери на Нудел - също нещо страшно вкусно, слепила съм само тея - останалите поетапно Simple Smile
И капучино звездите - също прилежно прибрани Simple Smile))

# 111
  • Мнения: 1
mds, не се притеснявай да сложиш само 50гр. нишесте. И аз снощи точно така направих, защото пакетчето е 50 гр., наистина просто добавих лъжица брашно и това е. Не са чупливи, нищо им няма, вкусни са, просто са много малко. Ivanichka, как изкара 115 броя от една доза??? Моите нямат и 30 бр. и не са големи изобщо.

# 112
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 901
Моите меденки почти свършиха... След почти двуседмично прекъсване (почти всички вкъщи се изпоразболяхме), утре се заемам отново - меденки, линцери, локумки. Simple Smile

# 113
  • Мнения: 150
 И новата темичка отишла далеч напред Simple Smile
Този уикенд вече е крайно време да направя медената къщичка и джинджифиловите сладки. Като гледам, май ще трябва да повторя и линцеровите, че от много "опитване" дали са готови, май ги преполовихме. В тази връзка - кога най-късно мога да направя линцеровите сладки, че да са готови за Коледа? Понеже пише обикновено 3-4седмици, а то време не остана...
Момичета, че как изкарвате по над 100 броя от рохличките на Наталина?! Миналата година едва ги бях докарала до към 40  newsm78 Направо се предизвиквам да ги направя пак и да видя дали могат да станат толкова много.

# 114
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравейте, вълшебници!

Имам бърз въпрос: наканих се да правя тестото за ванилени кравайчета, но... се обърках и си купих бадеми  Rolling Eyes (в рецептата пише орехи или лешници). Mисля, че и така ще станат хубави, но все пак, какво мислите?  Embarassed

Меичка , моята рецепта за ванилени кравайчета е с бадеми. Ако искаш опитай я.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692

# 115
  • гр.В.Търново при моя любим
  • Мнения: 622
Здравейте,много красиви сладки видях в тази тема.Браво   bouquet
Реших и аз да се запиша  Embarassed с моите линцерови сладки и  меденки:



# 116
  • Бургас
  • Мнения: 255
записвам се,чак на 8-ма страница ,много творите момичета не мога да ви смогна
аз още веднъж да подсетя за белтъците,че освен забравените сладки от тях стават чудесни котешки езичета,макар някои рецепти да са с цяло яйце има и такива само с белтъци,като аз си ги замръзявам и когато ми остане време тогава ги приготвям   bouquet

# 117
  • Sofia
  • Мнения: 559
Благодаря за отговорите, забърках го, сега ще ги оформя и ще пека. Ще ги направя на топчета сигурно и ще се чуе. Подозирам, че още днес ще изчезнат, не мисля че ще излязат и при мен повече от 40бр.
Иваничка с какво са слепени капучино звездите?

# 118
  • Мнения: 721
Момичета страхотни сте, такива красоти видях. Аз докато украся останалите меденки и нова тема сте започнали.
Имам въпрос, колко време и как мога да съхранявам фондан? Украсявам с него но ми свърши и искам  да поръчам по голямо количество.
Ето и останалите меденки, предстои украсяването на елхичките:




















# 119
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 901
zllate, прекрасни меденки!
Откъде да си купя формички за изрязване на фондан, както и готов фондан? Аз с тези две деца нямам никаква възможност да обикалям магазини. Така че разчитам да ме насочите. Wink

Общи условия

Активация на акаунт