Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 26 005
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета!
Честита Коледа и честит Стефановден! Много здраве и всичко най-хубаво на всички!
Ние пътувахме малко и бях без компютър. Бебка добре понесе разнасянето напред-назад из страната, буквално е като куфар. Сега сме в София до 30ти - утре ще й слагат първата двойна ваксина, после пак ще се връщаме към Стара Загора и ще постоим на село. Баткото и той е с нас, та време не остава за компютъра. Днес мъжът ми замина за Сараево и ми и малко криво. Ние много сме се делили и за дълго време, ама сега някак ми е най-терсене.
Чета ви терзанията за рахита и ви казвам да не се вкарвате във филми. Давайте си витамин Д на децата и бъдете спокойни.
Батково вече започна да ме тормози, затова ви оставям. Дано имам време да наглеждам темата по-често. Запасих се с Панадол и охлаждащи лепенки и се надявам да мине безпроблемно утрешната ваксинация.

# 151
  Честити имен ден на именниците! Живи, здрави и щастливи!
  Ние днес за първи път излизахме тримата сами. Времето беше страхотно. Баткото беше учудващо послушен, но и разходката ни беше кратка сравнително и наблизо.  Аз за рахита съм се притеснила също, но не толкова, че има признаци, ами защото бързо растем...Утре сме на консултация, ще видим какво ще каже доктора. Притеснява ме само, че хремата още я влачим, сополките са леко зеленикави и се чудя...май по-добре да говоря да отложим ваксините за по-натам.
 За акането и Ния ака ставнително рядко - през ден. Гледам да не се шашкам, нали е само на кърма, а и като ака не е гъсто да си мисля, че е запек. През другото време коремчето е меко и не показва признаци да и е дискомфортно...
  За къпането баткото го къпехме всяка вечер, а сега си позволявам да пропускам. Ама то и като нямаме изграден режим...Като се наяде някой път в 20 и спи до 00:00. Няма да я къпя през нощта, а през деня ми е някак неестествено да я къпя. Още малко като порастне ще се постарая да го превърна в навик, дано и режим заформим, че да си знае детето- къпане , ядене, сън.
  Колко от децата все още ядат хаотично?? newsm78 Ние се кърмим ту няколко пъти през 2 часа, ту после през 3-4...

# 152
  • София
Ето ни и нас след ваксината, дано я понесе добре  Praynig

За клатенето на глава и потенето педиатърката каза, че така опознавали света и себе си, нямало за какво да се притеснявам, но ако държа много - да отидем на невролог  Peace След промиването с билки пишокът ни е значително по-добре, доволна е  Simple Smile

Милинка, две неща ми хрумват - да го изморяваш малко повече (разходки, вана, дрънкалки) и да намалиш препаратите - остави, примерно, "Еспумизана" и лактазата, а другите ги спри - може би просто му идва вповече и му се претоварва стомахчето. Последният вариант е да минете на друго мляко  Peace

Моето дете вече не яде хаотично, дори от 6 дни яде в абсолютно едни и същи часове на денонощието и ми е много по-лесно  Peace

Момичета, нашата педиатърка (която е против ранното захранване) е в голяма чуденка, та и мен ме вкара в дилема  Thinking На възраст сме малки за захранване, обаче на килограми дори малко изоставаме. Сега го измери - 6600 (качил е 200 грама за 10 дни), докато направи пълни 3 месеца очаква да е 6,800-7,000 кг. Каза, че ако не започна плодовите пюрета, няма да му стига млякото и ще стои гладен. Увеличаването на количеството мляко не е вариант, защото на тези килограми вече се дава по-засищаща храна, каквато са пюретата. Каза да изчакам да стане на 3+ и да започна пюре от ябълка+морков и пюре от тиква (веднъж дневно), а на мен не ми се щеше толкова рано  Confused

# 153
  • София
Деси, в момента давам Еспумизан, ензимите и пробиотика. И чайчетата, но те са за залъгване, докато дойде време за ядене. За другите, съдържащи Симетикон, имах предвид, че съм пробвала и други капки, а не че му ги давам всички накуп. Както беше и с Колийф - изпробвах го, но не помогна и се върнах на руския препарат с ензимите.
Вчера го пробвах да стои на терасата, но реве. Вечерта го пуснахме да плува във ваната. Измори се, заспа и в 1.30ч.  през нощта, с нови сили, започна коледния концерт. Днес пак го изнесох на терасата, пак реве. Пробвах активната гимнастика - реве, защото лежи по гръб. И вече съм в пълна безизходица и изчерпана откъм идеи защо така постоянно плаче.  Crazy  
Андрей не яде в точно определени часове. През деня е точно през 3 часа, но нощното хранене обърква - понякога се буди на третия час, понякога на петия и това размества следващите хранения.
По отношение на захранването: в книжката, която в момента чета (на д-р Комаровски, за който споменах вчера), тотално се отрича даването на каквото и да било, различно от мляко, преди 6тия месец или прокарването на първите зъби. И се препоръчва първо захранване с млечно-кисели продукти - кефир (при нас айрян), към който постепенно се включва извара. Следва зеленчуков бульон, а след няколко дни - зеленчукова супа. И плодовите пюрета са в края, като добавка към някое от другите хранения.

# 154
  • София
Милинка, съчувствам ти много  Hug Ще поровя из форумите, дано някой има свежи идеи за вашия случай  Peace

Д-р Комаровски споменава ли някакви килограми?  newsm78

Така... пробвай да го оставиш да спи настрани или направо по корем (но ще трябва да го наблюдаваш) през цялото време. Също така препоръчват да се изключат всички източници на шум (телевизор, радио, компютър) и да се загаси светлината. Можеш също така да пробваш да го подържиш (за съвсем мъничко) с по-наведена надолу глава.

Убедена съм, че всичко това е изпробвано, но все пак...

Чета и за захранването  Tired Да, плодовите пюрета са последни, явно препоръчаното "ябълка и морков" го водят зеленчуково  newsm78

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 17:50 от -=Деси=-

# 155
  • София
Да се отчета и аз, бяхме на преглед в Токуда и сме с неясна от какво лека алергична реакция, поне не каза твърдо АБКМ. Засега ще съм на не много стриктна диета - без шоколад, цитруси, бобови, прясно мляко и по-малко пилешко. От изброените само шоколад консумирам много и лекарката е убедена, че в него е проблемът, но аз не съм, ще я видим тази работа  newsm78 Каза засега да не се притеснявам, че в тези количества и честота нищо страшно и необичайно не е, но ако започнат по-често да се появяват следи от кръв в акитата да ходим направо на гастроентеролог. Тази педиатърка беше с втора специалност неврология, та не знам доколко е в час с алергиите, но поне пък отбеляза, че сме с много добро развитие по отношение на неврологичен статус, като за бебе на 2 месеца Танчето била много осъзната  Laughing Попитах за ваксините при това положение, каза че нямаме показания да не ги слагаме.

Милинка, това с млечните продукти ми се струва малко опасно да са те в началото, сигурно защото вече съм достатъчно наплашена с тази АБКМ. А за мрънкането и реването при нас помага разнасяне в изправено положение, вече като е будна сложа ли я легнала по гръб се сърди, напоследък не иска даже и в люлката, все иска да гледа през прозореца или пък лампичките за елха или нещо друго интересно. Вечер се кърмим и преобличаме на нощна лампа, не паля другата, не знам дали това помага, но обикновено си заспива пак след като се наяде, е, понякога побудува и помрънка по 1-2 часа, преди пак да заспи, ама свикнах вече.

# 156
  • София
Деси, ето табличка за първата година от живота.
Ето и по-подробно за нормите.
Не знам, според мен не е чак толкова малко килограми, но все пак не съм лекар. Ако се опиташ да правиш млякото по-гъсто? Ние в момента го правим по-рядко заради това, че качи страшно много първия месец (1.5 кг). На дадените милилитри вода слагаме по-малко сухо вещество.

Светле, не знам за млечните продукти, някак 6те месеца ми се струват твърде далеч и не съм мислила за захранването още. Неговата теза е, че млечните продукти са максимално близки до това, което е консумирано предните 6 месеца. Според него е желателно включване на други храни, когато се появи първото зъбче, а ако е преди 6тия месец, да се изчака до навършването му. Вчера минах през тази глава, та заради това ми направи впечатление и го запомних.
Избягвам да държа Андрей на ръце. Умишлено не искам да го правя, защото ще свикне и означава да ми виси като маймун на врата. А няма кой да ми помага и ще се видя в приключение. Вдигам го, докато го оригвам, успокоявам, играя си с него, приспивам го, но гледам да минимизирам разнасянето.

# 157
  • София
Светле, дано да отшуми, това с алергиите е страшно неприятно  Sad

Милинка, и аз досега четох, че млечните продукти се включват последни, защото съдържат гъбичка  Peace

Мерси за сайтовете  Hug Според табличката сега на килограми отговаря точно на 4 месеца (на сантиметри си е 2 месец) - точно това имаше предвид педиатърката, защото очаква да стигне поне до 7 и нещо за оставащите 19 дни (т.е., по табличката на килограми Зарко на 3-месечна възраст ще отговаря на 5-ти месец)  Sad

Не е удачно да се променя консистенцията на млякото, защото или преяждат, или остават гладни  Simple Smile Между другото, да не би това да е причината Андрей да капризничи?  newsm78 Опитай да му направиш млякото с посочената доза  Peace

За гушкането: опитай да го поносиш  Peace, аз със Зарко минах през такъв етап - искаше да е на ръце, сега не прекалява и го взимам само в крайни случаи Peace

Между другото, педиатърката каза, че вече спокойно мога да го дигам за ръцете. Вие започнахте ли?

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 19:36 от -=Деси=-

# 158
  • София
Нося го, докато го оригвам, успокоявам, играя с него, приспивам го. Но ако от него зависи, ще е 24 часа. Когато са най-силни коликите, се въртим на смени. Тогава го клатуркаме върху възглавница в скута. Гледам да не е постоянно в ръцете ми, защото после не мога да го отуча.
Преди се успокояваше да заспива отгоре ми (с лице към мен). Но сега и това не върши работа, защото се дразни, ако се налага да лежи по корем. Днес гледах да спи настрана, уж да го облекчи.
Понякога се опитвам да го вдигам за ръце, но не си държи съвсем стабилно главата. Но периодично го пробвам.
Иначе с мляко с посочената доза го докара +1.5 кг за един месец. Заради това решихме с педиатърката да правим млякото по-рядко, за да не качва така. И започнах да давам вода, откакто една неделя плака над 12 часа и искаше да яде на всеки час.

# 159
  • София
Деси, как за ръцете? Ако имаш предвид с хващане под мишничките, аз само така я вдигам от леглото от доста време вече, главата си я държи съвсем стабилно. Особено когато обилно  е свършила работата избягвам да я подпирам за дупето, че става голямо мазало  Mr. Green и така се носим  от едната стая до другата. Иначе не под мишничките, а по-надолу да я хвана и вдигна не смея, мисля че ще й извадя рамената ако я вдигна така.

Милинка, при нас това с възглавницата много действа с една латексова възглавница с анатомична форма. Тати я приспива така, слага си възглавницата на дълго към коленете, Танчето в анатомичната извивка и я клатушка с крака, почти винаги заспива или ако не заспи поне не реве.

А някой се чудеше за количествата кърма, днес ми обясниха, че е нормално да изяжда по около 120мл. при 6 хранения, ние ядем по-малко понякога, но още сме на 8 хранения обикновено.

# 160
Ох, моето момиче днес пак се сърди  Sad Обявява ми стачка - иска да яде, но когато доближа гърдата изпада в истерия. Вариантите са ми да я разсея, да я люшкам като обезумяла, или да я приспя, за да предложа отново гърда. Sad  Много ми е гадно. Най-неприятното е, че това се случва за 2 път в рамките на три дена. Дано не ми показва, че не иска да суче повече Confused
Вие как мислите момичета, каква може да е причината? Аз предполагам, че може да има връзка с месечния ми цикъл. От онзи ден се е заопитвал да идва, точно деня, в който беше първата по- епична истерия... Вие знаете ли нещо за зависимост между месечен цикъл и разстройване при кърмачета? Особено ценни ще ми бъдат мненията на мами с опит, защото долколкото виждам в нета, има спор относно това, дали месечния цикъл влияе на бебето.
Приятна вечер и най-вече лека нощ ви желая Simple Smile
Отивам да къпя киселичето, че да видим как ще се лъжем да ядем и да спим Confused

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 21:17 от tsveti_do

# 161
  • София
Светле, точно другото вдигане имам предвид (то не е вдигане, де, а по-скоро гимнастика). Пъхаш палците си в дланите на детето, чакаш да ги стисне, с показалците притискаш отгоре, а с останалите пръсти хващаш китките и го надигаш до някакво положение, а след това го слагаш да легне - било за укрепване на мускулите на гърба, гърдичките, коремчето и вратлето  Simple Smile Аз вдигах Зарчето два пъти за по 2-3 секунди, смее се с глас, явно много му харесва  newsm78

# 162
Ох, моето момиче днес пак се сърди  Sad Обявява ми стачка - иска да яде, но когато доближа гърдата изпада в истерия. Вариантите са ми да я разсея, да я люшкам като обезумяла, или да я приспя, за да предложа отново гърда. Sad  Много ми е гадно. Най-неприятното е, че това се случва за 2 път в рамките на три дена. Дано не ми показва, че не иска да суче повече Confused
Вие как мислите момичета, каква може да е причината? Аз предполагам, че може да има връзка с месечния ми цикъл. От онзи ден се е заопитвал да идва, точно деня, в който беше първата по- епична истерия... Вие знаете ли нещо за зависимост между месечен цикъл и разстройване при кърмачета? Особено ценни ще ми бъдат мненията на мами с опит, защото долколкото виждам в нета, има спор относно това, дали месечния цикъл влияе на бебето.
Приятна вечер и най-вече лека нощ ви желая Simple Smile
Отивам да къпя киселичето, че да видим как ще се лъжем да ядем и да спим Confused

На мен това ми се случи ден преди да ми дойде цикъла (да, вече имам цикъл Sad ) Но при нас само се мръшеще, като захапваше зърното и след малко започваше да папка. Това се повтори май 1-2 пъти и сега всичко си е по старому.

# 163
Здравейте, дами:) Ние днес бяхме на консултация на 2месеца сме, само на кърма и тежим 6.400кг и сме 60см, така че не се притеснявайте за големината на бебоците, някои са по-едрички и това е. Нашата педи много го хареса и каза, че отговаря за размерите на 5месечно бебе, но аз като гледам из фейса снимките си имаме и други едрички момченца:)

tsveti_do и при нас се случва, просто не се отказвай да предлагаш, сменяй гърди, изправяй, пак предлагай, може да го боли коремчето..ние правихме така, но тези дни като че ли не се е случвало почти, а иначе гърдите са му любимото място за успокоение и заспиване..

-=Деси=- ние сме с 200гр. по леки от вас, само за сокчетата ме пита давам ли, аз измрънках нещо и даже не я слушах, но за пюре не е ставало и дума. Имам тук една таблица към книжката на авторката по-долу, за 2месечно бебе нормата варира между 4.599 и 6.571, за 3месечно съответно 4.769 и 7.981, ок сте;)

Сокчето ще го въведа, когато спре да го боли коремчето, а относно пюрето спред проф. д-р Лиляна Трифонова, най-най-рано на 4месеца се въвежда млечно-зеленчуково.

Ние през деня все още сме неспокойни, но от днес въведох Биогайа-та, все не смеех да експериментирам, ама не издържам по-цял ден да дундуркам, дано има ефект. Милинка
при нас помага гушкане, носене на ръце, спане върху мама или на дивана до мама, и горе долу от няколко седмици сме така. Не се притеснявам дали ще свикне, той не плаче без причина никога, а и не мисля, че може да свикне толкова рано и толкова безвъзвратно. А иначе колкото по не е спал, толкова е по-изнервен. Но пък през нощта е много спокоен.

За рахита четох, че са много относителни тези симптоми, може да става въпрос и за недостиг на калций, няма основания за шаш и паника.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 22:02 от roxy_

# 164
Милинка ,спокойствие и силна храна душко! Имахме същия проблем и да ти кажа честно продължи до навършване на два месеца и седмица.Не разбрах с какво олио го мажеш Андрей, защото може причината за неспокойствието му да е от мазилото. Аз смених 3 марки олио и сега сме на Адерма и съм много доволна вече. Имам син на 15 години и от опит с него знам, че има един кофти  Атопичен дерматит който при различните деца се проявява някой път само със сърбеж по тялото без видими обриви, и е ужасен. Вечер намалява мелатонина и до 2 часа след полунощ нивата му са най-ниски и по-чувствителните деца реагират.След 2 се успокояват до сутринта. Вземи смени козметиката на мъника -може да помогне. Моята Маринка пищя с глас в продължение на месец -не знам от козметиката дето смених или защото преодоля някой нейн си дерт,но сега е видимо по-спокойна.Стискам ти палци да премине по-бързо това нещо, че е кошмар!

Общи условия

Активация на акаунт