Вънка пеят коледни звънчета, МАЙско бебче рита със крачета!

• 24 404
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
При ФМ от 19-23 г.с взима ли се кръв? Rolling Eyes

# 136
  • Бургас
ФМ е ехографско изследване, кръв се взема ако правиш БХС, ПКК или друго изследване.

# 137
ФМ е ехографско изследване, кръв се взема ако правиш БХС, ПКК или друго изследване.

Ок, грешно съм се изразила...след феталната анатомия в тези седмици предполага ли се взимането на кръв?

# 138
  • Бургас
Ти искаш ли да правиш БХС, вторият се прави 15-19 г.с., ако искаш - само тогава.
Или ако ще пускаш някакви други изследвания.
За самата ФМ и след нея, не е нужно да ти вземат кръв.

# 139
  • София

Казват, че понякога варицелата повтаря, не знам вярно ли е, цяла тема има по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343865

Аз знам, че преболедувал варицела човек може да развие Херпес зостер.
Принципно ако много му паднал имунитета на човек може да повтори, абс си права Мон, но казват, че уж било рядко срещано. И за херпеса си права, защото всъщност това е реактивация на вируса на варицелата, който остава в организам в латентно състояние, но в този случай казват, че уж не било опасно за плода.

# 140
  • Бургас
Да, не било опасно, но аз мисля, че е по-добре, ако може човек да си го спести Wink
Изобщо - колкото по-далеч от нас всякакви бацили и зарази, толкова по-добре Simple Smile Дано  Praynig

# 141
  • София

Мхм, аз само си търкам копчетата на клавиатурата явно...
Варицелата повтаря, изгражда се на 100% само 4 годишен имунитет. След това е Божа работа. Аз съм я карала 2 пъти

# 142
  • София
Да, не било опасно, но аз мисля, че е по-добре, ако може човек да си го спести Wink
Изобщо - колкото по-далеч от нас всякакви бацили и зарази, толкова по-добре Simple Smile Дано  Praynig
Оооо разбира се, няма две мения по въроса. Особено да му мислят такива като нас с теб дет не сме карали варицелата (да ти призная щях да съм еда идея по-спокойна ако бях я карала Wink). Дано, дано ни подминават всякакви зарази Praynig  Hug

# 143
Прибрахме се,останах много доволна от доц.Димитрова.Прегледа продължи около 40 минути,огледа всичко обстойно всичко е наред.Вървим обаче 3 дена на зад и ми определи термин на 4.5.2013,също така ме прати при док Ефтимова да види сърчицето на бебка по обстойно,уж нямало причина за притеснение ама да се видело,каза да си нося и резултатите от БХС. Та на 20.12 съм на фетална ехокардиография.А малкото слънчице така сладко си кротуваше в таза ми,че се наложи вагинален преглед за да видим мозъка-беше с главичката на долу.Синът ми през цялото време бръчкаше нос и се опитваше да разбере на кого прилича...така и неуспя Grinning Накрая изтресе,че приличала на извънземно ShockedТа това е от мен,връщам се да ви чета,че бая съм изтървала  Hug Hug Hug

# 144
  • Бургас
Браво,  ina_27, направи си и фетална ехокардиография, после ела се похвали и след нея  Hug

# 145
  • у дома
супер, Ина_27. И аз следващата седмица съм при доц. Димитрова за втората ФМ. На теб тя предложи ли ти втори БХС или не?

# 146
Ти искаш ли да правиш БХС, вторият се прави 15-19 г.с., ако искаш - само тогава.
Или ако ще пускаш някакви други изследвания.
За самата ФМ и след нея, не е нужно да ти вземат кръв.

Благодаря!

# 147
 Ох, ох имам някакъв гаф с нета и не мога да прочета предната страница  Crazy Затова поздрав за лека нощ с хита на деня

и специално за Силвърчето с малко по-рок финал

Joy
 Браво Ина   bouquet

# 148
Ей,момичета....супер Ви е темичката..и тази и предните две!!! Бе,чета си ви и аз от 2-3 месеца, но вече не издържах и прописах. Термина ми е 12.05.2013 г.; на 33 г съм, имам едно момченце на 5 г......и СТРАШНО МНОГО ХАРЕСВАМ ФОРУМА НА МАЙСКИТЕ МАЙЧЕТА!!
Още не знам какво ще е мъничето, но на 21-ви декември съм на преглед и се надявам да получа инфо. Видях,че тук има няколко мами,които също като мен са с проблеми с щитовидната жлеза - с хашимото съм от 1г...и умирам от страх за финала на тази бременност. Казаха ми,4е ако е момиче има много голяма вероятност да се роди с вроден хипотериодизъм, докато ако е момче тази вероятност е нищожна. Та поради тази причина ми се иска и второто ми детенце да е пак мом4е. Sad
Нанина,относно температурата по време на бременност - Мон и Фелисити са  абсолютно прави - първите 4 месеца е 37,1- 37,3 нормалната Т (казвам го от личен опит нон стоп мерене сутрин), а сега ве4е може да е и под 37. При болни бременни над 38 не е добре да се вдига.

# 149
Да ви се похваля и аз,Анумче слагай ми сините гащички.Днес бях на преглед.За сега всичко с бебо е наред и със сигурност се видя ,че е момченце.

Общи условия

Активация на акаунт