Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 982
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Момичета каква марка шишета използвате ???? Аз имам едно на Чико и едно антиколик на Нук ,обаче искам съвет за някои други марки от които сте доволни ???? Благодаря предварително за отговора  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Авент, много съм доволна,удобно е за хващане, а и има система антиколик със специален ринг,който не позволява въздуь, също биберона е супер, има много номера, за всеки месец, а и е от хубав силикон и бебо добре го захапва!

# 406
  • София
Аз също съм купила шишета на Авент, но мисля, че няма никакво значение дали е антиколик или не. Ако детето има колики, шишето с нищо не допринася за облекчаването им. В момента е на биберони 1 и 2 от тези на Авент, но мисля да купя още 1-ци, за да не му улеснявам толкова живота и да не се стича свободно млякото в гърлото му. Имаме и бутилка на Медела, но изобщо не успява нищо да изсмуче от нея и се вбесява, поради което престанах да я ползвам.
Количката не я вдигам, използвам лежащия кош и смятам да е с него, докато не започне да сяда. Засега количката е използваема само в мол-ове и закрити пространства, навън сме с кенгуру.
За захранването: не мисля да давам пюрета преди 6-тия месец. Тук има на Гербер, Семпер, Хип май не съм виждала. Гербер са скъпи, малкото бурканче излиза около 3 лв., в Метро не съм проверявала как вървят. Така или иначе, въпросът още не е на дневен ред. Като дойде ред за захранване, ще сме на готови пюрета първо, че нямам вяра на зеленчуците от пазара. Соковете ще са най-накрая.

# 407
За много години, момичета! Бъдете живи и здрави и много радости в грижите за бебетата!
Ние сме добре, бяхме на село няколко дни. Мина се чувстваше отлично там. Все още сме само на кърма и хубаво, че е така - с това местене не ми се мисли за мъкнене на шишета и млека наред с другите багажерии. Вече имаме и нощна пауза - между 6 и 8 часа. Не е съвсем стабилна, но съм доволна. Вече ще гледам да съм по-редовна.
Честит празник на именниците и до скоро.

# 408
Гимнастика не правим. Ортопедът показа само едно упражнение за тазобедрените стави и обясни, че то е препоръчително+ типичния масаж на мускулте з отпускане, друго не било нужно. Малката е супер активно червейче и аз също не виждам смисъл от гимнастика.

Дани също държеше главата си предимно на дясно, затова при прегледа доктора обърна повечко внимание на вратлето. Каза ми, че всичко си е ок, явно й е по-удобно така. Сега вече не виждам такъв проблем, държи я еднакво на дясно и ляво.

Столчето за кола го използваме с малка възглавничка под дупето, иначе главата е под странен ъгъл. 

# 409
Здравейте!  bouquet
Намам време много да пиша  и затова минавам само да напиша че днес купих на малката глезана една четка отДм за чесане на венците-е ,малката е супер доволна !!!!
Утре ще гледам да се включа по темите....стига да имам време Grinning
И мен много ме изкушава да поповдигна малко количката но чувствам че е рано още...
Лека вечер и спокойни бебенца Grinning

# 410
Моето Сави болничко Sad Хубаво се наредихме. Незнайно от къде баткото се разболя - ужасна влажна кашлица, запушен нос и еднократно вдигане на Т. Една седмица след него и малкото прихвана. От вчера кашля, запуши му се нослето и гласчето му пресипна. Говорих с педиатърката и почнахме Проспан, капки в нослето (док каза коларгол, но аз започнах само със сребърна вода) и Хомеовокс за пресилналото гласче. Ще се измъчи милото, ама какво да направя, дано бързо да мине.

Днес забелязах, че памперсите му са доста сухички, т.е. не толкова пълни, колкото досега. Дано да е от болестта. Започнах да го кърмя по-честичко, дано не се обезводни. В резултат на това зърната почнаха да ме болят, а за гърба да не говорим. Все повече и повече ме боли и не знам докъде ще я докарам. Чудя се какво да предприема по въпроса, че да го облекча малко  Rolling Eyes

А по темите:
шишета не ползвам и не мога да се изкажа;
столчето за кола активно си го ползвам вкъщи, много лесно заспива бебо там, люлеейки го на пода. Аз също съм сложиа едно одеалце, сгънато на 4, ама май скоро ще го махам, че доста пораснахме;
масаж не правя кой знае какъв. След баня се масажираме с олиото и толкова, но му харесва де.
плюнчим се и ние и то доста, както и си лапа много ръцете. Но и аз упорито все му ги махам от устата.

tanchoo, и моят син понякога така прави, но то е в случаите, когато вече не му се яде толкова, а му се спи. И се пуска от гърдата и почва да мрънка или да плаче. Тогава го приспивам просто. Да не би и при вас да е нещо подобно? Или пък да се е нахранила вече и да не иска повече да яде? След това как се държи?

Деси, остава ли ти време сега за хобито? Аз игла не съм хващала от преди да родя, ама съм и на периоди, беше ме напуснала музата и нещо не ще да се връща  Laughing  Но ако почна пак да чета гобленарската тема, със сигурност ще се запаля пак. Само пусто времето да беше повече....

Аз също съм на мнение, че е редно ние да направим темата за Октомврийки 2013. То дойде времето май, колко бързо се изтърколи една година....

# 411
  • София
Така, да напиша рекапитулацията за днешния ден:
Моят таласъм пак не спа. Боричкахме се цял следобяд в кошарката, така и не заспа хубаво. Имаше придремвания, но нищо съществено. Днес окончателно се разбуди в 10ч. и преди 5 минути го приспах, а при нас е 1ч. След хранене заспиваше за по 10-15 минути и се събуждаше и започваше да реве. Тук е Коледа и решихме, че днес ще почиваме и няма да разхождаме кучетата, няма да го пускаме и да плува. По тоя повод мина само с къпане в малката ваничка и едночасова схватка за заспиване. Къпането беше съпроводено с писъци, все едно го давим, а обуването на двата чорапа беше прието като издевателстване над личността. Виждам го как му се спи, търка очи, прозява се и реве и нервничи. Ако чуя още веднъж песничката от пеещата играчка, ще се гръмна. Накрая го оставих 15 минути да пореве, след което отидох да го успокоя и заспа, държейки ме за ръката. Все едно беше пил кафе - супер нервен, все му несгодно, реве и не ще да спи. Утре продължавам с битката за съня с нови сили.
Тук с отоплението е ненормална работа. В жилищните сгради радиаторите нямат врътки за регулиране и са на принципа "колкото партията пусне". В сградите е нечовешка жега и за да се разхлади, се налага да отваряме прозорците. Днес слагах и мокри кърпи върху радиаторите, за да смъкна температурата, където спи Андрей. Следобяд беше над 26 градуса в леглото му. Решили сме да вземем овлажнител на въздуха, защото всяка сутрин се събуждаме със запушени носове. Някой случайно да е купувал овлажнител и да знае какво се гледа? Четох из нета, горе-долу имам идея, но все пак друго е да получа инфо от първа ръка...
dion, няма ли някакви свещички, които да сложиш? Тук има едни, противовирусни, които се слагат с профилактична и/или терапевтична цел. Предполагам, че и в БГ има аналогичен препарат.

# 412
  • София
И Таня заспа преди малко, а аз си похапнах  Mr. Green, че често дори и за това не успявам да се вредя през деня, а сега и със зверската диета не мога и да измисля какво да ям.

dion, дано да се оправите бързо  Hug Има си сега грип с ужасна кашлица, доста хора около мен го изкараха.

Шишетата
са ни широките стъклени на Нук, но сега не ги ползвам за друго освен да държа в тях по малко преварена водичка, с която й изплаквам устата след хранене с лъжичка, ползвали сме ги само няколко пъти с каучуков биберон. В родилното също бяха точно с такива шишета и биберони.

Столчето за кола не го ползваме вкъщи, но пък в колата е спокойна и си заспива в него. Вече извадих вложката за новородено защото с нея й е тясно, имаме още една подложка която не изравнява гръбчето, а подпира отстрани главата и крачетата, нея още я държа, но вече и така отеснява като сме с космонавта и скоро ще я махна и нея. Трябва обаче да се движим за да седи спокойно, в голямо задръстване се буди и започва да пищи, ама разбирам я, то в тези случаи и на мен ми се пищи  hahaha

Плюнчим се обилно и палеца си смучем с огромно удоволствие и мляскане. Не знам как ще я отуча, бибка не ще, днес даже пробвах с две различни по форма, изобщо не ги одобри  Mr. Green А на всичкото отгоре, даже и като се кърмим понякога се опитва да си завре в устата едновременно и зърното и палеца, е, не става работата  hahaha, мисля че си мечтае за палец, който да пуска мляко  hahaha

Ооох, като споменахте за хобитата, болна тема, лесни сте с гоблените, ами аз с водолазенето направо съм се простила  Sad Не съм се гмуркала повече от година и скоро няма изгледи да стане, ама спра ли да кърмя мисля да я харижем за няколко дни на някоя баба и да отидем за 3-4 дни някъде по гръцко. А за като поотрасне ще му мислим, ще си търсим и други водолази с деца да си ги гледаме на обменни начала докато сме под водата  Mr. Green

# 413
  • София
Аз имам антиколик шишета на Мам. На мен ми харесват, защото са самостерилизиращи и така ми се спестява време.

Подкрепям с две ръце  Peace Едно на ръка, че се спестява време, едно на ръка, че не са мръднали откакто ги ползваме - нито се изтъркаха, нито си промениха цвета  Peace
От тези на "Авент" съм ужасно недоволна - имаме две, и на двете биберонът пропуска от време на време. Също така съм доволна от "Чико" - досега ползвахме тези с биберон с формата на гърда, за сегашните месеци са по-големи, с друга форма и друг биберон. Мисля до няколко дни да ги вкарам в употреба, само стерилизацията ще е много досадна  Tired

Дион, бързичко да се оправяте  Praynig, много неприятно  Sad
Ние със Зарко шихме докато бях бременна, а и сега ми оставя време - сутринта нали спи добре, след обяд също - та успявам да бодна по някой бод  Simple Smile

Нашият купон започва, спокойна нощ на всички  Hug

# 414
  • София
Здравейте и от мен!

*Cveteto*, благодаря за отговорите! Нямам болка и напрежение в гърдите, така че вероятно не са запушени канали. Успокои ме! Hug  bouquet

Srebrina81, 200-210 мл кърма на цедене!!! #Crazy #Crazy #Crazy Браво на теб!! С  помпа ли цедиш и каква е? Аз цедя на ръка, но само сутрин изцеждам с 300 зора горе-долу толкова след нощната пауза, но после вече следващите пъти едвам по 60-70 мл общо от двете гърди. Понякога и повече цедя, но тези дни изведнъж ми намаля рязко кръмата и започнах през час-час и половина да се цедя, ама то едвам по 30-40 мл се събира и вече започва да не ми стига за Ади Cry, Не знам какво да правя, дано утре вече да има ефект от честото цедене. Моля те, сподели и за сминдуха дали има ефект при теб, защото сега пия някакъв лактогонен чай, но ефект не знам дали има  newsm78

Ади от няколко дни май минава през т.нар. "скок в растежа", защото постоянно не й стига яденето. До миналата седмица ядеше по 140 мл 5-6 пъти на ден, но от няколко дни започна да реве малко след ядене и да ми показва, че е гладна. Увеличих на 160 мл, но след ден-два започна пак по същия начин да реве и сега от 2 дни вече сме на по 180 мл на ядене. Не знам това добре ли е или не, ама да ви кажа по този повод много ме нервираха тия дни.........
Скрит текст:
Вчера свеки и сестрата на мъжа ми седнали да ми обясняват дали не съм прехранвала Ади, защото ревала след ядене. Даже ми обясняват да съм й давала вода вместо ядене, да не й разширявам стомаха! #Crazy #Crazy Те всеки път като ревне Ади и веднага - стомахчето, стомахчето, тежко й е, колики я мъчат....писна ми с това стомахче вече  #Cussing out #2gunfire А тя милата реве щото е гладна! Как да й давам вода?!?! ХАйде те да пият вода като са гладни и да се залъгват с вода или пък, както ме съветват да й давам водя, защото й е тежко......Не знам кой ще се налива с вода, ако му е тежко?!?!?! Аз си я познавам вече как реве от глад, как от преяждане и как от лигавщина. Вие предполагам също си ги разпознавате вече. newsm78 Ей, много ме дразнят ия хора........ Не стига, че нощно време прави по близо 12 часа пауза и пропуска не едно, а 2-3 яденета, ами през деня вода да й давам, ще си държа аз детето гладно, за да не преяждало!! Ми то нали трябва да си навакса през деня това, което му е нужно и е пропуснало през нощта?!?1Разбирам да наддава прекалено много, както и да е, ама тя за 2 -рия месец е качила 850 гр, което не е хич много. Вие как мислите, прехранвам ли я? Извинете ме за негативизма, ама трябваше да си измрънкам #Cussing out

tsveti_do, ДВА месеца?!?! Егати гостито!!  #CrazyДАно този път по-бързо да си тръгне Praynig Peace

Деси, не ти завиждам с това нощно приключение....Аз каквато съм поспалана, нямаше да издържа на тоя график и до сега да съм минала на розови хапченца Mr. Green Шегата настрана, дано да се оправи режима на малкия и да спи през нощта Praynig Hug

Милинка, Ади спи в кошарата си единствено нощния сън. през целия ден спи по кревати, дивани и  т.н. Отначало и аз като теб се мъчех да я слагам само там, но тя упорито отказваше и отказваше. Пищеше истерично като я сложа в кошарата.....ДА ти кажа....примирих се с това и сега и двете сме по-спокойни. ДАже започна да си поспива пак в леглото от време на време. Реших да не я насилвам, за да не го намрази и в последствие изобщо да не иска да спи там newsm78

За подскачането и отблъскването на бебето - Ади също го прави, не рано е още за това. Деси е права, че това е рефлекс и определено бебетата не искат да скачат. Внимавайте, защото така се натоварват тазобедрените стави, а те още не са готови за това... Naughty

За плюнченето - Ади нон-стоп е олигавена и само балончета си прави....Постоянно ръката й е в устата, ама не пръстите, а свита на юмруче се опитва да я налапа цялата hahaha Joy

За шишетата - аз имам на Томи Тип и на Born Free http://www.newbornfree.com/products/bottles-nipples -те са ми от Америка, леля ми ми ги донесе. От Томи Тип хич не съм доволна, защото с този биберон постоянно тече мляко от устата на Ади. От другите съм доволна. Те май, ако не се лъжа са на д-р Браун предишната серия, но да не ви излъжа. Между другото сега понеже имах едно шише на Нуби, но с биберон 2-ка, а Ади още е на 1-ца и ми се наложи да купувам нови биберони. Тези на Нуби обаче не ми допаднаха много и си взех на МАМ - е много съм доволна. Изобщо не тече от тях, много са мекчики и формата им е подходяща за късата юздичка на Ади. Ето тези са: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9903&cat=40 Препоръчвам с две ръце!!! newsm10

За захранването: аз въпреки цеденето на ръка, мисля да не се предавам рано, а да давам само кърма + АМ добавка до поне 5-5 и половина месеца. Така че имам време  и още не го мисля захранването.

Оххх, вече много ми се спи, а и май прекалих с писането. ХАйде лека нощ от мен!  Hug Hug Hug[/color]

# 415
  • София
Щастлива жена, ей така най-обичам - някой да ми се бърка във възпитанието на детето #Cussing out Изобщо не ги слушай и прави това, което ти смяташ за най-добре  Peace

И свекърва ми, и майка ми ме познават много добре и знаят, че мога да кажа това, което мисля, затова не смеят и да се обадят  Simple Smile Макар че свекърва ми се опита в началото, но всичките й опити бяха пресечени в корен  Wink

За нашия нощен режим: в реалния живот си лягах около 3-4 часа, така че да издържа още малко не е проблем  Peace. За мен е много по-страшно ако трябва да стана в 6 или 7 сутринта Crazy

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 02:52 от -=Деси=-

# 416
Здравейте и от мен!

Srebrina81, 200-210 мл кърма на цедене!!! #Crazy #Crazy #Crazy Браво на теб!! С  помпа ли цедиш и каква е? Аз цедя на ръка, но само сутрин изцеждам с 300 зора горе-долу толкова след нощната пауза, но после вече следващите пъти едвам по 60-70 мл общо от двете гърди. Понякога и повече цедя, но тези дни изведнъж ми намаля рязко кръмата и започнах през час-час и половина да се цедя, ама то едвам по 30-40 мл се събира и вече започва да не ми стига за Ади Cry, Не знам какво да правя, дано утре вече да има ефект от честото цедене. Моля те, сподели и за сминдуха дали има ефект при теб, защото сега пия някакъв лактогонен чай, но ефект не знам дали има  newsm78

Здравей,Щастлива жена!Цедя се с електрическата помпа на Медела.Аз както и преди съм писала се цедя на по-големи интервали(да ме прощават консултантите) 5-6, а понякога когато имаме нощна пауза и през 7-8 часа,защото и аз съм човек и ми се спи или трябва да свърша нещо друго.Но за това количество ми отива към час цедене и от 2-те гърди.Цедя или поне се опитвам докрай или поне до капка.Пия българския лактогонен чай,сминдуха не съм го ползвала още,но ще споделя мнение после.Пожелавам ти успех!Според мен си майка - героиня с това цедене на ръка,аз не бих успяла да издържа.Трябва да сме горди с това,че правим всичко възможно да храним децата си с кърма.Мен навсякъде ми повтарят,че съм луда,как ми се занимавало и да съм минавала на АМ,дори лекар ми каза, да не се чувствам виновна ако спра да кърмя по този изтощителен  начин,но аз си знам моето и смело и упорито продължавам, докато мога.Но не мога да не отбележа,че това дължа на ММ,който готви,чисти и се занимава с бебо,когато се налага.
Аз имам същия проблем като твоя с храненето на Калоян.Преди си ядеше по 150 мл., сега сме на 160-170-180,че един път и 200мл. изцока и спа 8 часа и на мен това ми повтарят,че ще му се разшири стомахчето,ами да го оставя гладен ли?И аз съм в голяма чуденка,но гледам,че на кутията с Нан пише 3 и 4-ти месец 5 пъти по 180 мл.,но не знам за кърмата как е,нали тя се усвоява по-бързо.ще питам педи като отида на консултация.
Ние имаме проблем с акането:2 дни не дадох лактулоза и пак се запекахме.Много се притеснявам с това акане.Аз лично не го оставям повече от 2 дни да не ака,пък и той става доста нервен и не иска да спи.Не знам какво до го правя вече,какво да ям,че да си ака нормално?

# 417
Явно и Деси не спи  Grinning, аз тъкмо вчера се похвалих, че имаме 6-часови паузи и днес пак сме на 4-часови,та си ровя тук докато се цедя.

# 418
  • София
Няма спане при нас. Още около 1 час и трябва да се предаде Mr. Green

Я да попитам нещо, така или иначе наспамих: ако ще му щръкват ушите, до каква възраст ще е? Въпросът е малко безумен, обаче Зарчето се е метнал на дядо си и чичо си, а те са такива - светли с леко щръкнали уши  Tired Не поиска да се метне на баща си или на моята рода, които са по-тъмни  Simple Smile

И да ви развеселя: снощи го държах изправен на ръце, когато повърна. Наведох го, за да не се задави и всичко отиде върху главата на кучето  Laughing Горката беше много изненадана, изобщо не беше очаквала такова нападение  Mr. Green

# 419
Мацки, здравейте и от мен.
Деси, аз не мисля че щръкването на ушите е генетично заложено newsm78
Щастлива жена, не е ли много 180 мл. Сияна пие 120-130 и педито ни каза да задържим още един месец дозата, понеже е много за неината възраст Confused. Не е хубаво такава голяма доза да изпива, да не и се разшири коремчето Hug
Сияна вече прави доста добра нощна пауза- от 1 до 6 сутринта. Само днес се събуди в 5, понеже по някакъв начин въртележката и се включи и тя се изплаши Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт