Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 118
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • След завоя в дясно
Биляна и ти като мен си early bird Laughing
Толумбичка-честит нов дом. Какво имаш предвид под това,че благодарение на нас няма да се вдигат цените на алкохола newsm78
Tzvetak- как мина представлението?
ev:)   Hug погледни това: http://www.bbc.co.uk/news/health-21029593
Ave пък и към другите момичета дето разбират имам питанка. В момента ти текът минимални пенсионни осигуровки на базата, че имам дете/ца под 18 год. Някъде четох, че нямаш право на тази пенсия ако решиш да не живееш в страната след като се пенсионираш,така ли е?Ами като работя и съответно си плащам осигуровките след това пак ли няма да имам право на пенсия, ако не желая да живея тук. Далече съм от пенсия пък и от мисълта за връщане, но ми се щеше да имам яснота по този сложен за мен казус Mr. Green
nana_cool нямам идея какви промени ще правят свързани с помощите, но забелязвам много рязка промяна в процента на кражбите в нашата ерия след започването на реформите. Като отида на училищната седянка няма и ден някой да не се оплаче. Безразборно крадене от оловните уплътнения по покривите, до влизане у дома и изпразване на първият етаж докато спиш на втория. Промяна има, но към по лошо.

Относно кампанията- определено не ми е приятно да чета и виждам какво се случва. Оставям с впечатлението, че хората с по широк мироглед (а това по мое виждане са хора над средната класа/маса) са наясно че това са обслужване на нечии интереси, но за съжаление по големият процент си съставят мнението от определен кръг информация, която им се доставя самоцелно и не виждат по далече от носът си. Пресен пример, приятелка (а може би не Wink) която ме познава от 3-4 год. вчера за първи път ме пита ти на помощи ли си? Много добре знае,че не съм.
Биляна- по английските новините онзи ден коментарът относно посланика ни бе,че шикалкави. И след това подадоха няколко секундно интервю, в което той успя само да каже,че  много малка част са емигрирали за последните 6м.
В заключение искам да кажа, че не бива да се разчита само на нашите политици. Всеки от нас може да промени по нещо дори и малко в положителна насока. Далеч съм от мисълта, че всичко е мед и масло в БГ, но и тук не е по различно.

# 286
Рано, рано ме събуди и мен вятъра...
Благодаря, Ell

nana_cool нямам идея какви промени ще правят свързани с помощите, но забелязвам много рязка промяна в процента на кражбите в нашата ерия след започването на реформите. Като отида на училищната седянка няма и ден някой да не се оплаче. Безразборно крадене от оловните уплътнения по покривите, до влизане у дома и изпразване на първият етаж докато спиш на втория. Промяна има, но към по лошо.

Точно поради тази причина, когато сме си говорили с аланглето за помощите,
той казва, по-добре да им ги дават, но да ги държат надалеч, защото ще почнат да крадат.
Пък за алкохола.. Когато Шотландия вдига минималната цената на количество алкохол,
България протестира пред ЕС, че по този начин нашия алкохол става неконкурентен,
заради оскъпяването и увеличението е отхвърлено. След споделянето на намеренията
и на Англия за вдигането на минималната цена, писаха, че се очаква БГ пак да протестира.

Принципно не виждам нищо лошо в това, че педиатъра на ev:) е обърнал внимание
на дадени проблеми, които ние не знаем, защото ев не ги е споделила.
Това, което лично не харесвам, е веднага да се хвърля диагноза,
когато може да се касае за проблем, който е в характеристиките на спектъра,
но за конкретното дете да е единствен и няма нищо общо с аутизма.
Едно забавяне в проговарянето, хипер активност, хипер сенситивност
и педиатъра вече е алармиран. И в много отношения това е хубаво.
Защото евентуално ще започне да се работи за преодоляването на проблемите.
С времето ще се види, дали е аутизъм или проблемът се разрешава и израства.
За диагноза, реално, на документи, се чака с години.
На ev:) искрено препоръчвам да се успокои, вместо да чете всичкото глупост изписано
в интерент пространството на тема аутизъм, да се съсредоточи върху конкретните
проблеми на нейното дете. Да работят върху тях, да си растат, гледат и обичат.

# 287

За първи път виждам посланикът ни в Лондон, или който е да е от българското правителство да вземе страна в медийното пространство.

Защото той е изключително способен, ерудиран и свестен човек и хем му пука, хем си разбира от работата, по мои скромни наблюдения.

