Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 964
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Виждам, че добре сте се забавлявали тази нощ.  Grinning Аз сега застъпвам на дневната смяна с моя Таласъмчо. Тази сутрин спа до 7, но се очакваше след всичкия рев вчера. Ако следва модела от предните дни, днес преобладаващо ще спи и утре ще бодърства пак цял ден.
Деси, ние имахме подобни производствени аварии два дни подред и то все с пинчера. Накрая горкото животно беше толкова потресено, че заобикаляше Андрей на почтително разстояние цяла седмица.  Mr. Green

# 421
Здравейте и от мен!
Честит имен ден на именниците! Да сте живи и здрави и много късмет да ви носи името!   ura

Шишета -  ползвам на Авент и съм доволна, защото и помпата ми е на Авент и като се изцедя директно слагам биберона Simple Smile Иначе след ползване на шишетата ги мия с Веро Бочко и след това стерилизирам, но сме на кърма и това се случва по веднъж на ден или по-рядко, когато го оставям малкия да го гледат за някои друг час.
Столчето за кола -  Малкия много си го харесва. Мислех да му купувам шезлонг , но ми се вижда безсмислено, защото столчето за кола ми върши същата работа, когато искам да отида до другата стая за 2-3 минути. Иначе не го оставям вътре повече от 30 мин.
Захранването - Почнах  да чета за него вече и съм решила да почна след навършени 5 месеца (средно между 4 и 6  Laughing), но не съм решила напълно с какво да започна. Може би със зеленчуково пюре?! newsm78 Има време да реша.
Сега съм на вълна столчета за хранене.

# 422

dion понякога заспива др. път стой унесено.
За шишетата аз ползвам обикновени но  се кърмим предимно, не стерилизирам.
Столче за хранене не съм се замислела дали ще ми трябва.
Хубав слънчев ден при нос ще се покаже.

# 423
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи!   bouquet

Сиана, кога ще пуснеш схемите?  Praynig Аз увеличих дозата на Зарко до 170 мл, но чакам да видя какво е казала вашата гастроентероложка  Hug

Деси, аз не мисля че щръкването на ушите е генетично заложено newsm78
Дано да си права, моите наблюдения показват обратното  Tired

Милинка, Джесика сама си е виновна  Mr. Green - затича се да види какво вкусно нещо пада на пода и отнесе втората доза върху главата си  Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 11:32 от -=Деси=-

# 424
Честит имен ден на всички празнуващи!   bouquet

Сиана, кога ще пуснеш схемите?  Praynig Аз увеличих дозата на Зарко до 170 мл, но чакам да видя какво е казала вашата гастроентероложка  Hug

Деска, последно ходихме на 28 декември при новия педиатър и като му казах колко давам в момента, каза че е много- 120 мл. вода с 4 лъжици АМ. Каза, че ще се наложи да задържим тази доза и този месец, защото и е много newsm78, тя си ги изяжда даже за още пита, но факт, че той каза да не се съобразявам изцяло с нейните желания Confused
Този месец ще отидем след 13-ти и ще го питам КАК АДЖЕБА се смятат тия дози и кога ще започнем със захранването(аз съм склонна да го започна от 4-ти месец, не само заради АМ, но и заради рефлукса, при който се препоръчва по-ранно захранване) И още нещо, което искам да споделя, педиатърът ни е ендокринолог и каза, че дозата Вигантол е месечна, тоест определя се месец за месец спрямо фонтанелата и килограмите на бебето.
С радост ще споделя какво ни е казал на прегледа, НО може да има и известна доза индивидуалност, защото Сияна все пак е доста дребничка и не знам дали нейното количество храна би било достатъчно за едно 6- килограмово бебе например.
От друга страна кумата ми води малката при същия доктор и въпреки че на килограми нейната кукла по това време беше към 6 кг, отново и даваше по 120 мл АМ newsm78

# 425
  • София
Сиана, мерси  Hug Предполагам, че ще ви кажат някаква обща формула, по която се определя дозата  Peace
За детето на кумата ти съм съгласна - Зарко беше 5,800 кг и доза 130 мл, значи се движа в правилните граници според вашия доктор Peace На 6,600 кг му давах 150, сега е над 7,000, затова я увеличих до 170 мл и ще стои на тях горе-долу 1 месец Simple Smile

За "Вигантола" и аз така съм чувала, но при всички положения не се дават повече от 3 капки.  До 4 се стига ако има някакъв проблем Peace  

# 426
Здравейте, не разбрах за връзката с размера на биберона и кърменето, може ли някой да ми обясни , че нашия биберон май не му е удобен още от началото и се надявам по-голям да му свърши работа.
Иначе от край време се чудя /Може и някой консултант да ми каже кога вече ще почне да се наяжда от едната гърда. Аз винаги предлагам и 2те и той си яде. Не знам дали ги изпразва, защото ми е много трудно да цедя след кърмене. Правила съм някакво задоволително количество само ако не съм кърмила от 2-3 часа. Имало е случаи в които яде от едната само,особено като яде през час-два. Та като цяло питам ако бебето продължава на не прави големи паузи денем и яде често как да редувам гърдите, понеже знам че като се поиска пак да яде час след кърмене ,трябва да предложа същата. Но какво да правя ако няколко поредни пъти иска по често?Благодаря!
Дадох урина днес да видя дали при нас ще има причина за този рев , че напоследък нощем е много нервен не знам на какво се дължи... а уж чакам коликите са свършат . Някой щастливец има ли , който може да каже че са им свършили коликите! ?

# 427
  • София
Charlene, кърменето по-скоро има връзка с формата на биберона, "Чико" предлага такива с формата на гърда. А всъщност питането ми беше за размера, защото по-големите размери пускат повечко мляко  Peace

За съжаление, ние още не сме от щастливците Tired, при нас коликите продължават, а утре правим 3 месеца.

За урината: сега е важно да няма билирубин, това е най-неприятният вариант  Tired Още ли плаче Орлин? На Зарко му мина за около 2 седмици  Peace

# 428
Здравейте, отне ми малко време да ви прочета, но ето ме с пълни сили и желание за писане:))Само малкото съкровище да не се размрънка за повече внимание:))
Нова година посрещнахме в брат ми.Лъчи за малко да посрещне 2013, но се предаде и заспа към 11.30.Каката откара до 2,30 сутринта.От пиратките никак не ни е страх.Спахме като пън.
Раздаваме големи усмивки и сме много сговорливи:))Гукаме  на поразия:))
Сега и подругите теми:
Режим на спане и хранене Ние се кърмим и правим една нощна пауза от 4-6 часа.Само 2 дена преди Нова годиа ми поспинкваше повечко и правеше по-голяма пауза от 10 вечерта до 6 сутринта.Вечер 8- 8,30 сме изкъпани.Има ли закъснение почва рев:))Към 8,30-9 се храним и после заспиваме.Следващото хранене е към 3-4 през ноща след това на 3 часа.храни се в 6-7 сутрина и после си доспива до към 8, понякога 8,30-9, последонот обаче е много рядко. Вече 3 седмици сме си изградили режим сутрин да псим в периода 10,30-11,30.Следобед към 1-1,30 заспива до към 4.Храни се  и после си доспива още час до към 5-5,30.След това си будува до към 8, когато вече трябва да се къпем.
Вземане в леглотоЛъчи спинка предимно в леглото си.Това ми е практика от каката. Рядко на активна гимнастика,на диван,спалня или в люлка. Искам да си знае кое е неговото легло от малък.Разбира се , сутри след 6-7 е при нас в леглото, защото тогава предремва и като почне да се пробужда, слагам бибата и той отново отнася плувката:))
Поза на кърмене Кърмим се почти изцяло в легнало положение.Ако се налага някъде другаде да се кърмим прилагам и други пози, малчо не се дърпа на позата-важното е , че има мляко:))Имайки предвид моя опит от преходното кърмене, сега определено по-малко ме боли гърба и тази поза е по-щадяща гърба.Понякога предремвам с бебо през ноща:))Като цяло Лъчи добре му пасна позата,защото си похапва охотно- понякога е много бърз за 4-5 минути е приключил, но понякога си стои и по 15-20мин и си похапва по-бавно-наслаждава се на момента Simple Smile)
Кърмачески кризи има ги и при нас:( Кърмата ми намалява- при цедене цед към 80-90мл от гърда при 120-140мл стандартно, усещам гърдите си по-празни, но определено не се шашкам и не се притеснявам. Пийвам си лактогонен чай.Интересното е, че въпреки  намалели обем, Лъчи не протестира и не иска да се храни по-начесто:)Средно паузите са ни на 2,30-3 часа.
СтерилизацияКърмим се.Шишета имаме 3-4 и ги ползвам за водичка, ако иска детенце, което е много рядко:)Мия ги с обикновен препарат и след това стерилизирам на 2-3 дни. Бибероните ги стерилизирам по-често.
Захранване Живот и здраве да имам кърма , мисля да захранвам към 5,5-6 месец .С каката започнахме на 5,5 месеца.Сега Лъчи си върви доста добре на килограми- на 3мес. беше 6,400 и 67см.(на килограми си отговаряме на месеца, но на ръст сме за 5месечно бебе). Сега за 2 седмици е наддал към 300гр, защото като го премерих снощи беше 6,750 , което е предоволно.Педиатърът нищо не споменава за захранване, а само ме пита какво яде:))И тъй като ми е второ детенце, няма да ми дава толкова много напътствия за захранването.Аз съм твърдо за захранване първо със зеленчуково пюре, а после да добавям плодови пюрета и каши.С каката започнах с каша, тъй като вървеше по-дребничка, въпреки че винаги е била на средната колонка за ръст и тегло при момичетата, които гледам от детския картон:)) Пюренца ще си взимам с около 10% отстъпка от Хипп и Бебевита, така че ще работя с тях, но определено ще мсесвам марките,за да не свиква детенце с една марка:))А и домашни ще правим, като се появят и домашните продукти:)
Омекотител ползвам на Silan Sensitive и Сано, но не винаги слагам:)Пера със  Persil Sensitive.
Люлка Дадоха ни на Fisher Price , ползваме я умерено, а и на малчо му омръзва. Разнообразявам с активна гиманстика- хващаме играчки и им говорим и гукаме:))Голям е сладур като почне да говори.
Плюнчене Това го правим доста.Текат ни лигички .А ръцете ги лапаме усилено.Даже плюе биерона и лапа ръцете. От няколко дни му давам да държи играчки за чесане на венци и да си чеше венците-има малък ефект, но ще задобреем с времето, като станем по-силни с ръчичките и задържаме в ръка играчките за по- дълго:))
Хомеопатия Какта не съм я водила на хомеопат.Педиатърът ни определено е от тези, които първо опитват хомеопатични средства и в краен случай предписва антибиотик.Да чукна на глава досега на 2г и 10мес не е пила антибиотик все още.Ако се разболее, всичко минава с лека хрема и кашлица.Аз съм изключително доволна от педиатъра ни и не възразявам на хомеопатичните лекове, но на истински хомеопат не сме ходили:))
Свекървите:)) Моята е злато.Като ми дойде на гости помага с готвене и чистене, аз и връчвам детенце да му се порадва и успявам да почина. Даже гледа и двете деца,а тези , които са с 2 деца  знаят какво е:))
Чистота и разтребено опитвам се да съм добра домакиня, но не съм на 100% перфектна. Никога не може да е подредено,защото каката винаги изважда всичките си играчки. Дори и да ги подредя, след 10 мин е ... както преди подредбата.Но не искам да изпадам и в състоянието, в което е снаха ми- цял ден чисти и разтребва за сметка на разходката на детето.Не и остава време да излезе на разходка.То при нея е болестно състояние.Аз съм по-неглиже и казвам, че в нас може да не е изчистено, но детенце ще излезе да диша въздух и да се калява:))
Много дълъг стана поста, но не съм писала отдавна.А и малчо напълни памперса:))
До скоро и лек и усмихнат ден:)

# 429
Здравейте мами!Честит имен ден на всички именници и техните семейства,да са живи и здрави!
Ние май сме от щастливците на които са им минали колите,ама и при нас сякаш не бяха толкова силно изразени.Хем и сокчета давам, засега сме добре да чукна на дърво!
За шишетата: аз ползвам на Нук, с най малкия размер биберон "S" .Не смятам да го сменям засега,че ние и с този се давим от време на време,пък, ако сложа по-голям - не знам.Пък и предполагам,че дупките на зърната на гърдите не се уголемяват  Grinning
Щастлива жена, ти с какво АМ дохранваш?Даже и др. мами които са на АМ какво използват и как са с акането на бебоците?Аз вече с това количество кърма,което изяждаме,взех да си мисля,че нещо не не го нахранвам?Извинявам се,ако вече е обсъждана темата!

# 430
  • София
Зарко е изцяло на АМ (NAN 1), имаше период, в който акаше на 60 часа, но откакто давам "Биогайа" ака редовно на около 30 часа  Peace

# 431
Забравих да честитя Именния ден на всички имаенници днес.Да са живи и здрави и имената д аим носят много късмет:))

# 432
Здравейте, не разбрах за връзката с размера на биберона и кърменето, може ли някой да ми обясни , че нашия биберон май не му е удобен още от началото и се надявам по-голям да му свърши работа.
Иначе от край време се чудя /Може и някой консултант да ми каже кога вече ще почне да се наяжда от едната гърда. Аз винаги предлагам и 2те и той си яде. Не знам дали ги изпразва, защото ми е много трудно да цедя след кърмене. Правила съм някакво задоволително количество само ако не съм кърмила от 2-3 часа. Имало е случаи в които яде от едната само,особено като яде през час-два. Та като цяло питам ако бебето продължава на не прави големи паузи денем и яде често как да редувам гърдите, понеже знам че като се поиска пак да яде час след кърмене ,трябва да предложа същата. Но какво да правя ако няколко поредни пъти иска по често?Благодаря!
Дадох урина днес да видя дали при нас ще има причина за този рев , че напоследък нощем е много нервен не знам на какво се дължи... а уж чакам коликите са свършат . Някой щастливец има ли , който може да каже че са им свършили коликите! ?

Аз мога да се похваля колики вече нямаме ,но продължавам да давам Инфакол  Simple Smile

# 433
Ние пък нямахме колики  Sunglasses  Имаше един период от около седмица - 10дни, в който се пънеше след храненето си в 5ч сутринта и малко по-трудно заспиваше. Но мина много бързо. Винаги съм искала и моето дете да няма колики, все се чудех как е възможно това при ужасния рев, който ми ревеше баткото на тази възраст. Но ето, че било възможно.

Аз пък съм в чуденка до кога ще им е достатъчно да сучат от една гърда на хранене? Че ние сме още по тази схема, макар и доста начесто, но все още яде от една гърда само. И се замислям дали вече да не почна да му предлагам и двете  Rolling Eyes

Ето тук е темата за Октомврийки 2013. Който иска може да напише по нещо на бъдещите мамчета  Peace

# 434
Благодаря,Деси!И ние бяхме на това,ама много се запича от него!Дам ли и веднага е запечен.Пробвах,да му давам вечер,че да спинка повече,ама нямаше кой знае какъв ефект в това отношение.Оставяме си със запека само и после провеждам курс с лактулоза.Затова реших да пробвам да го сменя.При нас проблема е, че когато не е акал е много нервен и не може да заспи и коремчето едно твърдо.Просто не мога да го оставя да се мъчи и прибягвам до термометъра. И излиза бая нещо все зелено,т.е. се е окислило от дългото стоене в червата му.Та затова питах.

Общи условия

Активация на акаунт