Любители на Котки Тема 69

• 45 369
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • ГО
Привет и от мен в новата тема Simple Smile
Страхотни красоти, коя от коя по-красива, направо не мога да се нагледам.

Ние вчера ходихме да намачкаме Фуфата. Направо я нападнахме, взехме й акъла от мачкане, само се надвиквахме кой да я пусне, кой да я вземе. Пък тя търпя ли, направо не е за вярване. Изтърпя всичкото викане и мачкане, охкане и целуване, и легна на главите ни (на дивана) да спи. Облиза се цялата, облиза на моя мъж главата и заспа. hahaha
Доволни сме много от срещата. Брат ми се грижи чудесно за нея.
Виках на моя мъж, давай да оставяме детето на брат ми, да си вземаме Фуфата  hahaha hahaha hahaha
Шегувам се разбира се.  Blush Blush Blush

# 76
Вътрешни паразити при малки котенце определено могат да предизвикат сериозна диария докато не се изчистят напълно. При възрастните не толкова.

# 77
  • София
fede, прекрасно котенце е Рея!
Би могла да вземеш сама проба урина и да я занесеш за изследване.
В празна и добре измита(с вода) и подсушена тоалетна, чакаш писанка да се изпиша, теглиш течност със спринцовка и отиваш веднага.
Моята Женя чак сега( след повече от два месеца) има добро ако, без диетични гранули. Crazy Защо беше раздразнено това стомахче, не знам. В самото начало имаше и кръв, но просто дупенцето и беше разранено, предполагам от продължителна диария. Бавно и постепенно внасях нови храни в менюто. Иначе тя си яде като прахосмукачка де. Laughing
А също мисля, че най-после се води обезпаразитена( бълхи и глисти) и може затова да е.

Остана само да се справим с гадните струпейчета - уж били от битките с Мила, но не вярвам и пак започнах със сребърната вода.

Като ходихме на ветеринар, той ми каза да сложа леща вместо силикон и до час и половина да го занеса за проба.
Е, от тогава я дебна да се изпиша, но не успявам. Или вечер докато спим го прави или в последствие виждам, а по принцип иначе не е от притеснителните. Върха беше снощи се изходи по гояма нужда и изпъшка съответно пред мен в гърнето си. Беше много смешна  Laughing Laughing Laughing
Виждала съм я и пред мен да пикае. Изобщо разкрепостена работа. Laughing Mr. Green Laughing
Иначе сме я обезпаразитили вътрешно и външно,но милата явно някъде има проблемче.

# 78
  • София
Феде, а при вътрешното обезпаразитяване изхвърли ли нещо? Имаше ли втори, трети и т.н. прием? Ако е имала паразити, с един прием нищо не се постига. Освен това в старанието си да не се предозира препарата при малките котенца, се случва дозата да не е достатъчна (точно тогава не изхвърлят нищо). А точно от неизчистени паразити често има проблеми, подобни на вашите. Ако е коте, спасено от улицата, със сигурност е с паразити.

# 79
  • София
Феде, а при вътрешното обезпаразитяване изхвърли ли нещо? Имаше ли втори, трети и т.н. прием? Ако е имала паразити, с един прием нищо не се постига. Освен това в старанието си да не се предозира препарата при малките котенца, се случва дозата да не е достатъчна (точно тогава не изхвърлят нищо). А точно от неизчистени паразити често има проблеми, подобни на вашите. Ако е коте, спасено от улицата, със сигурност е с паразити.

Мисля, че паразити няма. Или поне се надявам. С витамент я обезпаразитявахме по предписание от ветеринар. Една спринцовка за нейните килограми и после още веднъж през някакъв интервал, който не помня. Нищо не изкара. Взехме я от едни приятели, чиято котка се окоти, дворна е. И котенцата си бяха на двора... Както и да е. Няма какво да гадаем. Ще я дебна тези дни. Иначе ето дори сега скача и бяга из апартамента. Толкова  е игрива принцесата  Simple Smile

# 80
Не съм пускала скоро снимки на Шони.
Ето как се спи върху печка на любимия пуловер  Simple Smile

# 81
  • на брега на морето
...м/у сфинкс и британец-син,уискас.

Британец! Британец! Британец!

# 82
Не съм пускала скоро снимки на Шони.
Ето как се спи върху печка на любимия пуловер  Simple Smile

Я! Праната котка!  Heart Eyes

# 83
...м/у сфинкс и британец-син,уискас.

Британец! Британец! Британец!

Ha-ха-ха,тирсих бутона "like". Ами британец ще е ,макар тези сфинксове да ме омайват-толкова мн ги харесвам,притеснявам се,че ще се гледат трудно,все ми се струва, че ще боледуват по-често...за това мислех ,ако някой има опит с тях,но май не са мн популярни.

# 84
  • София и Морето от време на време
УРА!!!
Имаме си диагноза най-сетне: златист стафилокок. Веднага сътворих папка с програми да го трепнеме (сложих и за тоя метицилин резистентния, че не знам какъв е точно - антибиограмата ще е готова утре, ама няма да пие АБ) и ето как се лекува Мърчо (апаратчето се вижда под коремчето му):

Мисля 7 дни да карам подред и след 10-15 дни ще направим контролно изследване.

Ох, само да ми паднат всички тия сладури от снимките напред ...

# 85
Ох, Тина, миличкото, бръснатичко жЮвотнУ! Бързо да оздравява!

# 86
Пак съм аз,надявам се,че ме разбирате-сега си избирам любимеца,спешно ми е Peace.Четох в началото на темата всичко -и мненията и съветите на дамата,която притежава Арчибалт.Писах и на лични,но сигурно е заета-то и времето е такова,ама сега съм се сетила за това..Такаа,окончателно се спрях на британец, но след като прочетох мненията на дамата/съжалявам,ама не си спомням ника/ се притеснявам. Какво мислите за този младеж-4 месеца Казват ми,че е британец цвят уискас?

# 87
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
*Purple haze* , толкова безумно важно ли ти е каква му е породата и цветът? Я виж какъв сладур е!  Heart Eyes Нищо не разбирам от породи, за мен е важно да се харесваме взаимно.   Whistling

TINA.K , чета ти поста отваряйки си полека-лека страничката  и стигам до
и ето как се лекува Мърчо (апаратчето се вижда под коремчето му):

ама първото, което се появява под коремчето на Мърчо е мъжът ти  Joy Joy и аз прихнах да се смея. То така всеки може да се лекува  Wink  Joy . Е, после се вижда и апаратчето де! Сладък Мърчо  Heart Eyes , дано скоро се оправи! А казаха ли колко е заразно, само по животни ли ходи или може да се пренесе върху/от човек?

# 88
*Purple haze* , толкова безумно важно ли ти е каква му е породата и цветът? Я виж какъв сладур е!  Heart Eyes Нищо не разбирам от породи, за мен е важно да се харесваме взаимно.  

Не,и аз се много си го харесах,Дреб също.Питам,защото парите са доста и ако не е това ,за което ми го представят ще е измама..За това,ако някой разбира ще бъда благодарна  bouquet

# 89
  • София
*Purple haze* , толкова безумно важно ли ти е каква му е породата и цветът? Я виж какъв сладур е!  Heart Eyes Нищо не разбирам от породи, за мен е важно да се харесваме взаимно.   Whistling

Професорке, абсолютно права си, но ако се отнасяше за улично коте или поне такова, за което искат някакви символични пари. Обаче най-вероятно искат поне 700-800 лева за сладура, а кой знае и как се е появил (говоря за близкородствени връзки, които водят до генетични изменения). Единственото успокоително е, че на снимката се виждат маси като от изложба. Ако е така, може би има някакъв контрол при развъждането.

Kотето от снимката е таби. Британците са порода и не са само сиви (официално се наричат сини  Wink). Има различни цветове. По едно време в темата се промъкна за кратко и едно чисто бяло британче. За съжаление видяхме 1-2 снимки и изчезна. А дали е наистина британец или е минал покрай тях, не бих могла да кажа. Рядко се случва, но и улично коте може да е с такава шарка, дори наскоро обсъждахме едно такова дворно коте.

На мен ми се къса сърцето като минавам покрай един зоомагазин. Поне преди месец ви бях споменала, че продават 2 шотландчета с клепнали ушички, всяко по 650 лв. Едното е синьо, а другото черно. Никой не ги купува, а непрекъснато си мисля за предположенията ни какво става с тях ако никой не ги купи.  Cry

Пожелавам на "сфинкса" Мърчо да оздравява бързо! Hug  Представям си колко му е студено с тази прическа!  ooooh!

Palia, поне на Шони със сигурност не ѝ е студено.  Grinning

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 20:13 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт