Професионални серии за коса - тема 45

• 45 608
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Аз малко се обърках относно хидратацията, понеже повечето продукти, които са хидратиращи-балсами, маски при нанасянето им се избягват корените, а същевременно трябва да се хидратира самия скалп, т.е. това може да стане само чрез шампоан Embarassed

# 181
  • Варна
Здравейте!

Ползвали ли сте дълбоко почистващия шампоан Purify от Macadamia? Днес ми дойде поръчка от рибката и ми се струва, че шампоана е на половина от посочените милилитри. Поръчах този от 100 мл, не беше фабрично запечатан, а само с лепенка  на магазина върху капачката.

Относно всекидневното миене много съм се чудила правилно ли е, тъй като съм със суха коса, и нормално омазняване на скалпа. Аз си харесвам косата само в първия ден след измиването и съм изкушена да се мия и да хабя продукти на воля Simple Smile
Дълбоко почистващия измива много добре и в същото време косата е подхранена, не я пресушава Peace Аз се оплаках от същото имах мостра от 100мл и съм сигурна че беше наполовина празна Crossing Arms Naughty

# 182
Аз малко се обърках относно хидратацията, понеже повечето продукти, които са хидратиращи-балсами, маски при нанасянето им се избягват корените, а същевременно трябва да се хидратира самия скалп, т.е. това може да стане само чрез шампоан Embarassed
Да, ако корените ти се омазняват бързо би трябвало само шампоанът да е хидратиращ. Или пък може да се правят маски само веднъж в седмицата или месеца.(зависи кой как предпочита)

Аз слагам маски винаги и в корените. Имам нещо като по-дълъг бритон и той също има нужда от подхранване. Поне 2 пъти в месеца си мажа скалпа и със студено пресовано кокосово масло. Действа много добре.

# 183
# 184

Вариантът, с пресованото масло, който Жаки предлага, е чудесен.
Отделно - има продукти(както маски, така и финиши(лосиони, тоници), които са предназначени конкретно за скалп.
Продукти, които не са за скалп, не слагам там.  Peace

# 185
  • Бургас / София
С 2-рият шампоан се измих днеска + маската от същата серия на Лакме ... Много съм доволна, косата ми блести, обемна е и себореиният ми участък от скалпа не е мазен, а изчистен, ефект който не постигам за жалост с шампоана на Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp, постигам го донякъде, но не и така както с шампоана на Лакме и по скоро мисля че ефекта дължа на маската  http://zlatnaribka.com/matirashta-maska-za-mazna-kosa-lakme-purifying-15-ml-218-1700.html#.UM9KiTMsies . Определено ще си поръчам маската, понеже ми беше на тестер  Peace

# 186
С 2-рият шампоан се измих днеска + маската от същата серия на Лакме ... Много съм доволна, косата ми блести, обемна е и себореиният ми участък от скалпа не е мазен, а изчистен, ефект който не постигам за жалост с шампоана на Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp, постигам го донякъде, но не и така както с шампоана на Лакме и по скоро мисля че ефекта дължа на маската  http://zlatnaribka.com/matirashta-maska-za-mazna-kosa-lakme-purifying-15-ml-218-1700.html#.UM9KiTMsies . Определено ще си поръчам маската, понеже ми беше на тестер  Peace
Благодаря много!  bouquet

# 187
  • в 1001-та нощ
И аз за двустъпковия протеин на Афоджи да попитам - ако го използвам сега и след 3-4 дн се боядисам е ок,нали? После след още 3-4 дни да нанеса ампулата Ботокс на Лореал ( вие с какво я нанасяте,не са ми изпратили никакъв накрайник,а четох,че се впръсква в косата - в салона с нещо като щприц-инжекция май слагаха  newsm78 ) и после маската Макадамия за запечатване ? Или по-добре маската с Бамбук на Алфапарф ( не силната протеинова,а по-слабата възстановяваща) ? http://angelcosmetics.bg/product/144/alfaparf-midollo-di-bamboo- … a-kosa-250ml.html

Имам и от по-слабичките ампули на Алфапарф без отмиване,предполагам че няма смисъл да правя маска със 30мин престой и след отмиване да слагам пак ампула,нали?По-скоро да редувам на всяко миене маска,а на следващото някакъв балсам и ампулата без отмиване?

добре си го намислила, можеш да ползваш ботокса и веднага след като отмиеш боята с вода и шампоан, на леко подсушена коса  Peace нанасям го директно - без шприца, имам го, но не го ползвам  Mr. Green

запечатай с макадамия, ако косата ти е по-дехидратирана и плътна или с бамбуковата, ако е по-фина

по последния въпрос - ползването на маска не отменя грижата без отмиване  Peace

# 188
  • Варна
То е ясно, че те призовават, нали шампоаните трябва да се купуват редовно Grinning

При моята коса просто не виждам защо да я мия повече от 2 пъти в седмицата. По 5 дни си седи напълно чиста и свежа. Естествено ако беше гадна на допир, мазна или нещо друго бих я мила и по-често.
А се съмнявам да има жени с коса до кръста които да я мият всеки ден. Адски много време се губи в сушене и стилизиране. Преди като още нямах по-силен сешоар ме хващаха лудите.
Подкрепям Peace още повече хора като мен които са със природно суха кожа, пробвала съм да се къпя всеки ден, е няма такъв сърбеж след това Naughty
Аз също съм с природно суха коса и кожа на тялото.Къпя се сутрин и вечер.Косата през ден,лятото всеки ден.Сърбежът ти може да е от агресивни продукти.Ако имах по-къса коса щях да я мия всеки ден,но наистина много време ми отнема,защото я изправям.Скалпът трябва да "диша",кожата също.А "по 5 дни си седи напълно чиста и свежа" по дължините може би,но в корените едва ли  Wink
Момичета,не искам да звучи като заяждане или да давам акъл на някой колко често да се къпе.Просто си казвам мнението по въпроса може да е полезно  Hug

# 189
  • USA
Да се запиша и аз в темичката  bouquet

За съжаление не мога да направя топ 3 на любими шампоани, защото тепърва навлизам в професионалните серии за коса Blush Иначе днес чакам да ми приситгне бамбуковата терапия на Алфапарф заедно със затоплящия серум, а миналата седмица се сдобих с  redken satinwear 02 ultimate blow-dry lotion и redken time reset porosity filler - беше ми по-лесен за намиране от ботокса, надявам се да свърши същата работа Thinking Да припомня от предната тема, че косата ми е с тънък косъм и предстои ми боядисване.

Къде гледате шампоани на Алтерна за 80 лв. newsm78 ? Тук съм ги виждала на цените на Керастаз.

# 190
  • Canada
прасковка, на мен Redken time reset porosity filler ми харесва много повече от ботокса Heart Eyes Дава при мен повече плътност и напомпване на косъма. Предполагам знаеш, че има втора, запечатваща фаза с pH 3,5. Аз я имам, но още не съм пробвала двете в комбинация, за да те ориентирам струва ли си да взимаш и нея. Първият път просто сложих след филъра друг продукт с балансирано pH /2-мин р-р на Афоджий/.

# 191
Тук цените на Алтерна са под 80лв.  
http://www.hairsupermarket.com/m/146
Трябва да си призная, че се изкушавам много.   Heart Eyes

# 192
  • USA
прасковка, на мен Redken time reset porosity filler ми харесва много повече от ботокса Heart Eyes Дава при мен повече плътност и напомпване на косъма. Предполагам знаеш, че има втора, запечатваща фаза с pH 3,5. Аз я имам, но още не съм пробвала двете в комбинация, за да те ориентирам струва ли си да взимаш и нея. Първият път просто сложих след филъра друг продукт с балансирано pH /2-мин р-р на Афоджий/.

Благодаря за отговора Foncé  Hug
Аз доста време се чудих в магазина има ли втора фаза няма ли, никъде не видях, а и в описанието на филъра никъде не пише. Аз го взех така и реших, че ще го ползвам като ботокса -  с някой реконструктор или маска. В момента разполагам с Нутрафикс на Джовани, 2-минутния ми свърши. Дали ще е подходящ? Аз ботокса веднъж съм го ползвала и много ми хареса като усещане, да видим сега как ще е с филъра   Rolling Eyes

# 193
  • Canada
прасковка , няма за какво Hug Филърът се продава в два варианта - малки ампули за домашно ползване и голяма опаковка за салони. Моят е от вторият тип, в инструкциите за употреба е упомената втората фаза Peace С конкретният продукт на Джовани нямам опит, ако е подобен на р-ра на Афоджий би трябвало да ти свърши работа Flutter

# 194
  • Чукарландия
Поне 2 пъти в месеца си мажа скалпа и със студено пресовано кокосово масло. Действа много добре.

Жаки, от къде се сдобиваш със студено пресовано кокосово масло? Hug

Общи условия

Активация на акаунт