СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 256
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Щерката се върна от пробния по БЕЛ - теста бил лесен, преразказа гаден, според нея. Теглили са различни варианти в различните стаи. Преразказът е бил върху "Ние врабчетата". 

Преразказът е бил от Цената на златото но Генчо Стоев. Непознатите думи са били повече от десет, като ми ги показа и мен щяха да затруднят. Определено е бил труден за преразказ.

И по теста имам забележки. С десетокласника го прегледахме и на един въпрос дори той се затрудни и така и не достигнахме до единно мнение за верния отговор.

А аз така или иначе нямам как да съдя по този изпит за нивото на младежа, защото  преобладаващите въпроси от литература са върху Една Българка, която не е взел нито в училище нито на уроците. Но поне за преразказа ще видя как стоят нещата.
И на моя текста е Цената на златото. Много труден ми се видя и на мен. Прочетох го три пъти за да мога да го схвана, а и не съм сигурна че го разбрах Sad

Нашият текст е бил Стралишилище за снежните човеци. Ако някой иска по-късно мога да кача целият тест в пощата

# 376
Не, няма отговори ganis.
coconella, разбира се, качвай го!  bouquetЩе намерим време да го решим и обсъдим.

# 377
Не, няма отговори ganis.
coconella, разбира се, качвай го!  bouquetЩе намерим време да го решим и обсъдим.

в пощата е  Peace

# 378
  • 1st floor
И на Виктория се е паднало Страшилището за снежни човеци. Не съм доволна от резултата й, още от сега.  Crossing Arms Не е преразказала края, не го разбрала!!!  ooooh! Как може да не разбираш текст на български, без термини!!! Направо съм бясна!!!  #Cussing outТеста била уж направила, нямало невзет материал. Обаче нещо й куца БЕЛ-а, и в училище на класното има пет... Tired

Кой ще ходи на математика другата седмица?  Grinning

# 379
  • България, София
Кой ще ходи на математика другата седмица?  Grinning
Там сме - от 11,45.  Simple Smile И дъщеря ми е Виктория. Нейният вариант е бил Радичков. Не съм проверявала. Според нея бил лесен, ама странен. Въпросите не били каквито е свикнала. Звучи ми добре, явно разликата в школолите, прави разлика и в стила. Много ми е любопитен резултата, кога ли ще ги изпратят?

# 380
Мисля, че след седмица бяха готови след предишния пробен.
И моят ще ходи на математика, живот и здраве, на БЕЛ е днес, после ще пиша какъв преразказ се е паднал.

# 381
На моята девойка и е било малко времето за преразказа.Явно няма да пише чернови повече за да и стига времето LaughingИ тя е писала за снежните човеци Mr. Green
Чакам с нетърпение резултатите.По скоро ме притеснява теста.

# 382
Моят също отиде на БЕЛ в 8:45.Доволна съм,че се съгласи без мърморене.Не очаквам някакви  чудеса,но тайно се надявам резултатът да е около 5. А всъщност резултатите в сайта ли ги публикуват и има ли възможност да се види къде е детето спрямо другите?                                                                                            

# 383
  • Вече на светло в София
Моят също отиде на БЕЛ в 8:45.Доволна съм,че се съгласи без мърморене.Не очаквам някакви  чудеса,но тайно се надявам резултатът да е около 5. А всъщност резултатите в сайта ли ги публикуват и има ли възможност да се види къде е детето спрямо другите?                                                                                            
Миналия път получихме имеил със средната оценка от изпита. Така горе долу виждаш къде сте

# 384
Благодаря Peace

# 385
Миналия път получихме имеил със средната оценка от изпита. Така горе долу виждаш къде сте

Средна оценка от двата модула ли ще пратят на мейла?
Аз примерно се интересувам от двете оценки по отделно.  Иначе какъв е смисъла от изпита?  Thinking

# 386
  • Вече на светло в София

Средна оценка от двата модула ли ще пратят на мейла?

Аз примерно се интересувам от двете оценки по отделно.  Иначе какъв е смисъла от изпита?  Thinking

пращат средната по математика и тази, която е изкарало детето, като двата модула са поотделнои и отделно същото по бел.

# 387
Мад, по БЕЛ в "Междучасие" прикачат ли към работата критериите за оценяване на преразказа и точките съответно.

И на моя се е паднало да пише върху "Цената на златото", каза, че текстът много го е затруднил и според него се е издънил.

Някой има ли текста?

Палето, средната оценка, която пращат, е усреднена от сбора на оценките на явилите се на пробния, а на детето имаш и обща, и оценка по модули, както и точките срещу всяка задача - това не по мейл, а на самата изпитна работа. Така беше по математика.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 11:42 от нова

# 388
  • София
Мад, по БЕЛ в "Междучасие" прикачат ли към работата критериите за оценяване на преразказа и точките съответно.

И на моя се е паднало да пише върху "Цената на златото", каза, че текстът много го е затруднил и според него се е издънил.

Някой има ли текста?

Трудно е някой да даде линк към конкретния откъс, паднал се  за преразказ, тъй като " Цената на златото", ако се има предвид  творбата на Генчо Стоев, не е разказ, а цял роман. Peace

Иначе ето линк:

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=158&WorkID=4293&Level=1

# 389
Да, да, знам, ако някое дете вече се е прибрало и разпознало текста, поне от коя глава е, че моят доста късно ще се прибере днес.
Явно доста е сгазил лука, защото каза, че като се прибере искал да му намеря друг толкова труден преразказ, за да тренира.   Shocked

Общи условия

Активация на акаунт