Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 655
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • На острова
Мамма на Ани, мерси все пак. То и нашето момче може би вече не е толкова малко и може да го пробваме  Wink.

# 556
Здравейте,мами от Великобритания.Имам едно въпросче което не знам къде да задам и ще се радвам ако някой от вас имат опит в това да ми помогнат.
Ще пращам колет до дъщеря ми в Шотландия и търся начин -евтин.С БГ пощи или Спиди  или как според вас е най-добре? Малко храна,домашна  и т.н ,че са се затъжили за български вкус.Общо около 15кг.

# 557
  • UK
 Днес за пръв път водих детето на лекар в UK . Понеже за трети път от както сме дошли и е запушено нослето , и кашля много гадно. Докторът ми обясни , че това е абсолютно нормално за тази страна и няма какво да се направи , щом няма Т и е игриво детето няма проблем. Аз се надявах поне някакви капки за нос да изпише , каза че нищо не дават. Вие как процедирате ?
 Много хубаво , че си планирате ваканциите толкова отрано . Ние засега само пътуването до БГ след седмица сме планирали , моят мъж мисли да си сменя работата и тази година може и да пропуснем голяма почивка . Но пък за нас има толкова нови и интересни места в Лондон и околностите , че аз съм планирала почти всяка събота и неделя близките месеци.

# 558
От моята гледна точка файда от дългосрочни планове няма ... колкото и да планираме, все нещо непредвидено ще излезе и ще провали всичко ...

# 559
Момичета, имам нужда от съвет. Очертава се възможност за 3м специализация в Лондон. Още нищо не е сигурно, но при подаването на документите трябва да направя списък с предполагаемите разходи. Разгледах няколко сайта за short term rent ( right move и gum tree) и леко се обърках. Трудно ми е да се ориентирам в районите. Какво търся : стая със самостоятелна баня за 1 човек в спокоен квартал ( ще се стои до късно в болницата и не искам да се страхувам ако се прибирам по тъмно) , по възможност близо до метростанция . Каква сума е реалистична -100/150/200£ на седмица? Повече?
Това как ви се струва http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-8921034.html

# 560
golden ,

На мен Лондон ми е друга планета и не мога да помогна, но да си кажа,
че много се радвам за теб и стискам палци да стане.

Ние най-накрая се преместихме. Боже, какъв кошмар е това местенето.

# 561
golden Ако живееш сама това е идеално.А със саквартиранти няма да е повече от 100 паунда.
Не си писала подробности за да може да ти се помогне със съвет.
Район,самостоятелно или не?

# 562
Болницата е London Heart Hospital - 16-18 Westmoreland St, London, Greater London. Аз нямам големи претенции по отношение на района т.е. И да не е близо до болницата, ще пътувам, въпросът е да е спокоен квартал, защото сигурно ще се прибирам по тъмно. Самият район на болницата не ми е познат.... Бих предпочела да съм самостоятелно......за да се реша на съквартирант трябва да познавам другия човек...... Знам ли и аз, много ми е объркано. Проблемът е че при подаване на документите трябва да сложи какви разходи ще имам т.е. Трябва ми някаква цифра за accommodation. От подаването на документите до реален резултат може да мине и една година - NHS не са особено бързи когато трябва да дават пари.

# 563
Golden, до 100 паунда на седмица и аз си мисля че можеш да си намериш стая където и да е. Мисля че до 120 пауна можеш да си намериш и стая със собствен санитарен възел...

Аз също се вмъквам с въпрос. Има ли мами в Oxford? Имам насрочено интервю за другия петък (в БГ сме още) и се чудя дали от летището (Лутън) директно към Oxford да пътувам или от Лондон... Доколкото проучих има влак до Лондон, някой има ли идея за цени и тн?

# 564

От Paddington съм пътувала до Oxford.
Влаковете вървяха през 15-20 минути, а билетите са около £30 тина в двете посоки,
ако купиш няколко дена предварително и £50 тина на деня. Отнема около час.

# 565
zlatnata tolumba, много благодаря за инфото. Може и от Лондон да пътувам в такъв случай  Simple Smile

# 566
golden, аз по-скоро бих казала £150-200 на седмица. До 100 може да си намериш ако делиш апартамента с някой. В твоя случай е по-добре ако е студио. Студиата са около £200, в зависимост от района. Това, което си намерила изглежда супер - близко ти е, района е ОК  Peace Както и ти казваш - има доста време докато реално си търсиш квартира. Тогава ще помагаме по-усилено Wink
Успех!

Аз все си мислех, че района където живея (Bermondsey) е безопасен, но имаме 2-3 случки вече с обири на апартаменти или на улицата, та явно нищо не е такова каквото изглежда  ooooh!

Благодаря ви за съветите относно лаптопа ми... Засега не се наемам да се саморазправям  Crazy

ev:) малко сте ми далеч, но май май ще опра до вашия специалист Wink Ще си направя малка екскурзия и да обходя и вашия район Wink Ще ти пиша допълнително на лични като "ми опре яйцето до дупето"  Mr. Green  Hug

madelix, аз съм пътувала с автобус от Виктория до Оксфод около 2ч беше пътуването, отиване и връщане в същия ден са £13, а автобусите са на всеки час  Peace

# 567
Благодаря момичета Simple Smile

# 568
  • Лондон
golden, мястото е в самия център, повече от добре като локация, но ще е доста скъпо за живеене. Откъдето и да пътуваш обаче (като по-евтин район), ще ти трябва доста време, за да стигнеш до центъра... Ако искаш звънни ми някоя вечер да го обсъдим... За да получиш идея за цените, аз бих проверила районът около Baker Street, като алтернатива Ealing Brоаdway, което ще ти е на 30 минути с метро. Не зная пишещите преди мен откъде ги вземат тези цени, но аз когато живеех в стая с обща кухня и баня, плащах 300 паунда, в добър квартал, и това беше приятелска цена Wink За самостоятелно жилище в кварталите около нас трябват мин. 700-800 паунда. Имам приятелче, която е шеф на агенция за имоти, като дойде време за по-конкретни запитвания, можем да обсъдим с нея.
Иначе ваканцията ще ходим към БГ, тъй като аз ще трябва да работя през повечето време... Ще запиша Аннабел пак на тенис при Малееви, че миналият път бяхме много доволни Simple Smile

Мамма на Ани, според мен първата среща с  докторите в Лондон е истинското "welcome"... Наясно съм с шока, който си изпитала, но положението е такова Confused Моли се да имаш здраво дете, и като превантивна мярка се запаси от БГ с капки за нос, детски антибиотик, мехлеми за наранявания и екземи, и каквото друго се сетиш, имай телефона и скайп на някой приятелски доктор в БГ и ходете на профилактични прегледи всеки път, когато се прибирате Peace Много хора са на друго мнение, но моята "рецепта" е тази Включи и зъболекарите, изцяло в БГ, тук не сме стъпвали ooooh!.. А, и телефона на някоя частна болница в района около вас, за истински спешните случаи

# 569
  Мамма на Ани скоро ще свикнеш и да не си правиш труда да я водиш за запушен нос  Simple Smile И аз процедирам като Цветак. Имам това онова от БГ и си и капя капки, хомеопатии и тн. Ако е много зле я водя да ми дадат парацетамол  Crazy
   taisval не знам до Шотландия как стоят нащата. Да разпитат приятели, ако имат там. Иначе има тука онлайн магазини и може даси поръчат храна, предполагам ще им я пратят и ще им излезне доста по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт