Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 26 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Забравих за АМ да пиша  Mr. Green  Mr. Green Бебка е от няколко дни на изцяло АМ (Humana),педито ми препоръча тази марка понеже от нея не се качвало както от НаН и Фризо Simple Smile Това колкоо е вярно не знам ,но все пак педиатрите разбират повечко  Mr. Green
Обаче се притеснявам, защото Емили е на 2 месеца а  яде 100 мл само  (и другото го плюе )  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Иначе ака на 24 часа веднъж Simple Smile
Честит имен ден на всички именници !!!   bouquet   bouquet   bouquet  

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 13:42 от nade_91

# 436
Здравейте, не разбрах за връзката с размера на биберона и кърменето, може ли някой да ми обясни , че нашия биберон май не му е удобен още от началото и се надявам по-голям да му свърши работа.
Иначе от край време се чудя /Може и някой консултант да ми каже кога вече ще почне да се наяжда от едната гърда. Аз винаги предлагам и 2те и той си яде. Не знам дали ги изпразва, защото ми е много трудно да цедя след кърмене. Правила съм някакво задоволително количество само ако не съм кърмила от 2-3 часа. Имало е случаи в които яде от едната само,особено като яде през час-два. Та като цяло питам ако бебето продължава на не прави големи паузи денем и яде често как да редувам гърдите, понеже знам че като се поиска пак да яде час след кърмене ,трябва да предложа същата. Но какво да правя ако няколко поредни пъти иска по често?Благодаря!
Дадох урина днес да видя дали при нас ще има причина за този рев , че напоследък нощем е много нервен не знам на какво се дължи... а уж чакам коликите са свършат . Някой щастливец има ли , който може да каже че са им свършили коликите! ?

На мен ми се наложи цяла седмица да не кърмя заради стафилокок в кърмата, и съответно педито ми каза, за да не се отбие бебето да му давам мляко от шише с най-малък биберон, тъй като бебето свиква да пие повечко иначе и става неспокойно на по-малко или по-бавно пускащата гърда. Това е връзката в моя случай....

# 437
  • София
Режим на спане и хранене Ние се кърмим и правим една нощна пауза от 4-6 часа.Само 2 дена преди Нова годиа ми поспинкваше повечко и правеше по-голяма пауза от 10 вечерта до 6 сутринта.Вечер 8- 8,30 сме изкъпани.Има ли закъснение почва рев:))Към 8,30-9 се храним и после заспиваме.Следващото хранене е към 3-4 през ноща след това на 3 часа.храни се в 6-7 сутрина и после си доспива до към 8, понякога 8,30-9, последонот обаче е много рядко. Вече 3 седмици сме си изградили режим сутрин да псим в периода 10,30-11,30.Следобед към 1-1,30 заспива до към 4.Храни се  и после си доспива още час до към 5-5,30.След това си будува до към 8, когато вече трябва да се къпем.

Звездичка, как постигна този ефект и от кога започна да го приучаваш?
И второ питане: доволна ли си от пюретата на Бебевита? Вчера гледах, че цените им в близката аптека бяха по-нормални, за разлика от на Гербер, които тук са ужасно скъпи?
За коликите: Андрей продължава да си е с пълния набор от коликови усещания, макар и не толкова зловещи, колкото в първата половина на миналия месец. Въпреки това е на чай от копър, Еспумизан/Инфакол и препарат за разграждане на лактозата. Пробвах да махна някое от тях и не става.
За АМ: използвам Аптамил ХА (тук се продава като Нутрилон).  Имаше период, в който се замислях за смяна, но задържах, защото ака редовно, по 1-2 пъти на ден и се притеснявам към коликите да не докарам и запек.
heart mom, има бутилки на Медела - Хармони. Техният биберон е много особен и пуска много трудно, пише, че максимално се доближава като структура до майчината гърда. Имам такава бутилка, но моят син категорично отказва да я използва, именно защото трябва много да се напъва, за да пие, а той си е мързелив по натура. Simple Smile

Сетих се да питам още нещо: вашите бебчета дерат ли се по лицето? Моят юнак има вид, все едно котки са го драли. Хем сме изрязали максимално ноктите и не знам как успява. Притеснява ме, че днес се издокара с едни резки около окото (това със стеснения слъзен канал) и се чудя дали се опитва да се почеше или са му некоординирани още движенията.
Честит имен ден на празнуващите!

# 438
  • София
Дион, страхотно си го написала!   bouquet

Милинка, аз мисля, че движенията са координирани. Зарко също се е надрал около очите, откъм носа, но го виждам как го прави - като се разсънва или е супер кисел, търка с ръцете точно там  Peace Това започна да го прави от няколко дни, да кажем - една седмица.
Аз се ядосвам с производителите на детските облекла   #Cussing out В момента ползваме бодита за 6 месеца, все още се закопчават. Но гащеризончетата отдавна му омаляха, вече минах на тези за 9 месеца, но пак няма кой знае колко място. Това при все, че Зарчето не е много дългокрак. Не знам тези хора къде са виждали толкова непропорционално късокраки бебета на 9 месеца ooooh! При това говоря за различни фирми и модели.

# 439
Честит Ивановден! Много здраве и късмет на именниците!
Много пишете, момичета, не мога да ви смогна.
Ето малко по-подробно и за нас.
Мина е вече на 2 месеца и половина. Не мисля, че е имала колики, по-скоро газове. Не сме имали часове плач, а напоследък плаче съвсем рядко. Като й е удобно, може да си лежи и да си зяпа, без да надава вой за нищо. Слагам я в шезлонга или допирам две възглавници, покривам ги с пелена и я поставям в средата, където се събират. Не обича да лежи хоризонтално по гръб, затова винаги е повдигната леко, дори и в количката - не на 45, а може би на 30 градуса. Постепенно увеличаваме наклона, за да може на шест месеца мускулите да са достатъчно здрави и да седи седнала без опора.
Нощната ни пауза вече е задоволително дълга. Снощи заспа в 23.30 и сутринта се събуди в 6.30. Наяде се и после спа до 9,30. Има дни, когато спи повече и други, когато почти не спи. Все още няма твърд режим, освен нощния сън, който е не по-малко от 5-6 часа.
Храним се на поискване, но гледам да има интервали от поне 2-3 часа. Спрях да се замислям дали й стига, колко яде и т.н. Щом е спокойна, значи всичко е наред. А и сутрин след по-дългото спане, гърдите ми направо преливат. Пия по половин-един литър лактогонен чай дневно, 1-2 чаши прясно мляко, вода, малко компот - толкова течности досега не съм пила в живота си. Вземам и добавки - калций, магнезий и витамин Д, омега-3 и инофолик. Те не са лактогонни, а за моето собствено здраве. Бебето си качва добре, пухкавка е. Акането при нея е поне два-три пъти дневно. Досега не е пропускала, което също ме навежда на мисълта, че се храни задоволително.
В психическо отношение също забелязвам промяна почти всеки ден. Бебка ме познава отлично, следи движенията ми из стаята, а когато изляза понякога започва да мрънка. Много се смее, все по-често на глас. Научи се да гука и пее. Като й подам някаква интонация, тя се опитва да я имитира. Така я разпявам, че понякога по половин час си приказваме на бебешки език. Въобще е станало доста "интерактивна" - нещо, което със сина ми не беше така добре изявено. Умее добре да демонстрира радост - мята ръчички, рита с крачета и в погледа й се чете щастие. Имаме си и различни видове плач - умолителен, за да я вземем на ръце; креслив, когато е гладна; сърцераздирателен, придружен със сълзи, когато се удари; неистов, когато  има газове и я боли коремчето и т.н. Много е лесно да разбера какво иска, защото плачът й е различен за всеки случай. При баткото си беше просто рев за всичко.
Почти всеки ден ходим на разходка, а на село я оставях да спи навън. Още с извеждането, заспива моментално. В колата също спи, но на светофар или в задръстване се буди и реве. Шумът на двигателя я успокоява, но разбира кога стоим на едно място.
Обича банята, масажчето, леката гимнастика. Правим ги през ден-два. Прецених, че през зимата не е нужно всяка вечер да я къпем.
Обича също така тишината, спокойствието. По празниците бяхме все повече хора и това определено я изнервяше. Батко й напротив, беше по-социален и се успокояваше от многото хора и глъчката, беше съгласен всеки да го носи и мачка.
Споменавала съм, че първото ми бебе беше много ревливо и изморително. Рядко бяха моментите, когато можех просто да се наслаждавам на майчинството или да му се радвам и да му говоря мили думи. Често губех спокойния тон и съм се хващала дори да му викам. Мисля, че сега наистина осъзнавам с пълни сили каква радост е да имаш бебе. Вероятно опитът също си казва думата и не се тревожа за едно или друго, защото знам, че е нормално.

За шишетата - ползвала съм Нук и Авент и не съм имала проблеми с тях.
За АМ - синът ми до шести месец беше на Фризо, после минахме на Бейбилав от ДМ. Не се е запичал с никое от тях. Харесваше си ги много. Паралелно пиеше и много вода, което вероятно допринасяше за липсата на запек.
За захранването - баткото го захраних рано, защото не беше любител на кърменето и си карахме на смесено хранене. Мина напротив - държи да се кърми от гърда и това ме устройва напълно. Колкото по-дълго, толкова по-добре във всяко отношение, да не говорим колко е лесно. Така че захранването засега не е на дневен ред. Ще ми коства усилия да я науча да пие вода, защото в момента дори това отказва. Едва се понаучи на залъгалка, а и аз не съм много настоятелна. Смятам, че детето само показва какво иска. И при моите е факт - две деца на едни и същи родители, а при всяко е различно.

# 440
  • София
Поли, върнало ти се е с по-спокойно бебе  Peace Hug

Ние също имаме различни видове плач (най-симпатичен е "обиденият", придружен с много тъжна физиономия, обикновено като е действал аспираторът  Grinning), но и едно "изпробващо мрънкане" - мрънка, гледа хитро и проверява, дали номерът ще мине и някой ще го вземе на ръце  Mr. Green Е, не минава, но той все пак опитва от време на време  Simple Smile

# 441
Здравейте! Grinning
Вече да се поразпиша и аз!
Първо честит имен ден на всички именници!!!!Да са живи и здрави и те  и техните семейсва!!!ние днес ставаме на цели 3 месеца и съм много щастлива!!!!Беба като я гледам също!
За коликите-и при нас сякаш ги няма вече ...понякога като се пъне червенее но не е като преди определено!!!!
За свекървите-и при мен нещата са добре-разбира от дума и не  ми се вре в краката...е не се е занимавал кой знае колко с първото внуче и може би и сега ще е така ама това за мен не е проблем..предпочитам децата да си слушат изцяло нас -родителите и да са възпитани от нас а не от бабите!
ДЕСИ откакто изрязох ноктенцата няма надрано но иначе редовно си прокарва ръчичките по лицето сякаш  иска да си почеше нослето Grinning
ПОЛИ И моята бебка и в моята бебка забелязвам това което забелязваш ти у твоята-познава ме отлично и много се смее като ме види,обича тишината и спокойствието... Grinning
За размера на биберонките-аз взимам тези от 0-6м. и много и харесват!!!С дупчици са отстрани и така не се образуват пъпчици по личицето!
Плюнченето-плюнчем се много!!!Просто тече лигата до земята... Grinning
Моята беба също така много обича да я размачквам по раменцата и гръбчето-прави дъга от кеф и дава дупето назад и тогава пръцка и се смее LaughingРъчичките също ги кръстосвам но тя не се дърпа..,пправим и упражнения с леко повдигане с ръчичките -също много и харесва
За друго не се сещам...освен да ви питам -гледам че изследвате понякога урина или кръв...това лекар ли ви го препоръчва или сами сте си решили?Питам защото на моята беба досега -освен в родилния дом,никой не и е исзследвал кръв или урина...
Гледам че има тема за октомврийки 2013...ще драсна и аз някой ред за кураж на момичетата Grinning
Приятен ден на всички!!!  bouquet

# 442
момичета ангел от няколко дена е много неспокоен постояно плаче сложа го на лулката плаче сложа го на леглото плаче иска на раце да се разкарваме из целия етаж какво помагаи при вас с какво да го занимавам нз преди не беше такав ама те растат все пак ноо сьм сама и се сещате че просто е ужас

# 443
  • София
Не знам при вас как е, но ноктите на Зарко растат страшно бързо - на третия ден вече са такива, все едно не съм ги рязала изобщо  ooooh! Най-накрая сколасах да купя пиличка, та вече сме с оформен педикюр  Crazy

Мирадос, първо проверяваш за запушено носле и мокър памперс  Peace При нас помага само пеенето с гаден глас и издаването на отвратителни звуци + държането на ръце (което избягвам по принцип) и дрънкането с дрънкалки и играчки. Моето дете вече не иска легнало на ръце, настоява да е изправен и подпрян на рамото ми, да ходим и да разглежда разни неща, постоянно да му говоря, и не питайте как ми отмалява лявата ръка  Sad

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 15:12 от -=Деси=-

# 444
Милинка не съм го приучвала на режим малкия.Просто така си го изгради той сам.Имахме период , в който 8,30 сутринта и 8,30 вечерта  трбваше да е задължително измит и изкъпан, иначе рев до скъсване:))
Относно   пюретата Bebevita - до колкото съм запозната са по-нисък клас на HIPP. Производителят и на двете марки е един и същ.Според мен са също толкова качествени , колкото и  Hipp.Просто едното го продава името му повече и то е символ за Качество. Аз съм отворена да пробвам различни марки и не робувам на марката определено:))
Поли имаш си страхотно бебенце  , наслаждава се:))
И ние като излезем на разходка и заспиваме на мига.И така се успива , че пропуска хранене- после, обаче, като се събуди...голям рев пада за манджа:))Какво да се прави-гладен мъж си имам.
Ползвам шишета на NUK, Avent, Tommee tippee  и съвсем обикновено.Нямам предпочитания.Обмислям след 6 месец да сменя бибероната на Нук с  плоска биберона,за да отуча от обикновената биберона и да се приучваме да пием от чаша:))

# 445
Честито на всички именици!
Да се включа и аз по темите.  Grinning
За ноктите: и на Катрин ноктите бързо растат. И се дере по лицето - търка си нослето (явно има секрет, който я дразни, като изпомпя с помпичката и се успокоява), търка си и очите, особено когато се събужда.
За лапането на пръста: лапа и само палеца, и палеца и показалеца, и цялото юмруче - както дойде и така звучно ги смуче, че се чува в коридора.  Mr. Green Опитваме се да я отучим, но без особен успех (явно ще прилича на мен - аз съм си смукала пръста до 6 годишна).
За акането: от два дни ака на около 24часа, преди това може би две седмици акаше на 30-35 часа. Дори се притесних, че не и` стига кърмата.
За кърменето: кърмим се от двете гърди обикновено, като понякога само малко си цоква от втората и заспива (може би е била жадна?, а вода от шишето не иска - мръщи се ).
Шишета: имам на Нук, ползвам го за вода и нямам наблюдения дали е добро, както писах Катрин не го използва често.
Деси, развесели ме със случката с кучето.  Laughing Нашия само души на вратата на детската като се връща от разходка. И милия е станал по-търпелив, че го извеждаме но по час както беше свикнал, а я по-късно, я малко по-рано, както дойде.
За хобитата: едното хоби си го практикувам - готвенето, успях да направя и някои коледни сладки, другото е разходки из природата - тук имаме една местност и преди всяка сутрин с ММ ставахме в 5,30ч. и вървяхме пеша по час и половина, чувствахме се много добре, тонизирани, заредени. Мислим като се постопли времето пак да ходим, но малко в по-късните часове.
За захранването: може би ще го започна към 5-6месец, зависи и от детето, разбира се. От друга страна пък, мисля да се върна на работа на пролет и ми се иска да е захранена. Не знам, още го мисля.  ooooh! Хубавото е, че съм си сама шеф, че със съпруга ми можем да се сменяме в работата, а и живеем доста близо до кабинета.
За свекървите: с моята нямам проблем. Дори я съжалявам, че няма никакви радости в живота, гледа болен мъж, внучките и` са далеч и като бяхме на гости я оставих да се радва както иска на детето (е, жената се съобразява все пак).

# 446
Здравейте и от нас! Честит имен ден на всички именници, живи и здрави!   bouquet
Ние имахме малко вълнения тази нощ, нещо се стресна май и такъв рев удари, че просто се чудехме с мъжа ми какво да я правим, нито гърда,нито биберон, ама се успокои и днес целия ден само спи...
По темите:
За лапането на ръцете - смучем си целите ръчички и то много звучно, все се майтапим че ова дете е държано гладно. Даже понякога така си ги навира  устата, че и се гади и връща мляко Laughing. Тя също се опитва като я кърмя да пусне гърдата и да си налапа ръката, много е смешна...
Нокти нямаме много, но повечето ги беля като люспичка. Един път само ги рязах с ножичка. я също си дере личицето, но вече по-малко.
Акането - някой питаше за запек при кърмено бебче, да споделя, че откакто давам Биогая ака на всяко хранене, по 5-6 пъти в денонощие, защото и нощем я вършим тази работа по 1-2 пъти. Нашата лекарка ми каза, че Лефакса и другите средства против колики има леко затягащ ефект, а Биогаята нормализира нещата. Така, че може да давате от нея, регулира стомахчето перфектно, а и служи за подсилване на имунитета.
Захранването - Още не съм решила с какво ще почна, каката я захранвах със сокчета о ябълка и морков, след това зеленчуково пюре, после добавях жълтък и сирене и накрая с месни пюрета. Купувах и от магазина, но повечето ги правех в къщи. Тогава имаше български на Ганчев и Хип. Хранила съм я основно с българските.
Хобита - аз също си падам по готвенето, но успявам да го правя и сега, даже се вихря в сладкишите напоследък, когато имам време, всички са доволни, даже каката каза, че е много хубаво да съм си в къщи.
Колики - има моменти когато няма, но последните дни отново се появиха  Sad
Плюнчене - от последните дни направо сме наводнени от плюнченето й, постоянно се мокри, но е рано за зъби, венците са й спокойни.

# 447
късметче, аз питах за запек при кърмено бебе.Как даваш капките и кога?Сутрин ли?Мисля да пробвам с Биогаята вече, че не ща да свиква с лактулозата или термометъра.

# 448
Сребре, здрасти сетих се че си и, ами а ги давам сутрин като се събудим някъде към 10-10.30 часа, но понякога като днес чак към обед, понеже тя се успа. Давам всеки ден по 5 капки, 1 капка Вигантол и сискам от едната гърда малко млекце - всичко това в една пластмасова лъжичка и в устата на бебка. Много добре й се отразява.
В тази връзка да питам другите мами, които дават Биогая има ли период в който да се дава, трябва ли да спирам, за да почива? Досега сме изпили 1 шишенце, почнахме второ.
Dion , бързо оздравяване от нас, съчувствам ти, защото и ние бяхме болнички. Давах ампули с витамин С също така, питай твоята лекарка дали може.
Милинка, замислих се за сухия въздух, може и от това да е, може би ще слагам по 1 мокра кърпа на радиатора през нощта да видим дали ще има ефект newsm78
...Извинете, но се насрахме за 3 път днес, отивам да мия дупенце Laughing

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 17:32 от късметче

# 449
  • София
Деси, милата Джесика  hahaha, каквато е шушка сигурно й се е сторило като цял водопад отгоре й.

Поли, завиждам благородно  Mr. Green Аз засега съм точно на фазата да не мога още да се насладя на майчинството и да не искам и да чувам за второ.

За ноктите
бях изчела, че трябва да се режат на права черта и дереше зверски, сега й ги режа как си знам и вече не драска изобщо.

За захранването, като се знам каква съм, сигурно ще се захрани сама с нещо намерено на пода  Mr. Green Иначе съм се спряла на пюретата на Хип, но заради алергиите ще сме с късно и много внимателно захранване, въпреки че на много места чета, че точно проблеми като нашите много често се оправят при захранването. Лекарката ни всеки път ме пита дали съм дала вече сокче от ябълка, всеки път мило й отговарям, че не съм и нямам намерение скоро да го направя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт