Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 651
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Според мен е безумно да се потъмнява косата с по-силен от 6 % оксидант. Какъв смисъл има това?  Rolling Eyes
На всички професионални бои в описанието пише при потъмняване на косата да  се ползва оксидант от 3 % или 6% .
Напротив аз мисля, че като се ползва по- силен оксидант би трябвало да стане по- нетраен цветът.  newsm78
Това го казвам от собствен опит, от всичките експерименти, които съм правила през годините с косата си.  Peace

Не се слагам да разбирам от колористика на косата, но нали и при непроф. бои винаги по- тъмните нюанси вървят заедно с 6 % окислител.

# 601
  • В мечтите
Момичета,да ви попитам сега като съм си поръчала бои с 3-златно русо,като например 10.31.Ако си взимам коректор какъв трябва да е син или зелен.По таблицата според мен син,за да убие оранжевото  Rolling Eyes или се бъркам  Thinking?

# 602
Момичета,да ви попитам сега като съм си поръчала бои с 3-златно русо,като например 10.31.Ако си взимам коректор какъв трябва да е син или зелен.По таблицата според мен син,за да убие оранжевото  Rolling Eyes или се бъркам  Thinking?

Не разсъждаваш грешно.  Wink
Даже се чудя дали няма да е по-добре виолетов. Все пак е 10-ка.   
Зелен обаче не. При такъв висок нюанс надали ще избие червеникаво.
Успех!       bouquet

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 13:33 от Feeling

# 603
Не мога да сдържа радостта си от факта, че скоро-скоро ще мога да пробвам Кюн. Спряла съм се на натурална 9 със син коректор и 9%.
Ще споделям, когато има развитие.      Hug
И аз съм в кюпа, също толкова радостна и нетърпелива. Аз обаче ще пробвам 8.1 с 9%.  Hug

# 604
Не мога да сдържа радостта си от факта, че скоро-скоро ще мога да пробвам Кюн. Спряла съм се на натурална 9 със син коректор и 9%.
Ще споделям, когато има развитие.      Hug
И аз съм в кюпа, също толкова радостна и нетърпелива. Аз обаче ще пробвам 8.1 с 9%.  Hug

На радостните и нетърпеливите желая успех - дано да се получи хубав цвят!

Мен днес ме питаха с какво съм се правила, че ми е толкова хубав цвета.  Joy Лично аз не си го харесвам , но явно на други им харесва. Казах метода с витамин С-то и скоро една доста тъмна приятелка ще го пробва да видим дали и при нея ще има успех. На всички вас желая също успех в боядисването и много добри резултати - здрави и красиви коси!   bouquet

# 605
Момичета, боядиса ме и се получи нещо като светло кафяво. Хареса ми, на слънце ще изглежда по-светло!  Hug

# 606
Здравейте, момичета.
За пръв път ми е. Почти.  Wink Не броим платинената късокоса тийнейджърска забежка за няколко месеца, твърде бързо я боядисах в някакъв неонов цвят след това, така че не се брои.  Grinning

Та, това сега е първата ми сериозна руса коса, направо цяла нова вселена откривам  Laughing, затова много съжалявам ако всичко, което пиша е вече много говорено, но наистина не знам откъде да започна. И реших да си разкажа историята.
Щеше да е добре да бях минала през салон, обаче ето на, беше спонтанно, неделно и съответно с материали, които можеш да намериш в неделя вечерта. Купих си някакъв български римуувър, обезцветяващ до седем тона и изненадващо на иначе тъмната ми и дълго боядисвана коса, се получи съвсем доволно.  Подръчната боя, която споменах, беше Imperity, взех най-светлата възможна, за да тушира доколкото може червените оттенъци.
И ето ме и мен:

Някак си снимките станаха сякаш по-красиви от истината  Laughing, но мисля, че е от светкавицата. На дневна светлина си личат неравномерни участъци и естествено, малко се изпържих, но поправимо.
Идеята е, че искам да изглежда естествено и нормално, пшеничено, сламено.  Simple Smile
И искам да помоля за идеи - влюбих се в цветовете на една боя и тук качвам скрийншот от каталога, защото форумът счита линк-а за реклама:

10.33 и 10.34, например, са разкошни! Мислите ли, че от тази изходна позиция мога да постигна нещо такова в домашни условия, което да изглежда убедително, или оттенъците и неравния на места цвят трябва задължително да се видят от фризьор? Защото се чудя дали да не опитам с тази боя, или пък ако някой може да предложи подобен цвят на изпитана марка... Общо взето идеи на някой, който разбира повече от мен.
Много ви благодаря за вниманието!  Simple Smile

# 607
hedgehog, наистина на снимките ти косата изглежда сравнително добре. Мисля, че може от
 този цвят да се получи 10, която искаш, но според мен е най-добре поне сега, първия път да отидеш на фризьор и да си занесеш боите, с които искаш да те боядиса. Да, ще дадеш известна сума на фризьорката да те намаже, но поне ще бъдеш сигурна, че резултатът ще е равномерен. Обаче за окислителя не съм много сигурна какъв да е, може би 9%, но не съм съвсем сигурна. Ако е моята фризьорка вероятно ще намаже с различен окислител различно оцветените места, но аз не разбирам толкова. На моя ремувър пишеше да се боядиса косата с по-силен окислител от обикновеното. Но в домашни условия трудно ще постигнеш равномерен цвят, ако нямаш опит.
Моят съвет е да не взимаш боя с 4 в номерацията, защото това е медно и ако косата ти има рижави оттенъци, ще стане още по-рижава.

sise7o, честито! Щеше да бъде интересно, ако беше станал по-светъл цвят, но при добро желание в бъдеще можеш и още да изсветлиш.  Peace

# 608
Много благодаря! Точно това имах предвид под повече разбиране. Например частта с различен окислител за различните цветни петна.  Laughing И за четворката в номера също, не го знаех. Благодаря!

По принцип времето е проблем при фризьорът повече, отколкото финансовия момент, защото боята, която харесах е реално по-скъпа с двете опаковки, които трябва да взема и доставката, отколкото намазването при фризьорката с нейните бои. И най-вероятно всички имат подобен нюанс. От друга страна време не е невъзможно да се намери, аз сигурно нещо лудвам с това домашно боядисване.  Grinning
Много благодаря, много се радвам да знам, че може да се получи.
В такъв случай май е добре да си дам няколко дни преди да си запиша час? Струва ми се, че ако дам на косата малко време, ще се повлияе по-добре от новото боядисване.
Много е вълнуващо! Simple Smile
Пак благодаря и се връщам в старите теми да чета.

# 609
Happy Queen Искам да изсветля още да! Но не знам кога е подходящо, тъй като днес се боядисах, с каква боя и в домашни условия ли?  Peace

# 610
hedgehog, aз имам предвид хем да си вземеш тези бои,  хем да й платиш да те намаже.  Laughing Макар че не знам какви са боите на фризьорката, нито пък тези какви са, така че не знам кои ще са по-добри за твоята коса.  newsm78 АЗ между другото не купувах окислител като ходих при фризьорката - тя слага от нейните. Не знам обаче фризьорката, към която ще се обърнеш, как процедира и дали можеш да й се довериш относно консултация, но поне винаги може да те намаже по-добре, особено ако сега тепърва прохождаш (като мен) в домашното боядисване. На мен ми идва много трудно, но сега тренирам "на сухо", защото не ми се дават 15 лв само за мазане (толкова ми взима моята фриз и на мен ми се вижда много, но за сакати хора в ръцете пак е по-добре). Аз имам надежда с повече тренировки "на сухо" да успея. Ако искаш ти ходи сега да видиш как точно те маже, наблюдавай и копирай за следващия път, когато ще се боядисаш сама.

sise7o, на теория трябва да се чакат поне 2 седмици преди пак да тормозиш косата, но ако си от по-нетърпеливите и имаш здрав косъм, можеш и малко по-рано, но колкото по-късно го направиш, ще е толкова по-добре за косата ти. За боя не знам какво да те съветвам, защото коя боя ще е най-добра за теб зависи от качеството и структурата на косата.
Например моята коса е със здрав и дебел косъм и по-нежните бои от типа на Лореал или не ме хващат хубаво, или ако ме хванат що-годе, до 1-2 измивания падат. Ако косата ти е по-фина, по-добре да се отнесеш към тях (примерно). Аз винаги съм  се чудила защо тези толкова хвалени бои никога не са имали желания ефект върху мен и защо само по-силните ме хващат, при това без да ми горят косата (както се предполага). (Интересно защо само Гарние сензейшън не попада в тази категория.  newsm78) И защо фризьорката ме потъмнява с 9% оксидант и намерих обяснено на теория:

"-10 Vol. (3%) За боядисване тон върху тон или възстановяване на цвят
-20 Vol. (6%) За боядисване на деликатни, чупливи и тънки коси,за покриване на висок процент от бели коси
-30 Vol. (9%) За усилване на изрусяващата сила на боята,за коси, неподдаващи се на обработка,за подчертаване на топлите рефлекс,за изрусяване до 3 тона
-40 Vol. (12%) За постигане на изрусяване до 4 тона и повече"

На някой може да му е от полза, та видях че освен за по-силно изсветляване, 9% окислител се слага и когато косата е трудна за обработка. Та изглежда косата ми е от този тип, което обяснява и защо в скъпите салони с по-щадящи бои не успяха да направят нищо. Но пък от друга страна ме озадачава как се изсветлих толкова лесно с Гарние сензейшън? Може би самата боя има по-силна изсветляваща способност от старите бои на Лореал и Гарние, въпреки че за мен е щадяща?!  newsm78

# 611
  • Чукарландия
При 1517 на Кюн с оксидант 12%, какъв коректор да прибавям, за да убие жълтото? Имам син коректор, дали става? Hug

# 612
При 1517 на Кюн с оксидант 12%, какъв коректор да прибавям, за да убие жълтото? Имам син коректор, дали става? Hug

Ползвала ли си този цвят на Кюн до сега? Аз лично, при (почти) толкова светъл нюанс, нося на лилав коректор.   Grinning
Ако сложа син, вероятно ще ми стане твърде студен отенък.

# 613
  • В мечтите

Ползвала ли си този цвят на Кюн до сега? Аз лично, при (почти) толкова светъл нюанс, нося на лилав коректор.   Grinning
Ако сложа син, вероятно ще ми стане твърде студен отенък.
Aз днес закупих син,да смесвам с 10.31,9.13 и 9.23.Мисля да сложа малко...ама дали ще стане студен цвят  newsm78.Да ходя да го сменям  за лилав Thinking?

# 614
Белослава, най-близо до въпросът ти, мога да отговоря така:
Когато смесвах 8ав и 10ав на Матрикс( независимо дали 1:1 или 1:2), ползвах син коректор.
От 10 нагоре, бих взела лилав, защото там вече избива жълто.
При 9-ка на мен ми избива оранжавеещо(взимам син), а при 8 - медно-червеникаво(взимам зелен).    Peace

Общи условия

Активация на акаунт