Професионални серии за коса - тема 45

• 45 594
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Момичета,ще правя тези дни двустъпковия протеин на Aphogee за първи път.Как беше процедурата...малко се притеснявам да го направя и се надявам да не объркам нещо.Нанасям само по дължините,нагрявам със сешоар докато засъхне и стоя около 30 мин,нали така?  newsm78 После с какъв шампоан и маска е желателно да се продължи...хидратиращи или протеинови?  newsm78

Не съм го правила двустапковия, затова нека ме поправи някой ако греша, но първо се измива косата със шампоан, след това се слага протеина. След като изсъхне и го измиеш слагаш хидратиращ балсам. Шампоана не е добре да е хидратиращ, защото няма да подготви косъма за протеина
Значи съм супер незапозната с използването на протеина  ooooh! аз бях останала с впечатление,че след това се измива със шампоан и балсама,който е втората стъпка.
Т.е. да обобщим,измивам косата с протеинов шампоан,слагам първата стъпка от протеина,нагрявам със сешоар докато изсъхне,отмивам и слагам хидратиращия балсам
Много се извинявам, подвела съм те. Първо измих косата със шампоан, след това намазах протеина, загрявах и след като го измих, сложих балсама.

# 166
  • Стара Загора
Има ли доволни от розовата серия на Керастаз?
Пише, че е за дълга коса и са чудя дали да я пробвам след като свърша Архитекта Thinking

Аз я имам цялата серия.Получих я като награда от една анкета и страшно много и се зарадвах (поне в началото,защото много исках да я пробвам, а и досега не бях печелила нищо).Ами честно казано за мене не е лоша, но не е и нещо особено.Същия ефект го получавам и с по-евтини продукти.Определено очаквах малко повече.Ще си я използвам, но не е от продуктите, които бих си взела отново.

Дала съм отзиви именно за Кристалисте на Керастаз.

# 167
  • Sofia
Хоп и аз в любимата ми тема! Heart Eyes
Не мога да направя топ 3 на любими шампоани, защото нямам достатъчно опит.  Rolling Eyes Имам Макадамия, Лореал за коса на руси кичури, на Афоджи за изтощена коса.

Преди малко повече от месец родих и усещам, че започна да ми пада повече косата. Взех си противокосопадната серия на Лакме - шампоан, лосион, маска. До сега съм я ползвала само веднъж, не мога да говоря за ефект, но като усещане е ок. Шампоанът ми мирише малко странно, по-скоро на мъжки, пени се добре. След него почуствах обаче косата си малко суха и заплетена. Сложих от маската, масажирах скалпа, седях с нея известно време и общо взето заплитането намаля. На влажна коса втрих лосиона по скалпа, усеща се леко затопляне и нещо като гъделичкане. После сложих в корените спрей за обем Уна (купувала съм го от фризьорка), по дължините от олиото на макадамия и изсуших с четка и сешоар. Някак имах усещане за много повече коса, имаше обем, беше и по-плътна, но си остана леко суха.

# 168
Изпуснала съм ви...

Аз още топ 3 нямам, защото нямам толкова любими все още. Но топ 2  Grinning

- Deep Care Lakme
-Shine Blonde Loreal.

И един въпрос- хидратиращата серия на Афоджий ми идва недостатъчна. Косата ми въобще не е добре хидратирана.

Ако взема протеина в комбинация, няма ли после да ми е още по-суха и на клечки  Thinking

# 169
А може ли да ми препоръчате протеинов ш-н подходящ за бързоомазняваща се коса? Този, който имам на Афоджи свършва и не знам кой да избера.
Не знам да има протеинов шампоан за бързоомазняваща се коса. Протеиновите шампоани по принцип са по-добре измиващи, това е достатъчно.
Шампоаните са или протеинови, или не са такива.  
Значи си търся само протеинов в такъв случай Simple Smile

# 170
  • Бургас / София
Здравейте момичета, четох една доста интересна статия за:
"Липсата на хидратация или проблемът "мазен скалп/корени със сухи дължини и краища-адският кръг за косата, особено през зимата."

