Трудно ли е да мислиш?

• 12 200
  • 251
  •   1
Отговори
# 240
Имам широки компетенции,  какво да се прави. Те  включват магистратура по социология, такава по МИО, 15 години стаж като журналист и още 15 в "съучастие" в различни бизнеси между, които и такива в туризма..................................................................
Проблемът е, че това, което съм и начина, по който се държа дразни някои от вас.
Хич не ме дразниш.....обаче, има огромна промяна в стила ти на изразяване.
Последните месеци все едно напълно различен човек пише от ника ти....
Преди четях мнения на 30-35 годишна млада, ведра, усмихната и умна жена, а от няколко месеца насам чета мнения на 65 годишна вкисната стара мома, с претенция "Аз винаги знам най-добре!"
Няма как такъв радикален завой да не прави впечатление.....

# 241
Имам широки компетенции,  какво да се прави. Те  включват магистратура по социология, такава по МИО, 15 години стаж като журналист и още 15 в "съучастие" в различни бизнеси между, които и такива в туризма..................................................................
Проблемът е, че това, което съм и начина, по който се държа дразни някои от вас.
Преди четях мнения на 30-35 годишна млада, ведра, усмихната и умна жена, а от няколко месеца насам чета мнения на 65 годишна вкисната стара мома, с претенция "Аз винаги знам най-добре!"

Ми с тия 30 години трудов стаж, там някъде  Laughing

# 242
Бояна, толкоз бачкане и само това е налице?

За толкова години човек трябва да се е научил да
мисли просто, а не сложно.

Принципът ми е никога да не мисля на базата на това,
което съм научила като "компетенции".

Целта ми е да съм като Ежко Бежко, с четири хитринки,
ама да ги използвам навреме.

Ей това е трудно- да си прост и да не мислиш. Другото
всеки достатъчно упорит ще го постигне и ще звучи стар.
Мисленето състарява, немисленето помага повече от
всяка козметика, най-вече да съхраниш душата си свежа.

# 243
  • Costa Rica
Хм... Значи не само аз забелязах newsm78

Забелязвам, обаче, че и тази тема върви към махленски край. Нужно ли е?

# 244
Въобще как се отнасяме към инакомислещите. Тези с различа гледна точка извън постановената от партията, пардон широките народни маси.
Защо одърпваме за ръкава или по-скоро шъткаме на човека, осмелил се да поразсъждава върху даден казус, проблем, ситуация и стигнал до различни възгледи от широко прокламираните за "правилни"?

Дали не е лошо да се въведе отново "Народният съд"?
Мисля си, че човек е по-склонен да копира мнението и разбирането не на "масите", а по-скоро на авторитетите - както той сам си ги разбира. Дали ще са по-образовани, по-вишестоящи, по-властимащи, по-модерни или просто по-кресливи вече си зависи от вкусовите особености на всеки по отделно.

# 245
Някои хора не го могат, физиологично. Други ги мързи, трети мислят, ама го докарват доникъде. Четвърти имат потребност да се идентифицират с масата, за да бъдат приети от нея. Пети предпочитат друг да мисли вместо тях, защото това означава, че той ще поеме отговорността. И още, и още. Но да не забравяме страха. Оцеляването преди демокрацията.

Масата затова е наречена маса. Еднородна неидентифицируема смес от елементи с трудно обособяема идентичност. А ясно изразеното мнение предполага заявка на идентичност, което носи повече негативи, отколкото позитиви. И те отличава. Малко хора имат топки за това. Авторката е много христоматиен пример в това отношение - нетипичните й позиции по някои въпроси, съчетани с честото изтъкване на нарцисизма й, я правят нерядко аутсайдер или обект на ирония. Grinning

# 246
  • София
Брях, тази презряна маса! Всичко живо иска да бъде вожд!  Laughing

# 247
Някои хора не го могат, физиологично. Други ги мързи, трети мислят, ама го докарват доникъде. Четвърти имат потребност да се идентифицират с масата, за да бъдат приети от нея. Пети предпочитат друг да мисли вместо тях, защото това означава, че той ще поеме отговорността. И още, и още. Но да не забравяме страха. Оцеляването преди демокрацията.

Масата затова е наречена маса. Еднородна неидентифицируема смес от елементи с трудно обособяема идентичност. А ясно изразеното мнение предполага заявка на идентичност, което носи повече негативи, отколкото позитиви. И те отличава. Малко хора имат топки за това. Авторката е много христоматиен пример в това отношение - нетипичните й позиции по някои въпроси, съчетани с честото изтъкване на нарцисизма й, я правят нерядко аутсайдер или обект на ирония. Grinning

Точно.   bouquet  bouquet  bouquet

Според мен преобладава това:

"Пети предпочитат друг да мисли вместо тях, защото това означава, че той ще поеме отговорността."

Така беше през славните Т.Живкови години. А отговорните другари, когато оплетат конците казваха:"Другари, дайте колективно да поемем отговорността!"

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 00:38 от vl

# 248
Брях, тази презряна маса! Всичко живо иска да бъде вожд!  Laughing

Тук май не позна. Не всички критици на масата искат да бъдат нейни вождове. То и никак не е лесно да бъдеш вожд на такава маса. Негативите могат да се окажат безрой.....

# 249
  • Варна
. Авторката е много христоматиен пример в това отношение - нетипичните й позиции по някои въпроси, съчетани с честото изтъкване на нарцисизма й, я правят нерядко аутсайдер или обект на ирония. Grinning
Остави я нея. Тя е руса.

# 250
Всъщност не всички искат да са вождове.

По-забавно е да си кардинал в сянка и да произвеждаш крале.
В най-широкия смисъл.

# 251
  • София

Някои неща състаряват, но как вие интерпретирате моята личност ми е през да не ти казвам какво. Само се чудя къде ми е бил акъла въобще да пиша някога с повечето от вас. Това очевидно доказва, че не съм толкова умна за колкото се имах. Сполай ви.

Общи условия

Активация на акаунт