Не обичам празниците.......

• 29 002
  • 529
  •   1
Отговори
# 255
Цитат
Заради това и не си харесвам рождения ден, че то през повечето години се пада ако не първия, то втория работен ден след празниците.

Butinsky,да не се окаже,че сме астрални близначки Grinning

На 3-ти януари съм аз, purko88 Simple Smile
Коледната песен анимационната е страхотен и аз го препоръчвам горещо.

# 256
  • София
Бути, с мъжлето ми сте родени на една дата! Sunglasses Wink

# 257
  • в рока
И аз съм на 3ти януари,Butinsky  Grinning (ето защо те харесвам Mr. Green)

# 258
  • София
И аз съм на 3ти януари,Butinsky  Grinning (ето защо те харесвам Mr. Green)

Е хайде сега, ами другите какво да правим  Mr. Green Mr. Green

# 259
http://www.kazanlak.com/news-10336.html
Вижте у нашия град как пристига Дядото, пък си представете какво е всяка вечер и особено в 12-ия час Rolling Eyes Май повече мразя Новогодишната нощ от Коледата!
Приятно гледане на филмите... ние сме на анимационните канали, както всеки ден!
п.п. да не остана по-назад - рожден ден у дома имаме на 4-ти януари - тогава ми е по-празнично - дете съм родила все пак!

# 260
  • в рока
Цитат
Е хайде сега, ами другите какво да правим

Mr. Green Mr. Green

# 261
  • София
Леле-мале....Що Козирози, що нещо....... Laughing
Да сте живи и здрави...Около мен все кози и стрелци.....Хубав народ - особено козите.....Чепат, но класен.... Mr. Green

# 262
Здравейте момичета,  поздрави от Хасковски минерални бани .
Гледам  добре   си  хортувате  и без мен . 
Утре  се  прибирам  след  Коледно  ,  ураааа! Мина  единия  дразнител  . Остана втория . Peace

# 263
Според мен е заради това, че смъртта е неизбежна, и възкресението е надежда, че смъртта не е окончателна. А раждането на дете винаги е предизвиквало умиление у хората, особено у жените. Предполагам, че всяка жена се припознава в образа на Дева Мария.
Един свещеник преди време ми каза, че за нашата църква големият празник е Възкресение, защото на Коледа какво толкова се случвало, родило се едно бебе!

Не бе идеята ми беше, че празника е религиозен и на който му се драйфа от всеобща суетня не бива да го свързва с  реално религиозното му значение. Инак си мисля, че е точно обратното, а именно- раждането на Спасителя е първопричината, а саможертвата му за спасението на човеците е следствието. Това е друга тема няма да я бистрим.
Просто винаги ми е супер странно като се започне тук във форума, защото реално не познавам хора, които да мрънкат така, как мразят и се депресират от Коледата. Рождеството е за вярващи, а всичко друго е традиция и то религиозна,а не национална. Затова не сте длъжни да я следвате. Създайте си свои такива/приятни традиции/ и не мрънкайте. Да празнуваш е индивидуален избор. Просто е.

п.п. на мен Коледа ми носи уют и много топлина. Никаква суетня или психоза не могат да помрачат личната ми призма и възприемане на този празник. Нова година ми е изключително тъжна, свързвам я с равносметка на изминалата година и винаги се натъжавам, но я празнувам не се депресирам. Сама избирам.
Когато телевизята не допада, има дискове интренет пространството предлага музика фирлми, които можем сами да си доставим. Какво ви пречи концерта на Лили Иванова или В. Маринов?! Нима не можете да смените канала или изключите дистанционното. Мен пък изключително много ме дразни всяка Коледа тази всеобща психоза да се мрънка и оплаква "колко депресираща е Коледа и колко е тъпо да я празнуваме". Не ви ли омръзна?! Празнуването на какъвто и да било празник не е задължително.
[/b]

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 16:09 от Fortune

# 264
  • София
нали се сещаш, че не върви пред хора, които познаваш отблизо, и са твои роднини, колеги, партньори и прочие, пред които трябва да поддържаш добро име, изведнъж да се изцепиш, че мразиш цялата кичозна суетня! Аз например, обичам Коледа и всички празници, но се изнервям от пазаруването и кича. И се оказва така, че точно по празниците, когато другите се пукват от преяждане и препиване, ние караме дори по-скромно или близо до ежедневното ядене, защото не мога да понеса опашките и лакомията в очите на хоратаа по магазините. Ако можеха, щяха да изядат целия свят наведнъж! А за малоумните коледни песни в изпълнение на долнопробни играчки неустановено произвоство, хич не ми се говори.

Има и нещо друго, получава се контраст между цялата преувеличена еуфория и едно по-спокойно поведение, и на фона на заливащото отвсякъде "Днес е светлият празник ...", човек гледа да се защити и затова изглежда, че мрънка и е депресиран.

# 265
Разбирам обаче, това е вид изкривена/за мен/ защита. Това си е чисто прехвърляне на товара в пространството.Могат и по-успешно да се защитят с хубава книга, песен или филм. Готини приятели съмишленици, които също търсят защита. Тук направо си се образува една гилдия и се образува едно всеобщо мрънкане като отпор на мразената коледна суетня. Едното по нищо не се различава според мен от другото освен , че е в в другата крайност.
п.п. навсякъде ни заобикалят неприятни неща, празнична суетня има винаги при празник не само около въпросната Коледа щом празника е всеобщ. Масовото оплакване е  не по-малко натоварващо и дразнещо, колкото и тръбенето за "светлата нощ". Та така...

# 266
.....
п.п. навсякъде ни заобикалят неприятни неща, празнична суетня има винаги при празник не само около въпросната Коледа щом празника е всеобщ. Масовото оплакване е  не по-малко натоварващо и дразнещо, колкото и тръбенето за "светлата нощ". Та така...[/i]
Права си, но на никой друг празник по всичките 100 канала не ти пускат филми, музика, новини с елха (а под нея куп с подаръци) и не ти говорят колко е важно да си със семейството си на гооолямата софра.  Отвсякъде всеки ти диктува как трябва да празнуваш и ако не направиш точно така си някакъв особняк хейтър и т.н.
Всяка Коледа вкарват Скрудж в релсите на празника. Не се оприличавам на него и не искам да ме оприличават, но всичко ми идва в повече.

# 267
Аз например, обичам Коледа и всички празници, но се изнервям от пазаруването и кича. И се оказва така, че точно по празниците, когато другите се пукват от преяждане и препиване, ние караме дори по-скромно или близо до ежедневното ядене, защото не мога да понеса опашките и лакомията в очите на хоратаа по магазините. Ако можеха, щяха да изядат целия свят наведнъж! А за малоумните коледни песни в изпълнение на долнопробни играчки неустановено произвоство, хич не ми се говори.

Наистина ли , Андариел ? Wink
Поздравления , че успяваш !  bouquet
На мен това ми е противно - 3 дни безкрайно ядене ...

Не бе идеята ми беше, че празника е религиозен и на който му се драйфа от всеобща суетня не бива да го свързва с  реално религиозното му значение.

п.п. на мен Коледа ми носи уют и много топлина. Никаква суетня или психоза не могат да помрачат личната ми призма и възприемане на този празник. Нова година ми е изключително тъжна, свързвам я с равносметка на изминалата година и винаги се натъжавам, но я празнувам не се депресирам. Сама избирам.

На мен точно библейският смисъл на празника ми харесва , Рождество . Hug  bouquet
Но това не се свързва с опустошаването на тонове храна ... И купуването на подаръци ...

А НГ ми е много зареждащ празник . Grinning
Ново начало ! Нови очаквания !  bouquet
Равносметките ми , досега , слава Богу са повече от положителни , дай Боже всекиму !  bouquet

# 268
  • София
Според мен е нормално и предвидимо - трябва да има  равновесие. Честно, аз не видях някаква крайност в изказванията в тазитема. Обективните неща, които не могат да се пренебрегнат са битовите неуредици, които произтичат от толкова много почивни дни един след друг - магазини, лекарска помощ, натоварени пътища. Може и да има хора, на коитоне им прави впечатление, че детето или половината домочадие се е натръшкало с температура, но за други може да скапе и най-доброто настроение. Другото е, че сетивата се претоварват от постоянното приказване за празника, още от началото на декември, и колкото и да е сладко, то пък от толкова сладко вече започва да нагарча. За четири дни можеш да прочетеш доста книги и филми да изгледаш, ама животът вкъщи на битово ниво си върви, и нито манджата се готви сама, нито чиниите се мият сами, нито домочадието се превръща в тихо и кротко. За едни е важен празник, за други е просто поредица от почивни дни, защото ритуалите не носят тази емоционална натовареност, характерна за едни други времена. Дори, ако се сещаш, преди двайсет години Бъдни вечер и Коледа се празнуваше наистина тихо и кротко, по семейному, и то дори не всички хора я празнуваха, а не като сега по задължителност.

Хепи мама, мен дори често ме гризе съвестта, че точно по празници гледам да си улесня живота, но се успокоявам с това, че през останалото време се старая нищо да не им липсва вкъщи.

# 269
.....
п.п. навсякъде ни заобикалят неприятни неща, празнична суетня има винаги при празник не само около въпросната Коледа щом празника е всеобщ. Масовото оплакване е  не по-малко натоварващо и дразнещо, колкото и тръбенето за "светлата нощ". Та така...[/i]
Права си, но на никой друг празник по всичките 100 канала не ти пускат филми, музика, новини с елха (а под нея куп с подаръци) и не ти говорят колко е важно да си със семейството си на гооолямата софра.  Отвсякъде всеки ти диктува как трябва да празнуваш и ако не направиш точно така си някакъв особняк хейтър и т.н.
Всяка Коледа вкарват Скрудж в релсите на празника. Не се оприличавам на него и не искам да ме оприличават, но всичко ми идва в повече.

Ето... не гледай 100-те канала/нямам идея кои канали зяпаш обаче аз тази година даже мисля , че е постно от към подобни предколедни или типично коледни изпълнения/. Пусни си филм, или друго кой те е залепил за телевизора?! Масовият мазохизъм води до подобни мрънкания. Необходимо е да има някаква избирателна пропускливост. Тя е повече от защита. Peace
happy mama, всеки има лично възприемане на празниците- особено пък на Нова година, която е един изсмислен празник*край на един календарен цикъл, който е превърнат в повод за купон с не по-малко плюскане и подаръци. Не виждам разликата в дразнещите мотиви.

Общи условия

Активация на акаунт