Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 712
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • На острова
Няма да имаш проблем, преди две седмици дойдох само с личната карта  Peace

# 421
И аз днес говорих с моите в Скайп, видях децата, страхотни сладури са, трите едно върху друго, дърпат лаптопа, не дават на майка си да говори, много сладки. Simple Smile Уточнихме каквото имаше за уточняване с жената около документите, ще трябва да рискувам с международния паспорт и да се надявам да ми го върнат, да не се изгуби някъде из Български Пощи. В този ред на мисли, мога ли да пътувам до ЮК само с лична карта, или ще ми е нужен?

С лична карта можеш да си пътуваш без проблем.
Въпроса ми е защо ще си пращаш паспорта? На кого и къде?

# 422
ако трябва да подаваш някакви документи изпращаш лична карта например,за шоф.книжка също така и дефакто докато ти ги върнат си без абсолютно никакъв документ! това имам впредвид! Rolling Eyes

# 423
  • UK
На Хоум Офис, за да ми дадат Accession Worker Card с която да мога легално да работя като О Пер в ЮК...

Много благодаря за отговорите за паспорта, по принцип знам, че не е необходим, но слушах истории как не пускали точно там да влезеш без паспорт... И за по сигурно ви питам, понеже вие пътувате и знаете по добре. Simple Smile

Те искат лична карта или паспорт да им пратиш, и аз им пращам паспорта. Те после трябва да ми го върнат, обаче не изпращат препоръчани пратки до България, а не ми беше удобно да питам дали могат да ми го пратят на адреса на семейството, затова ще се надявам да не ми го изгубят по пътя. Simple Smile

# 424
да,точно така! Аз имах впредвич,че е по добре да имаш и двете ако ти се наложи да пратиш някъде едното,да имаш другият документ!

# 425
  • UK
Мда. Simple Smile Паспорта ми и без това изтича през Октомври, ако го изгубят няма да е голям проблем, щом не ми трябва, за да пътувам. Simple Smile

# 426
Peace Peace Peace обещах да вляза да разкажа какво стана с моето интервю за AU PAIR,САМО накратко ето какво се случи-уговорихме интервюто с майката и ОП Изненада вместо детенце на 2 годинки както се разбрахме първоначално с фирмата излезе,че афромериканчето за сега е едно на 1 годинка и август стават 2! #Cussing out изводите си ги правете ВИЕ! НЕ БЯХ предупредена за това!  Peace

Добре де това не чак такъв проблем, нали не са се оказали три деца на по годинка Mr. Green
Друго обсъдихте ли?

# 427
Krasi808, бъди готова да се грижиш за детето постоянно. От моя скромен опит-независимо, че родителите са си вкъщи, ти се занимаваш с детето, ти го храниш, ти ставаш ако плаче през нощта... Изобщо не е много лека работа... Но си е и до късмет на какво семейство ще попаднеш. Моите наблюдения са от индийско семейство  Peace

# 428
не смятам,че е лесно 2 бебета да гледаш,на мен не ми стана приятно факта,че фирмата не ми спомена такова нещо-пъвоначално беше 2-годишно,все пак ме попитаха за предпочитания и аз си ги казах!Така,че после нито възрастта отговавя,нито броя на децата не е коректно отношението на фирмата!Тези неща се казват в началото! така мисля аз-пък и така както е тръгнало догодина може да станат и 3-ххихихии! baby_neutral baby_neutral

# 429
  • UK
И аз мисля, че е до късмет. Разговарях с няколко семейства, и при едно от останалите впечатлението ми беше точно такова, че не им се занимава с децата, и си търсят някой да ги гледа едва ли не 24/7. Тази жена, при която евентуално ще работя, не ми направи такова впечатление, та се надявам да не са такива. Многократно повтори, че тя обича и иска да си се грижи за децата, но не може всеки ден, понеже е на работа. Те имат отделен етаж за детегледачката, така че си има все пак някакво уединение, има стая, спалня и баня, работните ми дни ще са понеделник, вторник и четвъртък, което оставя уикендите свободни, естествено, ще им трябвам понякога вечер, но жената е категорична, че, освен в много екстремни ситуации, ще ме предупреждават отрано, за да можем да си напасваме плановете, ако и аз искам да излизам. Парите са съвсем малко, но аз не отивам там с идеята да събера пари и да се върна, така че това не е от голямо значение, при положение, че храната ми е осигурена. Хлапетата са сладури, близнаци на 3.5 - момче и момиче, и момче на 2, и всички ми се виждат страшно симпатични. Simple Smile Мен не ме притеснява, че може да ми се наложи да работя повече, отколкото казват, или че ще трябва да чистя или готвя, в крайна сметка няма как да е повече работа, отколкото мога да свърша, така че все ще се оправя. Simple Smile

Някой тук има ли представа за колко време се получава тази карта, всъщност? Четох някъде нещо от типа на шест месеца? Преди е било доста по бързо, как очакват да си намеря семейство, да се харесаме, и после те да ме чакат шест месеца докато успея да замина? По принцип се радвам, че не стана веднага, както първоначално мислехме, защото нямаше да се справя с всичко, живея сама в София, майка ми е във Варна, баща ми в момента е в Германия, та майка ми щеше да трябва да се занимава с пренасяне на багаж, а тук ми е всичко, и бих искала да съм наоколо, когато се случва пренасянето... Ама и шест месеца си е много...

# 430
само ще кажа УСПЕХ! Щесе радвам да пишете впечетленията си! доста си е сложничко и тежичко гледане на 2 бебета-пък и като се роди сега 2-то майката веднаги ли ще се върне на работа,много ми е интерсно това,нали все пак трябва да кърми малкият бръмбазък????

# 431
  • UK
Успех и на теб. Simple Smile

В някои от обявите ми направи впечатление, че от няколкото деца в семейството, от детегледачката се изисква да се грижи само за едно или две, примерно големите са достатъчно големи да се грижат за себе си. Може пък твоите да искат някой да се грижи за по голямото, докато майката се занимава изцяло с бебето? Едно от другите семейства, с които разговарях, си имаше детегледачка за през деня на по малкото дете, а по голямото ходи на градина, и искаха някой, който да се занимава с голямото, да го води и взима от градина, и с двете само следобяд, след като другата детегледачка си тръгне. Иначе две бебета е по сложно, да, в моя случай трите са вече достатъчно големи и са на долу горе еднаква възраст, та се занимават чудесно заедно, трудно е когато трябва да се облекат всички наведнъж, или да се нахранят, или да се сложат по леглата. Simple Smile

# 432
майката спомена, гривите са за 2-те бебета+домакинска работа-хмммм,и покрай това ако излезе и друга работа,с4итам 4е трчбва да съм предупредена за вси4ко! newsm78 и се подписва договор какви са задъл/ това се описва в предварителен договор!

# 433
  • На село (близо до Лондон)
Много au-pair-ско сте го дали тук Wink
krasi808 чак пък цялта работа да се опише в договора много ми се вижда. Ако обичаш деца и ти се занимава ще се справиш.

# 434
  • Bristol
трудно е когато трябва да се облекат всички наведнъж, или да се нахранят, или да се сложат по леглата. Simple Smile
Или в парка, като тръгнат в три различни посоки Simple Smile Попадала съм в такива ситуации, когато съм гледала чужди деца плюс моето и честно си признавам, че изпаднах в паника. От тогава се научих да следя дали вратите в района на площадката са заключени и да мърморя след хората, които не ги затварят добре.
Няма проблем да влизаш и излизаш с личната си карта в Англия. Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт