Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 556
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
А защо смени Н. Райков? Питам от любопитство, че аз се лекувам при него.

При тези резултати с ФТ4 и ФТ3 в норма, ТСХ също е в норма, не е слязал под долна граница не се приемат тиреостатици, но ако е в близост или граничен на долна граница е по-добре да се изчака. При процедурата помниш ли какъв беше резултата (тези последните ли са, от септември 2012г.) или точно за процедурата не си пускала изследване на ТСХ?
Няма изявена ясна хиперфункция поне по хормонални изследвания, иначе антителата говорят за автоимунен процес. Септември са били дори в норма, което е чудесно.
Явно с неуспешната процедура са се покачили, както често се случва. Иначе при ин витро, ТСХ между 0,50-1 е добра стойност.

# 226
  • София
Честито, alllure!   bouquet  Много радост да ви носи!

Отдавна не съм писала, защото всичко е наред при мен и не исках само да спамя, но много се зарадвах на хубавите новини.  Дано повече такива да има!  Hug

# 227
Благодаря ви момичета, за нежното нахокване  Hug Човек понякога има нужда от такова. Безкрайно сте прави, че има хора болни от наистина страшни неща и няма защо да се тръшкам за това  Embarassed Но реагирах първосигнално, натъжих се. Още повече ме озадачи факта , че ми се казва- болна си ама не се лекува  Thinking Както и да е де, сега другите болежки ще преборвам и ще си пусна изследвания за инсулинжва резистентност. За ПКЯ също имам да си пускам Тат и Мат наред с още поне 10 неща. Нищо не е по ЗК. Но това на 3 ден от МЦ. Мислите ли че сегашните изследвания ще ми свършат работа или да пускам отново тези, които се повтарят ? То...не че се знае кога ще ми е МЦ...както е на 3-4 месеца...може да дойде време за контролата на ЩЖ  Crazy
 Края на февруари имам час при Сарджиева /мисля че така се казва/. И нея и Христозов ми ги препоръчаха познати като добри диагностици, дано наистина са такива.
 Ще търся и причината за изнервящотж тупкане в гърлото ми...пфффф...изведнъж от най-здравия човек се превърнах в баба. Все ми има нещо, тук ме боли, там ми тупка, все ми се спи...все ми ревливо ... newsm50
  Joy
 Много много се радвам на всички родили се бебченца и техните майчици ! Пожелавам на мъничетата едно много щастливо детство, а от здраве да не се отърват нито те нит мамите им   bouquet

# 228
  • София
Благодаря ви момичета, за нежното нахокване  Hug Човек понякога има нужда от такова. Безкрайно сте прави, че има хора болни от наистина страшни неща и няма защо да се тръшкам за това  Embarassed Но реагирах първосигнално, натъжих се. Още повече ме озадачи факта , че ми се казва- болна си ама не се лекува  Thinking Както и да е де, сега другите болежки ще преборвам и ще си пусна изследвания за инсулинжва резистентност. За ПКЯ също имам да си пускам Тат и Мат наред с още поне 10 неща. Нищо не е по ЗК. Но това на 3 ден от МЦ. Мислите ли че сегашните изследвания ще ми свършат работа или да пускам отново тези, които се повтарят ? То...не че се знае кога ще ми е МЦ...както е на 3-4 месеца...може да дойде време за контролата на ЩЖ  Crazy
 Края на февруари имам час при Сарджиева /мисля че така се казва/. И нея и Христозов ми ги препоръчаха познати като добри диагностици, дано наистина са такива.
 Ще търся и причината за изнервящотж тупкане в гърлото ми...пфффф...изведнъж от най-здравия човек се превърнах в баба. Все ми има нещо, тук ме боли, там ми тупка, все ми се спи...все ми ревливо ... newsm50
  Joy
 Много много се радвам на всички родили се бебченца и техните майчици ! Пожелавам на мъничетата едно много щастливо детство, а от здраве да не се отърват нито те нит мамите им   bouquet

mali mali, късмет ти пожелавам с изследванията и лечението. Не се отчайвай, лека полека всичко ще се нареди, щом взимаш мерки. Бъди спокойна  Hug

# 229
  • Варна
А защо смени Н. Райков? Питам от любопитство, че аз се лекувам при него.

При тези резултати с ФТ4 и ФТ3 в норма, ТСХ също е в норма, не е слязал под долна граница не се приемат тиреостатици, но ако е в близост или граничен на долна граница е по-добре да се изчака. При процедурата помниш ли какъв беше резултата (тези последните ли са, от септември 2012г.) или точно за процедурата не си пускала изследване на ТСХ?
Няма изявена ясна хиперфункция поне по хормонални изследвания, иначе антителата говорят за автоимунен процес. Септември са били дори в норма, което е чудесно.
Явно с неуспешната процедура са се покачили, както често се случва. Иначе при ин витро, ТСХ между 0,50-1 е добра стойност.

Здравей и тук Simple Smile
Смених д-р Райков, защото реших да чуя и второ мнение по въпроса.
Също така много му се ядосвах, че не обеснява и трябва с ченгели да му вадя думите.
При първата процедура, ТСХ беше 1.01 (неуспешен), а при втората 0,43 (успешен, но биохимична бременност)  newsm78.

# 230
zdraveite iskam da pitam kakvo da pravq tsh mi e 5.16 a lekarq mi kazva 4e jlezata 6te spre da funkcionira a ne mi dade nikakvi lekarstva kakvo sledva kato spre da funkcionira kak stoqt ne6tata s zabremenqvane

# 231
Някой да е чувал нещо за тази добавка, или да има познат който да я приема?
http://www.sirius-d.com/index.php?option=com_content&view=ar … id=4&Itemid=6

# 232
За първи път я срещам, но си признавам, че изобщо не ме грабва по описание.

Ходих през седмицата на контролен. Възелчето ми от 9/2 мм е намаляло на 7/2. ТСХ е 2.4. Става, не целя забременяване, но просто не се чувствам добре, студено ми е, изморена съм. На 75 гами съм. Доктора казва ако искам след 10-ина дни пак да пусна и ако отново е над 2 и най-вече ако не съм добре да вдигнем дозата, но 100 ми се вижда множко. Трябва да се стегна явно.

# 233

За първи път я срещам, но си признавам, че изобщо не ме грабва по описание.

Зачетох се. Звучи като някаква панацея. Писали са по форуми за нея, но пък хората пишат за много неща.

# 234
Куркумата в състава й е много мощен антиоксидант. Но аз ползвам  големи количества редовно при готвене. Канелата сваля кръвната захар.

# 235
  • София
zdraveite iskam da pitam kakvo da pravq tsh mi e 5.16 a lekarq mi kazva 4e jlezata 6te spre da funkcionira a ne mi dade nikakvi lekarstva kakvo sledva kato spre da funkcionira kak stoqt ne6tata s zabremenqvane

Според мен по-добре да се консултираш и с друг ендокринолог, да те погледне и с ехограф. Погледни на първата страница списъка с препоръчаните лекари.  Wink

# 236
Здравейте отново на Всички момичета ако има и други момчета след 6 месеца пропуск тук надявам се всички сте добре а ако не сте да бъдете и да продължавате все напред. Преди 6 месеца се консултирах с Д-р Начев при наличие на ТСХ 3,90 след което тои каза че ТСХ е в норма и да не пия Л-тироксин за момента да не се изследвам,а януари пак да видим какво е ТСХ че тогава падало най много така и направих вчера ми излезна изследването ТСХ 8.43 така да се каже 1 път над нормата 4,94 изследванията са правени в Токуда, та утре смятам да звънна на доктор Начев да си запазя преглед и да ми каже по колко да почвам да пия пак,искам да ви попитам вас тук това число прекалено високо ли е 8,43, понеже се чувствам отлично за момента и нямам никакви оплаквания  newsm78  Rolling Eyes

# 237
  • София
Честито на alllure!

Аз също родих на 19.01. (малко преждевременно, но нямащо нищо общо с Хашимотото) дъщеря ми Лора. Вече сме си вкъщи и ние и борим кърменето. Смъкнах дозата Еутирокс от 137 мгр. на 75 мгр. по препоръка на Начев, на мен също каза след кърмене сутрин да пия цялата доза и да изчакам поне 2 часа, но дори и да не са минали не е фатално. След 45 дена контрола.

# 238
Момичета, здравейте. Имам въпрос, към тези , които са избрали богатството на природните лекарства в борбата с болестта. Както се вижда от ника ми съм диагноза Хашимото и хипотиреоидизъм. Намерих в нета руско лекарство Ендонорм, моля ако някой е чувал за него или пък го е употребявал да ми пише. Може и на лични, за да не звучи като реклама.

# 239
alllure,catty m ,честити бебчета .На вас бързо възстановяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт