Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 709
  • 726
  •   2
Отговори
# 510
  • UK
Биляна , аз ползвам на Superdrugs Children's vapo rub  Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 11:57 от Дикенсън

# 511
Vapo Rub, както Bony Fish ти е писала, но не е нужно да е на Vicks, може да е каквато и да е марка, зависи какво продават в местния ви магазин или аптека, аз например ползвам този на Boots. Гледай само да пише, че е за деца, че този за възрастни е по-силен има и за бебета.

# 512
  • UK
 И аз купих миналата седмица Superdrugs Children's vapo rub.
 Момичета аз малко съм се вкарала в размисли за ваксините тук. На моето дете от Бг не му е сложена само последната ваксина за шарка , тъй като беше болна и нямаше още месеците когато заминахме. Ние средата на март ще пътуваме за БГ , за 10 дни и аз мислех да я заведа да и направят ваксината. Сестрата тук обаче ми каза , че е по-добре тук да и продължат ваксините . Каза ми че  тук се прави задължително срещу минингит Ц. и нея трябва да направят. А в имунизационният паспорт на детето пише само имената на ваксините и датите , те по имената дали ще се ориентират коя за какво е  newsm78. Малко ме е страх да не се обърка нещо.

# 513
Ох, и мен ме мъчи тоз въпрос с ваксините.
Нашите са слагани в УК и на мен тук в БГ ми казаха там си ги продължим, защото имало разлика. И точно, заради тази ваксина за менингит Ц, защото в БГ не правят такива.
Вече закъсняхме с няколко месеца за ваксината, която се прави между 12 - 13 месец, но личната тук в БГ ми каза, че не е проблем.
Точно тя ме посъветва да си ги продължим в УК.
И аз мислех, че няма разлика, но има. Например в БГ правят хепатитна, а в УК не е задължителна и моето дете сега не е със завършен курс на хепатитната ваксина.
Много съм притеснена за забавянето на останалите ваксини и не знам още колко ще съм тук. Единствено ми остава надеждата, че наистина няма да има проблем.
Послушай съвета на лекарката си. Един два месеца не са проблем.

# 514
  • Лондон
Задължителни ваксини тук няма Peace
Моето дете го оставих на БГ схема, поради пълното ми недоверие към тука6ната система... Ако искате да сложите не6то, което в БГ не се предлага, говорете с ли4ния, аз така направих за варицела, но бе6е ве4е късно...

Какво мислите за плановете за Европейски карти за постоянно живее6тите?

# 515
  • UK
 Забавянето на ваксините не е никакъв проблем . Важното е да не с е сложат по-рано от необходимото. Моето дете е доста назад, педиатърката в БГ по-принцип ги слага с месец по-късно отколкото е в календара.
 Тази за Менингит не ме притеснява толкова , колкото тази която и остана за шарка . Чудя се дали няма да е по-добре да я сложат в Бг като се приберем .Все пак са почнати в БГ и там да се довършат . Ще се консултирам с педиатърката ни като се приберем в БГ , а пък днес ще ходя до сържерито да взема паспорта на детето и ако може ще искам да говоря със сестрата .
  tzvetak , писали сме по едно и също време. Не са здължителни, така ли? Не знаех. Може би ще ми е по-спокойно ако продължа по българската схема.

# 516
  • UK/София

Много би благодаря, момичета!

# 517
За ваксините ние към днешна дата сме по БГ календара. Тя е на 2.5 години и са и сложени всичките.
Тук в УК получихме покана за менингит, говорих с с педиатрите в БГ, посъветвахаме да я сложим.

По нататък, не знам как ще продължим.
Бяхме си за 3 седмици в БГ и се заразихме с варицела. Сега и това вече минахме, да не се притеснявам за варицелата вече. Изкара я много леко, само с 10-15 пъпки и няколко подути лимфни възли. Никаква температура и т.н.

# 518
здравейте на всички майчета в Обединено Кралство,Моля Ви кажете какво се чува за положението в което се намира нашата държава сега? Невярвам да няма коментари по наш адрес,моля споделете,че ние който се върнахме от там в бГ да знаем какво да правиме?Да се връщаме ли?? newsm78

# 519
Това, каква представа създават медии и политици, далеч не ме притеснява, защото, който иска да ме опознае ще го направи. Дали ще е англичанин, африканец или пакистанец, не е от такова значените. Останалите, минават в графа ограничени личности. Ограничени не откъм националност, а откъм мироглед.
Плюс това няма как от един човек да си направиш представителна извадка. А тези, които правят такива извадки, обикновено имат различни таргет групи от евентуалната, към която бих спаднала аз.
Това е мое мнение, разбира се.
Ако не отиваш с нагласата да лежиш по гръб и да цуцкаш помощи, а да работиш, като всеки нормален що- годе уважаващ се човек, мисля че няма да имаш проблеми с приемането от страна на хората.

# 520
Коментари не съм чула, но хората с които работя са добре възпитани и не биха си позволили да коментират  пред мен... какво си мислят - това вече няма как да знам.

# 521
като попитах имах впредвид,за отношение защото тук сега в БГ се чуват страшни неща,което не ни дава шанс да се върнем защото аз лично се мъча стана 2-ра година за този НЕшЕНЪЛ ИНшУРАНС НЪМБЕР,явно имаме голям проблем newsm78 вече се чудя каква работа да започна за да го взема този НИн направо ми писна да си призная!

# 522
като попитах имах впредвид,за отношение защото тук сега в БГ се чуват страшни неща,което не ни дава шанс да се върнем защото аз лично се мъча стана 2-ра година за този НЕшЕНЪЛ ИНшУРАНС НЪМБЕР,явно имаме голям проблем newsm78 вече се чудя каква работа да започна за да го взема този НИн направо ми писна да си призная!
Взимането на НИН е друга "бира".  Официално не би трябвало да се влияе от последните събития, а неофициално не можем да знаем какво е положението. Но този прооблем няма нищо общо с отношението на средностатистическия англичанин, нито с намирането на работа тук.

# 523
Момичета, как се казва на англ.език девисил? Мисля да правя рибена супа и ми трябва. Ще се пробвам за първи път, ако някой има изпитана рецепта, да сподели Simple Smile

# 524
Момичета, как се казва на англ.език девисил? Мисля да правя рибена супа и ми трябва. Ще се пробвам за първи път, ако някой има изпитана рецепта, да сподели Simple Smile

lovage така се нарича подправката девисил!

Общи условия

Активация на акаунт