Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 503
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мон Начев казва, че желязото се взима 8 часа след Л-тирокса и 10 часа преди следващия му прием, а м/у магнезия и Л-тирокса следва да има 2 часа разлика, тези 2 часа важат и между желязото и магнезия

Тя питаше за едни хапчета за стомаха обаче.

# 316
Мон Начев казва, че желязото се взима 8 часа след Л-тирокса и 10 часа преди следващия му прием, а м/у магнезия и Л-тирокса следва да има 2 часа разлика, тези 2 часа важат и между желязото и магнезия

Тя питаше за едни хапчета за стомаха обаче.

Офф много съм зле, хем прочетох всичко, хем пак не съм дочела  Crazy, за което се извинявам Rolling Eyes

# 317
  • Бургас
Ааа, rendence , не се извинявай, и това за желязото и магнезия също ми е важно. Аз за тези отстояния разбрах вече от добри хора /не от лекарите тук, за съжаление... според тях е достатъчен половин час, правете си изводите колко са компетентни и колко мога да им вярвам  Whistling/, но благодаря, че си направи труда да ми го напишеш  Wink Hug

# 318
  • София

На мен Начев ми каза малко по-различни часове за прием на магнезий - 4 часа след Еутитокса и поне 10 преди сутрешния му прием.  newsm78

# 319
Имам въпрос към тези от вас, които приемат Л-тироксин от дълго време и са наясно - понеже се пие на гладно, дразни ли стомаха при хора с хронични проблеми в това отношение /аз имам гастрит, който периодично се обостря и затихва/, имам и слаби болки в жлъчката.
И има ли взаимодействие между Л-тироксин и лекарствата за стомах от рода на Ланзул? Ако има такова, колко часа трябва да е отстоянието?
Аз съм с гастрит и пия хормона от няколко години - нямам проблем в това отношение, да чукам на дърво ....

Иначе да се отчета - най-после минах при Тодорова. Иска да вляза в клиниката за допълнителни изследвания и консултация с гинеколог при тях  ooooh!
След като й споделих оплакванията си, каза че най-вероятно антителата са виновниците за състоянието ми  Sad
Някоя от Вас да е влизала в болница за това?

# 320
Имам въпрос към тези от вас, които приемат Л-тироксин от дълго време и са наясно - понеже се пие на гладно, дразни ли стомаха при хора с хронични проблеми в това отношение /аз имам гастрит, който периодично се обостря и затихва/, имам и слаби болки в жлъчката.
И има ли взаимодействие между Л-тироксин и лекарствата за стомах от рода на Ланзул? Ако има такова, колко часа трябва да е отстоянието?
Аз съм с гастрит и пия хормона от няколко години - нямам проблем в това отношение, да чукам на дърво ....

Иначе да се отчета - най-после минах при Тодорова. Иска да вляза в клиниката за допълнителни изследвания и консултация с гинеколог при тях  ooooh!
След като й споделих оплакванията си, каза че най-вероятно антителата са виновниците за състоянието ми  Sad
Някоя от Вас да е влизала в болница за това?

Аз не разбрах, заради антителата иска да те вкара в болница и да направят някакви допълнителни изследвания, или имаш гинекологични проблеми и антителата са виновни за тях и иска да влезеш за допълнителни изследвания + гинеколог?

# 321
  • Бургас
sun&clouds , мерси!

Още нещо да ви питам - възможно ли е от Л-тироксина да ми се вие свят, да ми се гади леко и да ми е лошо като цяло, особено вечер ... нямам сили за нищо, като стоя на едно място съм ок, обаче ако трябва да вървя по-дълго или да свърша някаква работа едва дишам...
Преди да го започна пак се изморявах лесно, но не бях чак в такова положение и понеже всичко започна от деня, в който почнах Л-тироксина, затова него заподозрях... може и да е съвпадение, разбира се, но да питам някой имал ли е подобни оплаквания в началото на приема?

# 322
Мон..., на мен ми се виеше свят и ми беше лошо. И аз обвиних еутирокса за това. Сега обаче ТСХ ми е много ниско и съм на лечение с метизол.

# 323
  • Бургас
Нали Метизол се използва при свръхактивност на щитовидната жлеза?
При мен ТСХ е висок и доколкото разбрах има хипофункция ...

# 324
Merelenda  освен Хашимото, аз имам ПКЯ
Тодорова не е казала че антителата са виновни за това че нямам цикъл.
Иска да вляза в клиниката, за да ми направят изследвания на всички хормони, включително и на половите, както и видеозон на яйчниците.
Дали имат връзка или не двете неща не ми каза  newsm78
Каза ми, че след като ми излезе епикризата ще говорим какво ще следва нататък.
Моите оплаквания са свързани с емоционалното ми състояние най-вече, както и с това че теглото ми се увеличава скоростно  Sad, скоро ще ми е нужна перука (поради огромния косопад) и защото според докторката имам розацея, която никой дерматолог не ми е установил  #2gunfire

# 325
  • Варна
Merelenda  освен Хашимото, аз имам ПКЯ
Тодорова не е казала че антителата са виновни за това че нямам цикъл.
Иска да вляза в клиниката, за да ми направят изследвания на всички хормони, включително и на половите, както и видеозон на яйчниците.
Дали имат връзка или не двете неща не ми каза  newsm78
Каза ми, че след като ми излезе епикризата ще говорим какво ще следва нататък.
Моите оплаквания са свързани с емоционалното ми състояние най-вече, както и с това че теглото ми се увеличава скоростно  Sad, скоро ще ми е нужна перука (поради огромния косопад) и защото според докторката имам розацея, която никой дерматолог не ми е установил  #2gunfire

И аз искам така да вляза в дадена клиника и да ми направят цялостни изследвания, но предполагам нищо не се поема от здравната каса?
Късмет ти желая Simple Smile

# 326
Благодаря July82
При мен изследванията ще са на хормоните
Надявам се най-после някой да ми даде смислен отговор от къде тръгва всичко, и най-важното как да го лекувам.
Не да се въртя в непрестанния омагьосан кръг  #Crazy

# 327
Мон..., не се притеснявай -и аз ги имах същите неразположения като почнах л-тироксина, споделяла съм не веднъж във форума - високо кръвно, виене на свят, сърцебиене, изобщо каквото се сетиш, мног зле се чувствах, но това продължи около две-три седмици, след което, да чукна на дърво досега не съм имала проблеми повече с приема му, дори при увелчаване на дозата /а в момента съм на конска доза заради бременността:)/ Така че явно на организма му трябва време да привикне, както и ако ще се спира хормона - не се спира изведнъж, а постепенно - не случайно Wink
Дай си две-три седмици да видиш дали няма да отшумят симптомите и да привикнеш, ако не минават питай ендото си задължително, но се надявам да преминат и при теб бързо, както беше при мен Simple Smile  Hug

# 328
  • София
джуджанка, благодаря много! надявам се и аз всичко да е наред този път.... явно трудно се компенсира ТСХ в това състояние, ама в крайна сметка пиенето на конска доза също не ми се видя привлекателно... Направо откачам при смяна на дозата - все едно някой ми скача върху гърдите. Естествено, сега не се усеща нищо въпреки удвояването Simple Smile

Йонка, на мен също ми увеличаваха дозата няколко пъти през бременността! Опитай се да бъдеш максимално спокойна и да не се тормозиш с въпроси на които ще получиш отгово,  когато се роди прекрасното ти здраво дете! Wink
И още един съвет след като родиш отиди до 2 месеца за контролно изследване. Аз отидох след 3 месеца и ТСХ ми беше почти 0. Успех ти желая!

# 329
  • Бургас
lilly_aldrin, Hug, мерси и аз така предположих... дано като свикне организмът се оправят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт