Професионални серии за коса - тема 45

• 45 573
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Ами аз го нанесох по дължините, загрявах със сешоара докато изсъхне и след това се измих (честно казано не помня точно с какъв шампоан), не съм стояла допълнително 30мин., и сложих хидратиращия балсам, който е втората стъпка.

# 136
Ами аз го нанесох по дължините, загрявах със сешоара докато изсъхне и след това се измих (честно казано не помня точно с какъв шампоан), не съм стояла допълнително 30мин., и сложих хидратиращия балсам, който е втората стъпка.
Благодаря за информацията   bouquet Значи когато го сложа,нагрявам докато изсъхне и после отмивам.мисля да сложа тогава хидратиращ шампоан,щом балсама който е като втора стъпка е хидратиращ и шампоана да е такъв.Ти как почувства косата си след това?

# 137
  • Пловдив
Косата ми стана страхотна, по принцип в краищата ми е много суха, в резултат на продължително изрусяване и обезцветяване. След терапията ми стана много мека, лесна за обработка (суша я с четка и сешоар) и не толкова изсъхнала. Дори сега, няколко измивания след терапията, краищата са ми мекички.

# 138
  • ВАРНА
И аз за двустъпковия протеин на Афоджи да попитам - ако го използвам сега и след 3-4 дн се боядисам е ок,нали? После след още 3-4 дни да нанеса ампулата Ботокс на Лореал ( вие с какво я нанасяте,не са ми изпратили никакъв накрайник,а четох,че се впръсква в косата - в салона с нещо като щприц-инжекция май слагаха  newsm78 ) и после маската Макадамия за запечатване ? Или по-добре маската с Бамбук на Алфапарф ( не силната протеинова,а по-слабата възстановяваща) ? http://angelcosmetics.bg/product/144/alfaparf-midollo-di-bamboo- … a-kosa-250ml.html

Имам и от по-слабичките ампули на Алфапарф без отмиване,предполагам че няма смисъл да правя маска със 30мин престой и след отмиване да слагам пак ампула,нали?По-скоро да редувам на всяко миене маска,а на следващото някакъв балсам и ампулата без отмиване?

# 139
  • Бургас / София
Балсам активатор за къдрици на Лакме въобще не ми хареса, горе долу се получава същото както с пяната след неговата употреба, клечки...Трябваше пак да си ползвам крема на Макадамия къде, къде по-добър. Иначе съм доволна от маската за скалп на Лакме и шампоана, но те бяха мострички Simple Smile . Ако се чудите какъв крем за къдрици да купите, това да е крема на Макадамия  Peace

# 140
И аз за двустъпковия протеин на Афоджи да попитам - ако го използвам сега и след 3-4 дн се боядисам е ок,нали? После след още 3-4 дни да нанеса ампулата Ботокс на Лореал ( вие с какво я нанасяте,не са ми изпратили никакъв накрайник,а четох,че се впръсква в косата - в салона с нещо като щприц-инжекция май слагаха  newsm78 ) и после маската Макадамия за запечатване ? Или по-добре маската с Бамбук на Алфапарф ( не силната протеинова,а по-слабата възстановяваща) ? http://angelcosmetics.bg/product/144/alfaparf-midollo-di-bamboo- … a-kosa-250ml.html

Имам и от по-слабичките ампули на Алфапарф без отмиване,предполагам че няма смисъл да правя маска със 30мин престой и след отмиване да слагам пак ампула,нали?По-скоро да редувам на всяко миене маска,а на следващото някакъв балсам и ампулата без отмиване?
И на мен ми е такава идеята,да го направя тези дни и уикенд-а да  се боядисам.За ампулата ботокс,която ще използвам по нещата които чета във форума мисля да я направя веднага след боята.Т.е. измивам боята,слагам ботокс ампулата и ще я запечатам с някаква маска.Имам Макадамията и Митик Ойл,с коя е по-добре да се запечата ампулата  newsm78 .Аз също нямам с какво да я впръскам в косата и ще си взема едно шишенце от наливната парфюмерия и така.

# 141
  • София
Момичета,ще правя тези дни двустъпковия протеин на Aphogee за първи път.Как беше процедурата...малко се притеснявам да го направя и се надявам да не объркам нещо.Нанасям само по дължините,нагрявам със сешоар докато засъхне и стоя около 30 мин,нали така?  newsm78 После с какъв шампоан и маска е желателно да се продължи...хидратиращи или протеинови?  newsm78

Не съм го правила двустапковия, затова нека ме поправи някой ако греша, но първо се измива косата със шампоан, след това се слага протеина. След като изсъхне и го измиеш слагаш хидратиращ балсам. Шампоана не е добре да е хидратиращ, защото няма да подготви косъма за протеина

# 142
  • ВАРНА
Шампоана не е добре да е хидратиращ, защото няма да подготви косъма за протеина

newsm78 Аз си мислех точно хидратиращия на Афоджи шампоан да ползвам... Моля да споделят по-опитните,че сега отивам на фризцор и като се върна подстригана мисля да правя процедурата  Praynig

# 143
  • Варна
Момичета,ще правя тези дни двустъпковия протеин на Aphogee за първи път.Как беше процедурата...малко се притеснявам да го направя и се надявам да не объркам нещо.Нанасям само по дължините,нагрявам със сешоар докато засъхне и стоя около 30 мин,нали така?  newsm78 После с какъв шампоан и маска е желателно да се продължи...хидратиращи или протеинови?  newsm78

Не съм го правила двустапковия, затова нека ме поправи някой ако греша, но първо се измива косата със шампоан, след това се слага протеина. След като изсъхне и го измиеш слагаш хидратиращ балсам. Шампоана не е добре да е хидратиращ, защото няма да подготви косъма за протеина

Точно така Peace

# 144

Значи съм супер незапозната с използването на протеина  ooooh! аз бях останала с впечатление,че след това се измива със шампоан и балсама,който е втората стъпка.
Т.е. да обобщим,измивам косата с протеинов шампоан,слагам първата стъпка от протеина,нагрявам със сешоар докато изсъхне,отмивам и слагам хидратиращия балсам

# 145

Т.е. да обобщим,измивам косата с протеинов шампоан,слагам първата стъпка от протеина,нагрявам със сешоар докато изсъхне,отмивам и слагам хидратиращия балсам

Peace

# 146

Peace
  bouquet Много благодаря за съветите момичета...   bouquet прекрасни сте

# 147
Благодаря за мненията за розовата серия на Керастаз Hug

chocolate-girl червената серия на Тigi за мен лично е най-добрата им от всички, които съм пробвала до сега. Без да броя старият Dumb Blonde.

Трите ми най-любими шампоана са :

L`oreal Intense Repair
TIGI Resurrection
REDKEN Blonde Glam

# 148
А може ли да ми препоръчате птотеинов ш-н подходящ за бързоомазняваща се коса? Този, който имам на Афоджиж свършва и не зн кой да избера.

# 149
Здравейте момичета, четох една доста интересна статия за:
"Липсата на хидратация или проблемът "мазен скалп/корени със сухи дължини и краища-адският кръг за косата, особено през зимата."

Много от нас имат този проблем. Мога да дам линк към статията, ако не се приеме за реклама защото е на определена марка продукти.Интересните неща които прочетох са:
"Запомнете - нямате извинение за това, че не ползвате балсам и използването на маска по никакъв начин не ви освобождава от нуждата да използвате балсам - различно им е предназначението. Винаги започвате с шампоан и завършвате с балсам. Между тях, слагайте каквито си искате маски"
"Измивайте косата си всеки ден или максимум - през ден. Забравете бабините деветини за "вредата" от честото миене. Това, в края на 2012-та година е направо смешно."
"Хидратация, хидратация, хидратация - особено през студените месеци. Повярвайте ни, студът дехидратира косата и скалпа ви по-бързо, отколкото можете да си представите. Независимо дали вашата коса е плътна и порьозна или фина, тя има нужда от хидратиране, особено през зимните месеци."

Най-вероятно са споменавани тук, но на мен ми направиха доста силно впечатление, защото винаги съм си мислела точно обратното, както може би доста други момичета, които не са толкова запознати с професионалните продукти и грижата за косата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт