Време е за Икеа! - Тема 16

• 76 358
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • Плевен
Прехвърлям поста си от предната тема, която наистина явно не съм дочела. Hug
Прочетох с голям интерес последната тема, защото ми предстои цялостно обзавеждане.
Може ли някой, който ползва мебелите година наред да даде мнение за качеството. Чух толкова противоречиви мнения, от това ,че не мърдат с години, до.....пълни боклуци. Интересуват ме мнения на хора, ползвали ги години наред. Мерси предварително!
Нищо чудно, че мненията са противоречиви. Те и хората, които ги дават са много различни. Мен живота ме е срещал с такива мизерници и мурдари, че каквито и мебели да имат, естествено че за година вече няма да приличат на нищо.
Аз моите ги ползвам от няколко месеца само, но на първо четене мога да кажа, че се поддържат лесно и механизмите са страхотни, и тези на кухните и на гардеробите - и пантите и плъзгащите се врати. Имала съм и скъпи италиански кухни и български, но това са ми първите мебели, които се отварят и затварят перфектно. Дано наистина да са издръжливи. Макар че, аз като ползвам мебели няколко години и ми се иска да ги сменя, независимо дали са здрави или не.

# 31
И аз съм с впечатление, че понякога се прави компромис с качеството. Конкретно - исках да си избера гардероб РАХ и разглеждах вратите. На няколко от мострите имаше драскотини. С нокът да драснеш и остава следа. Помислих, че това са по-евтините врати, но грешах. Еднаква цена, различна "шарка", на едните можеш да се подпишеш, а на другите не.  Laughing

Доволна съм от холна и трапезарна маса, столове, диван, малък гардероб.

# 32
Прехвърлям поста си от предната тема, която наистина явно не съм дочела. Hug
Прочетох с голям интерес последната тема, защото ми предстои цялостно обзавеждане.
Може ли някой, който ползва мебелите година наред да даде мнение за качеството. Чух толкова противоречиви мнения, от това ,че не мърдат с години, до.....пълни боклуци. Интересуват ме мнения на хора, ползвали ги години наред. Мерси предварително!

Има качествени неща. И боклуци има. Но пък и боклуците им ги предпочитам в пъти пред китайските такива. Най-добре питай за конкретни продукти и ще получиш конкретни отзиви, ако някой ги е ползвал.  Peace

# 33
  • София
Забравих да похваля спалното им бельо. Купихме тези комплекти за момичетата в съчетание с много приятни зелени чаршафи. Качеството на материята е наистина много добро.

# 34
Благодаря за мненията! Hug Когато се спрем на конкретни мебели, ще питам пак. Честно казано мисля си, че дори да има някакви забележки към качеството Икеа са в пъти по-добри от масовите ПДЧ-та по мебелните магазини. Последните 1-2 години купувахме разни дреболии от Арон и други магазини. Е, няма ръбче да не е разлепено или олющено, а не са подлагани на никакви натоварвания ,нямам котка или друг домашен любимец и се опитваме да ги пазим. Много ще ми е криво ако така се получи и с Икеа, макар че като ги оглеждах подробно изглеждаха доста добре.

# 35
Весели празници, мили дами Heart Eyes! С благодарности за новата тема   bouquet  и пожелание да сме здрави и щастливи и успешно пазаруване в така любимата ни Икеа Grinning!

# 36
Благодаря за мненията! Hug Когато се спрем на конкретни мебели, ще питам пак. Честно казано мисля си, че дори да има някакви забележки към качеството Икеа са в пъти по-добри от масовите ПДЧ-та по мебелните магазини. Последните 1-2 години купувахме разни дреболии от Арон и други магазини. Е, няма ръбче да не е разлепено или олющено, а не са подлагани на никакви натоварвания ,нямам котка или друг домашен любимец и се опитваме да ги пазим. Много ще ми е криво ако така се получи и с Икеа, макар че като ги оглеждах подробно изглеждаха доста добре.

Точно разлепване или олющване на фурнир е абсурд да се случи. И това наистина си е голям плюс.
Е, имаме вкъщи едно бюро за компютър, от по-евтинките - предният му горен ръб е наполовина обезцветен, но то е на десетина годинки вече.  Wink

# 37
Очаквам в събота доставка от Икеа- няколко етажерки,килими и корнизи.  Heart Eyes
Малко подскочих от цената за доставка  ooooh! (няма зона 2,няма зона 3-всичко на една цена Thinking ),но това само ме кара да обмислям нов,по-евтин начин за превоз на покупките до вкъщи. Оставам силен фен на Икеа. Че и всички у дома подлудих .  Laughing

Весели празници на всички.  Hug

# 38
  • Плевен
Е, няма ръбче да не е разлепено или олющено, а не са подлагани на никакви натоварвания ,нямам котка или друг домашен любимец и се опитваме да ги пазим. Много ще ми е криво ако така се получи и с Икеа, макар че като ги оглеждах подробно изглеждаха доста добре.
Точно това им е хубаво на мебелите в Икеа в сравнение с други от този ценови диапазон - ръбовете на плоскостите на повечето не са кантирани, а са прахово боядисани. Кантираните лесно се отчупват и износват. А тази технология за производство е скъпа и не е много популярна /особено у нас/. Майстора, който ми монтира моята кухня, работи за няколко мебелни магазина като монтажник и също потвърди, че механизмите и боядисването на Икеа са много по-качествени и добри от 90% от предлаганите у нас други мебели, дори и най-скъпите. Обясни ми, че повечето мебели у нас се правят от плоскости, които се кантират, а повечето на Икеа се боядисват, което е в пъти по-добро. Освен това са много лесни за сглобяване. Аз като го наех и му казах, че всички мебели са от Икеа, човека място не можа да си намери от радост.

# 39
  • София
Честито Рождество на всички! И нека все така с голям мерак да обзавеждаме с ИКЕА пак!
 Grinning

# 40
Забравих да похваля спалното им бельо. Купихме тези комплекти за момичетата в съчетание с много приятни зелени чаршафи. Качеството на материята е наистина много добро.
Мен ме интересува това бельо. Как го съчетахте с зелени чаршафи? Купихте допълнително чаршафите или заменихте цветовата гама в комплекта?

# 41
  • софия
Мен ме интересува това бельо. Как го съчетахте с зелени чаршафи? Купихте допълнително чаршафите или заменихте цветовата гама в комплекта?
Комплектът включва плик за завивка и калъфка за възглавница. Чаршафът е отделно и можеш да купиш какъвто ти харесва.

# 42
Не се сетих, благодаря  Simple Smile Явно още съм сънена  Laughing
Някой може ли да даде отзиви и за това бельо?

# 43
  • Варна
    bouquet

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 09:23 от Doris

# 44
  • София
Ivonche,

Както вече zvanche ти е казала, чаршафите се купуват отделно. Колкото до комплекта, който си показала - би трябвало да е със съото отлично качество.

Общи условия

Активация на акаунт