Много от нас имат този проблем. Мога да дам линк към статията, ако не се приеме за реклама защото е на определена марка продукти.Интересните неща които прочетох са:
"Запомнете - нямате извинение за това, че не ползвате балсам и използването на маска по никакъв начин не ви освобождава от нуждата да използвате балсам - различно им е предназначението. Винаги започвате с шампоан и завършвате с балсам. Между тях, слагайте каквито си искате маски"
"Измивайте косата си всеки ден или максимум - през ден. Забравете бабините деветини за "вредата" от честото миене. Това, в края на 2012-та година е направо смешно."
"Хидратация, хидратация, хидратация - особено през студените месеци. Повярвайте ни, студът дехидратира косата и скалпа ви по-бързо, отколкото можете да си представите. Независимо дали вашата коса е плътна и порьозна или фина, тя има нужда от хидратиране, особено през зимните месеци."

Най-вероятно са споменавани тук, но на мен ми направиха доста силно впечатление, защото винаги съм си мислела точно обратното, както може би доста други момичета, които не са толкова запознати с професионалните продукти и грижата за косата. Simple Smile

Това е рекламата на Алтерна ... Един шампоан струва 80 лева...Аз щях да си купувам, но се отказах..Постигам ефекта, които искам и с по евтини шампоани, а + това всеки ден да си миеш косата е престъпление за мен...

# 171
  • София
И Филип Кингли призовават към ежедневно миене на косата  Peace

# 172
То е ясно, че те призовават, нали шампоаните трябва да се купуват редовно Grinning

При моята коса просто не виждам защо да я мия повече от 2 пъти в седмицата. По 5 дни си седи напълно чиста и свежа. Естествено ако беше гадна на допир, мазна или нещо друго бих я мила и по-често.
А се съмнявам да има жени с коса до кръста които да я мият всеки ден. Адски много време се губи в сушене и стилизиране. Преди като още нямах по-силен сешоар ме хващаха лудите.

# 173
И аз я мия всеки ден, ама дали не призовават, за да ни свършват по-бързо продуктите  Mr. Green

# 174
  • София
Разбира се, че всеки си преценява и знае най-добре  Hug
Ние си ги купуваме и без да призовават  Mr. Green Не мога да си представя как съм могла преди да се мия с един шампоан  Laughing

# 175
Тези Алтерна много ме изкушават, но 80 лева за шампоан Shocked Аз едвам за Керастаз дадох половината.

# 176
  • Варна
То е ясно, че те призовават, нали шампоаните трябва да се купуват редовно Grinning

При моята коса просто не виждам защо да я мия повече от 2 пъти в седмицата. По 5 дни си седи напълно чиста и свежа. Естествено ако беше гадна на допир, мазна или нещо друго бих я мила и по-често.
А се съмнявам да има жени с коса до кръста които да я мият всеки ден. Адски много време се губи в сушене и стилизиране. Преди като още нямах по-силен сешоар ме хващаха лудите.
Подкрепям Peace още повече хора като мен които са със природно суха кожа, пробвала съм да се къпя всеки ден, е няма такъв сърбеж след това Naughty

# 177
  • Бургас / София
С балсама +шампоан на Алтерна 150 лева излиза, доста си е ... Аз така отказах поръчка...Моята коса е естествено руса, дълга 5-10 съм под гърдите, какво обяснение само  Joy . Мия е на 3-тият ден, а откакто ползвам сух шампоан на 4-ти . Омазнява се в корена и скалпа  Shocked .

# 178
  • Варна
Здравейте!

Ползвали ли сте дълбоко почистващия шампоан Purify от Macadamia? Днес ми дойде поръчка от рибката и ми се струва, че шампоана е на половина от посочените милилитри. Поръчах този от 100 мл, не беше фабрично запечатан, а само с лепенка  на магазина върху капачката.

Относно всекидневното миене много съм се чудила правилно ли е, тъй като съм със суха коса, и нормално омазняване на скалпа. Аз си харесвам косата само в първия ден след измиването и съм изкушена да се мия и да хабя продукти на воля Simple Smile

# 179
  • Бургас / София
Здравейте!

Ползвали ли сте дълбоко почистващия шампоан Purify от Macadamia? Днес ми дойде поръчка от рибката и ми се струва, че шампоана е на половина от посочените милилитри. Поръчах този от 100 мл, не беше фабрично запечатан, а само с лепенка  на магазина върху капачката.

Относно всекидневното миене много съм се чудила правилно ли е, тъй като съм със суха коса, и нормално омазняване на скалпа. Аз си харесвам косата само в първия ден след измиването и съм изкушена да се мия и да хабя продукти на воля Simple Smile
Аз имам шампоана и на мен ми се видя малко, ама си е толкова 100 мл и моя беше  запечатан така, много съм доволна точно е за мазен скалп и сухи дължини  Peace

Общи условия

Активация на акаунт