Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 447
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
bellak, браво на теб. Аз от 7 антрални фоликула и ФСХ 12 при сегашната стимулация, направих 0 фоликула  Sick!!! Причина: "ЕГН, ИЯР и яйчниците не ти функционират". Ще се гръмна направо  #2gunfire. Как досега си правих "някакви фоликула" без стимулация, а сега тотален блокаж.
А за ИЯР на 25г и 8 фоликула - просто нямам думи. Ама, кои сме ние, та да смее да оспораваме на докторите диагнозата. Laughing

# 571
Момичета, аз колкото пъти досега от 2011г. съм изследвала ФСХ, все е около 6,50. Антралните ми фоликули на 3-4 ти ден са 12-15 бр. във всеки един от яйчниците ми. Веднъж док като ме гледа /обаче на 9-ти ден/, каза по 20 бр. антрални в яйчник. Но тъй като много трудно реагирам на стимулация, при инсеминациите ми, с Фемара и с инжекции, максимум по два фоликула правех, много ме е страх да нямам проблем с ЯР. Не съм изследвала АМХ и Инхибин.
Моля, да ми кажете какво мислите  Praynig И дали да се надявам, че с инжекциите за инвитро е възможно да реагирам по-добре  newsm78

# 572
  • София
Галито, трябва да се направи друга стимулация, това е. От 1 вид стимулация не може да се правят генерални изводи. Успех!

# 573
  • гр. София
Аз още не съм говорила с доки за Инхибина и анти-мюлеровия. Предстои ми обаждане следобяд.
Но ги пуснах заради завишения FSH,  а не заради фоликулите по време на стимулацията.

# 574
ivankaka, благодаря!

# 575
  • София
Ще се изкажа не като професионалист, защото не съм такъв, относно резултата от изследванията при Шоколадчето.
Не е изчерпан резерва. Но АМХ и Инхибин отиват към долната граница, а ФСХ спрямо предишните и резултати продължава да расте нагоре. И да на 25 години е трудно да възприемеш да се говори за проблеми с яйчников резерв, но хормоните и не говорят за прекрасен такъв. И сега ако прави 8 фоликула, защото е на 25 год. ,след няколко години вероятно няма да стига тази бройка.

Пак казвам, разсъждавам по темата от това което съм  чела  и не съм професионалист. Шоколадче и съвсем не искам да те пращам в джаза. Направи си консултация с поне двама репродуктивни специалисти.

# 576
  • гр. София
Ще се изкажа не като професионалист, защото не съм такъв, относно резултата от изследванията при Шоколадчето.
Не е изчерпан резерва. Но АМХ и Инхибин отиват към долната граница, а ФСХ спрямо предишните и резултати продължава да расте нагоре. И да на 25 години е трудно да възприемеш да се говори за проблеми с яйчников резерв, но хормоните и не говорят за прекрасен такъв. И сега ако прави 8 фоликула, защото е на 25 год. ,след няколко години вероятно няма да стига тази бройка.

Пак казвам, разсъждавам по темата от това което съм  чела  и не съм професионалист. Шоколадче и съвсем не искам да те пращам в джаза. Направи си консултация с поне двама репродуктивни специалисти.

Мерси за коментара, TitkaBanditka ! Единственото решение според мен е бременност колкото се може по-скоро и евентуално замразяване на няколко ембриончета.

# 577
TitkaBanditka - подкрепям! Това с резерва е сложна тема. При мен ФСХ се вдигна от 3,5 на 16 за няколко месеца, след лапароскопия и отстраняване на кисти на яйчниците ... и оттогава не падна. Нямам си идея какво са ми направили Sad

# 578
  • София
Само, че за високото ФСХ може да има много други причини- трябва да се изследват и други хормони.
За Инхибин и АМХ не съм запозната.
Тите, 8те фоликула от 1 стимулация изобщо не могат да бъдат показателни.
Давам пример, при първия ми опит бях с мерионал 300 на ден стимулация- 8 Я. При втория ми опит бях на доза 200 на ден- 11 фоликула.....

Коригирам се ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! не бях видяла резултатите дето си постнала.... ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:05 от ivankaka

# 579
Shokoladche, за съжаление когато цифрите говорят .... Не се шашкай и аз съм съгласна с коментара на TitkaBanditka.
Най-доброто решение и според мен е колкото се може по скоро бременост и успешен финал на края. Желая ти го от сърце!

# 580
  • София
Другите хормони наистина изглеждат с добри резултати Thinking Thinking много странно.... Thinking Thinking

# 581
  • гр. София
Shokoladche, за съжаление когато цифрите говорят .... Не се шашкай и аз съм съгласна с коментара на TitkaBanditka.
Най-доброто решение и според мен е колкото се може по скоро бременост и успешен финал на края. Желая ти го от сърце!

Благодаря! Успех на всички! Довечера щи пиша коментара от доки.

# 582
  • София
Шоколадче, хубаво е, че знаеш какви са алтернативите, за да не губиш ценно време  Peace

Пак казвам, направи си консултация с двама различни специалисти. Ако отидеш при Владимиров се подготви за крайни изказвания  Mr. Green (не казвам, че не е специалист, просто той не украсява нещата) На мен с моите 2-3 фоликула ми каза, че ми дава още 9 месеца  Mr. Green

Каке, аз затова попитах колко са антралните фоликули, а не след стимулацията.

Да може да има друга причина за ФСХ, и точно за това Шоколадче си е пуснала другите два хормона АМХ и Инхибин, които имат връзка с резерва. Те не са под минимума, но са в долната граница. А точно това и възрастта й погледнати като цяла картинка не са точно безоблачно небе.

# 583
  • гр. София
Другите хормони наистина изглеждат с добри резултати Thinking Thinking много странно.... Thinking Thinking

За моите ли говориш, Иве ?

# 584
  • София
Каке, аз затова попитах колко са антралните фоликули, а не след стимулацията.

Да може да има друга причина за ФСХ, и точно за това Шоколадче си е пуснала другите два хормона АМХ и Инхибин, които имат връзка с резерва. Те не са под минимума, но са в долната граница. А точно това и възрастта й погледнати като цяла картинка не са точно безоблачно небе.
Чак сега видях хормоните, дето е постнала, нали съм блейка ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
да, права си!

Общи условия

Активация на акаунт