Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 979
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние вчера пак имахме една кървава точица в акото  Sad, много микроскопична и ако не се вгеждах толкова нямаше и да я забележа, но след кървавите жилки разглеждам много обстойно всеки път. Доколкото успявам да намеря информация при такива неща все казват директно АБКМ, без изследвания, без нищо. Утре ще я водим на лекар да видим какво ще каже, но вече съм почти сигурна, че ще е това и ще назначи диета за мен като за начало, само на кърма сме.

ilyana.87, ние принципно не я къпем всеки ден, къпем през ден, понякога даже и през 2 дни.

Деси, потим се, при това вече няколко пъти установявам, че са й потни стъпалата. Аз самата все съм с потни ръце и крака, та не ме учудва много и не ме притеснява особено.

# 121
  • София
Момичета, много ме успокоихте с това изпотяване, че пак се вкарах във филми  Sad

Светле, стискам палци да е нещо съвсем безобидно  Praynig

Милинка, като се разкапризничи така, защо не го пуснеш във ваната да плува? Нали писа, че много се изморява и успокоява? Може би това е вашата панацея  newsm78

Ивалити, изобщо не ти завиждам с тези гости, ние по принцип не ходим никъде на НГ и не каним никого, така че нищо ново  Peace

Ива, шапка ти свалям за тази постъпка   bouquet Hug

Джесика (мини-пинчер) изобщо не реагира на детето, дори когато Зарко плаче, тя кротко си спи в къщичката. Единствено се сърди когато започна да дрънча с дрънкалката или да пищя с някоя играчка, защото и тя има такива модели и мисли, че ще играя с нея  Mr. Green Зарчето също не реагира на лай  Peace

За къпането: от самото начало бях казала, че няма да къпя детето всеки ден  Crossing Arms Сега го къпем на 2-3, всичко зависи кога ще мине майка ми  Mr. Green Правили сме и пауза от 5 дни, нищо не му стана. Иначе подмивам дупето със сапун след всяко акане, а пишока - с вода или отвара от лайка след всяко пишкане  Peace

# 122
  • София
Деси, намислила съм му го за днес, но чакам да стане малко по-късно. Mr. Green И Хасан е човек. Simple Smile
Днес цял следобяд спа в кошницата си и от преди час с нови сили започна с ревовете. В момента е върху възглавница в скута ми и го клатуркам с крака. Направо каталясахме и аз, и мъжа ми, защото репертоарът продължава с часове.
Не къпем всеки ден, има дни, в които прескачаме, а в други съм къпала и по 2 пъти, както дойде.
Не зная, като дойде време Андрей да се заиграва с играчки, как ще ги подели с кучетата.  Laughing Кокерът изпада в захлас от пискащи играчки, а пинчерът - от топки. Дори и сега понякога зад гърба ми се прокрадват, за да видят дали не могат да гепят от нещата на бебето, а по-нататък, живот и здраве, процесът ще е двустранен.  Mr. Green

# 123
Деси, и Александра се изпотява по главичката. И аз съм във филм, та дори смятам да споделя с педиатъра на следващата консултация. Дано да се лъжа ... Този интернет, колкото помага, толкова и ме влудява Confused
Къпем Алекс всеки ден. Освен в двете поредни вечери след ваксинацията и още една, когато се наложи да спим в хола. Храним се с кърма на поискване, та къпането е единственото нещо, което мога да фиксирам, за това се старая да не изпускаме ден Simple Smile Така че при нас къпането освен за хигиена е и като ритуал. Simple Smile
За чистите ръчички И аз имах трудности с бабите, докато свикнат. Дори на изписването ни от АГ-то влетяха и двете да помагат да облечем бебето и двете без да се измият. Аз веднага изкърцах, майка ми ме познава и веднага се изми жената,  но свеки с цялата си наглост ми заяви,че й били чисти ръцете Close Направо побеснях. Сега ги научих - никой не може да влезе в детската без да си е измил ръцете.
Кучето ни (Джена се казва и е черен лабрадор) много иска да целува бебето, но все още не позволявам. Не че бих искала някога да позволя, но всички с кучета знаят, че това не подлежи на контрол, от един момент нататък.   Носи си топката, слага я до бебето и тръпне в очакване  Laughing Много е забавно.

п.п Момичета, извинете ме за словореда.

# 124
  • София
Момичета, защо ви притеснява изпотяването? За рахит ли се притеснявате или за какво?
Тия дни гледам в Ютюба едно предаване, което все го изтървавам по телевизията. Пускам ви линкче (на руски е), мен много ме изкефи този доктор, даже вчера купих книжка за отглеждане на детето, писана от него.

Светле, стискам палци да се окаже нещо по-безобидно и да се успокоят нещата с Танчето!

# 125
  • София
Милинка, изпотяването е признак не само на рахит, но и на разни неврологични увреждания  Sad А при нас е съчетано и с клатенето на глава, та съм съвсем ледена. Цвети е права - по-малко трябва да се чете, ама пусто... Утре сме на ваксина, ще говоря с педиатърката да ни насочи към невролог, няма да навреди, по-добре да се презастраховам  Simple Smile

# 126
да, от рахит се притеснявам. Повечето от симптомите ги наблюдавам при моето дете, но пък се успокоявам, че те не са гаранция за рахит... Надявам се всичко да е наред Praynig
Момичета, да ви се оплача, моето бебче си откри палеца и с такава любов и отдаденост си  го смуче, че чак тръпки ме побиват. Преди биберона вършеше работа, а сега го плюе и търси палчето. Ще имам проблеми с това, от сега е ясно  Laughing

# 127
tsveti_do и при нас е така с палеца като се събуди въобще не се обажда а  започва да го смучи добре че издава звуци.Биберона твърдо отказва и сега реших, камизолки с по-дълги ръкави вместо ръкавички не знам дали ще помогнат.

# 128
И Сияна се поти, най-вече по косичката на врата. И аз в тоя филм се вкарах Mr. Green, само че ние сме доста слабички, нали това е един от основните симптоми newsm78
Сияна май е със запушен нос, от време на време хъхри. Слагам и физиологичен разтвор, но като погледна в носа няма нищо, аспиратор нямам, нещо ме е страх да действам с него. Чудя се дали да викам утре педито да я преслуша Confused

# 129
Относно изпотяването
Скрит текст:
не е за подценяване, особено когато се поти бебето без да има причина за това (в смисъл не е топло или не си го гушкал за да си стоплил и т.н.). Синът ми доста се потеше и имаше плешиво отзад на главата. Спомням си че имаше и някакво по особено движение на главата. Но не винаги това е признак за рахит. При него имаше и изключително голяма фунтанела. В крайна сметка се оказа, че има лека степен на рахит но това го установихме след кръвно изследване, което беше много трудно понеже трябваше да се вземе кръв от вената а на бебе никоя лаборатория не искаше да рискува, че търсихме връзки за да открием сестра специалитет която да се съгласи.  На него капките вигантол не помагаха и от Турция си внасяхме инжекции с витамин Д и мога да кажа,че имаше голям ефект още първият месец фунтанелата беше значително намаляла.   

# 130
Честита Коледа и от мен мами!

За потенето- много рядко да ни се изпоти косичката.
За четенето из нета.. избягвам да го правя честно казано, защото и аз ще изпадна във филми, а и гледам да мисля само положително относно детето.

За чистите ръце- край мен всички влизат при бебка с измити ръце. Съобразяват се, което е страхотно.
Рядко някой да ми се бърка в отглеждането на детето. Съвети понякога получавам от бабите, а дали ще ги приема, това вече аз си решавам  Laughing

За къпането- През около ден-два я къпем. Смятам, че е достатъчно Simple Smile

Когато беба плаче, котката започва да мяука. Вдига се на предните си лапички и я наблюдава (напомня ми на онзи солигат Тимон от "Цар Лъв" )  Mr. Green

Тази нова година хич не ми се събира с никой. Нито ми е до гости, защото си ми е достатъчно натоварено покрай къщната работа и детето.

Забравих да спомена, колко са сладички дечицата на ShySun и на Мама Смехорана (пу пу да не им е уроки Simple Smile ) и ако позволите ще вмъкна и наша снимка с пожелание за много усмивки и сбъднати мечти през 2013 година.

Скрит текст:

# 131
Айй какъв сладкиш Simple Smile
Сега покрай Коледа само сладки джудженца. Ето го и моето  Heart Eyes
Скрит текст:

# 132
Ясно е то, че тук са се събрали най-сладките бебоци  Laughing

# 133
Ех за втори път си пиша съобщението, все ми се изтрива, не знам какво натискам..

Нашият "Стеримар" е спрей, не знаех че има с капкомер, а е гадно да ти пръскат в носа и разбирам защо се дере малкия, но днес се оригна и повърна леко през носа, та се отпуши сам:)

Деси, и ние си клатим главата, като кълвач, но не го прави постоянно, така е от самото начало, явно не я балансира добре.

Напоследък, когато спи, си върти главата нервно едно не знам какво означава..утре ще питам педи.

Забелязвам тия дни, че са му влажни ръчичките, не знам, припотява ли се или като си ги смуче стават такива newsm78

Иначе се къпем през ден, дупето когато е наакано се мие и така, вече като стане по-голям всеки ден ще си се къпем, но сега да влача вани, стойки, всяка вечер, няма смисъл май, не се цапа толкова..

Много сладки бебчета   Heart Eyes

# 134
И аз от скоро започнах да го къпя през вечер.
Моето момче не само палеца, а цялата ръка се опитва да налапа, понякога така звучно ги смуче, имам чувството, че скоро зъби ще му никнат....Биберона вече не го иска, моментално го изстрелва като тапа. И много лиги, много нещо...

Общи условия

Активация на акаунт