Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 992
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Ние се къпем всеки ден. До сега сме пропуснали само веднъж, след последната ваксина и това е. Тя толкова обича да я къпем и после да мажем с олио и да правим масажчета, че не бих я лишила от това удоволствие  Simple Smile

За изпотяването, за първи път чувам, че това може да е симптом на рахит. Сега сигурно и тази муха ще ми влезне в главата, като знам каква съм шашната. Иначе нашата бебка се поти само, когато по-дълго спи в мен или в татко и (което и е любимо и не знам как ще я отучим), та тогава и се поти само косичката и то тази част, която е била допряна до ръката ни. И ръчичките и винаги са влажни, почти никога не са сухи. Дано това да е нормално  Simple Smile А и дайте да не се шашкаме много! Нали все пак за това са педиатрите. Аз си мисля, че ако имат някакви съмнения ще кажат, а и може би симптомите са по-забележими за тях и би трябвало да ги виждат при месечните прегледи  Peace

# 137
Добро утро, майчета  Hug
Честит Стефанов ден и наздраве на всички, които носят имената Стефи, Стефко, Стефанка, Стефания, Фани, Теки, Венчо, Венцислав, Венцислава, Стамен, Стан, Стамена, Станчо, Станимира, Станислава, Стане, Цако, Цанко, Цано, Цанчо, Цанка, Стою, Стоян, Стояна, Стоичко, Шон, Шона
 cheers

Момичета, по проблема с мръсните ръце- аз процедирам така. "Добре дошли, ето ви малко дезинфектант за ръце без отмиване, ако искате да пипате бебка" (има ги навсякъде по парфюмерии и аптеки и никак не са скъпи, 2-3 лева е 120мл, а е икономично- се слага колкото грахово зърно). Никой до сега не се е обидил, даже някои го намират за оригинално и интересно  Peace

Аз повдигнах темата с честотата на къпането и сега като виждам, че не съм единствена, която прескача от време на време, се успокоявам  Mr. Green Знам, че е хубаво да е всеки ден, дори е добре и да е по едно и също време, ама ние като сме на поискване с храненето, няма как да й направя хубав режим. А повечето пъти вечер като е кисела и има колики, гледам да не я дразня допълнително. Като цяло Ели обича да се къпе, но мрази бъркането в ушите, почистването на носа, обличането и всички други процедури около самото къпане  Peace

При мен пък майка ми е повече от чистница, и направо ме кара да се чувствам като егати мърлата  #Cussing out Не само мити ръце, ами постоянно мокри кърпи, всичко се забърсва, дори има престилка за гушкане на бебето, която се пере с бебешкия прах, защото се плюнчи по нашите дрехи, които нито са прани с бебешки прах, нито са гладени за дезинфекция  Tired Стерилизирала е до 8 месеца, а е гладила до 1 годинка  #Crazy Аз обаче смятам максимум до 4 месец- почне ли да хваща и лапа всичко, до което се докопа- край. Кел файда от стерилизация на бибата, като ще ми налапа де каквото хване newsm78

За животинките- имаме котка, която ако помните беше напълнила къщата с бълхи точно седмица преди да родя  hahaha Вече живее навън, на двора, но понякога я пускаме да влезе, когато беба я няма в стаята. Веднъж само ги "запознахме", ама никаква реакция нито от Елица, нито от Чарли  Mr. Green  Жал ми е при този студ навън, ама оплескахме нещата като започнахме да го пускаме навън. Някоя мама тук ми беше казала "Или само вътре, или само навън", а ние като стана на 1 годинка искахме да си идва за хапване, а да си щъка на двора на воля. Да, ама- не, рови по казаните, завъди бълхи, взе да драска много..... и нямаше как- стана само дворно коте.

Вчера направих толкова дълъг масаж на Еличка, че после аз имах нужда от масаж, заради схващане на гърба  hahaha Почти час се търкаляхме по леглото, то гимнастика, то разтриване, то гукане, то масажи.... за първи път бебунка беше толкова спокойна и не можах да изпусна възможността  Mr. Green

# 138
Да почерпя  за моя имен ден

Честито на всички, малки и големи с здраве да си носите името.

# 139
Честит имен ден Tanchoo Simple Smile   newsm51 Да си жива и здрава и много много щастлива и обичана!!!
Честит Стефановден на всички празнуващи!!! Да са ви живи и зздрави имената и вие покрай тях  Wink  bouquet

Моето момче не само палеца, а цялата ръка се опитва да налапа, понякога така звучно ги смуче, имам чувството, че скоро зъби ще му никнат....Биберона вече не го иска, моментално го изстрелва като тапа. И много лиги, много нещо...

и Алекс започна да се плюнчи Laughing Много е забавно това гъргорене, което от време на време бебета правят Hug
Ръцете си налапа още първият път, когато я видях (няколко часа след секциото). Изплаших се, честно да ви кажа. Беше доматено червена, с черна коса и с фейс на монголски боксьор, щом я взех ревна, бутна си юмручето в устата и започна едно яко мляскане Laughing Как да не се изплаши човек  Laughing

# 140
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet

Мнооого сладки джудженца!  Hug

Нашият "Стеримар" е спрей, не знаех че има с капкомер...

Ами то няма  Wink Аз пръскам в капачката и след това слагам с капкомера  Peace

За изпотяването и рахита: изпотяването е само един от симптомите, при прегледа детето може да е абсолютно спокойно и педиатърът да не забележи някои неща, затова детето се наблюдава и се съобщава ако има нещо ново и различно от поведението досега. При рахит се изпотяват стъпалата и дланите, детето търка главичката в легнало положение (наляво и надясно) и се получава характерна плешивина (по отделно всичко това не са симптоми на рахит, специално внимание трябва да се обърне ако детето прави всичко това накуп и постоянно)  Peace

Зарчето също "преоткри" палеца  Mr. Green, само че все е с по-дълги ръкави, та ги лигави тях и се преобличаме по 100 пъти на ден  ooooh!

# 141
  • София
Дезинфектантът, за който е писала Илианка, е много практичен и за разходките навън. Аз ползвам "Живасепт", който е с постоянно присъствие в чантата на количката и ми е безценен, като я товаря и разтоварвам в/от колата, пазарувам и пипам мръсните банкноти и др.такива, а помежду се налага да оправя беба, да дам биба, да я накърмя и т.н.

Нашата е от пъхащите цяла ръка в устата, кога като юмруче, кога 4-те пръста и обикновено почва да се сърди, че не "пуска" или не може да влезе цялата  Mr. Green

Честит имен ден на празнуващите днес!   bouquet

# 142
Честито на всички именици! Да сте живи и здрави!  Hug

За чистота: нашите баби са от чистниците и винаги преди да пипнат беба си мият ръцете. Досега външни хора не са я пипали, а и аз не искам да ми мачкотят и пипат детето чужди.  Crossing Arms
За къпането:къпем всяка вечер, макар че имаме и пропуснати вечери, но се стремя да не са много, че Катрин обича банята.  Grinning
За рахита: очите ми са на четири, но освен потенето,неспокойното въртене на главичката и плешивината(което вече не било симптом според нашата доки), има значение и размера на фонтанелата и нейните ръбове (неща, които са в компетентността на педиатъра и той на всеки преглед ги проверява). Освен това диагнозата се поставя след кръвно изследване (доколкото знам). На нашата кака дълго време фонтанелата беше голяма, въртеше си главата, когато лежеше и ние също слагахме вит. D мускулно. Не се притеснявайте, споделяйте с педиатъра какво ви тревожи, задавайте въпросите си и той ако прецени ще ви изпрати на специалист или ще ви назначи необходимите изследвания.  Peace
За смукането на пръста: и Катрин го преоткри.  Mr. Green Плюе си биберона и си лапа палеца, цялата ръка, понякога и двете ръце.  ooooh! Как ще я отуча не знам.
Вчера ходихме на гости на свекърите на село. Там се отопляват с камина с дърва и дали и`беше топло, но Катрин почти не спа, а я съблякох по боди и ританки. Общо взето беше спокойна, раздава усмивки. След като се прибрахме, изкъпахме я към 22,30ч и в 23,00ч. вече беше заспала. Спа непробудно до 8,30ч.
Имам и един въпрос:на колко време акат бебетата ви? Последните дни Катрин ака веднъж на 24 - 30ч. Даже вече си записвам, за да я следя. Деси, това, което беше писала, че педиатрите приемат, че е нормално бебетата да акат до 36ч. и след това вече се приема, че имат запек, за всички бебета ли се отнася или само за тези, които са на АМ? Благодаря!  Hug

