Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 875
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
_re_ge, д-р Аврамова не е лош специалист  Simple Smile И не мисля ,че е безотговорна . Просто е много натоварена в клиниката .
    Но и аз не виждам с какво би могла да помогне в ситуацията на Margi_Z_Margi_Z .......  Rolling Eyes
    Мисля ,че тук има нужда от други специалисти .

Диана, много се радвам за вас ! Hug
Стискам палци да извлечете максимален ефект от терапията .

Kezaja, благодарности за всичките линкове ,които посочи !   bouquet

Цитат
Около 90% се причинява от ваксини и около 10% от други фактори...
От паразити може би ?  Thinking

# 331
Цитат
Около 90% се причинява от ваксини и около 10% от други фактори...
Цитат
От паразити може би ?Thinking

Ами то в южна Америка има паразити, не е като да няма, защото много летуващи
в Мексико и в Коста Рика се връщат в САЩ с паразити - факт!

Иначе, моето лично мнение е, че 10% от аутизма е по генетични причини, които
може да са свързани с какво ли не и особено с метаболизма на амино киселините,
със щитовидната жлеза и т.н.

Blush

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 06:26 от svinia007

# 332
  Благодаря ти за личното мнение .  Peace

# 333
 Благодаря ти за личното мнение .  Peace

И също така част от генетичния аутизъм, който не е причинен от ваксини може да е
свързан с липидите и с мастните киселини. С митохондриите и с какво ли още не! Твоето дете ми приличаше
на типичен регресивен аутизъм ... може и да греша, ама ако не греша, Икеа пусна едни
линкове с преводи на български Whistling Може да се окаже много полезно да ги прочетете,
не само ти - всички, ей така за бог да прости, за обща култура ...

Това е връзката, която пусна Ikea - http://www.autism-bg.net/adams_biomed_summary_BG.pdf

Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=694311.150

Ikea ви го каза: - "послендия link с превода е супер....Вътре препоръчват книгата по която аз му давам всичко "children with starving brains"

Защо мислиш детето ти е паднало в басейна, моето беше с регресивен аутизъм и също
падаше - падат защото преди да се отключи регресията тялото започва да губи баланс,
координация, губят чувство за страх и децата падат, откъде ли не. Той бил паднал, я не се излагай!

Той бил паднал и заради това бил спрял да говори, ама това как можа да го измислиш?

Ако му направиш снимка на главата или ядрено магнитен резонанс, ще ти кажат дали
има "следа" от падане.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 07:40 от svinia007

# 334
Защо да имам нужда от други специалисти?
Детето очевидно е от аутистичния спектър Tired
Просто трябва да се постави актуална диагноза,с която да отидем и на телк и да си търся правата.

Истината е,че много съм наскърбена от това което се случи в детската градина.Още не мога да дойда на себе си.
Смятах,че всеки час прекаран от детето ми там е полезен.Наистина вярвах в това.
Но се оказва,че той се мъчи.И то не защото просто си се мъчи и е труден,а защото те не могат да се справят с него.Не могат и явно не искат.
Директорката може да си прави разни шашми.
Да е приела още едно две деца,и да иска да ги настани да спят на неговото място.
Преди една година директорката беше състрадателна и блага,вчера обаче видях друг човек.
Така назидателно ми говореше,направо ни се караше.Готова на всичко за да постигне своето.
Каза ми ,ходете в детската психиатрия,ще му назначат лекарства и толкова.

Д-р Аврамова,каза,че лекарствата не са изход.Че те ще навредят още повече на този млад организъм.

Пак ли да го местим......ако се случи така,това ще е трета градина.
Диана, ще проверим и в 112 ДГ..... Confused

# 335
Защо да имам нужда от други специалисти?
Детето очевидно е от аутистичния спектър Tired
Просто трябва да се постави актуална диагноза,с която да отидем и на телк и да си търся правата.

Истината е,че много съм наскърбена от това което се случи в детската градина.Още не мога да дойда на себе си.
Смятах,че всеки час прекаран от детето ми там е полезен.Наистина вярвах в това.
Но се оказва,че той се мъчи.И то не защото просто си се мъчи и е труден,а защото те не могат да се справят с него.Не могат и явно не искат.
Директорката може да си прави разни шашми.
Да е приела още едно две деца,и да иска да ги настани да спят на неговото място.
Преди една година директорката беше състрадателна и блага,вчера обаче видях друг човек.
Така назидателно ми говореше,направо ни се караше.Готова на всичко за да постигне своето.
Каза ми ,ходете в детската психиатрия,ще му назначат лекарства и толкова.

Д-р Аврамова,каза,че лекарствата не са изход.Че те ще навредят още повече на този млад организъм.

Пак ли да го местим......ако се случи така,това ще е трета градина.
Диана, ще проверим и в 112 ДГ..... Confused

Аз съм наскърбена от теб! И не само това - ужасена! Как можеш да си държиш детето на детска
градина, след като ти казват, че е много зле, но не защото нещо се е променило, а
защото е отключил аутистична регресия! Глупаче малко, прочети линка на Икеа,
отдели малко парички за най-основните витамини и минерали, дай му малко лайка,
малко магнезий, витамин D през зимата, подръж го в къщи, ако се налага, но не търси вина само в учителките

Thinking

Пишеш, че имаш умен брат, луда майка и мъж с ограничени социялни контакти, което
почти означава, че може детето да е с регресивен аутизъм - семейство с проблеми
в детокса и ензимни дефицити или ензимни дефекти, мутации бла-бла. Детето ти
ще стане умно като брат ти, ако се образоваш малко, а не останеш доброволно
да тънеш в невежество като Кезая и Марк!
Ето защо харесва брат ти, защото ще стане умен като него!
Кезая и Марк са лош пример, а Икеа е добър пример - добър роул модъл Wink

Аз също съм лош пример, скоро ще ме баннат.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 07:56 от svinia007

# 336
Виж,брат ми не е умен.Талантлив е.Но е простак.Майка ми е манипулаторка и алкохоличка.Сега е на 67г,а от 40тата си година е без работа.Т.е и мързелива. Simple Smile Приятелка е с тези които имат пари.Т.е с брат ми.Голямо бреме е това......Но това е друга тема Simple Smile

Какъв е аутизма му,ще разберем след оценка.
Зле е там детето,защото има промяна в поведението на управата.Грубост и т.н.Но това те никога няма да признаят.

Добавки давам......

Не бъди груба.Всички сме изнервени и разтревожени,заради трудния живот.

Ако искаш да помогнеш,бъди мила.
Не е нужно да те баннат,просто се смекчи и не бъди груба Heart Eyes

# 337
_re_ge, д-р Аврамова не е лош специалист  Simple Smile И не мисля ,че е безотговорна . Просто е много натоварена в клиниката .
    Но и аз не виждам с какво би могла да помогне в ситуацията на Margi_Z_Margi_Z .......  Rolling Eyes
    Мисля ,че тук има нужда от други специалисти .

Селма
просто всичко това ми се струва безумно.
Детето е с първоначално поставена диагноза на 2 години и 9 месеца (!) - при колко от нашите деца има такава ранна и вероятно навременна реакция. Сега детето е на 5  и половина и какво му е състоянието, какво е направено за него, къде е реоценката. и най-важното къде е напредъка - нали тук все се повтаря че е от спекъра, а при тях има потенциал? в този случай ми звучи като работа на парче. Затова си позволих да коментирам че може би не трябва да се вкопчват във въпросната специалистка.

sviniq 007

исказът ви е наистина много груб, но ми е болно да кажа че в много направления е по същество. Не мога да разбера защо този ТЕЛК ще даде възможност да си "търсят" правата, като те имат такива и не ги търсят сега?

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 08:52 от _re_ge

# 338
Виж,брат ми не е умен.Талантлив е.Но е простак.Майка ми е манипулаторка и алкохоличка.Сега е на 67г,а от 40тата си година е без работа.Т.е и мързелива. Simple Smile Приятелка е с тези които имат пари.Т.е с брат ми.Голямо бреме е това......Но това е друга тема Simple Smile

Какъв е аутизма му,ще разберем след оценка.
Зле е там детето,защото има промяна в поведението на управата.Грубост и т.н.Но това те никога няма да признаят.

Добавки давам......

Не бъди груба.Всички сме изнервени и разтревожени,заради трудния живот.

Ако искаш да помогнеш,бъди мила.
Не е нужно да те баннат,просто се смекчи и не бъди груба Heart Eyes

Ами аз съм простачка и ми идва отвътре да съм груба Blush

Не искам да помагам, особено на други! Яд ме е, че Марк и Кезая пишат,
че причините за аутизма били неизвестни! Това е чиста гавра! Тези или се гаврят, или
са много глупави хора, кажи ми нормално ли е Кезая да пише, че ако някой няма добра
комуникация с детето си го нарича болно! А ако има добра комуникация с детето си тогава
започва да обяснява, че детето му било в "състояние" ...

Двамата като започнат, мозъка - това, мозъка -онова, но мозъка, не е разведен от тялото!

М'чи ти да вземеш да станеш малко мързелива като майка си, а мъжа ти по-трудолюбив,
че да можеш да си погледаш детето у дома, когато се налага. Мързелът е хубаво нещо,
учи се!

Joy

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 08:56 от svinia007

# 339

М'чи ти да вземеш да станеш малко мързелива като майка си, а мъжа ти по-трудолюбив,
че да можеш да си погледаш детето у дома, когато се налага. Мързелът е хубаво нещо,
учи се!

Joy

Svinia 007 . Казано грубо но доста точно отново. Важи за всеки родител  на дете от спектъра ( който би могъл да си го позволи ! ) за да може детето да развие потенцила си.

# 340
svinia007/дорка14,

Още щом видях свинския "ник", се сетих, кой се крие зад него, защото той говори не само за отношението ти към форума, но и към теб самата.  Но не го показах, а се постарах да бъда любезна. Но ти очевидно имаш нужда от сблъсъци и стремеж да налагаш това, в което вярваш ти самата. Това е психопатология, която  прозира и в това, което пишеш в собствения си форум. Само че той не ти е достатъчен, защото имаш нужда от по-голяма аудитория от Икея.

Не се засягам от думите ти нито за себе си, нито за сина си. Има един единствен критерий за правотата на избрания от дадени родители път и той е развитието на детето. А кой какво е постигнал, се разбира най-вече при голямото изпитание, наречено "масово училище".

Ако успееш да се внедриш в тази тема, естествено е хора като мен и Марк да не пишат в нея. Имаме по-важни неща в този живот от четене на безкрайни фантазии на тема медицинските "открития" и прозрения, които правиш чрез четене в интернет единствено на неща свързани с човешката биохимия и  изследванията и добавките, които даваш на детето си.

Моля те да не ми отговаряш, защото е безсмислено. Опитай се да водиш разговор с останалите, а аз няма да се намесвам. Когато установя трайното ти присъствие, сигурно ще спра и да чета.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 09:15 от констанца

# 341
И аз не разбирам Margi_Z_Margi_Z. Винаги е толкова заета да обяснява как плачела заради реакциите на детето. А никъде не пише да го води на психолог, да го води на логопед или да работи с него вкъщи ако нямат пари. Свинята е точно в десятката с мнението си. Чудно ми е дали след време няма да го бутнат в някаква институция и просто да се отърват от него.

# 342
svinia007/дорка14,

Още щом видях свинския "ник", се сетих, кой се крие зад него, защото той говори не само за отношението ти към форума, но и към теб самата.  Но не го показах, а се постарах да бъда любезна. Но ти очевидно имаш нужда от сблъсъци и стремеж да налагаш това, в което вярваш ти самата. Това е психопатология, която  прозира и в това, което пишеш в собствения си форум. Само че той не ти е достатъчен, защото имаш нужда от по-голяма аудитория от икея.

Не се засягам от думите ти нито за себе си, нито за сина си. Има един единствен критерий за правотата на избрания от дадени родители път и той е развитието на детето. А кой какво е постигнал, се разбира най-вече при голямото изпитание, наречено "масово училище".

Ако успееш да се внедриш в тази тема, естествено е хора като мен и Марк да не пишат в нея. Имаме по-важни неща в този живот от четене на безкрайни фантазии на тема медицинските "открития" и прозрения, които правиш чрез четене в интернет единствено на неща свързани с човешката биохимия и  изследванията и добавките, които даваш на детето си.

Моля те да не ми отговаряш, защото е безсмислено. Опитай се да водиш разговор с останалите, а аз няма да се намесвам. Когато установя трайното ти присъствие, сигурно ще спра и да чета.  Mr. Green

Аз наистина съм свиня! Точна съм в изказа си Twisted Evil Тежа 92 килограма - случва се на живеещи
от дълго време в САЩ Blush Аз не съм крила коя съм, написала съм в темата, че съм се регистрирала с такъв ник в този форум!

Нищо не налагам, яд ме е, че вие четете в Интернет избирателно Naughty
Е, аз също чета избирателно, защото "протеините са строителните блокчета на тялото" и
био-химията е важна, така както са важни обучителните задачи, нъл тъй!

Например ти беше публикувала линк към едно изследване, че диетата gfcf не помагала,
а това изследване беше критикувано.

Ето как четеш избирателно ... също като мен. Аз прочетах изследаването, но и критиките ...
щото съм Мара подробната.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 09:26 от svinia007

# 343
Една молба - не нападайте Марги с предположения за това, което мисли, прави или не прави и особено за семейната й сага. Тя ни поиска съвет. Може да й покажем, къде според нас греши, но не и да й отправяме груби упреци.

# 344
И аз не разбирам Margi_Z_Margi_Z. Винаги е толкова заета да обяснява как плачела заради реакциите на детето. А никъде не пише да го води на психолог, да го води на логопед или да работи с него вкъщи ако нямат пари. Свинята е точно в десятката с мнението си. Чудно ми е дали след време няма да го бутнат в някаква институция и просто да се отърват от него.

Една кака
благодаря ти че го написа. Аз не го направих за да не бъда груба ( нещо което правя често напоследък според мнението на мъжа ми ). Една свиниа 007 го исказа малко по-горе но  излишно грубо. За мен ТЕК-а е нужен за едно нещо, да може детето да продължава да посеащва ДГ независимо дали е полезно за него. Аз не виждам причина и без ТЕЛК детето да иам възможност да посещава ДГ. дори ми се върти една безумна идея в главата за ситуацията. Какво ако директорката която вижда какво се случва иска да стресне родителите за да могат те да се втурнат да правят нещо...

Поправете ме но за мен процеса върви така:
слагат диагноза на детето и то започва да бъде терапевтирано. диагнозата отговаря на моментното му състояние.
след време ( 6 месеца година) се прави реоценка. Тя показва дали терапията е ефективна и какво трябва да се промени.

Бих намерила едно единствено оправдание за сегашната депресия на майката почти три години следпървоначалната диагноза .... ние сме различни хора и ни трябва различно време за да възприемем факта че детето ни има проблеми и трябва да бъде терапевтирано. Може би на тази майка сега й е просветнало какво става. Нека видим какво ще се случва от тук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт