Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 639
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Оф, и аз съм така - от 1,58 ми се покачи на 1,81 и Начев ми увеличи още дозата, а вече бях на 150, сега съм на 150 и 175 се редуват през ден.. Честно казано толкова ми писна от тея конски дози и ми е много досадно, че ме е страх да не почна да забравям да си го пия..  Grinning Въпреки, че ми е изграден навик вече, ама от бременността почнах много да забравям, та нищо чудно  Crazy
Абе само бебето да е добре, ще пия каквото ми кажат и това е, какво се оплаквам.. Само да сме здрави, нищо друго не е важно  Simple Smile Peace

И аз последните месеци бях на редуване на 125-150 мгр., но Еутирокса беше единственото,което не забравях. Бях си направила график на календара в кухнята за дозите, че това ми беше трудно да помня. Лека бременост ти желая.

Начев приема ли вече в МЦ на приземния етаж?

Аз пуснах контрола 45 дена след раждането, ТСХ е 1,12 и се поуспокоих, но нещо не мога да смогна да отида при Начев. На 75 мгр. съм и си ги продължавам.

# 661
Кати, а на теб след раждането Начев спря ли ти лтироксина или само ти намали дозата ? (мисля, че беше споменавала, ама не помня)  Crazy
И аз трябва да пусна контрола, но направо не знам кога ще се случи  Rolling Eyes

# 662
Сега съм "само" на 112,5, предложих да я увеличим преди месец, тъй като се чувствам добре - в смисъл - нямам сърцебиене, но според него при пулс 90, не е добра идея и така си остана.... Да видим какво ще каже. Обаче топката в гърлото е постоянен спътник  Sick
Аз ходя при Начев само в Панацея, така че нямам представа за мястото на прием в МД.

Да, от бременността се покачва, предполагам че д-р Начев сега ще ти увеличи още дозата на ел тироксина Hug На каква доза си сега?
[/quote]

# 663
  • София
Кати, а на теб след раждането Начев спря ли ти лтироксина или само ти намали дозата ? (мисля, че беше споменавала, ама не помня)  Crazy
И аз трябва да пусна контрола, но направо не знам кога ще се случи  Rolling Eyes

Аз ходих при него няколко дена преди да родя и неговите инструкции бяха след раждането да смъкна на 75 мгр. и 45 дена след това контрола. Така и направих. Беше ми споменал, че ако искам мога да не пие хапчето в деня на операцията и след това, но не е фатално ако пия. То така или иначе се случи по спешност, та си бях пила дозата, но 2 дена след операцията не пих.

# 664
  • Бургас
Беше ми споменал, че ако искам мога да не пие хапчето в деня на операцията и след това, но не е фатално ако пия. То така или иначе се случи по спешност, та си бях пила дозата, но 2 дена след операцията не пих.
Значи не е чак такъв проблем ако се пропуснат 2-3 дни... че се чудех и аз как ще го пия това смотано хапче след операцията и въобще как ще се стекат нещата в болницата.

На мен тук ми казаха да не го спирам преди, по време и след раждането... но все си мисля, че няколко дни не са от чак такова значение.
А, catty m, кога ти слезе кърма след секциото и обясни ли ти някой как точно се отразява хормона на кърмата ...
Аз преди мисля те бях питала, разбрах, че е добре да са минали поне 2 часа между хормона и кърменето, нещо друго трябва ли да се спазва, че вече ми е гръмнала главата с какво ли не и взех да забравям  Crazy

# 665
Аз бях писала и преди, но и сега да си кажа. На мен ми спря хапчетата след раждането и сега след контролата, която още не съм направила трябва да преценим дали да ги почвам пак.
А за кърменето мисля, че 2 часа след хапчето не се кърми и мисля, че беше само това като условие

# 666
  • UK
Аз бях писала и преди, но и сега да си кажа. На мен ми спря хапчетата след раждането и сега след контролата, която още не съм направила трябва да преценим дали да ги почвам пак.
А за кърменето мисля, че 2 часа след хапчето не се кърми и мисля, че беше само това като условие

rendence, не съм чела назад, признавам Rolling Eyes но ти на ел тироксин/еутирокс ли беше? Hug

# 667
  • Вила Великула
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5546
видяхте ли това

# 668

Лека бременост ти желая.

Начев приема ли вече в МЦ на приземния етаж?

Кати, благодаря ти  Hug, радвам се да те "видя"  Simple Smile Как сте, гледате ли се с бебчо?  Simple Smile

За Начев - Не работи още кабинета в подземието, не знам какво става вече, колко ще продължава тоя тъп ремонт..  #Cussing out
Иначе по тел. трябва да го питаш къде да се видите - или в МД на 10ия етаж се подвизава и там те вкарва в някой свободен кабинет или в Панацея. Само че в Панацея цената на прегледа е двойна..  Rolling Eyes ама пък е със записване на час и не чакаш по опашки, влизаш и за 2 мин. точно приключва прегледа, с неговото скорострелно говорене   hahaha
На мене предния път ми беше за 9и15 часа, обаче аз подраних и влязох веднага и 9и05 ме беше изпратил  Grinning Wink

# 669
  • София
Беше ми споменал, че ако искам мога да не пие хапчето в деня на операцията и след това, но не е фатално ако пия. То така или иначе се случи по спешност, та си бях пила дозата, но 2 дена след операцията не пих.
Значи не е чак такъв проблем ако се пропуснат 2-3 дни... че се чудех и аз как ще го пия това смотано хапче след операцията и въобще как ще се стекат нещата в болницата.

На мен тук ми казаха да не го спирам преди, по време и след раждането... но все си мисля, че няколко дни не са от чак такова значение.
А, catty m, кога ти слезе кърма след секциото и обясни ли ти някой как точно се отразява хормона на кърмата ...
Аз преди мисля те бях питала, разбрах, че е добре да са минали поне 2 часа между хормона и кърменето, нещо друго трябва ли да се спазва, че вече ми е гръмнала главата с какво ли не и взех да забравям  Crazy

Не мисля, че е фатално ако не пиеш хапчето 1-2 дена след операцията/раждането. То аз се озовах в реанимация и после докаот ме качат в родилно отделене хич не ми беше до него, но след тов апочнах стриктно. Начев ми каза да го пия веднага след кърмене и да са минали 2 часа до следващото, като дори и да са по-малко не било фатално. На мен ми се случи няколко пъти да го изпия и да се наложи да кърмя малката.

Ама явно все пак е добре доктора да си прецени и да даде указания. Мен дефакто ме върна на дозата от преди да забременея.

lilly_aldrin
, благодаря, че питаш, добре сме, гледаме сме, малката расте бавно Simple Smile

Не знам с бебето как да се организирам да отида при Начев, ще трябва да се водим целия катун.  Mr. Green Ще изчакам малко и ще си пусна пка изследване и тогава ще го посетя.

# 670
  • UK
Аз да, върти се горе из рекламите от известно време Crazy

# 671
rendence, не съм чела назад, признавам Rolling Eyes но ти на ел тироксин/еутирокс ли беше? Hug

Да, един ден на 75, един на 100 до раждането. Преди да забременея карах без лекарства и се движех около ТСХ 0.5-0.8. Когато забременях почна да скача доста

# 672
  • София

Кърмата ми слезе на 3 ден след секциото, след като почнах да слаам бебето на гърда, въпреки че то едва едва ме стимулираше, тъй като в началото нямаше сукателен рефлекс. До раждането нямах и капчица коластра, но така си бях и при първото раждане, а кърмих доста. Никой не ми е обеснявал как се отразява хормона на кърменето. Единствено от Начев знам, че не е проблем да се кърми.

# 673
  • UK

Да, един ден на 75, един на 100 до раждането. Преди да забременея карах без лекарства и се движех около ТСХ 0.5-0.8. Когато забременях почна да скача доста

Разбирам  Hug аз не, че съм много запозната, но съм чела, че хормона се взема сутринта и поне 2 часа трябва да са минали от приема му и може да се кърми Crazy
Иначе, аз съм на Тирозол + Еутотирокс, но аз съм с хипер с-е на жлезата и незнам, как ще става ако ще се кърми някой ден, но доц. Катя Тодорова ендокринолог ми беше казвала, че до 3 таблетки прием на Тирозол не вредят на кърмата Crazy Пък аз съм само на по половин хапче и от двете Blush

# 674
Принципно до 2 часа след прием на Еутирокс не трябва да се кърми, но помня много добре, че доста мами в темата кърмеха и след хапче. Предполагам ще споделят.
Коконке, и аз така знам за Тирозола. Пика му май беше 30 мин след прием, но не съм много сигурна. Само помня, че до 3 таблетки може, ако майката кърми.
Още по-добре е ако е пропицил.

Общи условия

Активация на акаунт