# 143
  • София
Фортуна, нашата педиатърка каза, че при бебетата на АМ за нормално се приема 24-36 часа, за запек - над 60 и повече часа (и пак зависи от количеството течности, което са поемали през това време - ако са пили малко или изобщо не са пили, могат да не акат и много повече, без да е запек). Откакто давам "Биогайа", Зарчето ака много по-редовно - на около 36-40 часа  Simple Smile

# 144
  • София
Здравейте мами. Първо Весела коледа на всички и честит имен ден на именниците!!!

За акането: Моето момче вече не ака по няколко пъти на ден както беше в началото. В общи линии ака ако не всеки ден по веднъж, то на следващия ден задължително и то обилно Simple Smile Забелязахме, че обича да ака на чуждо Simple Smile На Коледа у дядо си, един път докато бяхме на гости у едни приятели, въобще забавляваме се Simple Smile. Един път хем се смях хем се ядосах защото тръгнах да го обличам да излизаме....е три пъти се изака един след друг като естествено изчакваше да го облека от горе до долу Simple Smile Много беше забавно и подготовката за излизането ми отне около час Simple Smile

Взех от една приятелка кантар защото предния път малко се стреснах че не е наддал...за седмица беше наддал само 80 гр., ако е верен кантара на доки. Simple Smile Сега съм спокойна, че за по-малко от седмица от 6180 вече е 6490 Simple Smile на мама дундито той Simple Smile Хапва си, но от време на време е доста неспокоен докато яде....върти се и рита с краче и аз си мислех, че нямам достатъчно кърма, но си ака нормално и е щастлив така че няма да се шашкам повече.

Все пак ако някой консултант може да каже евентуално на какво може да се дължи това въртене и ритане с краче докато суче? Изцяло на кърма е и го храня на поискване в общи линии на 3-4 часа със сериозна нощна пауза (понякога) която той сам си я направи.

# 145
  • варна
Дами до кой месец трябва да се подпира главичката на бебенцето, за да не ми се набива вратлето?

# 146
  • София
Илиана, ако обезпаразитявате котето редовно, няма да има проблеми  Peace

Наде, сетих се и за твоето неизкъпано куче - продават сухи шампоани, само напръскваш и изчеткваш хубаво, така ще избегнеш разправията да го къпеш с вода  Peace

Даниела, аз на моето дете не я подпирам откакто стана на около месец и половина и започна да я държи стабилно  Peace

# 147
Здравейте и от нас, ние направихме една хубава разходка за около час и половина Mr. Green
Страхотно е времето навън, как искам цяла зима да е така Heart Eyes
Аз мисля, че взехме прекалено да се травмираме с този рахит, както много мами казаха, най-добре е да се говори с педиатър, а не да сравняваме симптоми.
Както и преди съм споделяла Сияна още си ака на всяка смяна на памперса, аз пък искам малко да поразреди, че ми писна да сменям оакано дупе всеки пък Mr. Green

# 148
Деси, благодаря за отговора.  Hug Четох различни мнения, трябва да питам и нашата педиатърка, но сме на консултация на 10.01.13г. А Биогайа давам редовно откакто е навършила 20дни.

# 149
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи и от мен!
Искам да питам, тъй като съм на ръба на силите. Има ли друг аналогичен случай като нашия? Андрей постоянно мрънка, реве, гърчи се и недоволства. Не е здравословен проблем, защото се следи от педиатър. Не е гладен, жаден, сменя се памперса и пр. Вече не е подсечен, не му е топло/студено. За коликите пробвах какво ли не, така или иначе нищо не помага. Въпросът е, че със събуждането си сутрин и започва да мрънка. След хранене поне 1ч. реве неутешимо, след това е много неспокоен и така до следващото хранене. Има затишие от около 4.5 часа в интервала 2-7 през нощта и през останалото време е в постоянно мрънкащо или ревящо състояние, а аз се суетя около него и се чудя как да го успокоявам. Вечер в интервала 21-24ч. пак плаче неутешимо и почти без прекъсване, независимо от действията/лекарствата/добавките и пр.
Храня го с Нутрилон (което май е същото като нашенския Аптамил), давам пробиотик (Линекс), ензим лактаза (съставката на Колийф), Еспумизан и разни други, съдържащи Симетикон. Пробвах и с чайчета най-различни на основата на копър, но нищо. В момента е на 1 месец и 20 дни и вече се чудя какво е всичко това. Някъде аз ли пропускам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт