Коледа 2012 - 5 част

• 91 947
  • 704
  •   1
Отговори
# 75
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tattit, благодаря за новата тема
 След мъките със двата щолена, вече са опечени, омаслени напудрени и увити и отлежават  Praynig дано да стават за ядене.
 В листа за направа са ванилените кравайчета  и една доза джинджифилови бисквитки  Peace
Момичета дали може меденките да се украсят с бял шоколад Thinking вместо с айсинг?
Да, може, но лесно ще се топят, когато ги внесеш в стая или ги пипат дечица

# 76
Хубав мармалад има в метро, ама наистина хубав. 3 лв. и нещо е бурканчето.Някой ако иска име на фирма да пише на лични да не е реклама. Само да кажа ,че мармалада е с  мин. 60% съдържание на шипки и биологична захар. Мармалада в лидл е с една камара консерванти.
Линцерите аз слепвам с домашно сладко от малини.

Сега мойта сага с фондана. Снощи направих едно голямо топче и го сплесках, днес беше изсъхнало и хрупкаво. Децата го харесаха. Ще украсявам с него. Малко трудно се работи  и няма да мога да направя някакви страхтони неща ,но ще го вкарам в употреба. Ще пробвам снежен човек да направя, материал бол- цели 2 кг. Това ще ми е за урок.
Утре ме чака правене на Р. А. ,пожелавам си успех hahaha

Много хубави неща показвате!

# 77
  • БГ
Меденките- аз украсих с кафяв шоколад.Станаха супер вкусни .
ванилените кравайчета- и моите не излизат много, аз правя по-големки Peace

# 78
и аз се минах с един купешки мармалад, който даже нямаше вкус на шипки, за такъв го купих  #Cussing out

вече само с домашен!

# 79
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хубав мармалад има в метро, ама наистина хубав. 3 лв. и нещо е бурканчето.Някой ако иска име на фирма да пише на лични да не е реклама. Само да кажа ,че мармалада е с  мин. 60% съдържание на шипки и биологична захар. Мармалада в лидл е с една камара консерванти.
Искам

# 80
Искам
Готово Laughing

# 81
Да се запиша, че по-лесно да ви следя.
И без друго не съм започнала сериозно със сладкоправенето за Коледа, ама да ви се оплача, че това което направя се омита за нула време-кутиите все малеят и трябва да ги допълвам, а времето ми е кът.  Whistling
Алфа-бета, ако направиш сладките да изкажеш впечатления, моля.

# 82
  • София

Алфа-бета, ако направиш сладките да изкажеш впечатления, моля.

Peace Непременно! Дано утрешния работен ден да е по-кратък, иначе в неделя ще ги забъркам!
Имам сурови бадеми с люспа!

# 83
Peace Непременно! Дано утрешния работен ден да е по-кратък, иначе в неделя ще ги забъркам!
Дано, дано, ама надали. За съжаление моят ще си е цял.
Аз купих печени бадеми, изтеглих ги и след това ги смлях фино. Получиха се на вкус като линцери само че бадемови. Успех!

# 84
  • София
Искам
Готово Laughing
и аз!  Mr. Green

# 85
  • гр.Русе
_Hope_ с тази къщичка направо ме нави и аз да правя.
 Да ви кажа и за меденките които вече седмица стоят с ябълки скрити на балкона.Снощи без да ме видят децата извадих няколко да ги пробваме.Не са омекнали много, но не са  и като току що опечене.Страшно вкусни са станали.Чак големия ми син пита кога съм ги правила без него, като ги вкуса топли хич не ги хареса.За линцерите само надникнах, но те не ме притесняват.За щолена многоооо ми се иска да го пробвам, ама ще чака до коледа.Нали ми е пръв опит само го бутнах.

# 86
  • София
Дано, дано, ама надали. За съжаление моят ще си е цял.
Аз купих печени бадеми, изтеглих ги и след това ги смлях фино. Получиха се на вкус като линцери само че бадемови. Успех!

Замислих се тогава - дали да опека бадемите и тогава да ги смеля?

# 87
Здравейте, вълшебници!

Имам бърз въпрос: наканих се да правя тестото за ванилени кравайчета, но... се обърках и си купих бадеми  Rolling Eyes (в рецептата пише орехи или лешници). Mисля, че и така ще станат хубави, но все пак, какво мислите?  Embarassed

# 88
Направо ви изпуснах.  Hug

За неделя реших да правя линцерови сладки, но още не съм решила точно кои, капучинови звезди и арменски сладки. Дано само да ми стигне времето. Успокоявам се, че на 22-ри и 23-ти не се работи и тогава също мога да спретна едни меденки, които стават за ядене веднага.

Меичка, не мисля че ще е проблем да се направят и с бадеми, но нека все пак по-големите майсторки да се включат със съвет.

Добре че си правя домашно сладко и нямам чуденки за мармалада - пасирам го и става  Peace

# 89
alpha_beta , според мен ги изпечи, не съм правила със сурови. Но пак да обърна внимание, първо изтеглих и тогава ги смлях.  Peace Не знам обратното дали ще е същото (имам предвид например нещо като пресято и непресято брашно; захар на кристали и пудра захар-една чаша при двете тежи различен грамаж).

Общи условия

Активация на акаунт