# 288
  • Лондон
http://dnes.dir.bg/news/rumania-velikobritania-emigranti-12966386?nt=12

На мен ето това ми хареса... трябваше нещо такова да излезе и от БГ, както и адекватна реакция от правителството, вкл. от министър-председателя, както направи румънският му колега преди дни, но БГ политиците са явно заети със събиране на гилзи по софийските улици... и подготовка за избори, разбира се Confused

Ell, този път не бях толкова очарована, колкото на времето, явно човек се разглезва, и колкото повече неща вижда, толкова повече изисква... или остарявам, не знам кое от двете е Wink Все пак сме доволни, залата беше препълнена, имаше дори правостоящи на последния балкон, а нашите места бяха до сцената и наистина участвахме в шоуто Simple Smile

Вече сме готови с рождения ден, вчера раздадохме поканите Rolling Eyes нищо, че има цял месец до събитието... Не съм очаквала, че 5 годишните се вманиачават до такава степен на тема "рождени дни"...

# 289
Ev, искам и аз като другите момичета да ти кажа, че такава диагноза се поставя след много време и след поглед на ситуацията от много ъгли. Също така искам и аз да кажа, че оставам с чувството, че тук много лесно се пускат във въздуха пред стъписаните родители големи думи, вместо да се подходи внимателно, бавно, според случая, в детайли и т.н. И точно тук родителите трябва да настояват за мнения, насоки, съвети и още изследвания. Но най на първо място искам да обърна внимание, че детето ти е с 3 езика и 3 култури. Това трябва да го казваш на всички консултации и да настояваш да го имат предвид, да го огледат като детайл много подробно. Ти самата се информирай за развитието на  двуезични и триезични деца. Аз работя с двуезични дечица в групата 2 до 5 години и разликата в разбирането, отговаряването и изобщо комуникацията и самочувствието на тези деца и децата само с английски е огромна. Отделно наблюдавам двете деца на една приятелка рускиня и татко - германец (т.е. децата растат с 3 езика, тъй като и двамата родители говорят само на собствените си езици с децата). Там картината е още по, в пъти, в десетки пъти по-различна в ранните годинки. На практика тези деца само мълчат и изобщо не са сигурни, че те разбират. Просто ти насочвам вниманието към един от ъглите. И както толумбичка ти е казала -
Цитат
да се съсредоточи върху конкретните
проблеми на нейното дете. Да работят върху тях, да си растат, гледат и обичат
Hug

Да подкрепя думите на Елл:
Цитат
Оставям с впечатлението, че хората с по широк мироглед (а това по мое виждане са хора над средната класа/маса) са наясно че това са обслужване на нечии интереси, но за съжаление по големият процент си съставят мнението от определен кръг информация, която им се доставя самоцелно и не виждат по далече от носът си.
Аз ще го кажа в по-суров за стомаха вариант - тези, които изобщо знаят в коя част на Европа/света се намират България и Румъния, обикновено знаят и що за вестници четат, що за политици слушат, случва се и да знаят малко история на другите държави, че и да са пътували, виждали, чували друга реч изобщо. Другите, дето не знаят отдолу на Англия кои са, от дясно, от ляво,  е те точно те сега треперят, милинките, че и дъ бългериан браун беър ще дойде и тя да им вземе работата, помощите и т.н. (това от едно детско предаване, дето дъ бългериан браун беър се разхождаше най-нелогично в сцените).

От цялата работа се надявам скоро сценаристите на иначе хубавите им комедийни сериали да се задействат, че да се видим и като персонаж вече, с грим, перука, ръкави буфон...  Хех, как чакам само някой да ми каже нещо по темата, хехе, ще видят тогаз те дъ бългериан браун беър в действие...  #Silly

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 01:33 от Маpи

# 290
ev Успокой се и мисли положително!Дано е само лош сън.Hug
Може и лекарите нещо да са объркали.Понякога колкото помагат,толкова и ни стряскат.
Аз имам фиброаденоми в гърдите след кърмене.Установиха го в БГ.В УК ходих на лекар,пипна ме и отсече:Нищо сериозно,а не е така.Аз усещам,че ме боли.
Незнам много за болестта аутизъм .Но лятото се сблъсках с 1 дете с тази болест.Бяхме заедно по-събирания с децата.Живеят в Ню Йорк.Майката е българка,бащата е американец.Беше на почивка с майка си.На мен ми казаха под секрет.Защото се криеше от всички.Не ясно защо.Но детето беше напълно добре.Говореше английски,разбива български и ако не ми бяха казали нямаше да разбера.
Може да е било лека форма.Но като си пиело лекарствата само си похапваше повечко и било добре.
В градината,в която ще ходи моя син до края на февруари(преди да се приберем ) имало 2 деца с тази болест.
Управителката каза,че останалите деца са съпричастни и се учат да са по-добри едни към други.
Подхождали с разбиране. Hug
Оправяме се да излизаме.Купихме си билет за Лондон за 27 и се завръщаме да учим езика с Емо.Намерих си нови мами с дечица в Лондон.Като се върна ни предстои да се запознаем и съм много щастлива.Мойте мами от групичката са с деца на училище и се виждаме по-рядко.А тези са с по-малки деца.На моменти ми писва да си стоя вкъщи.Особено зимата ме хваща депресия,че няма с кой да пиеш 1 кафе.Общителен човек съм и ми е неприятно,че незнам и езика както трябва.Като се върна мисля да запиша 1 курс и да се захвана сериозно.А вече имам и време малкия нали е 3 дни на градина.

# 291
  • Варна
Момичета, аз ви бях питала за ваканцията на децата февруари кога започва и свършва.
И от тук мога ли да си купя Нексос 4 и от къде без договор към оператор.
Ев, има различни форми на аутизам,
Дано се окаже грешна диагнозата, тук всички доста неща са ти писали.
Стискам палци всичко да е наред.

# 292
  • UK
Момичета, аз ви бях питала за ваканцията на децата февруари кога започва и свършва.

18-22 февруари, но понякога е различна с някой и друг ден за различните училища  Peace

# 293
И от тук мога ли да си купя Нексос 4 и от къде без договор към оператор.
Ев, има различни форми на аутизам,
Дано се окаже грешна диагнозата, тук всички доста неща са ти писали.
Стискам палци всичко да е наред.

Моите синове са във ваканция от 11 до 17 февруари - 1 седмица. Имай предвид, че понякога има малки разлики между отделните училища.

Моите хлапетат правиха тест по английски в началото на този срок, за да видиме как напредват с езика (имаха тест септември, който им определи входното ниво). Другата седмица имам среща с учителките (две са), за да обсъдим резултатите. Единствено знам, че са се представили много добре.
Другата седмица трябва да са готови резултатите на големия по английски и математика на онлайн тестовете които правиха на национално ниво (каквото и да означава това).
Днес големият е имал среща /разговор с директора на "голямото" училище, където ще е от догодина... въобще около нас има основно училищни трепети...

# 294
В цялата тази "кампания" единственото смешно е, че се появиха страхотни отговори (за съжаление само в интернет пространството) от страна на българи и румънци. Снощи цяла вечер се забавлявах с тях..

# 295
 Grinning Привет от една бъдеща мама в UK.
Мноого се зарадвах, като ви открих.ВЛИЗАХ В бГ -Хелп ,но виждам, че там няма никаква активност а мисля ,че тук мога да имам повече отговори от всеки един друг сайт:) Аз съм в 16 седмица и ми предстоят най-вероятно  всяакви дилеми .За първи път ще съм мама  и всичко е е прекрасно.Лека ми е бременноста  и за сега  ще съм  тук в Лондон,но най вероятно ще се местя в Ню Маркет,Малко селце   до Кембридж).Ама хайде да не В и досаждам много като за първи път писане!
Да знаете,голямо питане ще падне!Разбира се ще търся първо през търсачката ,но ще ми е хубаво да си побъбря от време на време с мами:)
Прекрасна вечер и много усмивки на всички  bouquet

# 296
  • London
Здравейте момичета, имам нужда от малко инфо.
Мислим да букнем паркинг на Лутън и да оставим колата там 2 седмици. Някой оставял ли е така и доволен ли е? Видях че има доста възможни паркинги, цените все са около £100.
Някой случайно да знае код за дискаунт? Малко е скъпичко, но удобно.

# 297
Ние сме оставяли. Доволни бяхме. В смисъл там си беше и здрава  Laughing
Ако запазите, направете си добре сметката с повече време за трансфер до летището.
Предвидете достатъчно време за няколко поредни автобуса-може да са нередовни или пълни.

# 298
Ние също сме оставяли кола на паркинг но към тази цена е имало и нощувка. Цената беше същата дали с нощувка или без. Доволни сме особенно когато полета е рано е идеално и няма бързане  Peace погледни в e-voucher там последно предлагаха за Лютън.

# 299
  • Манчестър
Какви са тези цени за паркинг ?Аз платих 26 лири миналата седмица за паркинг на летището в Манчестър за една седмица. На самото летищен-long stay..

Общи условия

Активация на акаунт