Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 666
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Да не си идвала в Бс на лекар  rotfImao

JoyМне не, тази е във Варна Joy

# 631
  • Варна
Да не си идвала в Бс на лекар  rotfImao

Кажи и поне името, че да не ходим и ние при нея.
Тя май грешна специалност си е избрала. Трябвало е да стане психолог, щото с това "така, като Ви гледам, добре ми изглеждате" действа много успокояващо Simple Smile

# 632
  • UK
Да не си идвала в Бс на лекар  rotfImao

Кажи и поне името, че да не ходим и ние при нея.
Тя май грешна специалност си е избрала. Трябвало е да стане психолог, щото с това "така, като Ви гледам, добре ми изглеждате" действа много успокояващо Simple Smile
Незнам Rolling Eyes дали е уместно, в МЦ Санита е, там е само една  Joy

# 633
Леле, Кокона, наистина ме разсмя  moresmile какви са тея лекари бе... Пази боже!  Joy

# 634
И аз си мислих,че само  У нашия Бургас са такива специалисти  hahaha
Моята ме учуди като ми каза "За бебе ти трябва 1,5 най-много 2 ТСХ",очаквах да не се опитва да ми го понижава/5,55/ Laughing

# 635
Ами, нали всички събрани тук ходим при доказали се 5-6 ендокринолога в цяла БГ.
Реално мен не ме учудва нищо от написаното.  Ендокринолози хиляди, но разбиращи специалисти в областта ендокринология - единици.  Peace
Във всеки град е пълно с такива. Бургас, Варна, София и т.н.

И да се редактирам - личната ми ме изненадва много със знанията си в област ендокринология. Справя се доста добре. Много пъти ме е консултирала и Райков е потвърждавал казаното.
Та, доктори всякакви.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 21:59 от Merelenda

# 636
Това сигурно се знае от хората ,които са по-дълга време в темата ,но реших да го публикувам все пак

1.Ако TSH е високо,аFT4 –ниско,диагнозата е явен хипотиреоидизъм.
2.АкоTSH е високо и FT4 високо вторичен/третичен хипертиреоидизъм или вродена резистентност към тиреоидните хормони.
3.Ако TSH е високо,аFT4 –нормално–субклиничен хипотиреоидизъм
Преди малко го намерих . При мен понеже FT4  е на горна граница от 2 дни се чудя аз ли съм толкова различна или има и такива случай.Навсякъде където чета,когато ТСХ е високо ФТ4 е ниско,да ама не и при мен.Сега седнах да се чудя този лтироксин може ли да го изкара от граници този фт4?
При мен е 19,20 при реф  9-20.Другите ТАТ,МАТ са ми в норма.

# 637
  • UK
Това сигурно се знае от хората ,които са по-дълга време в темата ,но реших да го публикувам все пак

2.АкоTSH е високо и FT4 високо вторичен/третичен хипертиреоидизъм или вродена резистентност към тиреоидните хормони.
Преди малко го намерих . При мен понеже FT4  е на горна граница от 2 дни се чудя аз ли съм толкова различна или има и такива случай.Навсякъде където чета,когато ТСХ е високо ФТ4 е ниско,да ама не и при мен.Сега седнах да се чудя този лтироксин може ли да го изкара от граници този фт4?
При мен е 19,20 при реф  9-20.Другите ТАТ,МАТ са ми в норма.

Спи ми се Joy коментари утре, но да, от ел тироксина/еутирокс-а май може да скокне и ФТ4 newsm78

# 638
  • Вила Великула
Симптоми, характерни за това заболяване:
  - лесна уморяемост,
  - световъртежи, шум в ушите,
  - отслабена памет,
  - сутрешна подпухналост,
  - затруднено преглъщане, стягане в шията,
  - изпотявания, сърцебиене,
  - наддаване на тегло,
  - болки по ставите и мускулите и др.
Достатъчно е наличието на един или на няколко симптома, за да се насочи вниманието към  щитовидната жлеза.
Много ми е любопитно как имам същите синдроми, но TSH ми е 0,01

# 639
Симптоми, характерни за това заболяване:
  - лесна уморяемост,
  - световъртежи, шум в ушите,
  - отслабена памет,
  - сутрешна подпухналост,
  - затруднено преглъщане, стягане в шията,
  - изпотявания, сърцебиене,
  - наддаване на тегло,
  - болки по ставите и мускулите и др.
Достатъчно е наличието на един или на няколко симптома, за да се насочи вниманието към  щитовидната жлеза.
Много ми е любопитно как имам същите синдроми, но TSH ми е 0,01

Еми колко да е? То при хиперфункция ТСХ е към нулата. Simple Smile Кое те учудва?

# 640

Преди малко го намерих . При мен понеже FT4  е на горна граница от 2 дни се чудя аз ли съм толкова различна или има и такива случай.Навсякъде където чета,когато ТСХ е високо ФТ4 е ниско,да ама не и при мен.Сега седнах да се чудя този лтироксин може ли да го изкара от граници този фт4?
При мен е 19,20 при реф  9-20.Другите ТАТ,МАТ са ми в норма.
Ако стигне до там да изкара ФТ4 над горна граница, то и ТСХ ще ти спадне и ще ти намалят дозата.
Не го мисли сега. Simple Smile

# 641
Здравейте момичета! Аз днес бях при ендокриноложката и тя ми каза, че имам хипофункция на щитовидната жлеза. Изписа ми Еутирокс 25 по 1 хапче на ден за 6 месеца и след това да отида пак на контролен преглед. Не съм си взела хапчетата още от аптеката, но вие какво ще кажете, да търся ли друго мнение? Резултатите ми бяха: ТСН - 5,7, ФТ4 - 12,72, ТАТ - <10, МАТ - 15,08. Не ми е поставила някаква диагноза, просто каза, че е хипо и това е... newsm78

# 642
Правилно ти е казала според мен - ТСХ ти е високо, ФТ4 ниско, започвате с най-ниската доза, съвсем нормално лечение при хипофункция, не виждам защо да търсиш второ мнение, но ако искаш и ще се чувстваш по-спокойна, отиди  Peace

Редактирам се - сега се замислих - ама защо ти е казала след 6 месеца чак преглед, трябва задължително проследяване на 45 дни докато ти се установи точната доза, как така ще пиеш еутирокс и 6 месеца няма да те поглежда? Ей това е доста странно мен ако питаш...  Thinking

# 643
И аз мисля, като lilly_aldrin.
Лечението е коректно. Нямаш данни за автоимунно заболяване засега. Дозата ми се струва удачна. ТСХ не е толкова високо и с тази малка доза плавно ще спада. Не е нужно висока доза, за да се провокира рязък спад. В това число ми се струва и уместна контролата след 6 месеца, докато спадне с тази доза.
Често пациенти само с хипофункция на жлезата ги следят 2 пъти годишно.

Винаги можеш да потърсиш и второ мнение за твое успокоение. Можеш и след 2 месеца да пуснеш едно ТСХ, да видиш как вървят нещата. А ако не ти се струва коректно лечението, просто вземи още едно мнение на доктор, да видиш, какво ще ти каже той. Hug

# 644
Момичета,извинявайте за въпроса който сигурно много пъти сте обсъждали Embarassed, но Хашимото свързано ли е с липса на овулация. .Все още не съм пускала полови хормони,а при мен всеки цикъл/ напълно редовен / започва с кафеникаво течение и свършва с такова. Досега го отдавах на рязката промяна на тсх, но взех да се замислям дали не съм получила и друга екстра. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт