На море в Турция - тема 21

• 93 359
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Beyond the Frontiers
Това правило не се налага от страната, а от туристическата агенция, т.е. ако пътувате самоорганизирано на границата няма да ви спрат, но агенцията ще откаже резервация. Питайте още сега за да не се наложи експресно издаване.

Да, още в понеделник ще звънна да питам. Thinking

Никой няма да ви откаже резервацията - работя в агенция. Обяснила съм по-горе, какъв е проблема с паспортите. В качеството си на каква институция една агенция ще ви изисква такива неща за паспорти - помислете малко.

# 301
  • София (Възраждане)

Това правило не се налага от страната, а от туристическата агенция, т.е. ако пътувате самоорганизирано на границата няма да ви спрат, но агенцията ще откаже резервация. Питайте още сега за да не се наложи експресно издаване.

Това са пълни глупости. Пука и на агенцията за вашите паспорти  #Crazy Изискването за 6 месеца е на нашите гранични служби, често такова изискване има и за страни, за които се издават визи. Така или иначе иска се 6 месеца до изтичане на паспорт от датата на влизане в другата държава. Може да минете без проблем, но може и да имате проблем /аз лично пътувах с чартър и нямах проблем с изтичането след 2 месеца на паспорта ми/. Въпросът е, че ако ви спрат на границата поради този проблем, туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява пари за резервации или неизползвани нощувки.  Peace

На практика това исках да кажа и аз именно защото самоорганизирано не съм имала проблем с остатъчната валидност. Оттеглям тази част от постинга си: това правило не се налага от страната, а от туристическата агенция,, некоректна е наистина. Съвсем логично е агенциите да спазват общоприети изисквания!
Но да работиш в агенция и да кажеш че не ти пука за паспортите на хората и че ако случайно някой бъде върнат в последствие агенцията ще му заяви, че това не е неин проблем без предварително да го е уведомила за това изискване Confused...Преди време на мен ми отказаха твърдо резервация заради по-малка от 6 месечна валидност, явно е въпрос на коректност.

# 302
  • Beyond the Frontiers

Но да работиш в агенция и да кажеш че не ти пука за паспортите на хората и че ако случайно някой бъде върнат в последствие агенцията ще му заяви, че това не е неин проблем без предварително да го е уведомила за това изискване Confused...Преди време на мен ми отказаха твърдо резервация заради по-малка от 6 месечна валидност, явно е въпрос на коректност.

Отговорността на агенцията се изчерпва с това да информира клиента за евентуални изисквания за паспортен и визов режим. Клиентът сам носи отговорност от там нататъка. За това коректните агенции под всяка оферта описват изискванията за дадената държава. Агенцията не може да държи сметка за паспорта на клиент, просто няма право за това.
Вие сте написали, че това изискване е на агенциите???? И едва ли не, ако пътуваш без агенция то не важи???
Може да ви бъде отказана резервация, ако тя включва и издаване на виза, което ще е невъзможно при изтичащ паспорт.

Колкото до моята "коректност" нито ме познавате, нито сте ми били клиенти за да можете да коментирате. Подхвърлянето на подобни забележки към непознат човек е меко казано некоректно.

# 303
  • София (Възраждане)
Вояджър, благодаря за уточнението. Аз вече коригирах некоректно подадената от мен информация. Вие също обяснихте, че предоставяте информация относно паспортните изисквания предварително. Съвсем не съм имала за цел да Ви обиждам. Получи се ненужно пререкание, за участието си в което моля за извинение Blush Дано поне да е било полезно за тези, които не са проверявали скоро датата на валидност на паспортите си.

# 304
  • Beyond the Frontiers
 Peace

Така или иначе има достатъчно време за де се извадят нови паспорти и то с нормална процедура.

# 305
Peace

Така или иначе има достатъчно време за де се извадят нови паспорти и то с нормална процедура.

Вярно е че има, просто ако имаше еднозначен отговор и той беше "не" щеше да си използваме пълната  5 годишна валидност на паспорта, но явно е по-добре да не рискуваме и да си създаваме излишни притеснения. Благодаря Ви и се извинявам че създадох този излишен спор, всички сме от една страна   Simple Smile bouquet

# 306
Здравейте,и при нас положението с паспорта на каката е такова-пътуваме в края на юни а паспорта и изтича септември.Тъй като вече направих ранна резервация и дадох данните от паспорта и ,предполагам,че няма да има проблеми да ги сменят,когато извадят новия. newsm78Реших да и  извадя нов,да ми е мирна главата.

# 307
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,и при нас положението с паспорта на каката е такова-пътуваме в края на юни а паспорта и изтича септември.Тъй като вече направих ранна резервация и дадох данните от паспорта и ,предполагам,че няма да има проблеми да ги сменят,когато извадят новия. newsm78Реших да и  извадя нов,да ми е мирна главата.

Никакъв проблем - само ги предупредете. Данните са нужни най-вече за медицинската застраховка -само и единствено там се вписват.

# 308
Galactic Voyager ,много ти благодаря за бързия отговор.  bouquet

# 309
Не бих препоръчала центъра на Гюмбет за почивка с дете на 4 г. Много е шумно. Денонощен купон. Незнам дали това няма да пречи на детето. Но нека и други да споделят... newsm78
В кой хотел сте били през 2003г. за да преценя какво ви харесва?
Аз бих препоръчала ISIS HOTEL & SPA (има една стръмнина при входа на хотела, но има и шатълки за да не се качва и слиза пеша). Той е в Бодрум. По-скъп е, но ако изместите датата за средата или края на септември може да се вместите в бюджета, още повече че дори и края на август температурите могат да стигнат 40 градуса.
мила хиляди благодарности не му бях обърнала внимание на този хотел ISIS HOTEL поразгледах го ,но ще трябва да се посъветвам и с другите от компанията

Определено не препоръчвам Исис ако все пак искате да оцелеете...
https://http://turkey.snimka.bg/travel/isis-bodrum.724847.29459386

A ако в този момент имаше човек в банята...Ето това получих за 760 лв през септември. А когато се опитвах да поръчам 2 кафета,отговора беше : ''Съжалявам имам само 1 измита чаша''. Няма смисъл да разказвам повече,много жалко за този хотел,защото очевидно е правен от човек с вкус,но обслужването беше под всякаква критика!

# 310
  • София
Не бих препоръчала центъра на Гюмбет за почивка с дете на 4 г. Много е шумно. Денонощен купон. Незнам дали това няма да пречи на детето. Но нека и други да споделят... newsm78
Аз бих препоръчала ISIS HOTEL & SPA (има една стръмнина при входа на хотела, но има и шатълки за да не се качва и слиза пеша). Той е в Бодрум. По-скъп е, но ако изместите датата за средата или края на септември може да се вместите в бюджета, още повече че дори и края на август температурите могат да стигнат 40 градуса.
мила хиляди благодарности не му бях обърнала внимание на този хотел ISIS HOTEL поразгледах го ,но ще трябва да се посъветвам и с другите от компанията

A ако в този момент имаше човек в банята...Ето това получих за 760 лв през септември. А когато се опитвах да поръчам 2 кафета,отговора беше : ''Съжалявам имам само 1 измита чаша''. Няма смисъл да разказвам повече,много жалко за този хотел,защото очевидно е правен от човек с вкус,но обслужването беше под всякаква критика!
Много жалко е да се случи подобен инцидент.  #Crazy Не ви ли преместиха в друга стая? Аз лично съм разглеждала този хотел и ми хареса и като обзавеждане, като разположение (хем е в града, хем е на плажа), а и цените са му приемливи. Но това, че имат лошо обслужване…. newsm78 нямам информация. Коя година бяхте там? Аз бях през 2011 г.

# 311

Много жалко е да се случи подобен инцидент.  #Crazy Не ви ли преместиха в друга стая? Аз лично съм разглеждала този хотел и ми хареса и като обзавеждане, като разположение (хем е в града, хем е на плажа), а и цените са му приемливи. Но това, че имат лошо обслужване…. newsm78 нямам информация. Коя година бяхте там? Аз бях през 2011 г.

Да, преместиха ни след доста разправии, тъй като искахме отново да сме в съседни стаи с нашите приятели. Опитаха се да ми вземат пари за да се обадя на агента от рецепцията,при условие че вината е тяхна.
И тук говорим за това, че те бяха принудени да ни преместят,тъй като банята стана неизползваема.При такава случка,според мен най-малкото трябва да има някаква компенсация или жест от страна на хотела,като не считам преместването за такива.
Бяхме средата на септември 2012. А ла карт ресторантите трябваше да работят до 01 октомври,но познайте какво-готвачът на китайския си тръгнал и те не знаели дали ще се върне за да си направя резервация.
Подозирам, че заплатите на доста от служителите не бяха платени за да си позволяват толкова своеволия.Само че аз като плащам искам да получа всичко описано в услугите.И този хотел ми беше препоръчан от 3 агенции.

# 312
  • София (Възраждане)
Може ли отзиви от Turan Princes Residens в Сиде, благодаря!

# 313
Каква ще кажете за Атлантик?
Или приемам други предложения в този ценови клас  Wink

# 314
  • София
Каква ще кажете за Атлантик?
Или приемам други предложения в този ценови клас  Wink
Върни се в темата и прочети, има достатъчно мнения.

Общи условия

Активация на акаунт