Вънка пеят коледни звънчета, МАЙско бебче рита със крачета!

• 24 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София

Белле, това за осоляването, дори и баба ми гледаше много тъпо... мислих, че и по нейно време го е имало- оказа се, че не. Рече- че кой нормален ще си осоли бебето hahaha А за чесъна... ми пазила го е от вампири примерно..Ако само това прави е добре. Има свекърви, които се намесват и дават на бебетата да ядат нещо против волята на майката- тези са за убиване.

Шушулче, е а дано влезнат в употреба тези дрешки  Mr. Green

# 181
моята свеки все още държи добрия тон ,но не знам защо имам едно усещане,че ще си покаже рогата като се роди бебо живот и здраве...като съдя по себе си /една зодия сме козирог/ ще има война
дано не съм права
 newsm78

# 182
  • София
На 22-ри декември от 12:30 часа ще се проведе първата среща на софийските мами. Мястото е la pastаria, на адрес София, Софарма Тауърс (бул. Драган Цанков непосредствено до мертостанция Г.М. Димитров).
Тъй като не всички ползват ФБ публикувам и тук, във форума. Ще ни трябва ориентировъчна бройка за резервацията и затова ако има желаещи, които не са се тагнали за събитието в ФБ, моля да ми пишат на лични.

# 183
rainy.. и аз на това се надявам,но ако е мъжко пак ще останат дрешки.Тази седмица на обикновениат ми каза,4е май е мом4е и като се прибрах взех 2 плика и ги отделих трябва да ти кажа ,4е само 5 неща не ставаха и за мом4е,защото бяха много розови,вси4ко друго става и за двата пола,мн се кефя

# 184
Рейни, това с даването на храна майка ми го прави  ooooh!  Тя е всезнаеща, всеможеща...Детето седи гладно...ужас  Laughing  Племенницата е на 8 месеца...доста е дундава, на 4 месеца беше 8 кг.  Сестра ми я кърми, мисли да го прави още няколко месеца.Та то детето гледало в устата видиш ли, гладно било, било дундаво и му трябвала храна.  Че е пристрастена към гърда-така е...сестра ми се вижда в чудо, още не може да я захрани и си се кърмят по 2 пъти през нощта.  Но все пак това си е неин избор и тя си решава...майка ми преди няколко месеца и беше дала моцарела  ooooh!  Още не ядеше дори пюрета.Викам-добре де...да беше парче банан, круша, ябълка малко...как измисли точно моцарела.Беше на 3 месеца, когато ме караше да съм и дала да оближе мъхеста праскова.
И сега само дава тон за някакви неща, вече е решила къде да кръщават малката, измислила им е план как да празнуват рождения ден   ooooh!
С нас не е познала обаче, защото ние сме шилета...овца с коза, надали ще се пребори.Първо, че е абсурд да си кръстим детето...това няма да го позволя, докато аз решавам неговата съдба. Дори ми е някак съмнително, че ще я викам често да я гледа като знам за изпълненията с храната.

# 185
Здравейте в този слънчев ден.
Бруха и аз ходя през месец на преглед и само витамини са ми предписани за пиене. А кръв и урина давах втори път на последния преглед, т.е. в началото на 19 седмица, но знам, че по каса могат да пускат до 23 ако не бъркам, и може на следващ преглед да те пратят.
За Коледа може и нищо да не направя, че ще ходим при свекъра и свекървата и само ако настоявам може да ми дадат да направя нещо. Миналата година като първа Коледа с малък човек си правих всичко и беше много приятно.
А за покупки. Имаме си всичко от каката. В последствие ако потрябва нещо на момента ще се търси. А за каката ми бяха надавали дрехи, бях избрала количка, креватче нищо не бяхме купили. Изненада ни, че тръгна да се ражда две седмици по-рано и аз тръгвайки към болницата извадих няколко дрешки да ги из перът да има като ни изпишат. После малко по малко се изпраха и другите. Изобщо всичко се правеше след раждането. Но има кой да помага, ако нямаше по друг начин сигурно щях да се подготвя Simple Smile.

# 186
Bell,  и аз имам подозрения, че мама ще се опитва да се налага, не го прави с лошо, но го прави де.Казала съм, че детето е наше и ще се гледа както аз и ММ кажем, ако не е и харесва, просто няма да го гледа.Аз и до ден днешен не си позволявам на племенницата на ММ ( тя вече е на 4) да и дам нещо, което сме и купили без да попитам майка й. Само като е вкъщи и е само с нас я храня, в смисъл тя си яде каквото и големите, но вече може.В смисъл давам и каквото има сготвено.Не се бъркам и винаги питам, защото детето си има майка и баща, които решават.Така ще е и за нешето дето- вече няколко пъти деликатно порязвам някои изказвания на роднини.Ама който иска да се сърди хич не ми пука- за детето решаваме само аз и баща му ,това е положението

# 187
Здравейте, момичета! Извинявайте не съм ви чела, после ще се върна назад. Идвам само да докладвам след 2-рата ФМ Simple Smile Всичко ни е наред, момата върви все така големичка - с няколко дни напред. Беше заела най-невероятната поза - с крака вдигнати пред лицето и си хванала крачетата с ръчички, като кравайче Simple Smile Успяхме да й видим личицето, но тъкмо да я снима лекаря и тя си сложи ръката пред лицето.
При мен нещата са добре, засега няма повече контракции, но ще продължавам да си пийвам Диаспорала и Но-шпа-то. Даже имам позволение да пътувам за празниците Simple Smile За болките - според доктора няма причина за тях, може да са газове, може да е от наместването на бебето, а може и аз да съм си по-чувствителна, но той не вижда основание за притеснение. Иска да направим и фетална ехокардиография, но просто за наша застраховка, иначе според него всичко е нормално.
Не мога да ви опиша как ми олекна. След прегледа докато се връщах към работата минах покрай един детски магазин и не устоях и купих едно боди, ей така колкото да има нещо принцесата, че много добре се представи детето, а иначе и аз нищо досега не съм взимала.
Връщам се да ви изчета и после пак ще пиша Simple Smile

# 188
  • София

Белле, лошо е да майката такава. И моята много се меси, ама съм я предупредила- ако искаш да виждаш внучката- долу лапите. А и мама е с претенции- никаква баба, само поименно да се обръща детето. Иначе ни попитаха за името на детето и нещо се опитаха да каже за това, че сме решили да не е на никой (иска традиция нещо на свекърите, да не си помислите, че иска на нея) ма беше отрязана и млъкна  Twisted Evil

Шушулче, ми тези които не стават съм сигурна, че ще намериш на кой да ги дадеш, Най-малкото може да пуснеш обява, че ги подаряваш. Има много мами в нужда.   Peace

Постер, браво за прегледа. Голяма срамежлива гимнастичка е вашата  Heart Eyes

Aйде и да помрън малко...от желязото -отзад е черно, от глобулките отпред - ярко жълто... много съм цветна  bowuu

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 13:15 от rainy...

# 189
  • София
poster  поздравления за успешния преглед  Hug
При нас също го има този проблем с бъркането, но е от страна на свекървата. В началото като се роди малката - не можех да спя от мисли и ядосване покрай нейни изказвания и намеси. То като почнем от кога да я извеждам на вън и стигнем до там, че ме принуждаваше да не сменям цяла нощ орсания памперс  ooooh! . 2534634635 пъти ми каза, че нощната лампа, на която спи малката е много силна и ще продължи. Сега пък не иска да махаме бибата - то детето само щяло да си я махне. ММ и бил до 3 години с биба  Rolling Eyes - и свекърва ми го казва с гордост!!!  Joy

# 190
Stefy, мани мани и вашата никак не е лесна.Няма да се даваш и тва е да си говори каквото иска пък ти ще си правиш каквото си знаеш Hug Hug Hug
Постер, браво за страхотния преглед, вашето много срамежливо бе  Hug Hug Hug Sunglasses аи доста гъвкаво  Party

# 191
За късмет свекърите живеят в друг град и сме далеко, иначе мисля те щяха да ми се бъркат. На кръщенето малката леко се размрънка, все пак толкова народ не беше виждала до сега, и те веднага къде й е биберона, е няма и не мислех и да й давам, както и на новия човек. Сега като им ходим на гости, ама защо така я оставяш, ама ще се изцапа, отваряла си устата, за това й се дава ядене през час. Добре че е слабушка, та не й се отразява.
А мой те родители са тука в града, но не ми се месят. Питат нещо кажа как е и толкова. Чак след годинка почнах да я оставям за по час два да я нагледат, докато свърша някаква работа, иначе сами сме си я гледали и това си е най-добре.
Браво на успешно миналите преглед и успех да чакащите такъв.

# 192
  • София
А пък при майка ми е друго - казваш й детето няма да го приспиваш на ръце - тя точно обратното прави! Казваш й - няма да му даваш бонбони - тя точно това прави. Казваш й - няма да го храниш веднага след сън, защото после на пук няма да яде цяла седмица - тя точно това се опитва да направи. Сякаш иска пред детето да се изкара най-готината и любяща баба, като му угажда за всичко, а не мисли после, че ме връща месеци назад във възпитанието и изграждането на навици, което при нас става изключително трудно и бавно. За това не мога да си оставя детето на никоя от двете баби за по-дълго, защото после ми излиза през носа Sad . И се сърдят и сякаш не разбират моите обяснения - само се надпреварват коя да блесне повече.

# 193
Ох мале, като чета Стефи и само мога си представя какво ме чака и мен.Мама е така- трябва просто нещата да стават така както тя каже иначе не знам какво ще стане.Ама вече съм голяма и не се усеща , че няма как да ми се налага , а пък таткото хич не търпи някой нещо да му каже- техните и още по-малко моите родители Simple Smile

# 194
 привет и от мен  ,мили,моми4ета  Hug
 гледам каква хубава теми4ка сте отворили за свекита и мами  Laughing Моите за щастие не се месят ,нооо все пак ние живеем достатъ4но дале4 Mr. Green Разбираме се 4удесно ,но ми се струва 4е ако бяхме в Бг щеше да има ''месенки''.Като си ходим лятото за по 3-4 седмици и понякога се дразня от забележки  от сорта,дали е яла достатъ4но,дали да не вземем връхна дрешка и т.н.Wink))Сигурна съм 4е го правят за добро ,но и факта 4е живеем сами и никой не ми се меси  за нищо,ме е направил по-раздразнителна като се сблъскам с такива съвети;)
stefy d,това с лампата  ме разби  Laughing
Постер,браво за хубавите новини от прегледа  Hug
ние с малката сме сами4ки,нашият тати работи и днес,ще трябва да си измислим занимание за следобед  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт