СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 332
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • в полите на Балкана
Честита Нова Година!  Много здрава, успешна и щастлива изпълнена с обич и доброта!

И на мен се падна учението, а на младежа любов  Joy Да видим какво ще го сътворим през май.

# 136
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА и от нас!
Щастие и любов в семействата, здраве и успех на децата, спокойствие и здрав разум  Wink  на майките!

Късметите ги надписвах аз, та такива с много работа и учене нямаше, повтаряха се все здраве, успех, късмет, екскурзии, ваканции... Joy

Русалке, страхотно стихотворение!  bouquet

# 137
  • I want it all and I want it now.
За много години !
Много здраве и щастие и нека всички бъдат приети там,където искат Wink

# 138
Здравейте,

днес е първия ден от ваканцията, в който отворихме домашното по МАТ. Почивката мина бързо и колкото и да е тежсо на девойката - трябва да се почне пак....че то ваканцията почти свърши.

И като за начало на новия учебен  сезон полезна информация: пробни изпити в школа "Междучасие"    Mr. Green

БЕЛ - 12 и 13 януари
МАТ - 19 и 20 януари

Конкретни часове и допълнителна информация - на сайта на школата.

Пробен в СМГ по БЕЛ: - 27 януари
Успешен ден!

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 13:28 от galka

# 139
  • София
Галка, много благодаря за инфото:)   bouquet

# 140
  • София
Мили мами (и татковци  Wink), Честита Нова 2013 година!  bouquet
Господ да ви дава здраве и здрави нерви!
И на мен се падна учението. Mr. Green А на седмокласничката - пътешествия в чужбина. Mr. Green То и сега тя е на почивка, пък аз съм на тръстиката. В тоя ред на мисли, ще съм много благодарна, ако някой може да ми прати теста, който са правили в Междучасие, Praynig че девойката пропусна последното занятие.
Галка, благодаря за инфото за пробните,  bouquet съвсем бях забравила, нищо, че ходим точно там на курсове.
Русалке, много хубаво стихотворение, радвай ни по-често и с такива неща за душата!(то за някой може и задачите са за душата де, ама зависи за кого) Laughing

# 141
Честита Нова Година и от мен!  bouquet
Желая ви много здраве и нека бъде по-успешна от 2012.
Ваканцията е към своя край, от понеделник няма да има и помен от нея  fight

# 142
 Sad ние днес се събудихме с Т 38.8◦ и разстройство.
Добре, че се оказа малкия дявол - вирус, но не е много тежко, след като падна температурата живнахме, без антибиотик сме, но все пак на лекарства.

# 143
Здраве,спокойствие и топла храна за твоето момче Златце.От сърце желая да се оправи!

# 144
Този вирус прилича на летните. Пожелавам на детенце скорошно оздравяване Hug

# 145
  • София
Класика - или с разстройство, или с гърло! Край нямат!

При нас учението се падна на младежа - както си трябваше. От вдругиден няма лабаво!

# 146
  • Майничка
Имам една молба - ако някой има подръка една задача от ПИСА с тримата плувци на маратона в Ламанша, като първият преплувал с три различни скорости разстоянието
- 5,4 и ?, ако може да ми даде последната му скорост. Дали са им я за домашна през ваканцията, но точно там ксерокопието е отрязано.

И на една друга задача бая се озори, получи отговори, но с насосване. Пускам я, ако ви е интересна, пък и на мен ще ми е любопитен някой по-"научен" начин за решаване:
В магазин за месо свинско без кост е 7лв/кг, свинска сланина - 3лв/кг и телешко без кост - 9лв/кг. Продават се и различни видове кайма, в които са включени определени части смляно месо от споменатите продукти.
а) Колко грама е сланината в св.кайма, която се продава на цена 6лв/кг?
б) Какво е отношението на телешко към свинско в кайма смес, без сланина, на цена 7,80/кг?
в) Колко грама телешко има в кайма смес, с 200гр сланина в 1кг от нея, като цената на каймата е 7,20/кг?

# 147
  • София
Имам една молба - ако някой има подръка една задача от ПИСА с тримата плувци на маратона в Ламанша, като първият преплувал с три различни скорости разстоянието
- 5,4 и ?, ако може да ми даде последната му скорост. Дали са им я за домашна през ваканцията, но точно там ксерокопието е отрязано.

И на една друга задача бая се озори, получи отговори, но с насосване. Пускам я, ако ви е интересна, пък и на мен ще ми е любопитен някой по-"научен" начин за решаване:
В магазин за месо свинско без кост е 7лв/кг, свинска сланина - 3лв/кг и телешко без кост - 9лв/кг. Продават се и различни видове кайма, в които са включени определени части смляно месо от споменатите продукти.
а) Колко грама е сланината в св.кайма, която се продава на цена 6лв/кг?
б) Какво е отношението на телешко към свинско в кайма смес, без сланина, на цена 7,80/кг?
в) Колко грама телешко има в кайма смес, с 200гр сланина в 1кг от нея, като цената на каймата е 7,20/кг?

По първия въпрос с липсващото не мога да помогна. Не съм срещала задачата. Peace

Но по втория мога да ти помогна с изписването на "научен метод" Joy Ще напиша решението на подточка А, като принципът в другите две е аналогичен.

Имаме 1  кг = 1000 г свинска кайма.
От тези 1000 грама кайма с х означаваме количеството в грама  свинско месо без кост , смляно в каймата. С у означаваме количеството смляна сланина в грамове. Говорим за цена от 6 лева на кг свинска кайма, значи  ще разглеждаме един килограм от сместа.
=> x+y =1000
Ако си закупим отделно х грама свинско, за тях трябва да заплатим 7х лева.
Ако си закупим едновременно с него и у грама сланина, за нея трябва да заделим 3х лева.
=> (7x+3у)/1000 = 6 <=> 7x+3у=6000
3x+3y+4x=6000 <=> 3(x+y)+4x=6000 <=> 3.1000 +4x=6000
4x=3000
x=750 gr свинско
=> 1000 -750 =250 гр сланина

# 148
  • Майничка
Благодаря!  bouquet
Групирането не се е сетила да го направи (нито пък аз, де), стигнала е до уравнението и оттам явно е действала на принципа проба-грешка.

# 149
За много години!..Живи, здрави, весели, усмихнати, щастливи (sun)

Общи условия

Активация на акаунт