Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 782
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте и от мен и честита Нова Година на всички с пожелание за много здраве:))
Не съм чела,защото въпросът ми е спешен...малко се шашнах:((
Тат-3222
Мат-170
TSH-в норма
другите хормони ще ги пусна утре
Сега въпроса ми е,къде да ходя,при кого и мога ли да го отлагам....не се чувствам хич добре.Обадих се за Тодорова,записаха ме за 2февруари,дотогава няма да идва в София:((
тя ме наблюдаваше преди време и и имам доверие,защото ме оправи в 5-тия месец от бремеността ми и нямаше проблеми:)Тук да вметна-видях на последната страничка,че някой пита-Правят изследвания на новородените,когато майката е с Хашимото,но трябва да са информирани.На мен тогава Тодорова ми даде някви бележки да им нося!
Очаквам всякакви насоки и помощ по моя проблем:)

# 106
Здравей,  k@li!
Как се чувстваш, какви са ти оплакванията? Аз не знаех, че д-р Тодорова пак идва в София, на ул. Пенчо Славейков ли е пак? Какво значи, че те е оправила в 5-ти месец, от какво?
Иначе ТАТ и Мат щом веднъж излязат извън норма, така си остават. Поне така са ми казвали лекарите, при които съм ходила и тях ги изследваме само при поставяне на диагноза. Много е хубаво, че ТСХ ти е в граници Peace

# 107
  • София
Да,на Пенчо Славейков,идва събота и неделя,но явно януари месец няма да идва...така ми казаха.
Ами като казах,че ме оправи,имам впредвид,че ми смъкна за 2 месеца Тат-а от 1500 на 200, и аз патката след като родих се чувствах добре,спрях с лекарствата и така ...до сега:(
Всъщност не се чувствам добре от 2седмици(имам особени болки в гърба и гърдите-доста силни,за които не се открива причина)
А от 2/3 месеца напълнях и много ми пада косата,имам си и задух и сърцебиене!
Претеснява ме този Тат 3200???
някой има ли с толкова висок Тат....
и се чудя,дали да не ида до Плевен:(

# 108
За много години момичета Hug Всичко най-хубаво през новата 2013 и само супер резултати през новата год.   Wink
Кали   bouquet аз не бих се притеснявала за този тат /между другото с какво го смъкна/-може би почти всички сме с доста високи показатели на антителата.Аз лично съм към 2500 но не ги следя вече а и няма смисъл. А за задуха и сърцебиенето при мен се получи след като ми падна доста тсх. Колко е твоето? Възможно е да не е от Хашимотото,след като всичко е ок. Но това само специалист може да ти каже. Защо не отидеш при Начев?  Peace

# 109
  • София
Ами да ти кажа честно,незнам на какво друго може да се дължат:(((
За лечението:Л тироксин,лимфомиозот,селен и аспиринче...това са нещата,които пиех последно,назначени от Тодорова и определено имаше ефект!
Tsh-то ми е било в норма винаги,сега е 1.70...не те разбрах за:всичко е наред??
Така...сега да питам,звънях днес в МЦ Иван Пенчев,да питам за часове за Лазарова или Начев,обаче там никой не вдига...и в Плевен звънях и там никой не вдига,накой в течение ли е за Тодорова(дали е на работа в момента)?

# 110
  • София
Начев не приема ли в МЦ Панацея? А и днес е събота, дали работят?

# 111
Здравейте и от мен и честита Нова Година на всички с пожелание за много здраве:))
Не съм чела,защото въпросът ми е спешен...малко се шашнах:((
Тат-3222
Мат-170
TSH-в норма
другите хормони ще ги пусна утре
Сега въпроса ми е,къде да ходя,при кого и мога ли да го отлагам....не се чувствам хич добре.Обадих се за Тодорова,записаха ме за 2февруари,дотогава няма да идва в София:((
тя ме наблюдаваше преди време и и имам доверие,защото ме оправи в 5-тия месец от бремеността ми и нямаше проблеми:)Тук да вметна-видях на последната страничка,че някой пита-Правят изследвания на новородените,когато майката е с Хашимото,но трябва да са информирани.На мен тогава Тодорова ми даде някви бележки да им нося!
Очаквам всякакви насоки и помощ по моя проблем:)

Да,на Пенчо Славейков,идва събота и неделя,но явно януари месец няма да идва...така ми казаха.
Ами като казах,че ме оправи,имам впредвид,че ми смъкна за 2 месеца Тат-а от 1500 на 200, и аз патката след като родих се чувствах добре,спрях с лекарствата и така ...до сега:(
Всъщност не се чувствам добре от 2седмици(имам особени болки в гърба и гърдите-доста силни,за които не се открива причина)
А от 2/3 месеца напълнях и много ми пада косата,имам си и задух и сърцебиене!

Претеснява ме този Тат 3200???
някой има ли с толкова висок Тат....
и се чудя,дали да не ида до Плевен:(

Здравей!
Показателите ти не изискват някаква спешна терапия.
Виждам, че си с Хашимото и сама си спряла лечението? Не води до нищо добро, ама сами си правим грешките и носим последствията. Станалото - станало.
По мое мнение, ТСХ ти е нормален и не налага терапия с Ел тироксин.
Евентуално Тодорова може да изпише последните посочени от теб - Лимфомиозот, Селен с цел намаляне на антителата.
Както сме писали в темата, няма доказателства, че именно те могат да понижат антителата. Някои ги пият и антителата им стоят в небесата, при други има ефект от прием на Селен.
Аз съм на мнение, че нещата бият на плацебо ефект, но...

Иначе казано, спокойствие му е майката, разходки, медитации, йога и ала бала щуротии, които са ясни на всички, за да сме балансирани, успокоени.
Тия заболявания не случайно се отключват от стрес, напрежения, тревоги и т.н.

Това което подчертах в червено - възможно да е от Хашимотото, но с това ТСХ си мисля, че няма общо.
Задухът и сърцебиенето вероятно идват от напълняването. Косопадът също. Нарушена обмяна на веществата.
Болки в гърдите, гърба - ако може да опишеш болката? Възможно е да се дължи също на напълняване. Все пак си тежим на костите и всеки свален килограм е в плюс за здравето ни.

Как е кръвната ти захар? Правила ли си някакви изследвания и имала ли си проблем със захарта по време на бременност?
Стяга ли те областта на жлезата? Задушаването като задух в жлезата ли го усещаш или като стягане в гърдите?
Кръвното налягане проследявала ли си?
Жлезата от кога не е гледана на ехограф? Някакви възли, които евентуално могат да са предпоставка за тези симптоми?

# 112
  • София
Уфффф,ми незнам как да го опиша,като почнеш от самият гръбначен стълб,плешките,надолу към бъбреците,разнася се по целия гръден кош напред и ме болят гърдите...някак отвътре,все дно ме болят дробовете.И имам чувството,че някой ме е стиснал за гушата.Преди месец ми е правена снимка на бял дроб,по-друг повод(имах възпаление на роговицата)и на дроба ми нищо му нямаше,сега ме е преглеждал вътрешни болести и са ми пуснати ПКК,креатинин,Асат и Алат,Амилаза,суе,урина... всичко е в норма!За кръвното нищо не мога да кажа Rolling Eyes

# 113
Уфффф,ми незнам как да го опиша,като почнеш от самият гръбначен стълб,плешките,надолу към бъбреците,разнася се по целия гръден кош напред и ме болят гърдите...някак отвътре,все дно ме болят дробовете.И имам чувството,че някой ме е стиснал за гушата.Преди месец ми е правена снимка на бял дроб,по-друг повод(имах възпаление на роговицата)и на дроба ми нищо му нямаше,сега ме е преглеждал вътрешни болести и са ми пуснати ПКК,креатинин,Асат и Алат,Амилаза,суе,урина... всичко е в норма!За кръвното нищо не мога да кажа Rolling Eyes
Болката която описваш в гърдите и гърба на мен ми прилича на неврологична. Не случайно те питам за нея. Колкото и странно да звучи, едно обикновена възглавница на която спим или леко изгърбване/ изкривяване водят до такива болки. Това не става от ден до пладне, просто като се насъбере и назрее се появяват болките.
Сменила съм 3 матрака, защото при мен изкривеното след наместване се връщане в изходна позиция и ми трябваха месеци, за да се оправя.
И пак по мое мнение, всички описани симптоми от теб (ако няма възел в жлезата), то за мен не са свързани с нея. Вярно, че антителата са повишени, но пък ТСХ е в норма. Предполагам Т4 и Т3 също ще са в норми.
Пиши след прегледа какво са ти предписали. Съмнявам се, че ще предпишат тироксин (макар да си с Хашимото), ама то не се знае, зависи ехото какво ще покаже. Не знам и колко време си без лекарства, а хормоните в норма?
Според мен по-вероятно е да се наблегне пак на Селена и някакви други добавки, евентуално и консулт с невролог, но не съм доктор.

# 114
  • София
Merelenda ,благодаря ти Hug
хормоните излязоха преди малко,в норма са,но те винаги за били,жлезата не е гледана от 4 години...последно не съм имала възел Rolling Eyesма знае ли човек newsm78
Ще стигна и до невролог накрая ooooh!

# 115
Здравейте,
искам да питам някой да е на доза 100 мкг и да има някакви странични действия? Виене на свят, гадене нещо такова? Може ли да ми е паднало много тсх и от това да ми е така, това се чудя.  
От два дни съм на 100 мкг.
 Peace

# 116
Съншайн  Hug аз се бях предозирала с тирокса и тсх падна много и познай какво стана -гадене, сърцебиене,задух, главоболие-не бях на себе си.Така че възможно е да ти е паднало тсх като при мен. Кога ти е контролата ? Да не би да ти е висока дозата  Peace

# 117
Здравейте, момичета,  Simple Smile

Имам един въпрос, ще ви бъда благодарна, ако някой може да ме насочи - нямала съм проблеми с щитовидната, но по време на бременността ми откриха някакви леко завишени стойности и ми предписаха 50мкгр ЕлТирон (не знам така ли се казваше в БГ, тук е Еутирокс). Каза да ги пия до края на кърменето. Тъй като края му се вижда, съм при нея на 18-ти за нови изследвания, дали да го спирам или да го продължа. Въпросът ми е да го пия ли до датата на кръвните изследвания или да го спра? Как ще се разбере дали проблемът стои, ако приемам хапчето?
Благодаря  Hug

# 118
Блонди, според мен трябва да си пиеш еутирокса до изследването. Лекарят така ще разбере какви са показателите ти с него и ще си направи съответните изводи. Щом не ти е казал да го спреш известно време преди да се изследваш...Поне аз така мисля. Не може ли да се обадиш да се консултираш по телефона?
Момичета, има ли вече яснота кога и къде преглежда д-р Начев? Ще съм благодарна на отговори!

# 119
Мерси, ще го пия. Не е казала да го спирам, когато говорихме, но сега се замислих дали не трябва. А сутринта, преди самото изследване да го изпия ли пак? За това вече ще мога да я попитам, де, като се видим ще ми даде направлението за кръвните, предните пъти беше казала да си го пия.

Общи условия

Активация на акаунт